Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

neden gonalf yazdıklarını açıklamadılar her zamanki gibi..ilk aşılamam canım( inşallah tutar)bende bir problem yok eşimin sperm sayısı biraz düşük..bu ilaçların yanında kan yapıcı şurupda yazmış..[/QUOTE]

hayırlısı olsun canım inşallah tutar merak etme açıklama yapmasalar da ilaçları kişinin durumuna özel yazdıklarını düşünüyorum zaten genelde kullanılan ilaçlar bunlar demekki kansızlık da görüldü ona takviye yapmak istemişlerdir canım.

kızlar konular almış başını gitmiş hepsini tam okuymadım 4 gündür zeynep kamilde helak oldum o kat bu kat ağlamaktanda artık gözlerim acıyor..bu gün sabah 6 da gittim annmle 4 te geldik eve ancak..anestezi için tahlil yaptım sonuçları teslim et servis binasında anestezi doktoru..her kapıda da bir saat bekledim nerdeyse..çok zor aşılma için kaç ay uğraştım ama emeklerim boşa gitti en başa..kaç yıldır bende bu kist var doktorlara giderim hiç biri demedi çikolat kisti hatta kenan bey de dememişti 2.5 ay önce gittiğimde ilk folikül öenmsiz kist demişti aşılamay da onay verdiler..ama olmadı yapılamadı bu kist 2.5 aydamı oldu bence hep vardı ama anlayamadılar eğer çikolata kisti ise..ameliyata bu gün gün aldık 25 eylül de olacak..bir gün öncden geliyormuş yatıyormuşsun hastaneye canımı sıktı bu durum da..ama inş kötü bir şey çıkmaz..bu zaman içinde başka doktorlara da gideceğim ..herkes zk in çok iyi bir hastane olduğunu sölüor güvenin diyorlar..ama bazı duyumlarda görede hemen ameliyat ediyorlarmış işi uzatmadan kısa yoldan kesmek için..benim kist fazla büyükte değilmiş 3.5 cm ona ameliyat önerilmiyormuş aslında ama korkuyorum işte neden yapıolar başka bir şeymi var diye..ameliyatı selçuk bey yapacak karşı binada baya ilgili bir doktor çok detaylı anlattı bana..muhtemelen kötü bir şey değil ama yapmakta yarar var dedi..mesela benim yıllar önce solda da vardı am doğum kontrol hapıyla kayboldu gitti..bu neden gitmesin önce ilaç verseler hemen bıçak altına yatırmasalar..korkum narkoz burun amliyatı oldum narkozdan çok korkuyorum artık ..kenan beyde artık beni iyice tanıdı beni o yönlendirdi selçuk beye..oda çok iyi bir doktora benziyor ama korkuyorum işte ameliyat sonuçta..ben bu zaman zarfında başka yerlere de gideceğim bakalım

evet ona sorsam iyi olur bu gün tanıdıklardan da baya araştırdım bu duruma benzer zk de olan iki tüpüde tıkalı ve çkolata kisti he riki tarafta olan bir tanıdığımda tekrar etmiş ameliyattan sonra kist yani şu an gene var kisti..sanırım rana arkadaşında tekrar etmiş..demkki yine çıkacak benimde olur öle muhtemeln soldaydı sağa geçti çünkü bu kist şimdi..hamlie kalsaydık kist gidermiş doğumla ama oda olmadı eşimde de haraket sorunu ortaya çıkmıştı..ondaki durumda yeni öğrendik sayılır..yani ameliyatla o tarfatan hamlie kalamayacağım tüp tıkalı bunu kenan beye sölediğimde iyiki söledin dedi..ama çocuğu düşünme önce sağlık dedi..ne olurdu ilaçla erise. ben inanıyorum eriyeceğine ama..yinede onlar bir bildiği var sanırım..ne şansmışım aşılamdan da döndüm iple çekerken o kadar uğraş vermeden bilselerdi ya şunu

canım öncelikle stres yapma ve üzülme daha vaktin var araştırılması için kesinlikle başka bir doktora daha git. birkaç özel doktora git olmazsa yine başka bir devlet hastanesine daha git. güvenilir evet ama rana nın da 5 cm idi sanırım öyle olmasına rağmen neden almadılar 2. sefer kistini. onun da tekrarlamıştı. benim arkadaşım da bekarken oldu sonra evlenince çocuk olmadı doktora gitti bir süre öyle denediler aşılamaları tutmadı ve yine ameliyat oldu yine aldırdı sonrasında gebe kaldı şimdi doğumuna az kaldı. yani aldırsan da tekrarlama riski çok büyük. aldırmak gebe kalmana yarayacak mı bu da tartışılır. istersen daha fazla büyümeden sen de tüp bebek dene. o şekilde hamilelikte gider belki. daha zamanın var yorgunluğunu anlıyorum canım çok zor devlet hastanesinde iş halletmek her kapıda 1 saat beklemek gerçekten çok zor. devlet hastanesi güvenilir evet ama çok risk almadan hemen ameliyat ediyo olabilirler belki aciliyeti yok. sen bilirsin iyi araştır canım.

