Zengin olsa beni boşayıp yeni karı alacakmıs

Böyle şaka olmaz bence. Sizin tepkiniz de gayet normal. Ne yazık ki burada kimi hemcinsim kendi eşleri yapıyorsa herkes yapıyor zannediyor. Herkes böyle şaka yapmaz, yapanın terbiyesizliğidir, genele mal edilemez. Kendi kendinizi amaan herkes yapıyor diye teselli etmeyin boşuna.

Yahu adam şaka yapmış. Ne var bunda? Burada 'ay bana böyle şaka yapamaz kendini ne zannediyor' diyenler de ne sıkıcı yaaa. Biraz esnek olun bacım, türk dil kurumunda ya da müzede mi yaşıyorsunuz? Ben olsam eşimin elinden telefonu alıp, 'parayı bi bulsun, ben onun donuna kadar alacağım nafakaları hüpleteceğim' derdim abisine katıla katıla da gülerdik. Eşinizle, dostunuzla hiç mi şakalaşmazsınız? Biz eşimle sokakta gördüğümüz kadınların, erkeklerin üzerinden bin tane şaka yapıyoruz birbirimize. Size kalsa karı dedi boşa, abisiyle dalga geçti boşa, onurunuzu böyle minicik şeyler kırmasın. Bu nasıl ego yahu.

ya cidden başka bir ülkeden falan mı geldiniz

bu lafı dedem de söylerdi, babam da eşim de söyler

klasik geyik işte

zengin olunca önce arabayı sonra karıyı değiştireceğiz muhabbeti

hiç buna alınıp ortalığı birbirine katmak aklıma gelmedi

kuzenim ilkokula gidiyordu biz de küçüğüz bir şey oldu "eşşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmeyin" dedik

iki saat bağırdı, ağladı "bana eşşek dedilerrrrrr" diye

aynı durum

kız sen burada mısın daha

ne zaman doğuracaksın

sonra göremem belki diye görünce yazayım dedim sağlıkla kucağına al

Eşim elbette bana şaka yapıyor ama mesela bana 'kari' demiyor ya da para ile ilgili şaka yapacaksa evimizi,arabamızı değiştireceginden bahsediyor beni değil!

Sizin bu durumu normal olarak görmeniz doğal çünkü babanız da annenize yapıyormuş ve siz bunu normal karşılayan bir ailede büyümüşsunuz.ama benim babam anneme saygı duyardı sevginin yanında.

Konu sahibini gaza getirmiyorum çünkü o zaten kocasına tepki gösteren ay ne güzel şaka haha çok güldüm diyen bir kadın değil.üstelik ilk şakasinda kocasını uyarmış ikinci de bu tepkiyi vermiş.

Benim tepkim konu sahibine değil,a ne var diyen üyelere.

Burada konu tam tersi olsaydı bu şakayı yapan bir kadın olsaydı eminim siz ve sizin gibi normallestiren diğer üyeler kadına demedigini bırakmazdı.

Çok iyi demişsiniz, böyle şaka olmaz, gevşeklik, hadsizlik bu.
Bir süre konuşmayın, koyun tavrınızı da anlasın.
Özür dileyene kadar indirmeyin gardınızı yoksa bu şakaların(!) önünü alamazsınız.

Daha neler söylenir de, neyse.

Birde kardeşi ile konuşurken yapmış bunu hani yalnızken yapsa bayat sığ bir şaka der gecersin belki.

Birde kardeşi ile konuşurken yapmış bunu hani yalnızken yapsa bayat sığ bir şaka der gecersin belki.

Aynen katılıyorum ve bunun normal sayılacak bir yönü olduğunu düşünmüyorum.
Farkında olmadan cinsiyetçilik yapılıyor ve güya şaka adı altında kadın aşağılanıyor.
Ailemde böyle bir şeye şahit olmadım ben, babam olsun, dedem olsun, asla...
"Boşanmak" kelimesi ile şaka yapılması da uygun değil zaten, bu kısım dini yorum olduğu için girmiyorum.

