evet bende çook önceden okumuştum şimdi sen gösterince hatırladım. bende baktım face e :))) japon gibi bi oğlu var allah bağışalsın. ama o tedaviden doğan bebekmi yoksam sonradan başkamı oldu yani hamilelik devam ettimi sormak gerek:)
evet canım japon gibi:) pek bi tatlı maşallah. zk daki tedavi sonucu olmuş sanırım tarihlere göre hareket ettiğimde o çıkıyor ortaya. mart 2011 de tüp tedavisini yaptırmış aralık 2011 de profiline baktığımda yeni doğmuş bebeğinin resmini koymuştu:)
kızlar bu saat itibariyle dua etmeye başlıyorum çünkü adet olucak kanlı biraz akıntı geldi silince hafifte ağrım var. tek duam cm.tesi akşamına kadar dayanması. bugün olursa pzartesi 4. gün olur kan vermek için uygun olmaz. gerçi artık sorun olmaz bakıp rapor verirler ama en azından son bir kan testim olsun doğru değerler çıksın istiyorum. dua edin bana ve şans dileyin
canım inşallah yarın sökülür. pazartesi gidip dosyanı teslim edersin hayırlısıyla ve bu sefer herşey gönlünce olur.
morfoloji düzeltmek için çalışmalara başladım keçiboynuzu sayı için e ve cvitaminleriyle açılış yaptım. sırada çinko ve selenyum almak var. birde arı sütü polen alayım. fsh düşsebile rezervler yanı kalıyorsa düşşe nolur kalsa nolur derim bu durumda rezervlere etki etmiycekse iyi hale gelmiyceklerse fsh ha 6 olmuş ha 10 olmuş fark etmez o zman. kadıköy çarşıdaki balcılar balıkçıların olduğu sıradaki aktarlar var onlardanmı bahsediyorsun. olmadı önce carfura giderimhem orda gnc de vardır bal yoksa carfurda kadıköye geçerim. kendim için ekstra ne takviye yapabilirim onu düşünüyorum ?
evet kadıköy çarşıda balıkçıların olduğu sokağa gir ilerle, 4 yol ağzını falan geç, sağ tarafta meşhur bir balcı var. bir de kızıltoprakta kadıköy yönünden gelirken sol tarafta kalan bir balcı var. orada karışım hazırlatmış çok da memnun kalmış buradan bir çok kişi vardı.
fsh'in düşmesi yumurta rezervini artırmıyor ama daha sağlıklı yumurtalar üretmeni sağlayabiliyor. sen de biliyorsun yaş ilerleyip fsh arttıkça yumurtaların da dnası ve şekli bozuluyor. ideal boyuta ulaşamayabiliyorlar, zarları kalınlaşıyor, sperm o kalın zarı delip içeri girmekte zorlanıyor, ayrıca ultrasonda yumurta gibi görünen ama içi boş kesecikler oluşabiliyor. ama fsh'yi düşürürsen en azından kalan yumurtalarının kalitesini artırabiliyorsun. buğday çiminden bahseden arkadaşım çok uzun süredir yüksek fsh ile uğraşıyor. yurtdışında da yaşadığı içim dong quai gibi uzak doğu bitkilerinden tut hayıta kadar bir çok şeyi deneme imkanı oldu. ama bir tek buğday çimi kullandığı zaman fsh'da belirgin bir düşüş yaşadığını söylemişti.
bir de kişisel bir tavsiyede bulunayım sakın marketlerde satılan hormon ve antibiyotik dolu tavuk ve yumurtalardan yeme. sebzeleri de bol bol sirkeli suyla yıkadıktan sonra pişir. doktorlar, gıdalarımızdaki hormon, antibiyotik ve tarım ilaçlarının günümüzde hızla artan kadın ve erkek kısırlıklarının en büyük sebebi olduğunu söylüyor. çarşamba günü gittiğimiz endokrinolog bile "farkında değiliz yediklerimizle kendi kendimizi kısırlaştırıyoruz" dedi.
hoşgeldin canım ultrasonun temiz çıkmaına sevindim en azından dosyan devam ediyor. euro fertile fgelincede parayı veren düdüğü çalar hesabı desene. embriyoskop olayını bana söylememişlerdi görüşmede. belkide söylediler ben unuttum bilmiyorum tam olarak. dr. farklı özel bir işlem uygulamayacaksa sana zk da deneyebilirsin diycem ama tüpte hergün üst üste gittiğinde oluyor git gel yol parasıda çok gidicek. istersen birde medicineyla görüş.umut da 21 günlük takip sonra da 500 tl ekstrası olduğunu söyledi. herkese yapmıyoruz dedi. zaten ortalama 3-4 yumurta oluyor onlarında 1-2 si eleniyor ortada kalanlar belli olduğu için onları kullanıyoruz dedi. ama 5 den fazla yumurtası gelişenlere kalitesini anlamak için öneriyoruz dedi.