sağol cnm rananınkini almışlar sanırım öyle yazıyordu benimki daha küçük üstelik ama başka bir şeydenmi şüphe ediyorlarki onu anlayamadım tam...dediğin gibi ben başka devlete ve özele gideceğim bir kaç gün geçsin daha adet tam bitsin bakalım cnm sonuç ne..çoğu kişi zk den şaşmayın diyor ama bilemiyorum artık karar zor ..ameliyat olsam da çocuk sahibi olamam zaten otaraftaki tüp kapalı onuda söledim onda bakacağını söledi ameliyat sırasında selçuk bey..yani ameliyattan sonra bana tüp bebek yolu gözüküyor aşılama düşünmüyorum artık ama bakalım ...özele giderim belki zk tüp yapmazsa direk..

canım morfoloji düzelebiliyor. düzelmiyor diyene inanma çünkü düzelten bir sürü kişi var ki biz de onlardan biriyiz. sana bu konuda ayrıca mail yazacağım.
balcıyı nerede bulacağım demişsin, kadıköy çarşıda ve kızıltoprakda balcılar var. onlar karışım yapıyor. carrefourda da kavanozda organik bal arı sütü karışımları görmüştüm. epey pahalıydı ama %100 hakiki olduklarından emin olabilirsin en azından bilgin olsun.
dip not: fsh'de düşmüyor diye bir şey yok o da düşüyor. ama fsh'ni düşürmen yumurta rezervini artırdığın anlamına gelmiyor. aklıma gelmişken yüksek fsh'si olan bir arkadaş buğday çimiyle düşürdüğünü söylemişti. istersen bir araştır.

Son düzenleme:

elifcan sana bu satırları yazarken şuan eurofertilde görüşme yapıyorsundur dönüşünü ve izlenimlerini merakla bekliyor olucam. bende işyerini matbaaya çevirdim sayfalarca fotokopi çekiyorum sonuç çıktıları basıyorum :)) arada fotokopici kadına gidince zoruna gidiyo bi sayfaya 25 kuruş alıyor. birde suratsızki 1 kuruş bile ona verince acıyourm uyuz mendebur:)

bende aşılama takip çizelgelerinden fotokopi aldım işe yarıyor açıp açıp bakıyorum kaç gün ilaç kullanmışım kaçıncı günde aşılama olmuş diye. ama yumurta boyutları yazmıyordu sanırım.

günaydın kızlar, duygucum nasılsın? elifin dönüşünü bende merakla bekliyorum. bi arkadaşım klomen tedavisi görüyor şifa hastanesinde. doktoru ile benim için konuşmuş tüp bebek için nereyi tavsiye edersiniz diye adam kesinlikle eurofertili tavsiye ederim anadolu yakasında sonuçları en iyi merkez demiş. bende ciddi düşünmeye başladım. şu rapor işlemlerine başlasam bir an önce

elifcim kendine gel yaa her şöyleene kafayı takıyorsun bırak artık. gonal f yi vermelerinde özel bir durum yok emin ol. ben şubat 2012 de aşılama olurken puregon kulanıcı kadar gonal kullanıcısıda vardı. hemde puregonun yapılışı daha kolay bana gör e gonal tek yapımlık iğneler. puregon kalemli olunca daha kolay ve gonalın iğne ucu daha kalın .. eğer böyle birşey olsa benim tüp bebeğimde kenan bana direkt 15 kutu gonal yazardı. bende senin gibi düşündüm neden hep puregon diye. ama tüp recetemi yazınca öyle bie çakallık yapmadıklarının kanısına vardım. puregondan gonal kadar iyi bir ilaç. ucuz ilaç yazmak yerine iyinin ucuzunu yazıyorlar. misal puregon bi kutu 260 tl gonal 400 falanmış. duyumlarıma göre.. bu yüzden takma bırak dr. ne derse onu yaz puregonada güven bence.

takip çizelgelerinde yumurta boyutları yazıyor canım. baya inceliyorum her gidişimde. bende çok yumurta olduğu zaman bile yazmışlar mesela düşün. 6-7 tane sırasıyla:))

günaydın baharcım iyiyim çok şükür. verdiğin bu habere çok sevindim çünkü yazılarımdan anlamıştırdır eurofertil çok ağır basıyordu bende zaten eşimde madem sen karar veremiyorsun ben verdim eurofertile gidelim demişti. elifte orada görüşemeye gitti bugün. bende incir kürüne devam ediyorum, eşime keçiboynuzu yapıyorum ve evicap e vitamini aldım veriyorum. öncedende dr. vermişti bu işlere ilk başladığımızda. birde suya atılan c vitamini takviyesi yapıcam. bende incir kürünün yanında kendine ne gibi vitaminler yapabilirim onu düşünüp araştırıyorum.

