valla şal mantıklı aslında hep aklıma geliyor ama unutuyorum birdahaki ultrasonumu orda olmaya karar verirsem kesinlikle götürcem:)
bu bölüm pimpirikli kk üyesi asabi duygu tarafından yaptırılmıştır :) aynen görüntü eski katılıyorum. temiz hastane canım orasına bişey diyemicem tabiki her gün temizlik yapılıyor ama özele giren çıkanla oraya giren çıkan da bir değil tabiki. bağımız kopamicak ilk tüpü de orda yaptırıcam o olucak valla ha. ya ben umut ve eurofertil arasında pek bir fark göremiyorum. umut da bana embriyoskop dan bahsetti ve de smepmleri ımsı ile topluyoruz dedi normalde 40 kat mı ne büyütüyolarmış da ımsı de bilmem kaç bin kat daha fazla büyütüp seçiyolarmış. allah bilir o da ekstra paradır. embriyoskop olmicaksa ha umut ha eurofertil ha medicine benim için hiç farketmez aslında. ama umutu hiç görüşmeden de eleyebilirim eurofertil yeterlidir benim için eğer evime yakınlığı farketmez dersem.
belki zk da da tutacak kim bilir. bence tutacak olduktan sonra heryerde tutarda insanın içine sinmesi kafasında soru işareti kalmaması çok önemli. zk da bazen herşey ayaküstü oluyor hemşirenin ilacı anlatışı vs.. her seferinde durumumu açıklamam can sıkıcı. bu yüzden medicine a gidebilirim. bu arada sadık bey de sağda yumurta gözlemleniyor mu dedi. dedim yumurtalık görünmüyor ama ilaca tepki geliyor orda da en az 2 yumurta oluyor hep dedim. onlar da işe yarayacak sanırım. 100 doz puregon ile bende adetin 13. günü 15 ve 17 mm yumurta oluyorsa tüp bebekde bana en az 225 doz puregon u dayayacaklar. kaliteli 4-5 folikül elde edecekler sonra da seçecekler işte. bakalım hangi hastane olacak :)
kızlar bu saat itibariyle dua etmeye başlıyorum çünkü adet olucak kanlı biraz akıntı geldi silince hafifte ağrım var. tek duam cm.tesi akşamına kadar dayanması. bugün olursa pzartesi 4. gün olur kan vermek için uygun olmaz. gerçi artık sorun olmaz bakıp rapor verirler ama en azından son bir kan testim olsun doğru değerler çıksın istiyorum. dua edin bana ve şans dileyin
eşime dönerken zk nın muayne şartlarını beğenmiyorum dedim bugünki çarşaf kanlıydı dedim. aaa dedi çok şaşırdı kızdı. sonra da medicine a gidelim dedi. o da başından beri hem yakın diye hem de beni tanıyorlar eski hastayım diye orayı istiyor. hemşireler de çok iyi diyor. ille özel merkez istiyorsan ihtiyaçlarımızı beklentilerimizi karşılar diyor. haklı da. bakalım. haftaya çarşamba ara dedi ayse. kısa bir zaman umarım sorun çıkmaz da hemen gider ilaç raporum için gerekeni yaparım. adetimin 15. gününe yetişecek rapor. sonrada beklicez ve görücez.
şalı koy poşete dursun kenarda. çıkarken kapının ordan al yada arabanın bagajında kalsın arada yıkamaya laırsın. eşin niye şaşrıdı kan olmasına zk yı 5 yıldızlı hastanmei sanıyor. erkek milleti iştebende öyle böyle deyinye aaa demiyormu sen ne sanıyordun dedim. transfer olduğum odada arkam depo gibiydi koliler üst üste havan ıslanamış çökcek gibi alcı çekmişler üstüne arada acıtasyon yapıyorum bak içeri giriyorum ama ne drumlar içindeyim demeye getiriyorum. öyle sğermi verdim iş bitti demesinler bilsinler çektiklerimizi.
