canım maaşallah yine araştırmacı gazeteci gibi çalışmışın:)))) yalnız çapa neden yok demiş anlamıyorum çünkü bizzat burada biz çapada yaptırdık ya da "sorduk varmış ama 1 ayda çıkıyormuş" diyenler var. acaba araştırırken teknik ismiyle mi sormak lazım? yani sürüyle insan bu testi yaptırdığına göre bir yerlerde yaptırıyor koca istanbulda bu kadar az yapan yer olmamalı.
burç genetik fena değilmiş. fakat düzen lab abartmış. 1000 lira o ne öyle yahu. bence tipik elini verdinmi kolunu kapmaya çalışan yerlerden. zk'de bir çok genetik testin yapıldığını biliyorum. bence bu testleri oraya sor. hatta ben de yine bu testleri marmaraya sorayım. bedava yaptırmak varken ne diye 1000 lira vereceksin?
ben de tümlab nişantaşını aradım. bu testin teknik isminin onlarda dsö olduğunu söylediler. 130 liraymış. bir kaç günde de sonuçlar çıkıyormuş.
net karar vermedim ruh gibiyim yani rapor alıp beklesemmi diyede düşünüyorum. biraz alternatif tıbbı kullanayım 1-2 ay sonram ıgitsem diyorum içimden yılbaşından önce malum yılbasında zamda gelir. ama bu fikrimden eşimin haberi yok kendi kafamda kururuyorum o hemen yapalım beklemez olmaz der. eşim eurofertili istiyor zaten kendisi bulmuştu orayı. araştırmaları sonucu
o kadar aşılama geçirdim şimdi bak aklıma bile gelmiyor oluyor mu olmuyor mu canım ama sanırım benim kesiliyordu akıntım ilk 15 günde ilaçları kullanırken çok oluyor sonra çatlatma iğnesinden sonra artıyordu ama aşılamadan sonra 1-2 güne bitiyordu öyle hatırlıyorum. iltihap varsa belki o gidiyodur canım. normal özel hastaneleri de araştırmakta fayda var ama böyle ucuz fiyat söyleyince de insanın aklına soru işareti kalıyor. 2500 diyen de pahalı eurofertil bile 1500 diyor.
öyle sıradan aktar değil demekki :)) kendisi değil başka bir aktar abisi (bi tanıdığı yani) varmış ona yaptırcak heralde valla bahar tüm hormonların ve spermiyogramların kopyasını aldım ve ismimizin adreslerin yazdığı ksıımları kestim dosya yaptım akşama götürcem al abinemi veriyon kime veriyosan ver banada bilgi ver diycem. neler katacak nasıl bir karışım yapacak bileyim diycem. hani kulağıma gelen ot isimlerimidir bilim yani. ne olur ne olmaz. sonra fiyat falan sorcam ve bu işi paraya dökmesin insnaların duygularını sömürmüyodur umarım diyede sonuna ekliycem :)))
canım raporu alana kadar da deneyebilirsin ki alternatif tıbbı. zaten bu ayki adetinde gidiceksin 1 ay bekliceksin yine de. önğnde 1 ayın var yani eşine kesintisiz keçiboynuzu yap. ilk 1 hafta sabah akşam içsin.ondan sonrasında sadece geceleri yatmadan önce içsin. bak bu önemli onu içinde zırt pırt çişini yapmasın içinde kalması gerekiyor ki yatmadan önce içilsin deniyor. ona yoğunaş. lendin için ekstradan bişey yapmana gerek yok bence inciri dene tüpe kadar.onun dışında fsh için yapabileceğin başa bişey yok bence zaman kaybetmemen daha doğru olur canım. ekim adetinle başla bence bu işe.
DUYGUUUUUUU
canım ben şimdi yarın sabahtan gidicem ya zçk ya ayse tutturmasın yine dosya öğlenden sonra açılıyor diye ben heyet odasından alıcam sistemik hastalık raporumu ayse nin yanına gidicem o dosyaya koyup herşeyi kurula mı ne gönderecek ya. öğlenden sonra ya mı kal der ki? erkenden gitmesek mi? ama ultrasonum var ben her halukarda sabahtan gitmek zorundayım.
bir de eksiğim var mı ki benim ya bir sayayım mı sana
zaten dosya poşetimi alıcam yarın yanıma
sgk dökümü hazır nüfus kayıt örnekleri hazır
evlilik cüzdanı fotokopisi kimlik fotokopileri resimler hepsi hazır. başka da bişey yok sanırım dmi?