bencede kenan doğru söylemiş önce sağlık kendin iyi olda çocuk er yada geç olacak herkes gibi kolay olmadı bizlerin biraz zorlu yollardan geçiyoruz ama sonunda olacak. sen ameliyatı ol iyileştikten sonra bebek tedavine başla belki bu kez direkt tüp öenerirler aşılamada harcayacağın zamanı ameliyatla yok etmiş olursun.. hem yok yere ameliyat çıkarmazlar özel merkez olsa kesip biçer derim ama devlet öyle yapmaz emin ol. göğsümdeki kitleden biliyorum özel hast. aalalım dedi. fsm ye gittim devlete dr. gerek yo kdedi biyopsiye bile gerek yok emara gir o biyapsi derse yaparız sonuçta biyopsi yapmakta iyi değil demişti. yani kesme merakı olsa mememi kesip kitleyi alırdı.
demekki senin kistin büyümeye meyilli bir yapısı olduğu için dr. alalım demiş bugun almasan 3-5 ay sonra belki 5 cm olucak. ayrıca tekrarlasa bile belki ozmana gebe kalmış olursun doğumla birlikte yine alınır. ama için rahat olsun çikolata kisti olupta kötü huylu olanı görmedimde duymadım. moralini yüksek tut. hastnae ortamlarında bunu başarmak çok zor ama yapmak zorundasın geçmiş olsun şimdiden.

takip çizelgelerinde yumurta boyutları yazıyor canım. baya inceliyorum her gidişimde. bende çok yumurta olduğu zaman bile yazmışlar mesela düşün. 6-7 tane sırasıyla:))

ben aşılamaları infertilitede yaptırdımya ondan yazmıyor sanırım dedim. ama şuan çizelge yanımda değil emin değilim yani belkide yumurta boyutlarınıda yazmışlardır. ha hergününkini olmasada çatlatmadan önceki son boyut yazılmış olabilir. kağıdı göz önüne getirdimde kullandığım doz 75 75 75 yazıyordu ebatları anımyasayamadım akşam bakarım. sonunda bunların hepsini tarayıp pc.de saklıycam o olcak. spermiyogramları taradım dün aklıma takıldıkça açıp bakıcam. bari diğerlerinide tarayayım.

morfoloji düzeltmek için çalışmalara başladım keçiboynuzu sayı için e ve cvitaminleriyle açılış yaptım. sırada çinko ve selenyum almak var. birde arı sütü polen alayım. fsh düşsebile rezervler yanı kalıyorsa düşşe nolur kalsa nolur derim bu durumda rezervlere etki etmiycekse iyi hale gelmiyceklerse fsh ha 6 olmuş ha 10 olmuş fark etmez o zman. kadıköy çarşıdaki balcılar balıkçıların olduğu sıradaki aktarlar var onlardanmı bahsediyorsun. olmadı önce carfura giderimhem orda gnc de vardır bal yoksa carfurda kadıköye geçerim. kendim için ekstra ne takviye yapabilirim onu düşünüyorum ?

ne güzel canım başlamışsın kürlere. inşallah eşinde sende çok faydasını görürsünüz. eurofertil bende de ağır basmaya başladı. ama gidip görüşmek lazım tabii. bu arada zk da tüp yaptırıp hamile kalan bi kadının blogunu inceliyorum bende. baya detaylı anlatmış. sen zaten herşeyi biliyorsun artık ama yine de göz atmak istersen. Tüp Bebekle Hamile Kaldım: Nisan 2011

sağol canım inceliyeyim topigi.

baharcım şimdi hatırladım ben bu linki okumuştum ama tedavi ve transfer kısımlarını net hatırlayamadım. uzun protokol uğgulamışlar. ve okudum ama aklım karıştı uzun protokol ne uzunmuş cidden tedaviye başlıyon ama yine adet görüyormuşsun. 2 adet boyunca tedav oluyormusun öyle anladım. ne bilim bana pey karışık geldi. şeyi göremedim. acaba hamilelik sonuna kadar ilerlemişmi ve bebek olmuşmu? sen görebildinmi o kısmı?

blogu bende zk da tedaviye başladığım zaman okumaya başlamıştım. şimdi tesadüfen tekrar karşıma çıktı. evet canım bebek doğmuş. blogda yazmıyor ama facedeki profilinden öğrendim kadarıyla bu tedavi sonucu bir oğlu olmuş:) aslında tarihlere göre gidersen baya sıralı anlatmış herşeyi başından itibaren.

uzun protokolde bir önceki adetin 18. günü başladığın için uzun oluyor evet:) yani adetine 10 gün kala tedaviye başlamış oluyorsun.

evet bende çook önceden okumuştum şimdi sen gösterince hatırladım. bende baktım face e :))) japon gibi bi oğlu var allah bağışalsın. ama o tedaviden doğan bebekmi yoksam sonradan başkamı oldu yani hamilelik devam ettimi sormak gerek:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…