bende diyorumki tutacağı varsa her yerde tutar mesele yazımız diyorum. misal ben eşimeden kendimede kürler yapmaya başladım kısmet olursa devamda edicem sonuna kdar. tedavide görcem diyelim bu tüp tuttu. şimdi kürlerinmi etkisi oldu yoksa merkezinmi? aaa eurofertil çok iyi ilk denememde hamile kaldımmı zk kötü hamile bırakamadı beni mi diyecem , kür yaptım destekledimi diycem yoksam kader mi diycem ???? bence kader olacak?
bugün kalabalık olmasına rağmen herşey tıkır tıkır ilerliyordu zk da. ultrasonda kenan bey vardı. bürsürü yum. toplama vardı kalabalıktı. tayfun bey ameliyathanedeydi. kenan ultrason ve görüşme yapıyordu. muayneye başlarken dosyalarımızı kastederek pasaportlarınız yanında mı pasaportu olmayana bakmıyorum diyor :)
sonra yattım masaya dedim tüp bebek dosyamı hazırlıyorum birtek bazal ultrasonum kaldı. baktı bana sen doktormusun dedi :) eyvah dedim içimden ukalalık yaptık. yoo dedim. e biliyosun bazal mazal diyor. e öğrendik artık kenan bey dedim gülerek. neyse sonra başladı. unicorn olduğumu söyledim. sol taraf incelemesini yaptı. sağı aradı göremedi sonra ben yok dedim sağ tüp sap yumurtalık ve sağ böbrek. adamın kafası karıştı kadına not aldırırken sağ böbrek göörüntülenememiştir yaz diyor :) ay ne böbreği yumurtalık diyor sonra da.
bana da dedi ki ablacım madem biliyosun da niye sölemiyosun bana canını yaktırtıyosun boş yere dedi. ben de işinize karışmak istemedim dedim. olurmu öyle şey sen her gelişinde hatırlat bunları tekrar tekrar söyle söyle dedi. hergelişinde söyle diyor.
bundan sonra repiliğim belli. yarım rahimliyim. sağ tüpüm sağ yumurtalığım sağ böbreğim yok:).yarım rahimliyim. brek brek. yarım rahimliyim tamam. anlaşıldı tamam. brek brek :)
çalışıyomusun sen diyor. hayır dedim. ne mezunusun diyor dedim büro yönetimi. öle sordu. bazal ı bildim diye merak etti heralde. çıkarken de nerelisin sen diyor. dedin ananın hörekesindenim :) tövbe ya. selanik göçmeniyim dedim. çantayı unutup çıktım
sonra aldım kapı arasından süzülüp. giden sempatim geri geldi. belki zk da da deneyebilirim ama git gel yapmamak için belki de medicine da. hem bildiğim bir yer. bakıcaz artık.
ben de bu gün burda özele bir tıp merkezine gittim cünety bey var iyi doktor olduğunu sölüolar bir de ona baktrdım kist için kormkulacak bir şey yok dedi kanser falan değil dedi..ilaçla küçülmezmiydi dedim evet küçülür dedi ama muhtemelen yaşından dolayı ameliyata alıolar dedi...çabuklaşsın diye...bir iki sen içinde hamile kalman lazım dedi..tek tüpüm kapalı olduğu için tüp bebekte de şansım çok azmış ikinci üçüncü seferde tutarmış yani üzüldüm..aşılama tutmaz sende dedi..yanlız zk uğraşmamak için hemen amliyata mı alıor acaba dedim evet doğru aynen öyle dedi..şu kisti daha önce bilen olsaydı keşke şimdiye ilaçla tedavi olmuştum..6 ayı bulurmuş küçülmesi..yanlız tüpü niye açmıyorlar onu anlamadım onun amliyatı başka bir de onu başıma çıkarmasalar..aslında o daha iyi olurdu sanırım artık bakalım kısmet herşey..
