ZaYıFLıYoRuZ-》MuTLuYuZ -》 iNCeLiYoRuZ :)

eline sağlık gülüm çok güzel ve faydalı olmuş yazdıkların bende diyet in ceza olduğunu düşünüyorum

miladım şu dünyada 1 tane bile dertsiz sorunsuz inşan bulamayız biliyoruz zaten
hepimizin kendince sorunları oluyor rabbim kaldıramayacağımız taşıyamayacağımız ağır dert keder vermesin gerisi gelip geçiyor allahın izniyle ve sana yine tekrardan hatırlatmak istiyorum
sen KADINSIN
sen ANNESİN
sen YUVASIN
sen DİREKSİN
sen GÜÇLÜSÜNNN
sadece anne olmak bile kediyi kaplan yapar canom değmeyecek olayların ya da kişilerin canını sıkmasına asla izin verme

her şey de bir hayır vardır boşuna denmemiş eşimin koku almasının gitmesinde de bir hayır var elbette arada bişeylerin kokusu geldi diyor ama kahvenin yada keskin kokulu şeylerin kokusunu almıyor :)
karantina konusu da benim cadılığımdı baba oğul hasta oldular eee nazları da var diplerinde oturup bana da bulaştırılarsa hastalansam kim bakacak bize kimse yok bende ihtiyaçlarını karşılayıp yanlarında hiç durmadım mutfak zaten benim yaşam alanım oldu leptap bile mutfak masasında yemek zamanı harici demir baş gibi durur:)senin eşinin durumu aslında senle aynıdır ama erkekler biz kadınlar kadar ağrıya hastalığa dayanıklı değil ondan daha perişan hale geliyorlar sen azcık kendini toparlasan baharatlarla meyveleri kaynatıp meyve suyu yapıp için derim iyileşme sürecini hızlandırıyor
inşallah bu güne daha iyi uyanmışsınızdır

incitanesi arkadaşım paylaşmış çok beğendim bende kopyaladım sizle paylaşmak istedim

Serçe Allah’a küsmüştü.
Günler geçiyordu ve serçe hiçbir şey söylemiyordu.
İçine kapanmış derin bir hüzne boğulmuştu.
Artık Rabbine bir şey demiyor ve onunla konuşmuyordu!
Melekler merakla Allah’a serçeyi soruyorlardı ve her defasında Allah, meleklere “o gelecek” diye cevap veriyordu.
“Çünkü onun sesini duyacak tek kulak benim ve onun minik kalbindeki derdini anlayacak olan da tek benim” diyordu.
Bir zaman sonra serçe, kalbi hüzün, gözü yaşla dolu bir halde bir ağacın dalına kondu. Hiçbir şey söylemiyordu öyle sessiz sessiz bekliyordu.

Allah,serçeye seslendi.

Söyle bana! Canını sıkan ve kalbini hüzne boğan derdin nedir senin?

Melekler serçe ne söyleyecek diye ona bakıyordu.

Serçe mahzun biraz da sitemli ses tonuyla;

“Küçük bir yuvam vardı. Yorulduğumda dinlendiğim üşüdüğümde sığındığım. Kimseyi rahatsız etmiyordum ve kocaman Dünya’da ufacık bir yerdi kimsenin yerini dar etmiyordu.Sen onu da bana çok gördün neydi o zamansız fırtına? Esip yıktı yuvamı ve beni yuvasız bıraktı.”

Artık konuşamadı serçe sözleri boğazında düğümlendi. Sessizlik Arş-ı rahmanda yankılanıyordu ve melekler başlarını eğmiş Allah’ın vereceği cevabı bekliyordu.

Allah; “ sen, o yuvanda dinlenirken seni avlamak isteyen bir yılan yuvana doğru geliyordu, seni yılandan korumak için fırtınaya emrettim yuvanı yıksın diye böylece sen oradan uzaklaşarak yılandan kurtuldun.

Nice belalar var ki muhabbetimle senden uzaklaştırdım ve sen kuşatıcı muhabbetimi görmüyor geçici belalardan dolayı bana düşman oluyorsun. “ Serçenin gözleri doldu ve hüngür hüngür ağlamaya başladı ve onu çok seven Allah’ın şefkat ve merhametine hayran kaldı.

Utangaç bir sesle “ affet Allah’ım “ diyebildi sadece.

