Zayıflar Ülkesine Giden Gizli Geçit

Çok azimlisin çok hevesliisin ama bir yerlerde farkında olmadan yanlış yapıyorsun.

ya da kilo vermeni engelleyen bir rahatsızlığın var..Bu konudan bahsettin mi bilmiyorum.

yoksa bu kadar çabaya mutlaka kilo verirdin..(ne kadar verdiğini bilmiyorum ama çok az verdiğin kesin)

bazı bünyelerin kilo vermesi için, bazı şeyleri az yemesi değil hiç yememes/i gerekir..

yani öyle senin dediğin gibi ..az pilav az tatlı.yla olmaz canım..

hiç pilav hiç tatlı:) haftada 1 porsiyon sütlü tatlı o kadar..

bence sen az yediğini sanıp aslında yiyorsun..ya da kalorili şeyler yiyorsun kaçamak adı altında..

neyse..azmin takdire şayan ama istikrarlı olmak lazım..

başarılar..sevdim seni.

:) Güzel bir nokta...

Doğuştan zayıflardan olsaydık da yine bu soruyu soracak bir şeyler bulurduk: "Çirkin olsaydım da beni sever miydi, küçük göğüslü olsaydım da sever miydi, esmer olsaydım da sever miydi, ya burnum çarpık olsaydı ne olurdu?"

Bence önemli olan kaliteli insanı bulabilmek ve seçebilmek. İnsanlar bir başkasının görüntüsüne göre ona bir karakter yakıştırır ve genelde öyle olduğuna inanırlar. En başta bunu kırmamız, karşımızdakinin özünü görmemiz lazım. Sonra da sormalıyız, "Bu kişi bana ne kadar uygun?". Tabi bu sorudan önce de kendimizi tanımalıyız. :) Şunu da asla unutmamak lazım: Bu dünyanın gerçekten büyük çoğunluğu, çok büyük bir çoğunluğu sahtekarlardan oluşuyor.

Spor ve egzersiz kas yaptığı için kilo vermemiş gibi olabilirsin canım tartıda.Bu yüzden bugüne değil geleceğe bak ve devam et.Farkı görmek için ölçülerini not ederekte farkı anlayabilirsin:))

Ölçülerimi de not ettim, deniyorum bakalım. :) Umarım güzel sonuçlar alırım. Alamazsam da başka şey denerim.

Mesajın ve iyi dileklerin için teşekkürler. :)

Dediğin gibi ya bir yanlış var, ya da artık ortada fiziksel bir sorun var. Çabuk alıp zor veren biri olduğum kesin. Bir günde aşağı yukarı yediklerim 1500 kalori ediyor, çoğu zaman daha da azı ediyor tabi...

Keşke o hiç yememem gereken şeyleri bilsem.

funda tiroidlerini kontrol ettirdin mi?

Merhaba,

Bende 26 yaşındayım ve 75 kiloyum. 87 kilodan 75e düştüm. ancak kilo vermem durdu ve kaç aydır aynıyım. Bende tiroid sorunu olabilir diye korkuyorum. İzne çıktığımda tiroid testlerimi yaptıracağım bakalım. Sen de gerekli testleri yaptırmalısın bence..

İlgin için teşekkürler. :)
Belki tam donanımlı bir diyetisyene giderim de bana problemimi söyler.
Bence senin durumun vücudunun artık kilo vermeye direnmesi ile alakalı. Ya da aldığın kalorileri çok düşürdüysen, artık bünyen alıştığı için veremiyor olabilirsin. Ama yine de aklında kalmasın, test yaptır. Verilen kilolardan ötürü de tebrik ederim seni, devamı da en kısa sürede gelir umarım.