günaydın kızlar hepinize iyi hafta sonları diliyorum. hafta sonu olunca pek giremiyorum nete. gerek ev işleri gerekse kocamın gezme merakından dolayı uzak kalıyorum. sağlık hasta sonu geçirmenizi diliyorum. buralarda olursam girmeye çalışrım. bu arada adetim bazen geliyor bazen yok oluyor tam sökümedim ama bgün yarın kesin gelir bende en geç salı günü 2. raor için zk ya giderim diye düşünüyorum. belki eurofetilide uğrarım muayene şimdidi gerekiyorr yoksa tedavi olcağımız aymı olucam onu öğrenirim. eşim adet oldunmu deyim duruyordu meğerse garibim bu aydan umutluydum yinemi olmadı diyor:( zaten kaç gündür bizim normal yolla bebeğimiz olmıycakmı deyip duruyordu demekk bu ay belki olur diyormuş kendice. ne bilim garibim işte umut fakirin ekmeğiidir diye boşa dememişler. keçiboynuzlarını e vitaminlerini löpür löpür götürüyr valla pek hevesli ama bunu içmek erken değilmi şey zmanı içmemiz gerkmiyormu diyor:) öyle heme etki etmez uzuuuuun süreler içmemiz gerek dedim ben incir kürünü o da boynuz kürünü aynı anda deviriyoruz valla:) insanında zorna gidiyor valla her işmiz böyle zormu olmalı illa diye isyan ettim. kürleri hazırlamak bile bile bi eziyet ((
canım nasıl tüpün tıkalı olunca tüp bebekte şansın az oluyor tüp bebek zaten tüpleri tıkalı olanlara yapılıyor ve başarı şansı yüksek adı neden tüp bebek sanıyorsun:) ve 2 de 3 de tutar ne demek bence saçmalamış o doktor. kisti biran önce gebe kalabilmen için alıyorlar bence canım yoksa daha da büyür ve aşılama ile de zaman kaybetmiş olursun zaman geçer baya. kisti temizlerken tüpün tıkalı ise ona da bakılmasını iste ameliyatta. tıkalılığı tüp bebeğin tutmasını etkilemez ama işte sıvı birikmesi falan oluyorsa o etkiler. ama sakın tüpünü almalarına izin verme. kimse bilemez ilkinde tutup tutmayacağını canım.
canım umut hep var 1 kere bile birliktelik olsa insanın içini ümit kaplıyor hemen. kürler yarsın canım şifa olsun inşallah sen de bir git bakalım eurofertil ile görüş şu aslı hanımla görüş sende bakalım. bana sadık bey o kadar samimi gelmedi. bakalım senin fikrin ne olucak arayp randevu almayı unutma. ben de çarşamba günü aricam ayse yi. sorun yok derse en geç cuma gidip teslim ederim dosyamı ve ilaç raporum çıkar. aslında az zaman kaldı hala merkeze karar verememiş olmak canımı sıkıyor. aslında yapılacak iey heryerde aynı en azından ilacın verilmesi ve takibin yapılması. muhtemelen bana 250 dozun üzerinde puregon verecekler sonrası malum. bu zk da da böyle medicine da da eurofertilde de.... biryere güvenmek zorundayım. çok kararsızım.