canım ben 1 yıldır spermlerle uğraşıyorum. türkiyede ve abd/ingiltere gibi ülkelerde yer alan her internet sitesini, üniversitelerde yapılmış tüm araştırmaları resmen yaladım yuttum. artık ne neye iyi geliyor adım gibi biliyorum. erkek infertilitesinde bu bilgileri defalarca paylaştım. anlattıklarımla doğal yoldan hamile kalanlar oldu. kendim de eşimin sperm sayısını 25 kat yükselttim. yerlerde sürünen hızı morfolojiyi normal düzeye çıkardım. dün doktorumuz stres kaynaklı prolaktin yükselmesi olmasa fevkalade yükseliş göstermişsiniz nasıl yaptınız diye 2 saat soru yağmuruna tuttu. sana tek bir şey söyleyeyim aktarlara güvenme. keçi boynuzu, arı sütü, polen gibi şeyler eyvallah ama öyle bilinmedik otları, karışımları falan eşine kullandırtma. ayrıca çoğu 3 kuruşluk otları sana şifa diye muazzam paralara satıyor. bir şeyler kullanacaksaksanız e vitamini, selenyum ve çinko kullanmakla işe başlayın. sonuçları da istersen bana yolla sana neyi yükseltmek için neye ihtiyacınız var söyleyeyim. tabi seçim senin ama inan tecrübelerimle sabit bir şekilde konuşuyorum.
çuha çiçeği yağı da zaten aktarlardan alınmıyor. onlar otunu satıyor ama asıl etkili olan yağı. gnc, solgar gibi markalarda evening primrose oil diye omega kapsülleri gibi içinde distile edilmiş yağın olduğu kapsül halinde satılıyor. hayıta gelince fshsi yüksek olanlara zaten tavsiye ediliyor. uzun süreli kullanımda yumurta sayısını da artırıyor. ama aynı hormon iğnelerinde olduğu gibi bu yumurtalar boş da olabiliyor. bir
ara sor desem olmaz zaten ultrason için erken gitmen gerek. sanmam öğleden sonraya kal diyeceğini. ama kal dersede kalamam dersin:)) birazda o biizm kahrımızı çeksin. o evraklrın hazırsa diğer tetkiklerde zaten dosyada var. eksik yok gibi. resim fazla götüe 5 tane falan olsun malum yiyolar resim dayanmıyor adamlara:)
şimdiki basamak konsey, sonra kurul ve ilaç raporunun çıkması. konseyde neyse artıkk !!! halbuki sistemikten sonra bence direk kurul ve ilaç raporunun çıkması en mantıklı olanı ama işte işlerine akıl ermiyor.
canım zaten öyle kafana iş yapmam olan spermleri yok ederler falan neme lazım. zaten balın içine konulacak şeyler polen. hayıt tomu bunun gibi şeyler dedi. ki gidermiyim bilmiyorum bile. aslına bakarsanız dr.lar sorun kadın infertilitesi dedi ama morfoloji %2 nin üzerinde hiç drumadılar. bende bir nebze olsun faydası olur diye kürler yapayım dedim hem spermler iyiysede daha da iyi olsun diyorum. eşimin 2farklı hastan ede yaptığı teslerde 17.05.2012 de morfoloji %2 total sperm sayısı 64 milyon motilite 50 07.09.2011 deki testte morfoloji %3 total motilite %69 progresif motilite %94 progresif hareketli sperm 48 milyon toplam sperm sayısı 163 milyon gibi devam ediyor detaylar. burdan ne çıkardın sen.
canım eşinin sayısı ve hızı doğal gebelik için fazlasıyla yeterliymiş ama morfolojiniz sorunluymuş yani 48 milyon hareketli spermden ancak %3'ü sağlıklı bir döllenme sağlayacak kabiliyetteymiş. gerisi baş, kuyruk, gövde bozukluklarına sahipmiş. zaten doğal seleksiyon sonucu bu tip spermlerle döllenme olmuyor. çoğu doktor morfolojinin hiç üstünde durmuyor sadece sayıya ve hıza bakıyor. morfoloji oraya süs olsun diye yazılıyor sanki. hele sizinki gibi kadında bir problem varsa hepten sallıyorlar. nasıl olsa tüp yapılacak önemi yok diyorlar..
merhaba kızlar heyetten raporum çıkmış ilaçlarımı aldım gonalf ovıtrelle ferplex yazmış doktor... şimdi adet olmayı bekliyorum kızlar ne sekreter ne doktor hiçbir açıklama yapmadı ne zaman geleceğim ne kadar aralıklarla gelmem gerektiğini bu ilaçları nasıl kullanmam gerektigini söylemediler bileniniz varsa açıklarmısınız?
adet olduğunda giderken yanında gonalf ve ferplex i götür ( bana ferpilex vermediler içeriği nedir bilmiyorum) adetin 2. gün git muhakkak ilaçlarında yanında olsun birer örnek. muayene günü sana nasıl kullanman gerektiğini anlatacak hemşire. ovitrella çatlama iğnesi onu sonra götür yumurtalar büyüyince götür ozman nasıl kullancağını söylerler. ilk muayenende bir sonraki geleceğin tarihide söylüyorlar. sen zk nın hastasımıydın. tüp mü yapıyordun. aşılamamı? kusura bakma sık girmeyen kişiler olunca unutuyoruz.
aşılama yaptırıyorum canım ilk aşılamam olacagı için çok tecrübesizim umarım ilk ve son olur..kaç kez ve ne sıklıklarla çağrıyorlar gidip gelmelerden çok yoruldum birde ben karşıdan geldiğim için problem oluyor her gittiğimde muayene yapıp yumurtaların kalitesine mi bakıyorlar kaç yumurta ve kaç ml olması gerekiyor..