yani normal bir tüp bebeğin izlenmesinin zeynep kamildeki izlenme sisteminden hiçbir farkı yok.500 tl yi verirsen izliyorlar embriyoları..
kızlar bu saat itibariyle dua etmeye başlıyorum çünkü adet olucak kanlı biraz akıntı geldi silince hafifte ağrım var. tek duam cm.tesi akşamına kadar dayanması. bugün olursa pzartesi 4. gün olur kan vermek için uygun olmaz. gerçi artık sorun olmaz bakıp rapor verirler ama en azından son bir kan testim olsun doğru değerler çıksın istiyorum. dua edin bana ve şans dileyin
hoşgeldin canım ultrasonun temiz çıkmaına sevindim en azından dosyan devam ediyor. euro fertile fgelincede parayı veren düdüğü çalar hesabı desene. embriyoskop olayını bana söylememişlerdi görüşmede. belkide söylediler ben unuttum bilmiyorum tam olarak. dr. farklı özel bir işlem uygulamayacaksa sana zk da deneyebilirsin diycem ama tüpte hergün üst üste gittiğinde oluyor git gel yol parasıda çok gidicek. istersen birde medicineyla görüş.
canım inşallah bugün sökülmez hem sökülse bile bence önemli değil akşam oluyor zaten akşam sökülmüş olsa bile yarın 1. gün sayarsın ve pazartesi 3. günün olur. 3. günüm dersin canım. zaten daha yeni yapılmadı mı allasen 1. tüp öncesi. onlar ideal değerler. on kere hormon da yapılmazki o yüzden bu da 4. gün hormonu oluversin. söylemezsin 3. günüm dersin olur biter.
ultrasonda senin gibi 2. raporu için gelen birisi vardı kan vermiş ultrasona girip dosyasını teslim edicekmiş. ilk denemesini eurofertil de yapmış. 1500 tl ödedim dedi bir de 130 tl ilk muayne ücreti. hamile kalmış ama kan değeri düşmeye başlamış kimyasal olmuş. memnunum raporumu alıp yine oraya gidicem dedi. genel anlamda eurofertil ileilgili referanslar iyi. ama ben ekstra bir elektrik alamadım. biliyordum zk ya gidince kafamın karışacağını. bir şansımızı zk ya mı versek diyorum şimdi. farklı ne yapacaklar ki eurofertil de daha steril ve rahat bir ortam özel muaynehane ve belki biraz daha iyi bir laboratuvar. ama zk nın laboratuvarı da o kadar da kötü değildir. giden herkes de memnun. yine kafam karıştı benim anlayacağınız.
sonra yattım masaya dedim tüp bebek dosyamı hazırlıyorum birtek bazal ultrasonum kaldı. baktı bana sen doktormusun dedi :) eyvah dedim içimden ukalalık yaptık. yoo dedim. e biliyosun bazal mazal diyor. e öğrendik artık kenan bey dedim gülerek. neyse sonra başladı. unicorn olduğumu söyledim. sol taraf incelemesini yaptı. sağı aradı göremedi sonra ben yok dedim sağ tüp sap yumurtalık ve sağ böbrek. adamın kafası karıştı kadına not aldırırken sağ böbrek göörüntülenememiştir yaz diyor :) ay ne böbreği yumurtalık diyor sonra da.
bana da dedi ki ablacım madem biliyosun da niye sölemiyosun bana canını yaktırtıyosun boş yere dedi. ben de işinize karışmak istemedim dedim. olurmu öyle şey sen her gelişinde hatırlat bunları tekrar tekrar söyle söyle dedi. hergelişinde söyle diyor.
bundan sonra repiliğim belli. yarım rahimliyim. sağ tüpüm sağ yumurtalığım sağ böbreğim yok:).yarım rahimliyim. brek brek. yarım rahimliyim tamam. anlaşıldı tamam. brek brek :)
elifcim hoşgeldin, yorucu bi gün olmuş anlaşılan. kistlerin geçmesine çok sevindim. iki haftaya kadar raporunda çıkar sanıyorum. merkez konusunda senin içine sinmesi önemli tabii. umut ve medicine ile de görüşmeyi düşünüyor musun?