cnm yok ilkinde tutmaz dedi ikinci üçüncü sefer denemen lazım dedi ..ameliyatı çocuk için yapmıyorlar cnm zaten o taraf kapalı bunu söledim kenan beye sustu yani olmayacak ameliyatta olsam bunu benim sağlığım için yapıolar şuan kistten şüphe ettiler kötü huylumu diye..kenan bey şu an çocuğu düşünme önce sağlığın dedi..keşke tüp kapalı olmasaydı o zaman bu amliyat işe yarayabilirdi..ya ymurtalığı alırlrsa ondan korkuyorum..tüp işini söledim kapalı olduğunu selçuk beye ona da bakacam dedi..ama o ayrı bir ameliyatmış sanırım açılmıyor yani..yine söleyeceğim tüpü almasınlar
canım senin iznin olmadan ne tüplerini ne yumurtalıklarını alamazlar. varsayki ilerde tüplerin alın tüp bebekle hamile kalabilirsin yine şuan kuzenim ikizlere hamile ve tüpleri alınmıştı. ama bildiğim kadarıyla yumurtalıkların alınması tüp bebek yapma durumunuda ortadan kaldırır. yani yumurtalıklar yumurta oluşturma işlemi yapıyor. eğer onlar alınırsa tüp bebekte yapamzsın diye biliyorum ki bu işlemi yapmazlar. eğer bu bildiğim yanlışsa diğer arkadaşlar düzeltsin lütfen... tüpün alınızra tüp bebek şansın gene oluyor ama yumurtalık alınırısa tüp bebek olayı bile ortadan kalkıyor kısaca kadınlık görevi bitmiş oluyor.umarım bilgim yanlış değildir.
cnm yok ilkinde tutmaz dedi ikinci üçüncü sefer denemen lazım dedi ..ameliyatı çocuk için yapmıyorlar cnm zaten o taraf kapalı bunu söledim kenan beye sustu yani olmayacak ameliyatta olsam bunu benim sağlığım için yapıolar şuan kistten şüphe ettiler kötü huylumu diye..kenan bey şu an çocuğu düşünme önce sağlığın dedi..keşke tüp kapalı olmasaydı o zaman bu amliyat işe yarayabilirdi..ya ymurtalığı alırlrsa ondan korkuyorum..tüp işini söledim kapalı olduğunu selçuk beye ona da bakacam dedi..ama o ayrı bir ameliyatmış sanırım açılmıyor yani..yine söleyeceğim tüpü almasınlar
umut ta ve eurofertilde tüp ne kadar ilk deneme raporsuz yani tutmazsa bir kısmını veriyoralmı
selam kızlar nasılsınız haftasonu pek sessiz buralar. çok da tuhaf bir hava var dışarda sıcak ama bunaltıcı da bir rüzgar var. ben de bugece rüyamda kendimi ameliyat önlükleri ile yanımda kenan bey opu ya girerken gördüm :) zk benim kaderim mi ne sonunda oraya gidicem başka hiçbiryere güvenemeyip:)
neyse düşünüyorum tabiki bu arada aslında zk da yapılan ile eurofertil de yapılan şey aynı. iki yerde de mikroenjeksiyon yapılıyor. birisine 500 tl fazladan para verirsem embriyoskop kullanılıyor. o kadar. ama vermezsem onlar da zk da nasıl bakılıyorsa döllenmelerine o şekilde bakıyorlar. sadece laboratuvar şartları daha iyidir elbette özelde. bu yani. biraz da kör cahil olmak lazım. rabbim istedikten sonra ne cihazı kullanırsan kullan kaderimizde ne varsa ona sahip oluruz.önce Allah tan isteyeceğiz sağlıklı ve hayırlı bir evlat öyle değil mi. yoksa yazımızda varsa gözünle de gözlese embriyolog olacağı varsa olur. o yüzden bu embriyoskop olayına fazla takılmamaya karar verdim. insanların manevi duygularını kullanıyorlar.