Son düzenleme:

avutmak diil ki bu bende tiroidlerimden çok çektim geçen sene ameliyat olunca kurtuldum ömür boyu hap içicem o ayrı ama olsun değer. funda, tiroid sorunun olduğundan şüpheleniyorsan hemen bir doktora gitmelisin. bizim burda 60 lirayla tahliller hemen 1 günde çıkıyor. (T3,T4,TSH) bu 3 hormon değerlerinin verilen referans aralıklarında değilse bir bozukluk vardır. işte bunu ilaç tedavisiyle yoluna koyuyorlar. yapacağın işlem çok basit belirtilerinden şüpheleniyorsan gitmelisin hem sana birşey söyleyeyim mi? metabolizman yavaşlıyor ve bu yüzden kilo veremiyor bile olabilirsin. bu böyle gitmez ki

Yahu şimdi baktım internetten; belirtiler de bayağı bayağı mevcutmuş bende... "Bende yoktur." dediğim için hiç oralı olmadım, okumadım hiç tabi... Ama madem böyle, ben en iyisi tekrar bir diyetisyene gideyim, bu durumu da anlatayım bakalım, ne olacak. Boşu boşuna uğraşmayayım bir de kilo vereceğim diye. Spor salonlarına gittim, bana mısın demedi yani...
Teşekkür ederim kızlar, belki de sayenizde hayatım ve rejim çabalarım kurtulur. İş saatlerimden dolayı önceden randevu almak sıkıntı benim için, hangi saatlerde çalışacağımı ya da hangi gün izin yapacağımı bilemiyorum, ayarlatamıyorum da... Ama mutlaka en kısa zamanda bir çaresine bakacağım artık.

Yazdıkların üslubun evet çok güzel ama sanki ayna tutmuşsun içimizdekilere itiraf edilmeyeni haykırmışsın gibi geldi ve evet doğru zayıflar ülkesine giden yola çıktın mı dönemezsin geri. Yolundan şaşmaman ve gizli ülkeyi bulduğunda tüm şişmanlara " buldum onları burdalar" diye bagırıp ilham kaynağı olman dileğiyle :)

tiroid konusunu tekrar burda da gördüm acaba bende de var mı bilemiyorum huff neyse ben aslında şey yazcaktım iyi gidiyorsun böyle kararlı devam et ki benim de örnek alabileceğim birileri var diyeyim ayrıca yalnız değiliz ehehe biz hepimiz aynı dertlerle boğuşuyoruz umarım amacına ulaşırsın başarılar

Ne güzel bir dilek bu... :)
Teşekkür ederim.

Bir yerden sonra kararlı oluyorsun zaten; sabretmeyi öyle bir öğreniyorsun ki kararlılık sıkıntı olmuyor. :) Hele sana da örnek olacaksam daha da özenli olurum artık.

Kilo verilememesinin bazen tek nedeni inançsızlık ve olumsuz düşünceler oluyor. Sanırım bu aralar kilo olayına biraz fazla taktım, kafamı bir türlü rahat bırakmıyorum, belki de ondan böyle oluyor. Bir süre tartılmayacağım, belki bir ay, gerçi dayanabileceğimi hiç sanmıyorum. Bir keresinde hiç rejim yapmadan, sadece kilo verdiğime, veriyor olduğuma inanarak 3 kilo vermiştim, sanırım bir ay içinde... Bir de mutlu olmak çok önemli. Çünkü insan hayatında bir konuda mutluluk bulsa, bir başka konuda da mutluluk arıyor. Kilo benim mutsuzluk kaynağım olduğuna göre, artık enerjimi başka şeylere yoracağım, bana mutluluk verecek olan şeylere... Sanırım günlüğe de her gün en az bir kere yazarım.

Bir süre deli rejimi yapacağım, en azından 72'ye düşene kadar. Böyle olmuyor, tartıdaki rakamlarda düşme görmeden beyin rahat etmiyor. Mümkün olduğunca çay-domates-salatalık üçlemesi ile yaşayacağım. Tabi araya bazen peynir-ekmek de girer çünkü bu kadar karbonhidratlı günlerin üzerine mutlaka açlıktan ölme duygusu yaşarım. Şu andan itibaren bu deli rejimi geçerli, neler yediğimi de günlüğe yazacağım, bakayım sonuç nasıl olacak. 72'ye bir düşeyim de, ondan sonra bol bol da spor yapacağım. Şimdilik o kadar yüklenmiyorum çünkü şu an önemli olan tartıdaki rakam, ilk moral hızlanmasını yaşayabilmek için o rakam önemli. Eğer bu süreçte kayda değer kilo verebilirsem tiroid baktırmaya da kalkmayacağım, boşa masraf etmek istemiyorum.

