Zayıflar Ülkesine Giden Gizli Geçit

bugünkü menüm

kalkınca 2 kuru kayısı

kahvaltı
1domates
1salatalık
1 çarlibiber
2kk peynır
1 yumurta
2 dilim tahıllı ekmek

ara
5-6 ceviz

ogle
nesfit+sut
1 muz

ara
1 kucuk puding

aksam
1 tabak ıspanak
1 kase yoğurt
1 kase çoban salata
1 dilim tahıllı ekmek

birazdan da bir bardak süt içerim.

yeşil çay 2
su 1.5lt
bahçedeki ve evdeki işler dışında bir aktivite yok. bugun bayag halsizdim.

Sabah
2 dilim ekmek
1 yumurta
1 kk peynir
Domates (normalde yazmam ama yediğimin kanıtı olsun )

Ara
1 bardak süt

Öğle
2 dilim ekmek
2 kk peynir

Akşam
2 dilim ekmek
2 kk peynir

Ara
1 portakal

Aman Tanrım! Eski menülerim geri dönmüş.
Söz bak, yarın yoğurt ve kayısı var.

Hafta sonu çok kötü geçti kaçamak demek hafif kalır benim yediklerimin yanında bugün yine eski menüme dondüm aksam yazarım bugün doktor dönüşümde bir ilan gördüm b-fit kadınların spor ve yasam merkezi diye hemen daldım içeri görüştük falan Çarşamba ücretsiz deneme için gideceğim bakalım memnun kalırsam devamlı giderim şimdi netten biraz araştırırım neyın neşiymiş bu b-fit spor aletleri yok değişik aletler var.....

Bu arada b-fit e başladım şimdilik iyi gidiyor regl dönemindeyim diye ölçülerimi almadılar bitince alacaklar bakalım bekletmiş ölçülerim ne olacağım.....

Fundacım nerelerdesin canım bir ses Seda ver....

Sorma canım ya...
Ayağımı yaktım, parmaklar üstünde deri denen bir şey kalmadı.
Birkaç gün oldu gerçi, şimdi biraz daha iyi... Önceden mor renkliydi parmaklarım, şimdi yine pembeye döndüler.

Spora başladığına sevindim.
Sonuçlarını merakla bekliyorum. :)

Nerden başlasam günlük...
Gerçi bana yakın olan insanlar pek bunları yazmam taraftarı değiller ama benim de buraya bir açıklama borcum var.

İşsizim, para suyunu çekti, beş kuruşum yok, evdekilerin de benden pek bir farkı olduğu söylenemez. Nerdeyse otuz yaşıma geldim, hala kendime bir hayat kuramadım, ayaklarımın üzerinde bir türlü duramadım. Kafa sallayıp duran, dalkavuk bir işçi olmadığım için hiçbir yerde duramıyorum. Mutlaka iş yerlerinde bir gerginlik oluyor, hatalara-haksızlıklara kafa tutuyorum. Sonra ya ben ayrılıyorum, ya onlar beni atıyorlar. Böyle devam edeceğini de yavaş yavaş kanıksıyorum. Toplum ortalamasına daha fazla uyan, hak-hukuk-huzur yerine cebini düşünen insanlardan olabilseydim keşke diyorum... Keşke o yönümü törpüleyebilseydim ama olmuyor. Her bir ego görüşümde içimdeki canavar fırlayıp ortalığı yıkmaya başlıyor.

Bizim evde herkes çalıştığı için anca akşam gelirler eve, kahvaltıyla geçiştirirler yemeği... Olmadı makarna, pilav yaparlar. Sebze ya da et yemeği hafta sonunda pişerse pişer. Yani evdekilerin yedikleri, benim yemek istediklerim ya da yemem gerekenlerle tamamen zıt. Esmer ekmekti, yağsız peynirdi, meyveydi babama aldırıyordum. Ama iki gün önce o da yük olduğumu gayet açık bir şekilde ima etti sağolsun. Hiçbir şey istemem artık, zaten istediğim şeyler de gerekenlerin sadece 1/5'i... Zaten ne zaman bir şey istesem ve alınsa kıymete biner, herkes onu yemeye başlar. Süt içmezler, ben isteyince o 1 litrelik sütler 1 günde biter, yoğurt da öyle... Esmer ekmeği sevmediklerini söylerler ama nedense eve bir kepek, bir çavdar ekmeği girecek olsun, ben daha yüzünü göremeden ucunda azıcık bir şey kalmış olur.

Yani para olmadan rejim bile yapılmıyor. Günlerdir beyaz ekmek yemekten o kadar suçluluk hissettim ki, bugün ekmek yemeyeyim dedim. Kahvaltı niyetine sadece bir tane elma yedim. Ama açlığın yarattığı mide bulantısıyla o da yerinde durmadı zaten.

