Dün yediklerim:
10:00 - 1 krep
13:00 - 1 krep
16:00 - 1 tabak çorba + 1 tabak sebze yemeği
20:00 - 1 kase nesquik gevrek :26: (küçük bir kase ama...)
Yine saatler ilerleyen saatler sabaha göre daha kalorili oldu ama ilk gün için iyi olduğunu düşünüyorum. Sanırım 700 kalori civarı (ne olur ne olmaz hafif şişiriyorum kalorileri tabi...)
Bir de dün 20 dakika eliptik bisikletle 150 kalori yaktım.Yanına da kollar için dambıl hareketleri...
Umarım bugün de dün gibi olur, hatta dünden daha iyi olur. Sabah kalkınca tartılmamak için büyük bir savaş verdim ama kazandım. :)
Fundacım o kalori hesabını hep yapmak istemiş ama bir türlü cesaret edip başlayamamışımdır, karbonhidrat hesabı yapmak kolay geliyordu ama bu çok karışık zor geliyordu bana :)
Bir de şu günlerde evime bisiklet almayı düşünüyorum spor amaçlı, ne dersin, memnun musun? Benim problemim göbek bölgesindeki yağlar ve kalın bacaklar, aslında vücuduma dengeli kilo alıyorum ama benim memnun olmadığım kısımlar onlar, sence bisiklet işe yarar mı?
Kalori hesabı yapmak da çok kolaydır, bende diyetisyene gittiğim günlerden alışkanlık kaldı. :)
Nasıl bir bisiklet almayı düşünüyorsun? Bende eliptik var, onu öneririm. Hem diğer bisikletlere oranla daha çok kas grubunu çalıştırıyor, hem de eklemlere diğer bisikletler kadar yüklenmiyor ya da kimi diğer fitness aletleri kadar... Üstelik eliptiğe binmesi de zevkli, en azından bana göre... :)
Herkesin bir vücut tipi var. Hep elma ve armutlardan bahsedilir ama aslında daha fazladır. Göbekten bacaklardan şikayet etmişsin. Kolların da kalınsa ve popon ve göğüslerin küçükse sen muz tipisindir mesela...Kilo verince alacağın şekli büyük oranda genetik belirler. Kumsaati tipi olanlar bu konuda doğuştan şanslıdır çünkü onlar büyük göğüslere, dolgun kalçalara ve ince bir bele sahip olurlar. Bacakları da şekillidir ve gerçekten tam anlamıyla orantılı kilo alırlar. Ama vücuda sporla da şekil verebilmek mümkün.
Beli inceltmek için çeşitli hareketler var, kalçaları daha dolgun göstermek için de var. Ama öncesinde yağlardan kurtulup ortaya çıkacak olan şekle bir bakmak lazım. Eğer aynada gördüğümüzü beğenmezsek o zaman sorunlu bölgelere özel spor hareketleri yaparız. Ama öncelikle vücut yağ oranını %20 civarına indirmek lazım. Yağlar da, biz her ne hareket yaparsak yapalım, her tarafımızdan eşit gider. Tabi eşit derken de vücut tipimize göre eşit.
Genel görünüşümüze göre daha yağlı olan bölgelerden kurtulmak istiyorsak tüm o yağları kaybetmek zorundayız. Karışık anlatıyorum galiba, şöyle bir örnek vermeye çalışacağım. Ben muz tipiyim. Göğüslerim ve popom küçük ama birbirlerine orantılıdır, belim çok ince değildir ama kalın da değildir. Yağlarım kollarım, göbeğim ve bacaklarımda daha çoktur. Benim en büyük şikayetim kollarım. Şu an 76 civarıyım ve 66 da olsam o kollar yine benim şikayetim olacak, ta ki vücut yağ oranımı %20 ye çekene kadar. O da artık kaç kiloda olur göreceğiz. :) Yani bölgesel zayıflama yoktur gerçekten de... Ama yağ oranı normal olan insanlar şikayetli bölgelerini sporla sıkılaştırarak daha ince gösterebilirler, ya da şekle sokabilirler. İşin özü bu. :)
Yani yağ yakmak için yapacağın her türlü kardiyo hareketi aşağı yukarı aynı işe yarar. Özellikle göbeğini eritecek bir hareket ya da bir alet yoktur. Senin için en keyifli olacak aleti alıp başlayabilirsin.
Umarım yeterli anlatabilmişimdir. :)
Valla çok güzel anlattın bi sürü şey öğrendim :)
Kalori hesabıyla beslenerek bana yardım eder misin öğrenene kadar?
Bisiklet konusunda bi bilgim yok onu biraz araştırcam ama söylediklerin aklımda bi köşede yazdım :)
Ben ne tipiyim bilmiyorum ama kilo alınca her yerlerimden alıyorumyağlanmayan yerim kalmıyo :)
Yardım edeyim tabi...