Selam ben naz,
Başlığı sevdim:
Zayıflar ülkesine giden gizli geçit :)
İnşallah bu yolda hedefe ulaşırsın. Ben de günlük tutmak istiyorum çünkü epey zor bu yolda tek başına yürümek, artık eskisi gibi devamlılık sağlayamıyorum kararlarımda malesef. Hikayedeki o ağaçlar beni çok çabuk kandırıyor :)

Merhaba Naz. :)
O kararlılığı ve iradeyi sağlayacak şeyleri mutlaka bulmak gerekiyor. Aksi halde bir süre sonra, üstelik kimi zaman da pek de uzun olmayan bir süre sonra, ortada rejim kalmıyor. Hayatına dönüp bak ve o şeyleri bul. Sonra da gel buraya günlük tut.

Hayata, kendime ve okuyacak olanlara günaydın!
Bugün içimde yeni bir güç, yeni bir dayanıklılık var.
Dün buraya yazdığım yazıdan sonra az da olsa yemek yedim, hatta bir moral bozukluğundan karbonhidrat krizine girip makarna yedim. Ama hep porsiyonları küçük tuttum ve saat 18:00'den sonra hiçbir şey yemedim. Sonuç: Şahane! Tabiki bir günde sonuç olmaz ama o gördüğüm rakam bana ilk hızı vermeye yetti. :)
Geçen gün fark ettiğim bir durum vardı, buraya yazma fırsatı bulamamıştım henüz. Bütün gün az yiyordum ama saat 16:00'dan 20:00'ye kadar ağzım pek de boş durmuyordu. Hep mi böyle yapıyordum bilmiyorum ama geçtiğimiz birkaç gün böyle yediğimi biliyorum. Belki de hatam buydu ve o yüzden bir süredir kilomda azalma olmuyordu. Her neyse, bu sorunu artık çözdüm. :) Şimdi yapmam gereken iki şey var: Bir sonraki tartı günü için dişimi birkaç gün sıkabilmek ve olumlu düşünmeye devam etmek. "Kilo veriyorum." cümlesi zihnimden asla silinmemeli, bilinçaltıma işlemeli.
Şu an evde ne domates, ne salatalık, ne de biber var. Bu yüzden ben de krep yapacağım. Kepekli undan yaptığım için tok tutma oranı yüksek oluyor, ayrıca kalorisi de düşük oluyor. 1 yumurtaya 2-3 kaşık kepekli un, 1/2 çay bardağı kadar da süt koyuyorum. 2 krep çıkıyor ve her birinin ortalama kalorisi 100 kcal civarı oluyor. :) İçine biraz baharat ve salça koyuyorum genelde, böylece kalori yine yükselmiyor. Bu krep sayesinde çok kilo verdiğim günler olmuştu, tavsiye ederim. Şimdi gidip kendime büyük bir bardak çay hazırlayayım, bir de krebimi...

Haklısın, çok neden var aslında kararlı olmak için ve ben bunu bi şekilde başarcam :)

Dün yediklerim:

10:00 - 1 krep
13:00 - 1 krep
16:00 - 1 tabak çorba + 1 tabak sebze yemeği
20:00 - 1 kase nesquik gevrek :26: (küçük bir kase ama...)

Yine saatler ilerleyen saatler sabaha göre daha kalorili oldu ama ilk gün için iyi olduğunu düşünüyorum. Sanırım 700 kalori civarı (ne olur ne olmaz hafif şişiriyorum kalorileri tabi...)

