Bugunku menum
sabah : 1 haslanmis yumurta, az kasarli 2 dilim ligt ekmege tost, 1 bardak taze sıkılmıs portakal suyu
ara : kucuk bir kaseye yogurt, 2 tane kuru gun kayisi, 2 kuru erik, 4 tane eti form
oglen cok gec saat 16.00 gibi arkadastaydim 1 kase kisir, ince bir dilim borek,
Yedim ve bugunu kapattim
aksam 40 dk yuruyus , 5 dk da twistir yaptim
2 litre su
1 kupa cubuk yarcinli yesil cay
Bütün günün yoğunluğunu öğleden sonra çıkardın anlaşılan. :)
Portakal iyi hoş, ama suyu olunca posalar gidiyor ve tok tutma niteliği de o posalarla beraber gidiyor maalesef... Sen içecek bir şey olsun niyetini içmişsin farkındayım, vardır bir nedeni... Normalde meyvenin suyunu içmek yerine kendisini yemek lazım.
Erken saatlerde mi açlık bastırdı, ne oldu bilemiyorum ama dengeli bölmeye dikkat et ki akşamı kesmek zorunda kalma. Bugün toplamda düşük kalori almış oldun ama öğünlere bölünce de yüklü kalori almış oldun.
O twister olayı çok iyi, benim kütük gibi belimi cm cm inceltmişti sağolsun.
O kadar yoğun bir gündü ki anca geldim. Yarın da yine böyle olacak, süpriz bir durum çıktı.
Bütün gün dışarıda olduğum için menü klasik Türk fast food'u menüsü oldu. Yarın da dışarıda olacağım. Erken kalkmam gerektiği için de erken yatmam gerekiyor. O yüzden evden bir şey hazırlayıp götürme şansım yok maalesef...
Bugünkü menüm
Sabah
2 dilim ekmek
1 kk peynir
5 zeytin
Öğle
1 simit
1 çatal
Akşam
3 köfte
1/2 haşlanmış patates
1 dilim ekmek
Bugunku menum
sabah : 1 haslanmis yumurta, az kasarli 2 dilim ligt ekmege tost, 1 bardak taze sıkılmıs portakal suyu
ara : kucuk bir kaseye yogurt, 2 tane kuru gun kayisi, 2 kuru erik, 4 tane eti form
oglen cok gec saat 16.00 gibi arkadastaydim 1 kase kisir, ince bir dilim borek,
Yedim ve bugunu kapattim
aksam 40 dk yuruyus , 5 dk da twistir yaptim
2 litre su
1 kupa cubuk yarcinli yesil cay
O kadar yoğun bir gündü ki anca geldim. Yarın da yine böyle olacak, süpriz bir durum çıktı.
Bütün gün dışarıda olduğum için menü klasik Türk fast food'u menüsü oldu. Yarın da dışarıda olacağım. Erken kalkmam gerektiği için de erken yatmam gerekiyor. O yüzden evden bir şey hazırlayıp götürme şansım yok maalesef...
Bugünkü menüm
Sabah
2 dilim ekmek
1 kk peynir
5 zeytin
Öğle
1 simit
1 çatal
Akşam
3 köfte
1/2 haşlanmış patates
1 dilim ekmek
Selamlar..
Bugun oglen diyetisyen doktora gittim. Hem sevindim hem üzüldüm. Takım zamanında diyet-sağlıklı beslenme-spor vs hakkında o kadar cok araştırma yapmıştım ki. Yapmam gereken herşeyi öğrenmişim zaten. Yaptığım günlük menüden nerdeyse hiç farkı yok verdiği menunun.
Bu sıkışık zamanda verdiğim paraya acıdım açıkçasıAma şimdiye kadarda tamamen doğru beslendiğimi öğrenmiş oldum. Zamanında bunları araştırıp öğrenmesem direkt bir diyetisyene gitsem aynı şeyleri tavsiye edecekmiş.
Bir dahaki randevuya kesinlikle gitmeyi düşünmüyorum. Çıkarken eşim bile listeye bakıp şok oldu. ''E sen zaten bunları yıyorsun'' dedi.
Funda nerdesin yahu. hani bugun evdeydin?
olmuyo böyle ama
hem menüler tırt hem yoksun
Menu yazayım bari napiim :44:
Kalkınca 2 kuru kayısı
Kahvaltı
1 salatalık
1 domates
2kk peynır
1 yumurta
1 çarli biber
2 dilim tahıllı ekmek
ara
4-5 ceviz
ogle
peynır ve biberli sandviç
küçük bardak ayran
ara
1 portakal
akşam
1 tabak ıspanak
1 kase yoğurt
2 yeşil çay
1.5 lt su
yuruyus yoktu bugun. evde çok iş yaptım pestile dondum zateneskı enerjım gıttıkce kayboluyor normal olarak :)
gece muhtemelen süt içerim. açlık yok ta bebişin için :)
Ay çok güldüm eşinin tepkisine.
Üzülme yahu, aklındaki soru işaretini silmiş oldun en azından, kafan rahat...
