Zayıflar Ülkesine Giden Gizli Geçit

Fundacım o kalori hesabını hep yapmak istemiş ama bir türlü cesaret edip başlayamamışımdır, karbonhidrat hesabı yapmak kolay geliyordu ama bu çok karışık zor geliyordu bana :)

Bir de şu günlerde evime bisiklet almayı düşünüyorum spor amaçlı, ne dersin, memnun musun? Benim problemim göbek bölgesindeki yağlar ve kalın bacaklar, aslında vücuduma dengeli kilo alıyorum ama benim memnun olmadığım kısımlar onlar, sence bisiklet işe yarar mı?

Kalori hesabı yapmak da çok kolaydır, bende diyetisyene gittiğim günlerden alışkanlık kaldı. :)

Nasıl bir bisiklet almayı düşünüyorsun? Bende eliptik var, onu öneririm. Hem diğer bisikletlere oranla daha çok kas grubunu çalıştırıyor, hem de eklemlere diğer bisikletler kadar yüklenmiyor ya da kimi diğer fitness aletleri kadar... Üstelik eliptiğe binmesi de zevkli, en azından bana göre... :)

Herkesin bir vücut tipi var. Hep elma ve armutlardan bahsedilir ama aslında daha fazladır. Göbekten bacaklardan şikayet etmişsin. Kolların da kalınsa ve popon ve göğüslerin küçükse sen muz tipisindir mesela... Kilo verince alacağın şekli büyük oranda genetik belirler. Kumsaati tipi olanlar bu konuda doğuştan şanslıdır çünkü onlar büyük göğüslere, dolgun kalçalara ve ince bir bele sahip olurlar. Bacakları da şekillidir ve gerçekten tam anlamıyla orantılı kilo alırlar. Ama vücuda sporla da şekil verebilmek mümkün.

Beli inceltmek için çeşitli hareketler var, kalçaları daha dolgun göstermek için de var. Ama öncesinde yağlardan kurtulup ortaya çıkacak olan şekle bir bakmak lazım. Eğer aynada gördüğümüzü beğenmezsek o zaman sorunlu bölgelere özel spor hareketleri yaparız. Ama öncelikle vücut yağ oranını %20 civarına indirmek lazım. Yağlar da, biz her ne hareket yaparsak yapalım, her tarafımızdan eşit gider. Tabi eşit derken de vücut tipimize göre eşit.

Genel görünüşümüze göre daha yağlı olan bölgelerden kurtulmak istiyorsak tüm o yağları kaybetmek zorundayız. Karışık anlatıyorum galiba, şöyle bir örnek vermeye çalışacağım. Ben muz tipiyim. Göğüslerim ve popom küçük ama birbirlerine orantılıdır, belim çok ince değildir ama kalın da değildir. Yağlarım kollarım, göbeğim ve bacaklarımda daha çoktur. Benim en büyük şikayetim kollarım. Şu an 76 civarıyım ve 66 da olsam o kollar yine benim şikayetim olacak, ta ki vücut yağ oranımı %20 ye çekene kadar. O da artık kaç kiloda olur göreceğiz. :) Yani bölgesel zayıflama yoktur gerçekten de... Ama yağ oranı normal olan insanlar şikayetli bölgelerini sporla sıkılaştırarak daha ince gösterebilirler, ya da şekle sokabilirler. İşin özü bu. :)

Yani yağ yakmak için yapacağın her türlü kardiyo hareketi aşağı yukarı aynı işe yarar. Özellikle göbeğini eritecek bir hareket ya da bir alet yoktur. Senin için en keyifli olacak aleti alıp başlayabilirsin.

Umarım yeterli anlatabilmişimdir. :)

Valla çok güzel anlattın bi sürü şey öğrendim :)

Kalori hesabıyla beslenerek bana yardım eder misin öğrenene kadar?

Bisiklet konusunda bi bilgim yok onu biraz araştırcam ama söylediklerin aklımda bi köşede yazdım :)

Ben ne tipiyim bilmiyorum ama kilo alınca her yerlerimden alıyorum yağlanmayan yerim kalmıyo :)

Yardım edeyim tabi...
Tek tek yediklerimin kalorisini mi yazayım?

