anladım canım sağol. Randevu için bir kaç gündür bakıyorum ama hep ertesi güne randevu çıkıyor yani şu an sistem yalnızca yarın için randevu veriyor. üç bölüm için de baktım ayrı ayrı. Yalnızca ertesi güne veriyor ve boş randevular var. Perşembe günü sabah evden çıkmadan alırım sanırım randevularımı. Canım çok soru sordum ama sen eşin için yalnızca ürolojiden rapor mu almıştın yoksa son bi spermiogram istemişler miydi?
baharcım girdim sisteme dahiliye 1 erkek olan dahiliye 2 bayan nilüfer soner altuntş diyor. Onu seç. Ve 21.09.2012 ye sabah saatlerinde yer var.
yok canım ertesi günü bırak haftaya bile alabilirsin. Doktun adını seçtikten sonra tarihler çıkar tekrar bir kontrol et bence.
sağol tatlım. Ben tarihleri görmemişim. Sistem değişmiş sanırım. Dahiliye ve cerrahiden aldım fakat psikiyatriden almaya çalıştığımda bir hafta içerisinde 2 den fazla randevu alamazsınız diyor.
psikyatriye gerek yok onlar yoğun olmadığı için randevusuz çalışıyorlarmış. Gider kapısında en fazla 5-10 dk. Beklersin.
selam kızlar, adetim başladı sanırım. henüz sökülmedi ama ufaktan lekelenme başlamış. bugün sökülürse sanırım perşembe hastanedeyim. yine de yarın test yaptıracağım. malum film çektirmem gerekebilir adetim sökülse bile içimin rahat olması açısından elimde negatif sonucum olsun istiyorum. yarın sabah işe gelirken uğrar yaptırırım. perşembe de hastaneye giderim diye düşünüyorum.
elifcim çok geçmiş olsun. tavuk dokunmuş olabilir. bi doktora gitsen keşke. umarım çabuk iyileşirsin.
duygucum sen nasılsın? bence 2. deneme için bir adet dönemi daha beklemek daha sağlıklı senin için. özel merkezde yaptırmaya karar verdiğine göre endişelenmeni gerektirecek bi şey yok. bayram dolayısıyla tedavinin aksayacağını sanmıyorum. hem bakarsın daha iyi olur tatilde bol bol dinlenirsin. keşke benim tedavimde bayram öncesine gelse ama nerdeee. raporum çıksa bile bu ay tedavi olmayacağım için adetim gecikir ben yine beklemek zorunda kalırım sanırım
en iyisini yaparsın adet oldum ama acabaaa??? demezsin negatifsede bilmiş olursun. hayırlısı olsun senin içinde maraton başlıyor demek. bende dosyamı konseye verdim haftaya çıkıcak sonra heyet derken 2. hafta geçicek. ekime yetişiyor. zaten istesemde bu adette yapmıyolarmış 2 adet geçmesi gerekiyormuş bu durumda 3. adet ekimde oluyor. bakalı martık hayırlısı valla tutsun artık ya. neyse parası verelim tutusunda 6000 lira olsun peşinen ödiyelim. ilaç kullanmaktansa parayla kurtulmak isterim keşke öyle bişey olsaydı. dedim kıza diğer ilaçların vucuttan atılması içinmi bekleniyor hayır yumurtalıkların dinlenip toparlanması için 2 adet ara veriliyor dedi.
tabii canım yalnızca ilaçla da bitmiyor ki vücudun onca işlem gördü. toparlanması için en az iki aya ihtiyacın var. raporun hayırlısıyla çıksın belki eurofertile görüşmeye gidersin bu arada. canım bi şey sorucam sana ben perşembe günü gittiğimde ultrasona giricem 9 tüp kan vericem akciğer filmi ve ekg çekilecek. başka bi şey yok değil mi? bir de smear sonucumu alıp, doktora antibiyotik yazdırıcam tabii. bu arada akciğer film sonucu ertesi gün mü çıkıyor? ekg sonucu hemen alınıyordu sanıyorum. kan sonuçları aynı gün çıkıyor zaten. netten çıktı alsam yeterli olur sanıyorum. eğer hepsi ertesi gün çıkıyorsa dahiliye cerrahi be psikiyatriden cuma günü randevu alıp gitsem olur mu?