Bir de dün 20 dakika eliptik bisikletle 150 kalori yaktım. Yanına da kollar için dambıl hareketleri...
Umarım bugün de dün gibi olur, hatta dünden daha iyi olur. Sabah kalkınca tartılmamak için büyük bir savaş verdim ama kazandım. :)

İzin günümün keyfini çıkarıyorum. Taze bulunmuş rejim irademin keyfini çıkarıyorum.

Kendimi mutlu edecek şeyler yapıyorum. Kocaman ve çok ağır çeken bir cüzdanım vardı, ne zamandır yenisini almak istiyordum, sonunda dün istediğim gibi bir tane buldum ve aldım. Artık çantam epey hafifleyecek. :) Ama hala yeni bir çanta almam gerekiyor. Bir sürü çantam var ama günlük kullanabileceğim istediğim gibi bir çantam yok; ya çok küçükler, ya çok büyükler, ya renkleri istediğim gibi değil... Kısacası bu aralar kendimi mutlu edecek şeyler yapıyorum. Böylece kendime ve rejimime daha çok sarılıyorum. Dün kendime 15 tane kitap aldım mesela. :) Şimdikini bitirip dünkülerden birine başlamak için müthiş bir iştahım var. :) Geçen aldığım şahane bir puzzle vardı, onu da bugün duvarıma asacağım. Normal insanlar gibi mutlu yaşamak istiyorum artık ve bunun için de şimdiden böyle küçük şeyler yapmaya başladım.

Şu birkaç ayda hayatımı bayağı değiştirmeye başladım aslında. Yeni bir gardolap almıştım kendime, tabi bu kiloda kıyafet almak istemediğim, belki de alışverişe çıkmaktan korktuğum için, askılarım hala bomboş. Artık bu kış sonunda dolabımı doldurmaya başlayacağımın hayalini kuruyorum. Bir sürü yeni kıyafet alacağım ve binlerce lira harcasam bile acımayacağım çünkü bir daha kilo almayacağım için yıllarca giyeceğim onları... Çünkü 26 yıllık hayatımda hiçbir zaman yetişkin bedenimde normal kiloda bir insan olamadım, istediğim hiçbir şeyi giyemedim. Hayat içinde yaşamak istediğim bir film gibiydi sanki; bir sürü güzel insanlar vardı, incecik kızlar, güzel kıyafetler, eğlenceli arkadaş buluşmaları... Ama ben hep iç geçirerek uzaktan baktım. Artık bitecek.

Biraz önce internette dolaşırken birinin yazdığı bir cümleye denk geldim: Kilo vermek için nedenlerim no 65: Kışın o bol kazakları giyebilmek için.
İnanır mısınız, bu cümleyi okuyana kadar o bol kazaklara ne kadar özendiğimin, onlara ne kadar hasret olduğumun farkında bile değildim. Geçen kış aldığım bir kazak takımı var. Kazağı, atkısı, bir de şu çizmelerin üzerine giyilen çorabımsı şeyi var, artık ona ne diyorsanız... :) Çok güzel bir takım ama üstümde bir türlü güzel durmadı, çünkü standart bedendi ve ben anca içine girebiliyordum, bol durması gereken kazak daracık duruyordu. O çok özendiğim çizmelikleriyse hiç giyemedim çünkü bu tombul bacaklarımı daha da tombul gösteriyordu. Ama bu kış giyeceğim onları.

Her sene aynı kararlar; her yılbaşı öncesi, her yaz öncesi... Her sene yapacağımıza yine inanıyor ve yine kaybediyoruz belki de... Ama kendime şöyle dönüp baktığımda, şu an bir yıl öncesi gibi 68 olmadığımı ama yıllar öncesi gibi 88 de olmadığımı görüyorum. Artık eskisi gibi değilim, daha zayıfım, daha da zayıf olacağım ve çok da uzak olmayan günün birinde de tam anlamıyla zayıf olacağım. Bu günlük olayı çok iyi oldu, iyi ki başlamışım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…