Yardım edeyim tabi...
Tek tek yediklerimin kalorisini mi yazayım?

Yani bir günlük diyet listesi şeklinde birkaç örnek yazabilir misin, yani alternatifleri görsem. Bir de günlük kaç kalori alırsan orta hızda kilo verilir? Emziriyorum ama, düşük kalorili diyet yapamam herhalde?

İşler değişti şimdi işte. :)
Emzirirken ne yemek, ne kadar yemek gerekir bilmiyorum ki... Hiçbir şey diyemem, yanlış yönlendirmek istemem. Bir diyetisyene git bence, en azından nasıl yemen gerektiğini öğrenmek için...

Anladım canım, o konuda baktım biraz internete ama kalori hesaplama gözümü korkuttuğundan hiç o açıdan bakmadım.

Anladım canım, o konuda baktım biraz internete ama kalori hesaplama gözümü korkuttuğundan hiç o açıdan bakmadım.

Diyetisyene gitmeyi düşündüm aslında ama?

Nazcım istersen her gün menüme yazdığımda iyi kötü kalorilerini yazayım ama başka bir şey söylemem. Kalori hesaplarını görmek sorununu çözecekse eğer benim için problem değil. Neler yemen gerektiğine, ne kadar yemen gerektiğine bak ama netten.

Bugün yediklerim

09:00
1 krep* = 100 kcal

12:00
1 krep = 100 kcal

15:00
2 tabak çorba** = 140 kcal

18:00
2 tabak çorba =140 kcal

20:00
1 dilim ekmek = 70 kcal (Midem fena bulanıyordu ve de o bulantıyı sadece ekmek alabilirdi, o yüzden mecburen yedim.)

*2 kreplik malzeme
1 yumurta = 70 kcal
2 kaşık hafif tepeleme un = 70 kcal
1 çay bardağı süt = 50 kcal

**Normalde bir tabak çorba 70 kaloridir. 15:00'te 1 tabak mercimek, 1 tabak da domates çorbası içtim. Bir tencere domates çorbasına yarım kalıp yağsız peynir atmıştım. O da 500 kcal, bir tencereden 10 tabak çorba çıksa, gerçi içinde anca 2 kaşık un vardı, o da 70 kcal eder, 570 de... Domates falan da var 600 de, e on tabağa bölsen yine standart kalori çıkıyormuş.

Günün toplamı 570 görünüyor. Gün içinde bir avuç kabak çekirdeği falan da yedim, onu da kat, 700 de. Yine beklediğimden düşük çıktı.

Çok karışık anlatmadım umarım. :) Meyve yemeye geçtiğim zaman meyveleri de yazarım. Süt ürünlerini vs. de yazarım, listeme giren her şeyi yazayım bir süre...

Sevinirim canım ya sağol :)

Diyetisyene gitmeyi düşündüm aslında ama?

Ben senin yerinde olsam tüm bildiklerimi, duyduklarımı unutur diyetisyene giderdim, söyleyeyim.

Sen kaç kalorilik diyet yapıyorsun? Bir de nerden nereye geldin kilo durumunda merak ettim canım :)

Özellikle belli bir kalorilik yapmıyorum. Genelde 1200 civarı gibi yapmaya kalkıyorum, o da vücut artık rejime alıştığı için. Eğer öyle olmasa 1500 kcal'in altına inmezdim. Ama bu aralar elimden geldiğince düşük kalorili yapmaya çalışıyorum. Aslında bu son iki gündür yediklerimi bile yemeyecektim ama kas kaybının vücut karbonhidratsız kalınca başladığını öğrenince yedim mecburen.

