hayırlı olsun canım. adetinin 3. günü git ilaçlarını da yanında götür nasıl kullanılması gerektiğini söylerler onlar sana 4 yada 5 kere gitmeyi göze alıcaksın tatlım yumurtan ne kadar hızlı gelişirse aşılaman da o kadar hızlı yapılır. bu arada sana neye göre gonal f yazdılar acaba onu çok merak ettim herkese puregon yazıyolardı genelde.zeynep kamildeki ilk aşılaman mı canım senin problemin neydi? puregonla anlaşmaları bitti biraz da gonal f ciler mi kazansın diyorlar acaba ?
geçmiş olsun canım. bu konuda hiç bir fikrim yok. ama 2. bi dr. gitmekte de fayda var diye düşünüyorum. bu topiğin sahibi rana arkadaşımıza özel msj at ondada 5 cm büyüklüğünde çikolata kisti vardı hatta zk da ameliyat oldu diye biliyorum. onla irtibata geç belki fikirlerinin sana yardımı dokunur.
söylede bir örnek vereyeişm bi arkadaşımın arkadaşı çik kisti varmış dr. alınmadan kesinlikle hamile kalamazsın dedmiş aradan 1-2 ay sonra kız normal yolla hamile kalmış ameliyat olmadan ama bebek kalp atışı olmadı alındı. daha sonra 2. bebeğe hamile kaldı epeycede oldu en fazla 2-3 ayada doğurur. bildiğim kadarıyla ameliyat olmadı. ama kistinin büyüklüğü neydi bilmiyorum
kızlar konular almış başını gitmiş hepsini tam okuymadım 4 gündür zeynep kamilde helak oldum o kat bu kat ağlamaktanda artık gözlerim acıyor..bu gün sabah 6 da gittim annmle 4 te geldik eve ancak..anestezi için tahlil yaptım sonuçları teslim et servis binasında anestezi doktoru..her kapıda da bir saat bekledim nerdeyse..çok zor aşılma için kaç ay uğraştım ama emeklerim boşa gitti en başa..kaç yıldır bende bu kist var doktorlara giderim hiç biri demedi çikolat kisti hatta kenan bey de dememişti 2.5 ay önce gittiğimde ilk folikül öenmsiz kist demişti aşılamay da onay verdiler..ama olmadı yapılamadı bu kist 2.5 aydamı oldu bence hep vardı ama anlayamadılar eğer çikolata kisti ise..ameliyata bu gün gün aldık 25 eylül de olacak..bir gün öncden geliyormuş yatıyormuşsun hastaneye canımı sıktı bu durum da..ama inş kötü bir şey çıkmaz..bu zaman içinde başka doktorlara da gideceğim ..herkes zk in çok iyi bir hastane olduğunu sölüor güvenin diyorlar..ama bazı duyumlarda görede hemen ameliyat ediyorlarmış işi uzatmadan kısa yoldan kesmek için..benim kist fazla büyükte değilmiş 3.5 cm ona ameliyat önerilmiyormuş aslında ama korkuyorum işte neden yapıolar başka bir şeymi var diye..ameliyatı selçuk bey yapacak karşı binada baya ilgili bir doktor çok detaylı anlattı bana..muhtemelen kötü bir şey değil ama yapmakta yarar var dedi..mesela benim yıllar önce solda da vardı am doğum kontrol hapıyla kayboldu gitti..bu neden gitmesin önce ilaç verseler hemen bıçak altına yatırmasalar..korkum narkoz burun amliyatı oldum narkozdan çok korkuyorum artık ..kenan beyde artık beni iyice tanıdı beni o yönlendirdi selçuk beye..oda çok iyi bir doktora benziyor ama korkuyorum işte ameliyat sonuçta..ben bu zaman zarfında başka yerlere de gideceğim bakalım
evet ona sorsam iyi olur bu gün tanıdıklardan da baya araştırdım bu duruma benzer zk de olan iki tüpüde tıkalı ve çkolata kisti he riki tarafta olan bir tanıdığımda tekrar etmiş ameliyattan sonra kist yani şu an gene var kisti..sanırım rana arkadaşında tekrar etmiş..demkki yine çıkacak benimde olur öle muhtemeln soldaydı sağa geçti çünkü bu kist şimdi..hamlie kalsaydık kist gidermiş doğumla ama oda olmadı eşimde de haraket sorunu ortaya çıkmıştı..ondaki durumda yeni öğrendik sayılır..yani ameliyatla o tarfatan hamlie kalamayacağım tüp tıkalı bunu kenan beye sölediğimde iyiki söledin dedi..ama çocuğu düşünme önce sağlık dedi..ne olurdu ilaçla erise. ben inanıyorum eriyeceğine ama..yinede onlar bir bildiği var sanırım..ne şansmışım aşılamdan da döndüm iple çekerken o kadar uğraş vermeden bilselerdi ya şunu
canım öncelikle stres yapma ve üzülme daha vaktin var araştırılması için kesinlikle başka bir doktora daha git. birkaç özel doktora git olmazsa yine başka bir devlet hastanesine daha git. güvenilir evet ama rana nın da 5 cm idi sanırım öyle olmasına rağmen neden almadılar 2. sefer kistini. onun da tekrarlamıştı. benim arkadaşım da bekarken oldu sonra evlenince çocuk olmadı doktora gitti bir süre öyle denediler aşılamaları tutmadı ve yine ameliyat oldu yine aldırdı sonrasında gebe kaldı şimdi doğumuna az kaldı. yani aldırsan da tekrarlama riski çok büyük. aldırmak gebe kalmana yarayacak mı bu da tartışılır. istersen daha fazla büyümeden sen de tüp bebek dene. o şekilde hamilelikte gider belki. daha zamanın var yorgunluğunu anlıyorum canım çok zor devlet hastanesinde iş halletmek her kapıda 1 saat beklemek gerçekten çok zor. devlet hastanesi güvenilir evet ama çok risk almadan hemen ameliyat ediyo olabilirler belki aciliyeti yok. sen bilirsin iyi araştır canım.