ben sadece temiz muayne olabileceğim özel ilgi görebileceğim aklıma takılan herşeyi sorabileceğim içime sinen samimi bir merkez istiyorum. bu da medicine olacak sanırım. hemşireleri de o kadar iyi ki aylar önce gitmeme rağmen beni hala hatırlıyorlar cep tellerini bile vermişlerdi bana herşeyi sorabiliyorum. hem eski doktorum olmasından ve hastaneyi ttanıyor olmamdan dolayı da bir güven duyuyorum oraya. hem evime de yakın stres olmadan rahatça gider gelirim. %90 kakarım bu. eşim de böyle olmasını istiyor. ama yine de daha netleşmesi için zaman var :)
selam kızlar nasılsınız haftasonu pek sessiz buralar. çok da tuhaf bir hava var dışarda sıcak ama bunaltıcı da bir rüzgar var. ben de bugece rüyamda kendimi ameliyat önlükleri ile yanımda kenan bey opu ya girerken gördüm :) zk benim kaderim mi ne sonunda oraya gidicem başka hiçbiryere güvenemeyip:)
neyse düşünüyorum tabiki bu arada aslında zk da yapılan ile eurofertil de yapılan şey aynı. iki yerde de mikroenjeksiyon yapılıyor. birisine 500 tl fazladan para verirsem embriyoskop kullanılıyor. o kadar. ama vermezsem onlar da zk da nasıl bakılıyorsa döllenmelerine o şekilde bakıyorlar. sadece laboratuvar şartları daha iyidir elbette özelde. bu yani. biraz da kör cahil olmak lazım. rabbim istedikten sonra ne cihazı kullanırsan kullan kaderimizde ne varsa ona sahip oluruz.önce Allah tan isteyeceğiz sağlıklı ve hayırlı bir evlat öyle değil mi. yoksa yazımızda varsa gözünle de gözlese embriyolog olacağı varsa olur. o yüzden bu embriyoskop olayına fazla takılmamaya karar verdim. insanların manevi duygularını kullanıyorlar.
ben sadece temiz muayne olabileceğim özel ilgi görebileceğim aklıma takılan herşeyi sorabileceğim içime sinen samimi bir merkez istiyorum. bu da medicine olacak sanırım. hemşireleri de o kadar iyi ki aylar önce gitmeme rağmen beni hala hatırlıyorlar cep tellerini bile vermişlerdi bana herşeyi sorabiliyorum. hem eski doktorum olmasından ve hastaneyi ttanıyor olmamdan dolayı da bir güven duyuyorum oraya. hem evime de yakın stres olmadan rahatça gider gelirim. %90 kakarım bu. eşim de böyle olmasını istiyor. ama yine de daha netleşmesi için zaman var :)
Mikroenjeksiuon yapiliyomus canimduygu ilac yazdirirken kenan demis sansi arttirmak icin sanirim bu heryerde boyle artik nerden karsilastirdin canim sen laboratuvarlari merak ettim hernekadar bu is embriyologlarin isi olsa da doktor da olmali tabiki sen boyle deyince medicine da merak ettim laboratuvarinda kimler calisiyor diye bir kiyaslamasa benim icin yaparmisin:)selam tatlım. allah hayırlara getirsin rüyanı. bi şey sorucam. ben zk da normal tüp bebek uygulaması yaptıklarını sanıyordum. mikroenjeksiyon mu yapıyorlar emin misin? bu arada eurofertille zk nın embriyoloji ekibini karşılaştırdım. eurofertilde bu iş için yalnızca iki biyolog çalışırken zk da 5 doktor 1 biyolog çalışıyor. tabii zk nı yoğunluğuyla karşılaştırılamaz bile ama anlamak istediğim o değil labaratuarda doktor yok. yalnızca iki biyolog çalıştırıyorlar. tuhaf geldi açıkçası.
Kenandan kesinlikle yersin canim bukasar titizlenecesksen git ozele der ayni mavi carsaflardan olursa dikkat cekmez ama duz renkli bir sal da isini gorur bence. Ben karar berdim gibi canim senin suanki kan verme sebebin ne canim?karar vermiş olmana çok sevindim. bence tüpde başarıda kendini rahat ve stressiz hissetmenin, doktorlara ve ekibe güvenmenin de çook önemi var. sonuçta stres insanın fizyolojisini bozuyor. hele ki üreme sistemini direkt etkiliyor. o yüzden kendi kendine güvendiğin, rahat hissedeceğin bir yeri seçmen bence çok doğru bir karar. allah bundan sonra artık tez zamanda hamilelik haberlerini de duymamızı nasip etsin.