sen dahiliye ve cerrahi randevunuşimdiden al cuma için. Sonra bulamazsın yer. Hatta belki cuma için bile yer olmayabilir dahiliyeye. O gün kan akciğer ekg ve ultrason yapıdan. Hepsi aynı gün çıkıyor bir tek akciğer ertesi gün. Onun hem röntgenini hemde yazılı kağıdını al.bazen koymayı unutuyolar. Akciğeri normaldir diye.
Akciğer sonucunu aldıktan sonra ayşeye git kanında çıktısını al ve dahiliyeye imzalatacağın kağıdı iste randevu aldım cerrahla ona dersin ve o kağıdı istersin.
anladım canım sağol. randevu için bir kaç gündür bakıyorum ama hep ertesi güne randevu çıkıyor yani şu an sistem yalnızca yarın için randevu veriyor. üç bölüm için de baktım ayrı ayrı. yalnızca ertesi güne veriyor ve boş randevular var. perşembe günü sabah evden çıkmadan alırım sanırım randevularımı. canım çok soru sordum ama sen eşin için yalnızca ürolojiden rapor mu almıştın yoksa son bi spermiogram istemişler miydi?
sağol tatlım. ben tarihleri görmemişim. sistem değişmiş sanırım. dahiliye ve cerrahiden aldım fakat psikiyatriden almaya çalıştığımda bir hafta içerisinde 2 den fazla randevu alamazsınız diyor.
canım sağol biraz daha iyiyim bugün yavaş yavaş düzeliyorum doktora gitmekten iğrenir oldum inan :) nane limon leblebi filan sıcak tutuyorum kendimi geçiyor :) sanırım adetin başlıyor hayırlısı olsun yeni sürecinin tatlım sen de başlayacaksın koşturmacana. kurtuldun artık canım tüpe hak kazandın yupiiiiiii:)) bu arada kurban bayramı ne zaman benim tüp 15 ekim de başlayacak denk mi geliyorkine.. şimdi baktım da 24 ekim arefeymiş. tam yumurtlama günlerime denk geliyor. ben bunu hiç düşünememiştim. adetim 12 ekim 2. günü 15 elim olur 24 ekime 12. günüm olur tam bayrama denk geliyor. kötü oldu bu. napıcaz. çarşamba arefe. perşembe cuma da 1 ve 2. günleri. offff. bir işimiz de denk gitsin yaaaa....
:)
elifcim aynı durum bendede var yazdımda eğer okuduysan ekim adetim kurban bayramına denk geliyor bu ay 16 eylülde adet oldum diyelşimki şaşmadı ve yine 16 ekimde adet oldum tedaviye başladım tedaviye başlama yumurta toplama trasnfer 16 günü buluyor bu duurmda benim toplama ve transfer illaki 24-25-26 ekim bayrama denk gelicek. eurofertil bayramda çalışıyoruzsorun değil dedi ama acaba ne kadar istekli ne kadar verimli çalışıyorlar onu düşündüm bende. haa çalışıyor gönlüm rahat 1 ay kaybetmiycem ama?? işte aması var zaman kaybetmeyim derken onların ne kadar lgili çalıştığı önemli ??? benimde kafa karıştı eşime desem kasımda yapalım istemez. adam neredeyse bu ay yaptıracaktı. dediğin gibi bi işimizde rast gitse yaa. zaten çocuk vermedin bari çetrefilli işler çıkarmasın karşımıza((
valla özele gidenlerle falan da konuştum üniversite hastananeleri ve devletler yapmıyormuş kesinlikle kıza fazla ilaç verip öne almışlar opuyu falan tutmamış zaten ama özeller çalşıyolarmış. böyle denk gelen bir hasta sormuş doktoru bizim için kesinlikle bayram seyran yok demişler.