Olduğum maksimum kilo 88'di. Bu kiloyu en son gördüğümden beri de üzerinden 6 yıl geçti. Azar azar da olsa kilo vererek 68'e kadar gelmiştim. Sonra bana sadece sandviç yediren bir işte geçirdiğim 6 ay yüzünden oldum tekrar 78-79 kilo... Şimdi de onları tekrar vermeye çalışıyorum. Son zamanlarımın en istikrarlı rejimi (ve tabi sporu da) 2 aydır sürüyor. Gün geçtikçe daha çok dikkat eder hale geliyorum. Artık bu defa son olacağını umuyorum. :) Günlüğü açtığımdan beri, vermiş olduğum ara da buna dahil, ipin ucunu toparlayamayacak kadar kaçırdığım olmadı. Zaten yeni bir işe başladım ve bu iş yerindekiler beni deli ediyorlar. Onlara inat ve onların kimilerinden intikam almak için de rejim yapıyorum artık. Geri dönüşü biraz zor olur yani...

10 yaşımdan beri kilolu, 11 yaşımdan beri şişmanım. Balık etli kıvamını bile hiç göremedim. Gençliğim bitti ve ben onu yaşayamadım bile. Dün bir şey fark ettim, bu defa ciddi ciddi dikkat ettim. Kilo insanı daha yaşlı gösteriyor, evet. Ama çoğu insan beni olduğumdan daha küçük sanıyor. Aynada uzun uzun kendime baktım. Yaşım 26; ama alnımda, gözlerimin etrafında bir tek çizgi yok. Cildim lekesiz, pırıl pırıl. Yağlı yanaklarımın altına gizlenen yüz de aslında minyon bir yüz. Düşündüm, kendime bir yabancı gibi baktım, inceledim kendimi. "Bu yüzü 55 kiloda görsem 20'den daha büyük olduğuna inanmam." dedim. O anda derinlerden bir ses kaçırdığım o gençliğimi ucundan kıyısından yine yakalayabileceğimi söyledi. Bayağı bir gaza geldim.

Thinspo resimlerine de baktım dün, site site gezdim. Öyle resimler vardı ki; tam istediğim bir ortam, tam istediğim bir kıyafet... Özgür kadınlar vardı resimlerde. Biraz da ordan gaza geldim.

Uzun süreli bir ilişkim var ama son aylarda gereksiz şeylere tartışır olduk. Çoğunlukla da o pireyi deve yaptığı için tartışıyoruz. Şakasına bile olsa eskiden hiç etmediği lafları edebiliyor bana. Eskiden çok kıskanırdı, artık o kadar kıskanmıyor. Gece saat onda- onbirde otobüse bineceğim zaman beni geçirmeye bile gelmiyor artık. (Tanrım! Ne berbat bir durum bu! ) Şu an hala iyiyiz ama bu başlayan belirtiler ilerde kötüye gideceğimizi gösteriyor. Bu olanların sebebi sadece kilo değildir tabi... Ama ben kilo verdiğim zaman yanında yeni bir kız olacak. 75 kilo bir kız ve 55 kilo bir kız haliyle bayağı farklı oluyor. Ona da hırs yaptım kısacası... Öyle kilo vereceğim, öyle güzel kıyafetler giyeceğim ki alışverişe gittiğimde bile beni tek gönderemeyecek.

Anlayacağınız pek çok konuda intikam hırsı ile doldum dün. O yüzden şu vereceğim ilk birkaç kilonun daha da hızlı, çok hızlı gitmesini istiyorum.

Bu sabah adet olmuşum, 3 gün erken. Bu da benim vücut dilimde yağ kaybettiğim anlamına geliyor. Ne zaman yağ kaybetsem tarih erkene atar. 85 kilolardayken de 90 gün adet olmadığım zamanı bilirim.

Her neyse, konudan konuya geçtim ve biraz çok konuştum galiba. Umarım benimkinin aklına günlüğü okumak esmez. (İlk açtığım zamanlar söylemiştim, alında kaldıysa bulur. )

Şimdi yavaş yavaş hazırlanayım ve evden çıkayım.

2 ay sürdüyse gerisi gelir canım, bence sen bu işi halledersin. Başarı öykünü yazmaya başla derim çünkü çok iyi gidiyorsun, herzaman yanındayım canım :)

Selam Fundacım nasılsın canım topiğin hayırlı olsun inşallah kalıcı kilo vererek isteğin kiloya gelirsin bunu gerçekten canı gönülden söylüyorum yazılarına bayıldım seni takip edeceğim bende seninle aynı topikteyken vermiştim kilolarımı ( gerçi bu ara 2-3 kilo kadar almışım) görüşmek üzere canım kendine iyi bak gun gelecek istediğin kilonun da altına düşmüş olacağın gunlerı göreceksin buna canı gönülden inanıyorum......