Buffy, areser ya da günlüğü takip edip de benden menü bekleyen başkaları varsa eğer, artık beklemeyin. Çünkü menü yazmayacağım. Kendimce dikkat etmeye çalışacağım ama makarna, beyaz ekmek ve yağlı peynir arasında ne kadar dikkat edebilirsem anca o kadar dikkat edeceğim.

Ama biliyor musun günlük, her şeyi bitirebilecek bir şey var. Kendimi bildim bileli hep yapmak istediğim ve sonunda bir yıl önce beni en çok onun mutlu edeceğini kabul edip o konuda çalışmaya başladığım bir şey... Ama zaman daralıyor. Eğer onu gerçekten başarmak istiyorsam önümdeki günler sayılı... 6 ay, belki bir yıl... Ama eninde sonunda bir gün öyle bir an gelecek ki, istediğim şeyi yapmam artık mümkün olmayacak, izin vermeyecekler bana...

Ne istediğimi bu kadar bildiğim ve kalan sürenin farkında olduğum için ben de kendimi o konuya vermek istiyorum artık. Nasılsa bir işe girebileceğim, girsem de kalabileceğim yok. Ben de tüm günümü bu konuya ayırmak istiyorum. Hayatımda ilk defa kilo vermek, öncelikler listemde 2. sıraya düşmüş oldu. :)

Belki bu anlattıklarım bahane gibi görülecek. Belki abarttığım, kendimi acındırdığım düşünülecek. Ama ben gerekli açıklamamı yaptım ve olası okuyanlara karşı borcumu ödedim. Bundan sonra da özel hayatımla ilgili pek konuşmayacağım zaten.

Belki menü yazmayacağım, belki her gün spor yapmayacağım ama sana yine de her gün yazacağım. O gün attığım 2 adım olsun, eksilen 100 gram olsun... Bu günlük hala benim güç kaynağı; tüm bu günlük hayatın içinde, bana yapılacak bir görevim daha olduğunu hatırlatan tek şey...

En kısa zamanda tekrar görüşmek üzere...

Tekrar merhaba :) , ben sizi çok iyi anladım emin olun ve asla kendinizi acındırmadığınızı da biliyorum. Ama başta yazdığınız hikaye o kadar güzeldi ki o hikayede ki başaran insanlardan olduğunuzu görmeyi çok istiyorum. İstediğiniz şey her ne ise inşallah başarırsınız Allah yolunuzu açık etsin. Ama lütfen umutsuzluğa kapılmayın.
ALLAH (c.c.) kuluna 3 şekilde cevap verir;
"Evet!" der istediğini verir..
"Hayır!" der daha iyisini verir..
"Bekle!" der en iyisini verir...
Ben hep bu sözü düşünüp sabrediyorum en iyileri bizi bekliyor çünkü herşeyin. Sağlıcakla kalın

Teşekkür ederim...
Hala bir gün başaranlardan biri olacağıma inanıyorum, o konuda şüphem yok. Ama gönül isterdi ki hemen olsun, bir sene bile kaybetmeyeyim. Artık "Bundan da öğreneceğim bir şey vardır." diyorum ve işleri akışına bırakıyorum. Şartlar ne zaman daha iyi olursa, ben de daha iyi kilolar veririm umarım.

Yazdıklarında çok haklısın Fundacım bazen diyet yapmak kolay görülebilir ama onu yapabilmek için de ortamın uygun olması lazım... Bende geçenlerde okuduğum bir kitapta bunun farkına vardım şöyleki evlenınce yeme düzenimi olduğu gibi babamın evindeki gibi uyguluyorum hafta içi sabah kahvaltıları genelde geçiştiriliyor, bazen aksama kadar bişey yemiyorum aksam olunca hep beraber Allah ne verdiyse ki bu çorbası makarnası pilavı ana yemeği, oluyor eee daha sonra cayın yanında abur çubur bişeyler aynı babamın evinde uygulayanlar benden sonra da cocuklarım bunları belki aynı değil ama genel olarak birebir yapacaklar... İlerde bizim gibi kilo sorunları olacak işte bu yüzden bende yeme düzenimize değişiklikler getirdim ve yavaş yavaş uygulamaya başladım hergüne pilav makarna yapardım şimdi cocuklar için o da hafta da iki kere falan yapıyorum iki çeşiti gecmiyorum mutlaka çocuklara kendi yaptıgım yoğurttan yediriyorum abur çubuk yerine meyve veriyorum ellerine demek istediğim ailedeki kişilerinde yeme düzeninin aynı olması lazım belli bir yasa gelmiş insanları da değiştirmek kolay olmaz inşallah istediğin hedefe en kısa zamanda ulaşırsın

Çok geçmiş olsun canım yaa dikkat et kendine....