Ya sorma... Misafir gelecekti bize... Annem salonu temizlerken kaktüsümü dışarı atmış. Neymiş, tozluymuş.Görünüşü öyle onun, öyle bir rengi var. Kime sorsam "Sulamyorum" diyor. Eğer doğruysa 5 aydır su yüzü görmüyor kaktüs ama deli gibi büyüyor. Anlayamadım derdini... Mecburen ona yeni bir saksı almak için alışverişe gittim. Eve gelince bütün akşam onu yeni saksıya geçirip budamakla uğraştım. Dirseklerim, popom, her yerim diken oldu. Bir de ben evden gidince çılgın annem dayanamayıp yıkamış kaktüsü... Zaten yerini büyütünce nemli toprağa geçirmek zorunda kaldım, bir de kadın tutmuş yıkamış. Yine büyüyecek deli gibi...
Anlayacağın ondan gelemedim dün. Kuzenim geldi, 6 yaşında bir çocuğu var, iki saniye boş bırakmıyor. "Onu oynayalım, bunu oynayalım deyip duruyor."Her taraf sakinleştiğinde saat 01:30 du, ben de yattım o saatten sonra...
Menüleri çok kasmak istemiyorum ya... Yavaş yavaş giderse gitsin, çünkü biliyorum ki ben eğer senin gibi dört dörtlük bir rejim menüsüyle kilo verirsem daha sonra aynı şekilde devam edemem. Her dakika abur cubur yemiyorum tabi... Tatlıdan özellikle uzak duruyorum falan... Ama 1500'lere zor düşürüyorum. Daha düşüremem, sonra 90 kilo falan olurum bir de, neyime lazım...
Ya benim anlamadığım şey, diyetisyen sana bire bir bu menüyü mü verdi?
1000 kalori yapıyor bu yahu... :44:
Oyle oldu aynen :)
-------
üzüldüm kaktüsüne zavallıcık tipten dolayı dışlanmış :) bende cok severım kaktüsü.
hem evde hem dısarda yoğun bır gun olmuş. yalnız bırakılmamı affettım o zaman
canımcım dediğin gibi herkesin bir düzeni var benimki kesinlikle dört dörtlük menüler değil. hergun bır olmuyor kı. kimsede olmaz.
ama menulerınde bır değişikliğe gıtmen şart bence daha az ye demiyorum. farklı besinleri dene dıyorum. benim gordugum simdiye kadar sabit yediğin şeyleri kolay yakamıyor vücudun belli ki. mesela tavuk ve yeşil salata yemiyorsun. ornek onları dene. ara ogunde yoğur dene. benim fikrim tabi bu.
-----
Fundacım sabah-ogle ve aksam aynı verdı. hatta sabah kalkınca 2 kuru kayısı ve su ıcıyorum ya o bıle aynı
ara ogunlerde hemen hemen aynı. mesela bır ara ogunde, 8 tane çiğ badem var.
yine bir ara ogunde, 1 porsiyon meyve var.
Ne kadar tanıdık dimi.
Ben günde 2 ara yapıyorum. Diyetisyen 4 ara vermiş. birde ekmek sayısı 4 dilim. İşin ozu onun verdiği liste benimkine gore biraz daha fazla. ama katı şöyleki, reçel yok, bal yok, zeytin yok vs vs.. bunlar masum seyler şuan benim için. yediğim zaten 1 çatal ucu oluyor.
Yani temelde aynı ama bana gereksiz ara ogun verip iki lokma balımdan reçelimden ediyor
verdiği liste 1500kalrı civarı 1200 bana 300 bebişe şeklinde.
hımm yalnız dunku menüm az oldu cunku doktordan geldikten sonra ılk ogunu yedım. yanı o menü 14:00 ile 01:00 arasında oldu. her ogunu acıkmadan yedım yanı.
Ya ben de az önce bir şeyleri değiştirmem gerektiğini düşünüyordum. Evet, değişiklik lazım kesinlikle. Yoğurdu arttıracağım senin dediğin gibi...
Bademin çiğini bile aynı mı vermiş?
Ya o kurukayısılar benim listemde de vardı ama yemiyordum. :) Onları da mı yesem acaba? :) Bir bildikleri var ki yazıyorlar.
Bir de 4 yapmasan bile en az 3 ara yapmalısın bence, 2 az...
:)))) takım zamanında cok anlatmıştım çiğ bademi hatırlarsan. ben bir fiil yemiştim hep. hakikaten faydası buyuk. kurukayısıda oyle.
özellikle sabahları su ıle bırlıkte. acaba deme hiç başla. eski düzenini sil yeni bir düzen kur kendine.
öğünlerinde bol domates, salatalık, biber vs ye. cok güzel tok tutuyor. bana bazen kahvaltıda 2.dilim ekmek cok geliyor yemıs olmak ıcın yıyorum. aksamları ekmeksız o yüzden rahat doyuyorum. ekmek yıyecegıme, ayran içiyorum yada yogurtu fazla alıyorum, yadaaa bol salata yıyorum :)
haydi yarın hiç denemediğin fresh menülere başlaheycanlandım ya
Ya ben çiğ badem yiyemiyorum, çünkü tadı yok.Yaşamak için yeme felsefesini benimseyemediğimden dolayı tatsız bir şeyi yemek bana saçma ve keyifsiz geliyor. :)
Yarın elimden geldiğince başlayacağım, elimden geldiğince diyorum çünkü yine dışardayım. Bir süre böyle gidecek. Karıştı mı komple karışıyor benim hayatım, duruldu mu da göl gibi oluyor.Ama kayısıyla yapacağım başlangıcı. :) Akşama da yoğurt yerim. Bakalım böyle nasıl olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?