embriyolog larda nöbetle falan çalışıyolardır bence. birisi gider izin yapar ötekisi gelir falan. doktoru da bence transfer yokken gönderirler izne olduğu gün gelir onlar herşeyi ayarlıyolar. ben aşılama olurken medicine da listeye bakıp pazar günü opu var dediler. embriyolog kız hadi yaaa dedi :) ama gelicek işte paşa paşa. onların işinin cilvesi bu.
valla özele gidenlerle falan da konuştum üniversite hastananeleri ve devletler yapmıyormuş kesinlikle kıza fazla ilaç verip öne almışlar opuyu falan tutmamış zaten ama özeller çalşıyolarmış. böyle denk gelen bir hasta sormuş doktoru bizim için kesinlikle bayram seyran yok demişler.
embriyolog larda nöbetle falan çalışıyolardır bence. birisi gider izin yapar ötekisi gelir falan. doktoru da bence transfer yokken gönderirler izne olduğu gün gelir onlar herşeyi ayarlıyolar. ben aşılama olurken medicine da listeye bakıp pazar günü opu var dediler. embriyolog kız hadi yaaa dedi :) ama gelicek işte paşa paşa. onların işinin cilvesi bu.
canım için rahat olsun özellerde bayram seyran, haftasonu, gece demeden günü geldi mi yumurta da topluyorlar, transfer de yapıyorlar.işlerini savsama da olmaz. sonuçta tek sana has bir durum değil. bir sürü hasta var ve bir çoğunun denk gelebiliyor ve embriyologlar da doktorlar da senelerdir böyle çalışıyorlar yani alışıklar. bir de çoğu merkezde 2 embriyolog oluyor nöbetleşe biri hazır bulunuyor diğeri tatil yapıyor. ayrıca özel sektörde böyle çalışman için sana para veriyorlar yani herkes yola gönüllü çıkıyor. benim embriyolog arkadaşım senelerce cerrahpaşada memur gibi çalıştı. şimdiyse başka bir özel merkezde, gece geç saatlere kadar hsonu, bayram, tatil demeden çalışıyor ama eskisine göre 2 katı maaş alıyor. o yüzden hiç bir şeye şikayet ettiği de yok, aman bizi tatilde çalıştırıyorlar diye boşladığı da yok.
ercelf canım ben sadece dahiliye ye randevu ile gittim kesinlikle bayan olandan randevu al erkek olanı takıntılı diye pek önermiyolar. genel cerrahi yi aramıştım randevu yok diye doktorun kendisi açmıştı sen gel randevu almana gerek yok dedi.psikiyatri den de randevu almadım önceden konsültasyon kağıdını ayse nin verdiği gün sabah gittim 9 da geldi bikaç soru sordu ve imzaladı. bu arada akciğer ekg aynı gün hemen veriliyor zira akciğer filmi için tüp bebekten geliyorum rapor yazın demeyi de unutma zira benim röntgeni tutuşturuverdiler elime. meğersem bir kağıda rapor yazması gerekiyormuş. bilgin olsun. eşinin sperm tahlili eğer 1 yılı geçmediyse kabul ediyolar. zaten aşılamalardan dolayı sistemden de görür doktor. kanını yenlesin eşin de. sen de aç karnına 9 tüp kanını ver Allah kabul etsin :)[/QUOTE .!.:bayan doktordan aldım canım. erkek olan takıntılıymış evet. benim kolesterol de yüksek kesin takar bana. ama bayan dr la daha önce görüşmüştüm. rapor aşamasında sorun çıkartacak kadar yüksek olmadığını söylemişti. psikiyatrinin randevusuz çalışmasına da sevindim. eşimin sperm tahlilleri geçen yıl haziran ayına ait. onları yeniden isterler sanırım. gerçi daha önce nil e sormuştum. sperm tahlillerinin süresi olmadığını söylemişti. yine de gittiğimde sorarım doktora. en zoruda onu yaptırmak. ben gıkımı çıkarmadan giderim 50 kere ama eşim bi tahlil yaptırmak için işlerinin yoğunluğunu bahane eder. yani en kolayı onunki güya ama onu ikna edene kadar akla karayı seçerim. laboratuarı da ben ayarlıyorum. kolaylık olsun diye en yakın yerleri seçiyorum. yine de zor geliyor ona. inşallah tekrar yaptırmaya gerek kalmaz. eşimin kan tahlilleri için de sorucam. dışarıdan kabul ediyorlar mı diye. o şimdi zk ya gitmek istemez. lab da yaptırmak ister belki. olmadı kardeşimin çalıştığı lab yakın. orda yaptırır götürürüm zk ya kabul ediyorlarsa.