Tek tek yediklerimin kalorisini mi yazayım?
Yani bir günlük diyet listesi şeklinde birkaç örnek yazabilir misin, yani alternatifleri görsem. Bir de günlük kaç kalori alırsan orta hızda kilo verilir? Emziriyorum ama, düşük kalorili diyet yapamam herhalde?
İşler değişti şimdi işte. :)
Emzirirken ne yemek, ne kadar yemek gerekir bilmiyorum ki...Hiçbir şey diyemem, yanlış yönlendirmek istemem. Bir diyetisyene git bence, en azından nasıl yemen gerektiğini öğrenmek için...
Anladım canım, o konuda baktım biraz internete ama kalori hesaplama gözümü korkuttuğundan hiç o açıdan bakmadım.
Diyetisyene gitmeyi düşündüm aslında ama?
Bugün yediklerim
09:00
1 krep* = 100 kcal
12:00
1 krep = 100 kcal
15:00
2 tabak çorba** = 140 kcal
18:00
2 tabak çorba =140 kcal
20:00
1 dilim ekmek = 70 kcal (Midem fena bulanıyordu ve de o bulantıyı sadece ekmek alabilirdi, o yüzden mecburen yedim.)
*2 kreplik malzeme
1 yumurta = 70 kcal
2 kaşık hafif tepeleme un = 70 kcal
1 çay bardağı süt = 50 kcal
**Normalde bir tabak çorba 70 kaloridir. 15:00'te 1 tabak mercimek, 1 tabak da domates çorbası içtim. Bir tencere domates çorbasına yarım kalıp yağsız peynir atmıştım. O da 500 kcal, bir tencereden 10 tabak çorba çıksa, gerçi içinde anca 2 kaşık un vardı, o da 70 kcal eder, 570 de... Domates falan da var 600 de, e on tabağa bölsen yine standart kalori çıkıyormuş.
Günün toplamı 570 görünüyor. Gün içinde bir avuç kabak çekirdeği falan da yedim, onu da kat, 700 de. Yine beklediğimden düşük çıktı.
Çok karışık anlatmadım umarım. :) Meyve yemeye geçtiğim zaman meyveleri de yazarım. Süt ürünlerini vs. de yazarım, listeme giren her şeyi yazayım bir süre...
Diyetisyene gitmeyi düşündüm aslında ama?
Sen kaç kalorilik diyet yapıyorsun? Bir de nerden nereye geldin kilo durumunda merak ettim canım :)
Ben senin yerinde olsam tüm bildiklerimi, duyduklarımı unutur diyetisyene giderdim, söyleyeyim.
Özellikle belli bir kalorilik yapmıyorum. Genelde 1200 civarı gibi yapmaya kalkıyorum, o da vücut artık rejime alıştığı için. Eğer öyle olmasa 1500 kcal'in altına inmezdim. Ama bu aralar elimden geldiğince düşük kalorili yapmaya çalışıyorum. Aslında bu son iki gündür yediklerimi bile yemeyecektim ama kas kaybının vücut karbonhidratsız kalınca başladığını öğrenince yedim mecburen.
Olduğum maksimum kilo 88'di. Bu kiloyu en son gördüğümden beri de üzerinden 6 yıl geçti. Azar azar da olsa kilo vererek 68'e kadar gelmiştim. Sonra bana sadece sandviç yediren bir işte geçirdiğim 6 ay yüzünden oldum tekrar 78-79 kilo...Şimdi de onları tekrar vermeye çalışıyorum. Son zamanlarımın en istikrarlı rejimi (ve tabi sporu da) 2 aydır sürüyor. Gün geçtikçe daha çok dikkat eder hale geliyorum. Artık bu defa son olacağını umuyorum. :) Günlüğü açtığımdan beri, vermiş olduğum ara da buna dahil, ipin ucunu toparlayamayacak kadar kaçırdığım olmadı. Zaten yeni bir işe başladım ve bu iş yerindekiler beni deli ediyorlar. Onlara inat ve onların kimilerinden intikam almak için de rejim yapıyorum artık. Geri dönüşü biraz zor olur yani...
2 ay sürdüyse gerisi gelir canım, bence sen bu işi halledersin. Başarı öykünü yazmaya başla derim çünkü çok iyi gidiyorsun, herzaman yanındayım canım :)
Selam Fundacım nasılsın canım topiğin hayırlı olsun inşallah kalıcı kilo vererek isteğin kiloya gelirsin bunu gerçekten canı gönülden söylüyorum yazılarına bayıldım seni takip edeceğim bende seninle aynı topikteyken vermiştim kilolarımı ( gerçi bu ara 2-3 kilo kadar almışım) görüşmek üzere canım kendine iyi bak gun gelecek istediğin kilonun da altına düşmüş olacağın gunlerı göreceksin buna canı gönülden inanıyorum......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?