ben de bu hafta adet göreceğim. zk'de yeniden istedikleri ultrason ve hormon testini yaptıracağım. önceki mesajlarında kan lekeli çarşaf hadisesini okudum yine gerim gerim gerildim. daha önce de anlatmıştım ben böyle şeylerden çok iğreniyorum. kendi evimde öyle titizlerin titizi bir ev kadını değilimdir ama ezelden beri başka insanların dokunduğu şeyler beni irite eder. mesela en lüks otele bile gitsem yastığın üstüne evden getirdiğim bir havluyu koyar uyurum. o yastığa bugüne kadar bir sürü insanın yatmış olması fikrini kafamdan çıkarıp atamam. ama sakınan göze çöp batar misali de her şey hep bana denk gelir. geçen ultrasonda ve smearda verdikleri leş gibi çarşafları anlatmıştım.. senin şal tavsiyen hala aklımda ama ben evden bildiğin çarşaf falan götürsem aşırıya mı kaçmış olurum acaba? yani 1 tane üstüme 1 tane altıma katlı olarak sererim ne olacak diyorum kendi kendime fakat bir de doktorlardan azar yemeyeyim?
Mikroenjeksiuon yapiliyomus canimduygu ilac yazdirirken kenan demis sansi arttirmak icin sanirim bu heryerde boyle artik nerden karsilastirdin canim sen laboratuvarlari merak ettim hernekadar bu is embriyologlarin isi olsa da doktor da olmali tabiki sen boyle deyince medicine da merak ettim laboratuvarinda kimler calisiyor diye bir kiyaslamasa benim icin yaparmisin:)
Kenandan kesinlikle yersin canim bukasar titizlenecesksen git ozele der ayni mavi carsaflardan olursa dikkat cekmez ama duz renkli bir sal da isini gorur bence. Ben karar berdim gibi canim senin suanki kan verme sebebin ne canim?
selam kızlar nasılsınız haftasonu pek sessiz buralar. çok da tuhaf bir hava var dışarda sıcak ama bunaltıcı da bir rüzgar var. ben de bugece rüyamda kendimi ameliyat önlükleri ile yanımda kenan bey opu ya girerken gördüm :) zk benim kaderim mi ne sonunda oraya gidicem başka hiçbiryere güvenemeyip:)
neyse düşünüyorum tabiki bu arada aslında zk da yapılan ile eurofertil de yapılan şey aynı. iki yerde de mikroenjeksiyon yapılıyor. birisine 500 tl fazladan para verirsem embriyoskop kullanılıyor. o kadar. ama vermezsem onlar da zk da nasıl bakılıyorsa döllenmelerine o şekilde bakıyorlar. sadece laboratuvar şartları daha iyidir elbette özelde. bu yani. biraz da kör cahil olmak lazım. rabbim istedikten sonra ne cihazı kullanırsan kullan kaderimizde ne varsa ona sahip oluruz.önce Allah tan isteyeceğiz sağlıklı ve hayırlı bir evlat öyle değil mi. yoksa yazımızda varsa gözünle de gözlese embriyolog olacağı varsa olur. o yüzden bu embriyoskop olayına fazla takılmamaya karar verdim. insanların manevi duygularını kullanıyorlar.
ben sadece temiz muayne olabileceğim özel ilgi görebileceğim aklıma takılan herşeyi sorabileceğim içime sinen samimi bir merkez istiyorum. bu da medicine olacak sanırım. hemşireleri de o kadar iyi ki aylar önce gitmeme rağmen beni hala hatırlıyorlar cep tellerini bile vermişlerdi bana herşeyi sorabiliyorum. hem eski doktorum olmasından ve hastaneyi ttanıyor olmamdan dolayı da bir güven duyuyorum oraya. hem evime de yakın stres olmadan rahatça gider gelirim. %90 kakarım bu. eşim de böyle olmasını istiyor. ama yine de daha netleşmesi için zaman var :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?