ne koşturmaca dimi tatlım :) ama valla canavar gibiyiz he hemen randevuları falan herşeyi ayarlıyoruz bizden korkulur valla. zk da gidip arzuhalci filan mı olsak naapsak milletin işlerini hallederiz avantamızı da alırızıyyykkk ne iğrenç bir meslek dimi. şaka yaptım zaten.
ben de senin gibi adetim görününce ufukta böyle hemen koordine olmuştum. inşallah her işin rast gider canım arkamızdan gelirsin. benim canım çok sıkıldı bayrama denk gelmesine bu durumda zaten kesinlikle özele gitmeliyim zk gözünün yaşına bile bakmaz adamın. gerçi pazara denk gelen transfer olsa bile yapıyolardır ama aşılama için infertilite nin yaptığı gibi bu ay tedavi yok derseler insanlara tüp yaptıracaklara ona da şaşırmam. özellerde en azından çalışan vardır illaki ama tatil olunca işte içime kurt düşüyo.
kızlar ya bu nasıl bir topik oldu böyle. kuş uçmaz kervan geçmez oldu topiğimize. ölü toprağımı ne serptilerhiç hareket yok artık. nerde hareket orda bereket demişler. bereketsiz kaldın iyice (((
bayan doktordan aldım canım. erkek olan takıntılıymış evet. benim kolesterol de yüksek kesin takar bana. ama bayan dr la daha önce görüşmüştüm. rapor aşamasında sorun çıkartacak kadar yüksek olmadığını söylemişti. psikiyatrinin randevusuz çalışmasına da sevindim. eşimin sperm tahlilleri geçen yıl haziran ayına ait. onları yeniden isterler sanırım. gerçi daha önce nil e sormuştum. sperm tahlillerinin süresi olmadığını söylemişti. yine de gittiğimde sorarım doktora. en zoruda onu yaptırmak. ben gıkımı çıkarmadan giderim 50 kere ama eşim bi tahlil yaptırmak için işlerinin yoğunluğunu bahane eder. yani en kolayı onunki güya ama onu ikna edene kadar akla karayı seçerim. laboratuarı da ben ayarlıyorum. kolaylık olsun diye en yakın yerleri seçiyorum. yine de zor geliyor ona. inşallah tekrar yaptırmaya gerek kalmaz. eşimin kan tahlilleri için de sorucam. dışarıdan kabul ediyorlar mı diye. o şimdi zk ya gitmek istemez. lab da yaptırmak ister belki. olmadı kardeşimin çalıştığı lab yakın. orda yaptırır götürürüm zk ya kabul ediyorlarsa.
canım öyle olmuş gerçekten. benim bu ara işler fazla yoğun. yarın da hastanede işlerimi hallettikten sonra smear sonucunu bekliycem. bu arada patolojiden verdikleri kağıtta sonucun saat 2 den sonra verildiği yazıyor. geçen sene tesadüfen öğleden sonra gitmiştim zaten almaya ama yarın mecbur işlemler için erken gidicem. malum kanı aç karna vermem lazım. işim erken bitse de saat 2 ye kadar beklemem lazım bu durumda. neyse artık gezerek değerlendiririm bende arayı:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?