birde yanlışmı hatırlıyorum ben sperm sayısı artabiliyordu ama morfolojisi düzelmiyordu diye biliyorum. yni sayı azsa çeşitli takviyelerler arttırılabiliyor ama şeklini düzeltemiyorduk aynı fsh taki gibi. yani fsh ı da düşürmek mümkün değildi. yanlışmı hatırlıyorum?
resimleri yiyolar bence de duygu evetcillop gibi resimlerimi alıp alıp ataçlıyolar ben odadan çıkınca da yiyolar bende oh miss falan deyip :) sabah 9 da ordayım 10.30 a kadar halledeyim de eurofertil randevularıma geç kalmamayım adamın 11.00 ve 11.30 u doluymuşda. ücretsiz görüşmem de heba olmasın bari hem doktorla görüşücem bu iyi bişey testlerim de yanımda yarın eşimin kan testini de alayım da nil den atayım cukka ma :) benim şimdi 2 mi 3 mü haftam kaldı bilemiyorum ayse de 1 hafta kalsa 1 haftada da ilaç raporu çıkıyor arada git gel heyet gününe yetiştir 1 hafta da öyle gider 3 hafta işte. son 1 haftada da ilaçlarımı yazdırır beklerim işte. bir kimlik fotokopilerimiz eksik onları da yarın çektiririz. keşke eşime verseydim iş yerinde çekerdi herneyse biraz da fotokopici kadın kazansın dimi ama :) birde smear testimi de kabul ettiler heralde ayse hanım istemediğine göre. martta yapılmıştı ya bende onun fotokopicağızı yok. onu da çektiririm bir de dosyam elime geçerse tedavi çizelgelerini de çektirirsem zaten çalmama gerek kalmaz dosyamı dimi.?
ilaç konusuna kafam takıldı. gonal f mi puregon mu ? elimde 1 kutu puregon um olmasına rağmen önce tedavi göreceğim merkezle bu konuyu konuşacağım puregon un bendeki etkileri için de tedavi çizelgelerimi gösterebilirim. yüksek dozlar kullanmamış olsam da 1 i iptal edilen 3 aşılamamda puregon kullanıldı. acaba kalitesizmiydi yumurtalarım. bu durumda gonal f yazdırırım bende ona daha çok ödemem gerek çünkü iyi ve pahalı bir ilaç olduğu için onun %50 sini karşılıyor devlet. özelde olacaksa herşey mikemmel olmalı :)
elifcan sana bu satırları yazarken şuan eurofertilde görüşme yapıyorsundur dönüşünü ve izlenimlerini merakla bekliyor olucam. bende işyerini matbaaya çevirdim sayfalarca fotokopi çekiyorum sonuç çıktıları basıyorum :)) arada fotokopici kadına gidince zoruna gidiyo bi sayfaya 25 kuruş alıyor. birde suratsızki 1 kuruş bile ona verince acıyourm uyuz mendebur:)
bende aşılama takip çizelgelerinden fotokopi aldım işe yarıyor açıp açıp bakıyorum kaç gün ilaç kullanmışım kaçıncı günde aşılama olmuş diye. ama yumurta boyutları yazmıyordu sanırım.