Umarım kısa zamanda ulaşırım.
Ağaç yaşken eğilir derler, dikkat etmek lazım çocukların beslenme alışkanlıklarına... Adı üzerinde, beslenme alışkanlık işi... Nasıl başlarsa öyle gider. Mesela ben anca 3 ay süt içebilmişim, sonra gelmiş hazır mamalar, muhallebiler...
Hele cipler vs. ler kesinlikle yasak olmalı. Ama işte günümüz dünyası... Çocuğa onun zararlı olduğunu anlatamazsın. Bütün arkadaşları yerken abur cuburdan uzak tutamazsın. Ama yine de dengeleyici bir yol bulmak lazım, o da sana düşüyor.

Çok geçmiş olsun canım yaa dikkat et kendine....

Sağol canım. :)

Kaç gundur gırıp çıkıp bakıyorum ne zaman gelıceksın dıye dedim ya iş güç yoğun oldu yada diyet sarsıldı yazası yok..
Canım benım cok geçmiş olsun yanık fena bol bol nemlendırıcı sur kurutma ayağını derin gerilmesin.

-------
Acındıracak bır durum yok ortada. Hayat her zaman kolay olmuyor. İnsan oyle zamanlarda kendini cok yalnız hissediyor ama aynı hisseden oyle cok ınsan var ki..
Şuan en mutlu olmam gereken donemde başımızda oyle bır dert var kı... doğacak çocuğumun heyecanını mutluluğunu buruk buruk yaşıyorum..

Diyet, rejim... Neden yapıyorsun?? İstediğin kiloya ulaşıp mutlu olmak için.. Ama bu yolda seni yıpratan şeylerin hepsine göz yummak zorunda değilsin.
Zorluklara tamam gogus gerılır ama senı daha da mutsuz eden şeyler varsa bunlara Ok yok...

Ozel hayattakı tercıhlerımız hep bızım elımızde ama iş hayatında omrumuzun sonuna kadar haz almadığımız ınsanlara ve durumlara tahammül etmek zorundayız ne yazık ki. Ben hiç mutlu mesut çalışan duymadım ben de hiç mutlu mesut çalışmadım. kendi işimde bile...

İşin ozu diyet vs bir yana senin için 1.si sen olmalısın. sen iyi ve mutlu olduktan sonra zorlarda biraz daha kolay olabılıyor. O yüzden once sen..

seviyorum seni canım benim..

Yanık kremi sürüyorum, bir an boş bırakmıyorum.

Hayatın bin tane yüzü var. Herkes bir şeylerin iyisini yaşarken, kötüsünü de yaşıyor mecburen... Başında olanın ne olduğunu bilmiyorum, o yüzden daha fazla bir şey diyemiyorum.

Tahammül meselesi değil benim ki ya... Toplum içinde yaşayabilen biri değilim ben, insanlara anlaşamıyorum. Uyuz oldum mu saklayamıyorum, o yüzden oluyor. Artık hayatım boyu çalışmayacağım herhalde, bunu da kabul ettim, dert etmemeye çalışıyorum. Hem geleceğin neler getireceği de belli olmaz. Yoksa tabi ki kimse mutlu mesut çalışmıyor. Zaten günümüz tanımıyla çalışmak, insan doğasına uygun da değil bence... Bütün problem burda... Yaratıcı, hareketli işler yapmıyoruz ki... Hem stres, hep monotonluk... Ama ben bunu idare edemeyen şanssız kesimdenim sanırım.

Rejim devam ediyor aslında, bu koşullar altında ne kadar devam edebilirse tabi... İpimi koparıp her şeye saldırmış değilim ama beyaz ekmeklerden pek umutlu da değilim. :)

Ben de şu aralar zor olanı kolaylaştırmaya çalışıyorum öyleyse.
Neyin hangi kapıyı açacağı belli olmaz. Bir bakarsan iki ay sonra her şey değişmiş olur. :)

Ben de seni seviyorum. Menü yazmıyorum diye boş bırakma beni sakın. :)

Üç öğün yemek yaradı galiba.
Yarım kilo vermişim. Devamı da gelir umarım.
Sevgilim de mutfak ihtiyaçlarıma sponsor oldu.
Sanırım hala umut var.
2 kilo daha vermeyi başarabilirsem, bir de haberim var. Ama önce biraz kilo verip kendimi kanıtlamalıyım. :)

Senin adına sevindim canım o iki kiloyu da vereceksin ben sana inanıyorum haberini de merakla bekliyorum....

Toplam 1 kg oldu. :44:

O kadar rejim yap, az ekmek ye, ara öğün yap, bisiklete bin, kilo vereme...
Şimdi de günde 3 öğün ekmekleri götür kilo ver. :44:

Kalıcıdır ve gerçekten yağdır umarım. Belli olmaz, bedenin işine akıl sır ermez.

O zaman 1 kilo daha verirsen haberini de verirsin artık

Fundaaaa ay hatırladın mı benii 5. gruptan Nur?? İşim düştü forumu açtıımmm açıp da size bakmamak olurr mu hiiç? Umarım çok iyisindirr kuzuumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…