Şunu söyleyebilirim ki eşimin babası, eşine böyle şakalar yaptığı için kadın bunu normalleştirmiş ve bana, oğlu ile evlendiğimde "2. yi almak" gibisinden bir şaka(!) yapmıştı kendi aklınca. Ciddi bir ifadeyle uyardım, lafımı da soktum. O da insanmış ki ikinciye ağzını açıp bu saçmalığı sürdürmedi.

Ne kaba, ne cinsiyetçi... Daha da saydırılır yani üstüne.

Cok abartmışsın canim şaka sonuçta
Hemde ortada birsey yokken birsy gerceklesmemisken bu ne sinir ne kavga
Sakin ol bu sinir evliliginizi yipratir

Nikah memuru bizi karı-koca ilan ettiğinden ben karı kelimesine gücenmiyorum. Devlet meselesi haline getiren bayanları da anlamıyorum. Bana karı dedi diye adamı saygısızlıkla sevgisizlikle suçlamam. Ben karı kelimesini normal buluyorum onun karısıyım çünkü.

Yatak ayıracak kumanda fırlatacak kadar büyük bir şaka değil. Hoşuna gitmiyor ise susarak tepkimi gösteririm en fazla. Yada lafımla döverim. Biz eşimle şakalaşırız bende ona bu tarz şakalar yaparım beni ne doktorlar mühendisler istedi de varmadım gele gele sana geldim derim. seni benden başka kim alırdı der. o da bana loto tutsun ilk seni değiştircem model yükseltcem der bende yavaş değiştir derim. Bunların şaka olduğunu kavrayabilecek durumdayım çünkü.

Ben şaka olarak algilardim sanırım. Benimki de geçenlerde arabayi değiştirdi birkac arkadaş oturuyoduk (cokta samimi degilizdir aslinda arkadaşlarla) laf lafi açtı konu arabadan falan açıldı bende dedim ki parayi bulan önce arabayi sonra karıyı degistiriyomus sira bana geldi galiba diye gulustük. Ben takilmiyorum hatta bazen ben dalga geciyorum. Hayat üzülmek için cok kısa bence... Tabiki bu benim kendi görüşüm kimse kimsenin neler yaşadığını bilemez o yüzden herkezin tepkisi farkli olabilir. Bunun yaninda hamile olunca hormonlar da cok etkiliyormus insanı...

İkinci paragrafı okuyunca bana olan tepkinizi daha iyi anladım.sizin muhabbetiniz konuyu açan arkadasinkinden bile kötü bence.bana göre yani.

Ne diyebilirim,sevgi yanında saygıyı da yitirmemek lazım.

Sizin evliliğiniz öyle benimki değil.o yüzden tartışmanın manası yok.iyi günler.

Ne aglıyon kız Adam kendini iyi biliyor ki yeni bir kadının anca parası için geleceğini söylüyor. Ben olsaydım bu lafın üstüne kardeşinin duyabileceği şekilde kahkaha atar ' nasilda bilirsin kendini' derdim

valla aynısını bende diyprum para cıksada su kocaları boşasak

her zaman derim her şakada bir gerçeklik payı vardır. Hayır eşi böyle bir şaka yaptığında bunun %100 şaka olduğuna inanacak kadar nasıl saf olabilir ki kadınlar. Düşünce oluşmuş beyinde bir de şakası üretilmiş yaaa cidden affetmeyin burnu sürtsün eşinizin.

Her sakanin altinda bir gerceklik vardir bence.

Simdi niye degismiyomus d*tune guvenmiyo tabi. Zenginlesince isler kolaylasiyor. Cok fazla para adamida kariyida bozar abi.

Iyi yapmisiniz. Hamileligin hormonlarida olunca yatagi ayirmisiniz o biraz fazla olmus ama neyse heralde duzeltir arayi senin herif? Yataklar birlessin cnm. Dusuncesiz herif hamile kadin var konustugunu iki kere dusun demi.

Hiç hoş bir şaka değil bence de ama şaka amaçlı yapılmış,sonucta senin yanında söylemiş ama bu şakayı bir daha yapmamasını sağlaman iyi olmuş.a rtik uzatma derim gözyaşı dökmeye de degmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…