günaydın kızlar, duygucum nasılsın? elifin dönüşünü bende merakla bekliyorum. bi arkadaşım klomen tedavisi görüyor şifa hastanesinde. doktoru ile benim için konuşmuş tüp bebek için nereyi tavsiye edersiniz diye adam kesinlikle eurofertili tavsiye ederim anadolu yakasında sonuçları en iyi merkez demiş. bende ciddi düşünmeye başladım. şu rapor işlemlerine başlasam bir an önce
evet ona sorsam iyi olur bu gün tanıdıklardan da baya araştırdım bu duruma benzer zk de olan iki tüpüde tıkalı ve çkolata kisti he riki tarafta olan bir tanıdığımda tekrar etmiş ameliyattan sonra kist yani şu an gene var kisti..sanırım rana arkadaşında tekrar etmiş..demkki yine çıkacak benimde olur öle muhtemeln soldaydı sağa geçti çünkü bu kist şimdi..hamlie kalsaydık kist gidermiş doğumla ama oda olmadı eşimde de haraket sorunu ortaya çıkmıştı..ondaki durumda yeni öğrendik sayılır..yani ameliyatla o tarfatan hamlie kalamayacağım tüp tıkalı bunu kenan beye sölediğimde iyiki söledin dedi..ama çocuğu düşünme önce sağlık dedi..ne olurdu ilaçla erise. ben inanıyorum eriyeceğine ama..yinede onlar bir bildiği var sanırım..ne şansmışım aşılamdan da döndüm iple çekerken o kadar uğraş vermeden bilselerdi ya şunu
takip çizelgelerinde yumurta boyutları yazıyor canım. baya inceliyorum her gidişimde. bende çok yumurta olduğu zaman bile yazmışlar mesela düşün. 6-7 tane sırasıyla:))
canım morfoloji düzelebiliyor. düzelmiyor diyene inanma çünkü düzelten bir sürü kişi var ki biz de onlardan biriyiz. sana bu konuda ayrıca mail yazacağım.
balcıyı nerede bulacağım demişsin, kadıköy çarşıda ve kızıltoprakda balcılar var. onlar karışım yapıyor. carrefourda da kavanozda organik bal arı sütü karışımları görmüştüm. epey pahalıydı ama %100 hakiki olduklarından emin olabilirsin en azından bilgin olsun.
dip not: fsh'de düşmüyor diye bir şey yok o da düşüyor. ama fsh'ni düşürmen yumurta rezervini artırdığın anlamına gelmiyor. aklıma gelmişken yüksek fsh'si olan bir arkadaş buğday çimiyle düşürdüğünü söylemişti. istersen bir araştır.
günaydın baharcım iyiyim çok şükür. verdiğin bu habere çok sevindim çünkü yazılarımdan anlamıştırdır eurofertil çok ağır basıyordu bende zaten eşimde madem sen karar veremiyorsun ben verdim eurofertile gidelim demişti. elifte orada görüşemeye gitti bugün. bende incir kürüne devam ediyorum, eşime keçiboynuzu yapıyorum ve evicap e vitamini aldım veriyorum. öncedende dr. vermişti bu işlere ilk başladığımızda. birde suya atılan c vitamini takviyesi yapıcam. bende incir kürünün yanında kendine ne gibi vitaminler yapabilirim onu düşünüp araştırıyorum.
ne güzel canım başlamışsın kürlere. inşallah eşinde sende çok faydasını görürsünüz. eurofertil bende de ağır basmaya başladı. ama gidip görüşmek lazım tabii. bu arada zk da tüp yaptırıp hamile kalan bi kadının blogunu inceliyorum bende. baya detaylı anlatmış. sen zaten herşeyi biliyorsun artık ama yine de göz atmak istersen. Tüp Bebekle Hamile Kaldım: Nisan 2011
ne güzel canım başlamışsın kürlere. inşallah eşinde sende çok faydasını görürsünüz. eurofertil bende de ağır basmaya başladı. ama gidip görüşmek lazım tabii. bu arada zk da tüp yaptırıp hamile kalan bi kadının blogunu inceliyorum bende. baya detaylı anlatmış. sen zaten herşeyi biliyorsun artık ama yine de göz atmak istersen. Tüp Bebekle Hamile Kaldım: Nisan 2011
baharcım şimdi hatırladım ben bu linki okumuştum ama tedavi ve transfer kısımlarını net hatırlayamadım. uzun protokol uğgulamışlar. ve okudum ama aklım karıştı uzun protokol ne uzunmuş cidden tedaviye başlıyon ama yine adet görüyormuşsun. 2 adet boyunca tedav oluyormusun öyle anladım. ne bilim bana pey karışık geldi. şeyi göremedim. acaba hamilelik sonuna kadar ilerlemişmi ve bebek olmuşmu? sen görebildinmi o kısmı?
baharcım şimdi hatırladım ben bu linki okumuştum ama tedavi ve transfer kısımlarını net hatırlayamadım. uzun protokol uğgulamışlar. ve okudum ama aklım karıştı uzun protokol ne uzunmuş cidden tedaviye başlıyon ama yine adet görüyormuşsun. 2 adet boyunca tedav oluyormusun öyle anladım. ne bilim bana pey karışık geldi. şeyi göremedim. acaba hamilelik sonuna kadar ilerlemişmi ve bebek olmuşmu? sen görebildinmi o kısmı?
blogu bende zk da tedaviye başladığım zaman okumaya başlamıştım. şimdi tesadüfen tekrar karşıma çıktı. evet canım bebek doğmuş. blogda yazmıyor ama facedeki profilinden öğrendim kadarıyla bu tedavi sonucu bir oğlu olmuş:) aslında tarihlere göre gidersen baya sıralı anlatmış herşeyi başından itibaren.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?