Canım, canımmm... İyiyim, yazını okudum daha iyi oldum.
Elimden geleni yapıyorum, umarım bu defa olacak..
Takip et tabi, ama arada yaz da olur mu?

Dün hiç gelemedim. Tüm gün dışardaydım, akşam da geç geldim. Dün ayrıca pek de iyi şeyler yiyebildiğimi söyleyemeyeceğim. Dışarıda olma bahanesini de kullanmamam lazım aslında...Bugün de dünden kalan bir açmanın yarısı vardı, "Çöpe gitmesin." mantığıyla gittim az önce onu yedim. :95: Şu kafayı bırakamadığıma sinir oluyorum. :95: Çöpe gitmesi mideme gitmesinden iyidir halbuki... Ama öyle bir işlemişler ki kafama... Neyse, zamanla düzelecek. Her zaman yapmıyorum bunu, yarı yarıya "Çöpe gitsin" de diyebiliyorum. Bugünü artık oldukça hafif tutmalıyım. Zaten o açma midemi de yaktı. Gidip bir yeşil çay yapayım kendime.

Bu hafta cuma günü kilo durumumu yazmayabilirim çünkü adet zamanı olacağı için fark görmeme ihtimalim var. Hatta yeni bir karar aldım (zaten geçen haftada aynı kararı uygulamıştım aslında...), kilo verdikçe sonuç yazacağım. Almış olduğum haftalar yazmayacağım. Çünkü günlüğe iki ay arayı da yine şişip fazla çıktığım birkaç yüz gramı yazmadığım gün yüzünden vermiştim. Yine aynısını yapmamak için böyle bir karar aldım.

Hayatımdaki bütün mutsuzluk kaynaklarını yok edeceğim. Sorunların başında da şu anki işim geliyor. Ama bu aralar aklımda bir şeyler var, istediğim gibi olursa daha iyi olacak. Bana şans dileyin bu konuda lütfen...

İş problemini halletmemin yanında da bol bol kitap okuyacağım. Kitapları çok seviyorum, farklı dünyalara gitmeyi seviyorum, beni çok mutlu ediyor. Mutlu olunca da daha da mutlu olmak istiyorum haliyle...

Aynaya daha çok bakacağım. Hem gördüğüm şey hoşuma gittiği için, hem de gördüğüm şey hedefimden uzaklaşmamı engelleyeceği için yapacağım bunu...

Kendinizi lütfen sevin. Kendinizle tanışın ve değerli olduğunuzun farkına varın. Yanınızda kimseyi bulamadığınız zamanlar kendi elinizi tutun, kendi kendinize güç verin. Kendinize sarılarak ona sevildiğini gösterin. İnanın bir insanın kendini sevmesi, başkaları tarafından sevilmesinden milyarlarca kat daha önemli bir şey. Sevdiğiniz şeyleri yapın, sevmediklerinizden uzak durun. Sonuçta çoğumuz duygusal yiyicileriz. Üstelik insan beyninin müthiş bir alışkanlık edinme tarzı vardır. Mutsuz olursanız mutsuzluğa alışır, onu ararsınız. Mutlu olursanız mutluluğa alışırsınız. Hepimiz mutsuzluğa alışkınız, zaten o yüzden şikayetlerimiz var. Düşüncelerimizi kontrol etmeye başladığımız an pek çok şeyi de değiştirmeye başlamış olacağız.

Rejim yapan insan mutlu olmalı, eğer olmazsa yarım bırakma ihtimali çok yüksek oluyor. Bu yüzden sadece ikram edilen kurabiyeleri geri çevirmekle kalmamalı, "Bugün kendimi mutlu edecek ne yaptım?" cümlesini kurabilmeli ve ona cevap verebilmeliyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…