sana diyorum işte zk ile aramızdaki manevi bağlar çok kuvvetli isstesekte kopamıyoruzz bende 2. raporu alıp yine zk. da kalıyomusum:) aman elif bırak sterili ya temiz titiz oldukta noldu çatır çatır çocukmu yaptık. bırak birazda pis ortamda kalalımda belki bağışıklık kazanırız. hem dünya alem gdiyor zk. elin tek hassasları bizlermiyiz onların paraları yok diye can değillermi. hep hepimiz en az 1 yıldır gidiyoruz onca ultrason smear aşılama olduk kaçımız kaç kez enfeksiyon kaptık. bunlarıda göz ardı etmeyin. ben geçen yıl ilk zmanlarda sistit oldm sebebi ise ilk defa okadar çok oramla oynandı alet falan girdi birde kıştı haliyle üşüttüm mikrop olsaydı öyle kendiliğinden geçmezsi 1 hap bile almadım sıcak su torbaları koydm geçti. tmam çok hijyen görüntü yok ama mikropta kapmadık yani. hep temizlikçiler her sabah siliyorlar etrafı :)
kenoş bugün pek bir espritüelmiş. keyfi yerindeymiş paşanın. merak etme söylesende sen yine canımı yakardın herif sadist ya ultrasonu öyle tutuyorki hahahaaa aagel bakalı der gibi yatıda aleti çevirdikçe çeviriyor mübarek sanki helva kavuruyor böööööğğğğ her geldiğinde ösyle demişya şimdi ters anına gelsende tamam tamam der azarlar. bugün keyifliymişte her geldiğinde söyle demiş.:)
ay bilemiyorum valla. kenan paşa andropozlu gibi. bi öyle bi böyle. ben alışkınım ona. seviyorum galiba ben o adamı. harbiden he 360 derece döndürüyor lastik top gibi bi o tarafa bi bu tarafa :)bu sefer daha naazikti. zk da ben de hiç mikrop kapmadım çok şükür. eve gelince duş aldım pedimi çamaşırımı değiştirdim tertemiz pedi çıkardım attım. insanın kendisinde de bitiyor temizlik ve mikrop kapmamak.sonuçta her hastada prezervatif değişiyor. muayne sterilizasyonu fena değil de çarşaflar bazen vahim oluyor bugünki kanlıydı mesela değmiyim diye can çekiştim.
deli yaa amma güldüm siliyolar diyo. silmekle olsa gülüm benim. ama haklısın. ameliyathana illaki temizdir. laboratuvarda da yapılması gereken yapılıyordur bence. çok vahim bir sorunu olmayan herkesin tutar bence. yani sperm ve yumurtası kaliteli olanın. mikroenjeksiyon yapılıyor orda da. eurofertilde de bu yapılıyor. değişen bişey yok. zk nın laboratuvarı iyi değil diye okuyorum forumlarda birtek bu aklımda soru işareti.bilemiyorum Allah hangisi hayırlısıysa oraya kararlasın artık.
yavrum herşey evden götüreceğin 2 şala bakıyor ben hiç onlarıan bezlerinin bullanmadım. hep çorap götürdüm ayağıma çektim eve gidincede hem yıkanıp hem onalrı yıkıyordum. ama ben en kral hastaneyede gitsem şallarımı ve çorabımı götürürüm yanımda biliyorum benim beyaz çarşaf fobim korkarım üstüne uzanmaya evimde bile yoktur. hatat evimdeki yatağa bile çarşafsız dokunamam hastaneler gelir hep aklıma oysaki mis gibi yatak. ama böyle huylarım varda noldu tüpte toplama ve transferde paşa paşa yattım . yattım ama yatak yada sedyede değilde çivili tahta üstündeydim sanki. keşke toplamada ameliyat masasına götürseydim şalımı ama izin vermezlerdi oraya. artık ordada diken üstünde yatr gibi oldum operasyonu.
bak şimdi benim mantığıma göre zk. da da özel hastanede de temizlik yapıyor. ama özeller sürekli tadilat olduğu için hep yeni gibiler ve temizlik yapılınca görünüyor. zk . ise yılların fosilleşmiş hastanesi ordada dezenfekte yapıyor ama eski olduğu için göze görünmüyor. yani zk yı baştan sona hortumla çamaşır suyuyla yıkasalarda iflah olmaz çünkü görüntü eski. zaten antım var para çıksın bi yerde tüp bebek üniteni yeniliycem. adımıda kazıttcam girişine:) belki kabul ederlersede fiyakalı bi fotomu koydururm:) tabi o zmana kadar tayyip yapıpta kendi fotosunu koymazsa :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?