Bu işe girişince asla unutmamamız gereken bir şey var: Bu yolda yalnızız.
Ne eşimizden-sevgilimizden, ne anne-babamızdan, ne arkadaşlarımızdan bize fayda yok. Tabi eğer onlarda zayıflama yoluna baş koymuş birer şişman değillerse...
"Benim önümde yeme, bana yemeklerden bahsetme, haydi gel her gün yürüyüş yapalım." cümleleriyle adeta yalvarsak da nafile... Tek başımızayız. Evinizde lezzetli yemekler bir şekilde yine pişecek, abur cuburlar ve tatlılar bir şekilde kapı eşiğinden içeri girecek. Bugün bizle spor yapan kişi yarın çok yorgun olduğunu söyleyecek. O yüzden hiçkimseye değil, kendimize güvenelim. Karşımıza çıkan ve rejimimizi darmadağın edebilecek durumları bize kurulmuş birer bubi tuzağı gibi, mistik güçlerin sabotajı gibi görelim ve onlara pay vermeyelim. İlk ısırığı almayalım mesela çünkü biliyoruz ki çok azımız ilk ısırığın devamını gerçekten de getirmiyor.
Spora asla bir günden fazla ara vermeyelim. Hoşumuza gitmediği günlerde de, kendimizi çok tembel hissettiğimiz günlerde de sporu atlamayalım. Belirlediğimiz asgari çalışma saatinin altına düşmeyelim.
Bir de bu sürece yardımcı olabilecek bir önerim daha var. Kilo vermek kendimizi iyi hissettiriyor, değil mi? Güzel hissettiriyor. Sağlıklı hissettiriyor. Öyleyse bu ruh halini destekleyecek başka şeyler de yapalım. Kendimizi bakıma alalım. Kremlerimizi eksik etmeyelim, varsa siyah noktalarla-sivilcelerle savaşalım, arada sırada evde otururken de hafif bir makyaj yapalım ve aynayı kendimizi görebileceğimiz bir yere koyalım. Hoşumuza giden yeni takılar alalım. Aklımıza gelen başka ne varsa yapalım. Böylece kendimizi daha güzel hissedecek ve bu duyguyu arttırmak için de rejime daha çok sarılacağız. Rejime ne kadar çok sarılırsak da o kadar çabuk hedeflediğimiz kiloya ulaşacağız.
Topik yazınız burdaki yorumların gerçektende çok güzel ve motive edici umarım en kısa sürede fazlalıklarınızdan kurtulursunuz
Teşekkürler, umarım öyle olacak. :)
Sizi de tebrik ederim bu arada.
Öyle düşünme niye okumayalım niye yorum yapmayalım, hangi kilolu kadın hah tamam ben kilo vereceğim deyip vermiş allah aşkınaÖyle bir şey olsa meşhur pazartesiler olur muydu Sen gel yaptıklarını, yediklerini yaz buraya. O ofistekilerin dediklerine de gül geç kendini 36 beden hayal et onlar konuşurken Baksana bana önümde ne kadar çok yol var ben bile karamsarlığa kapılmıyorum senin buna hakkıın yook Hayırlı olsun şimdiden diyetin, takip edeceğim seni
Ilk hikayeni yeni okudum çok güzel anlatmissin. Bence utanilacak bir şey yok kolay olsaydı herkes tıg gibi olurdu önemli olan sonuca ulasincaya kadar yılmadan tekrar tekrar denemek degilmi
Öyle aslında. Bu defa bir arkadaşımla beraber kendimize günlük planlar çıkardık. Tabi onun benim kadar kilosu yok, kas geliştirmek istiyor sadece. Ama o da bana motive olur diye düşünüyorum. Bir yerlerden bir destek bulmak gerekiyor. Tek başına rejim yapabilenlerden değilim artık maalesef... Ergenlikte her şey daha kolaydı. Bir kızın lafıyla gaza geliyordum, ya da gözüme bir çocuğu kestiriyordum, ondan sonra ver elini 8-10 ay rejim.Yaş kemale erince artık onlar işe yaramıyor. İnsan destek arıyor. Ben de "Artık ihtiyarlamadan önce normal kiloda biri olsam da, biraz keyfini çıkarsam." diyorum. :)
Çok teşekkür ederim hepinize. Yanımda olmanız güç verdi. Bu defa yüzümü kara çıkartmayacağım. :)
Çok eğleniyorum şu an. :) Kendi kendime kahkahalar atıp duruyorum ve belli bir nedeni yok.Anlaşılan insanın tüm istekleri için aynı anda uğraşması böyle yan etkilere neden oluyor.
"Keşke Otuz Olsam" diye bir film varmış. 13 yaşındaki bir kız bir gecede 30 yaşındaki haline ışınlanıveriyor anladığım kadarıyla... Güzel bir konu, film bana umut veriyor şu an, "İzle beni, iyi bir filmim ben." diyor. Sanırım ona bir şans vereceğim. :)
Bu arada yediklerimden kısaca bahsedeyim. Taş çatlasa 5 dilim çavdar ekmeği yedim. Yumurta, tavuk, elma ve portakal... Pek su içtiğimi söyleyemem. Zaten boğazım da kupkuru. En iyisi önüme sürahiyi koyup şu filme bir bakayım.
Ay hayat ne güzelmiş!
Nerden geldi bu neşe bilmiyorum ama hep kalsın istiyorum.
Bu ne neşe allah bozmasin bir tavsiye ekmegi 2 - 3 dilimin üzerine cikartmamaya çalış birde bol bol su ic .iyi seyirler
2-3 dilim nerde...Tam bir hamur kafayım ben. Tüm sülale öyleyiz, çocukluğum hep börekler, keklerle geçti. Gerçi Türkiye'de aşağı yukarı her evde durum aynı. :) Belki bu bahanenin ardına sığınmamak gerekir. 6 dilimi geçmesem şimdilik benim için iyi. Zamanla düşürürüm. Şimdiden yapmaya kalksam ya açlıktan ölürüm ya da daha büyük ihtimal karbonhidrat krizine girer yarım ekmek sandviçle günü kapatırım.
Filmin gidişatı güzeldi. Ama sonu çok tahmin edilebilirdi. (Okuyanlara da fikir olsun)
Güzel enerjin için teşekkürler. :)
Birkaç gündür koşuşturmadan giremedim. Ama sonunda burdayım. Kilo gidişatını komple sıfırlayacağım, yoksa şu anki haliyle anca moralimi bozacak. Yılbaşı ertesi bayağı fazla çıktım.Ama yapacak bir şey yok. Böylece daha çok kilo vermiş olurum, havam da daha fazla olur.
Aslında böyle ayı gibi olmuşken spor yapmak çok boş geliyor, hiç içimden de gelmiyor ama pazartesi spora başlayacağım. Önümüzdeki iki gün işim var, o yüzden pazartesi, yanlış anlaşılmasın. :) Gerçi ne kadar düzenli yaparım bilmiyorum. Hedefim iki günde bir yarım saatle başlamak. Şu anki halimi düşünürsek çok iyi gelir.
E hadi kolay gelsin artık bana... Belki de sımsıkı tutunmak için bu kiloya çıkmam gerekiyormuştur. (Pollyannacılık oynamak bazen iyidir.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?