Ve gönül sözü Arş-ı İlahi’de yankılandı “Affet Allahım”

* Başımıza gelen her musibbette, elbette ki nice hayırlar gizlidir. Rabbimize isyan etmek yerine, olanda hayır vardır diyerek rıza göstermek gerekir. *

Aa bu bizim whatsap gurubunda yayınlandı dün incitanesi bizim sohbet grubunda mi acep Cok güzel

Sagol ablam iyi ki varsınız da en yakınımdakilerin degmedigi yurege degecek eller buluyorum dünya üzerinde bir yerde

Dunki listem

Sabah.
Biberli peynirli onlet
Beyaz peynir
Cay

Ogla
3 parca kremali biskuvi
1 hazır kurabiye

Aksam
Menemen
1 dilim tam bugday

Su 2 ltreden az
Spor yok

ihlamur zencefil yaptim. Esim cidden benden kotu bu sefer. Simdi acile gitti ciltteki yaralar icin. Insallah hayirli haberlerle doner. Ilaclari bıraktı yan etki mi diye... ben de sadece bogaz sancısı var. Pek iyi uyanamadik. Bizim kiz bizi cok zorluyor biz de cok sabirsiziz. Catiyoruz. Bugun okula aglayarak ve ac gitti kizim (

Afiyet olsun guzel menü ekmegin de çok az maşallah

Ya ben çok tembellestim hic bişey yapasim yok
Bende bugun de yapmayim yarin baslarim yuruyuse dedim icim yandi sonra yaz geldi sen hala yerinde sayiyosun dedim kendi kendime kalktim yurudum geldim planladigim gibi olmadi yinede50 dk yuruyecektim 30 dk yuruyebildim oglum uyandi gic yoktan iyidir

Merhaba aekadaslar.bugun hic giremedim sabah nobetten ciktim ve biraz uyuyayim dedim..kalktigimda basim cok agriyordu ve halende agriyor..sabah isyetinde biseyler yemeden cikmistim ...eve gelfigimde fazlasiyla alakasiz seyler yedim..yazmicam sadece kalori miktarini soyleyim 460 kalori aldim sabah sabah..

gülüm sen de mi malum dönemdesin canın şekerli şeyler çekiyor :))
Aynen canim ya yaklasti sorma
Bi de emziriyorum o da cektiriyo tatli malesef

Dun 51.3 e kadar dustum
Bugun sabah ta biraz almisim yine
Dunku menumu yazamadim kizlar
Yaziyorum hemen
Sabah has yumurta
Az peynir

Oglen ufak tost
Bir kasik pilav
Iki kasik tavuk sote
Yarim kase mer corbasi

Aksam
4 5 kasik menemen
Bi dilim ekmek
Bi parca peynir
Bi parca helva
4 5 zeytin
Sekersiz cay
Bi pudingli kedidili pasta

Malum gun yaklastigindan tutamiyorum kendimi kontrollu kontrolsuzluk soz konusu ;P

İyi aksamlar kizlar bugun oglumu antremana birakip donerken arabayla yolda kaldi bi anda arabadan dumanlar cikmaya basladi arabayi kenara cekip hemen disari attim kendimi bir iki dakika sonra dumanlar dagilinca tekrar calistirmayi denedim ama calismadi esime tel actim o da birak ugrasma ben gelince bakarim dedi bende kapilari kilitleyip yurume gittim eve Allahtan cok uzak degildi

Bugunku menum

Sabah
Sade kahve
İki ceviz

Saat 11
İki haslanmis yumurta
5 tane zeytin
İki kk peynir
Domates
Salatalik
Bir dilim ekmek

Ara
Sinirden masanin ustundeki iki tane biskuviyi hüplettim

Aksam
İki parca tavuk
Salata

Sabah 45 dakika bisiklet surdum bakalim aksam belki yine surebilirim cunku yarin esim turkiyeden donuyo belki yapamam

Canim ya sizin işiniz de zor Allah guc kuvvet versin

Bisiklet benimde var surmuyorum uzun zamandir depoda duruyo seninki eliptik bisikletmi canim

Yok canim benim ki normal bisiklet bence senin de varsa degerlendir cok işe yariyor cunku bende disarda yurumeyi sevmiyorum evde boyle daha iyi geliyor bana

Afiyet olsun guzel menü ekmegin de çok az maşallah
ekmek tuz seker yillardir listemde yok. Ama ctesi pazar kahvaltisinda bazen 6 dilim bile yiyebilirim. Bir de sulu yemek varsa aksam 1 dilim katik olaraj.

ekim bana kriz icin bir yontem soylemisti kuru kayisili onu denedin mi? Mikrodalgada muz da isitabilirsin dogal seker salgiliyor. Incir icine ceviz de harika bir tatli. Yok illa cikolata diyorsan da aksam az disini sıkıp sabah 11 den once yiyebilirsin cayla kahveyle. Onun haricinde guzelmjs menü