canım ben 1 yıldır spermlerle uğraşıyorum. türkiyede ve abd/ingiltere gibi ülkelerde yer alan her internet sitesini, üniversitelerde yapılmış tüm araştırmaları resmen yaladım yuttum. artık ne neye iyi geliyor adım gibi biliyorum. erkek infertilitesinde bu bilgileri defalarca paylaştım. anlattıklarımla doğal yoldan hamile kalanlar oldu. kendim de eşimin sperm sayısını 25 kat yükselttim. yerlerde sürünen hızı morfolojiyi normal düzeye çıkardım. dün doktorumuz stres kaynaklı prolaktin yükselmesi olmasa fevkalade yükseliş göstermişsiniz nasıl yaptınız diye 2 saat soru yağmuruna tuttu. sana tek bir şey söyleyeyim aktarlara güvenme. keçi boynuzu, arı sütü, polen gibi şeyler eyvallah ama öyle bilinmedik otları, karışımları falan eşine kullandırtma. ayrıca çoğu 3 kuruşluk otları sana şifa diye muazzam paralara satıyor. bir şeyler kullanacaksaksanız e vitamini, selenyum ve çinko kullanmakla işe başlayın. sonuçları da istersen bana yolla sana neyi yükseltmek için neye ihtiyacınız var söyleyeyim. tabi seçim senin ama inan tecrübelerimle sabit bir şekilde konuşuyorum.
çuha çiçeği yağı da zaten aktarlardan alınmıyor. onlar otunu satıyor ama asıl etkili olan yağı. gnc, solgar gibi markalarda evening primrose oil diye omega kapsülleri gibi içinde distile edilmiş yağın olduğu kapsül halinde satılıyor. hayıta gelince fshsi yüksek olanlara zaten tavsiye ediliyor. uzun süreli kullanımda yumurta sayısını da artırıyor. ama aynı hormon iğnelerinde olduğu gibi bu yumurtalar boş da olabiliyor. bir de yan etki olarak adet dönemlerini kısaltıyor. yani gitgide 26-25 gün gibi aralıklarla adet görmeye başlıyorsun. çay olarak içebileceğin gibi onun da vitex agnus castus diye yine kapsül formu da var. çuha çiçeğiyle farkı hayıt sadece fsh üzerinde etkili. çuha çiçeği toptan östrojen, fsh, progesteronu düzenliyor. çikolata kisti oluşumunu, çatlamayan yumurtaları, göğüste oluşan su kistlerinin oluşumunu, sancılı adetleri, adet öncesi rahatsızlıkları önlüyor. yani ikisi biraz elmayla armut gibi.
eğer ki benim derdim kaliteli yumurta yani içi dolu üretmek dersen de 1- arı sütü 2-l-arginine kullanmak gerekiyor. bunu d bir kenara yaz. hiç bir ot veya kür bu ikisi kadar başarılı değil.(incir kürünü ayrı tutuyorum evet hakikaten başarılı ama o da bir yere kadar) ayrıca her bir yumurtanın ovulasyona hazır hale gelmesi için hazırlanması 150 günü bulur, buna karşın 90. ve 20. gün arası yumurtaya etkide bulunabilirsin. o yüzden hangi kürü kullanırsan kullan ancak uzun dönemli kullanırsan sana faydası olacaktır.
Eki Görüntüle 509352
zaten en erken ekim adetinde olucak deneme. fsh için herhangi bir tedavi yöntemi yok. düşürmek için yani. sadece daha fazla yükselmeden önlemi alıp bir an önce tedavi olmak gerek. incir kürünüde olan yumurtalar sağlam ve uzun ömürlü olsun diye yapayım dedim. yoksa fsh düşşün diye değil(( keçi boynuzuda ço kgüzeldi hee daha dün gelmiş gelir gelmezde yeni mahsül aldım yani :) koliler bile daha kapı önündeydi.
ara sor desem olmaz zaten ultrason için erken gitmen gerek. sanmam öğleden sonraya kal diyeceğini. ama kal dersede kalamam dersin:)) birazda o biizm kahrımızı çeksin. o evraklrın hazırsa diğer tetkiklerde zaten dosyada var. eksik yok gibi. resim fazla götüe 5 tane falan olsun malum yiyolar resim dayanmıyor adamlara:)
şimdiki basamak konsey, sonra kurul ve ilaç raporunun çıkması. konseyde neyse artıkk !!! halbuki sistemikten sonra bence direk kurul ve ilaç raporunun çıkması en mantıklı olanı ama işte işlerine akıl ermiyor.
merhaba kızlar heyetten raporum çıkmış ilaçlarımı aldım gonalf ovıtrelle ferplex yazmış doktor... şimdi adet olmayı bekliyorum kızlar ne sekreter ne doktor hiçbir açıklama yapmadı ne zaman geleceğim ne kadar aralıklarla gelmem gerektiğini bu ilaçları nasıl kullanmam gerektigini söylemediler bileniniz varsa açıklarmısınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?