Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

evet canım bir yılı aştı ama nil süresi olmadığını söylemişti daha önce. siz doktor istediği için mi yaptırmıştınız yoksa süresi geçtiği için mi? canım bi de tahlillere başlamadan önce dosyanı kontrol ediyorlar mı? hangi tarihlerin eskimiş. hangileri gerekiyor diye doktor mu söylüyor. gerçi biz biliyoruz neler yapılması gerektiğini ezberledik ama yine de doktor dosyadan bakıp söylüyor mu merak ettim.
 
netten şimdi bak protokol numaranla belki çıkmıştır bile.

tatlım iyi ki hatırlattın. şimdi cüzdanıma baktım protokol numarası için ama bulamadım. kayboldu sanırım. kesin ofiste masanın üstünde bırakmışımdır. sonra yanlışlıkla çöpe gitmiştir:) başka bi yere de yazmamıştım. yarın yenisini alırım unutmazsam ki unutmam inş bu kadar işlem arasında.
 

eğer elinde eski tahlilerinin fazla kopyaları varsa onardan protkol nosunu bakabilirsin.

bizden dr. istemedi. süreside geçmemişti yani en azından 1 yıl olmamıştı 7 aylık falandı fazla spermiyogramdan zarar gelmez diye yaptırttım. en azından sayısında vs. sinde ne gibi değişiklikler olmuş görmek istedim. sağ olsun oda hemen gitti. geçerken bakkala uğra der gibi söylüyorum oda hemen gidiyor:))) hatta bu ara acaba ynemi yaptırsam diye düşünüyourm:))) rahim filminde süre yok diye biliyorum ama spermiyogramı hiç duymadım soradımda belkide yoktur. ben daha çok kendie bilgi olsun yine yniliyorum her şeyi. birde oaki o an dr. un ters bi anına gelir kabul etmez ne olur ne olmaz yine yeni olsun diyorum. mesela en son hormon mayıs aynda yapılmış kenan 2. rapor için kabul ederiz bunu dedi ama ben hazır gitmişken nbi kan vereyim dedim.hormonlarda ne gibi değişiklik olmuş gördüm.
 

rahim filmini beş yıl süreyle kabul ediyor zk. bende merak ediyorum aslında sayısında vs ne gibi değişiklikler
oldu diye. eşin senden hevesli anladığım kadarıyla. benim eşimin hiç o taraklarda bezi yok yani çocuk istiyor tabii ama kendiliğinden olmuyorsa ısrar etmenin anlamı yok ona göre. bu konuda ısrarcı olan benim. evlenmemize iki ay kala sormuştum içime doğmuş gibi. çocuğum olmayacağını bilsen yine de evlenir miydin benimle diye. ömür boyu olmayacağını bilsem yine de evlenirim demişti. aynı soruyu bana sorsa ne cevap verirdim bilmiyorum. evlat edinmek suretiyle ancak kabul edebilirdim sanıyorum. hatta tedaviye ikna etmek tam bir yılımı almıştı bu yüzden. çok zor bi süreçti benim için. bu konuda yaşadığım herşeyden daha zordu.
 
şu işe bak bende bekarken birinden kurtulmak için acaba benim çocuğum olmayacak hiç desemmi diye düşünüyordum o zaman vazgeçer benden diye..herlde doğru demişim gerçekten de olmuyormuş...
 
bir de zk de bir hasta bana raporlarını güncellendiğini sölemişti bu nasıl oluyor peki o ara kenan bey geldi öğrnemedim kendiliğinden güncelleneiyormuş böylece uğraşmadan hiç tıkır tıkır aşılamalarını olmuş..
 

o nasıl oluyormuş öyle hiiç uğraşmadan keşke bizede söyleseymişte bizde hiç uğraşmadan yapsaymısız. belki farklı bir durum vardır ama hiç uğraşmadan rapor yenileme/güncelleme yapılması bana göre mümkün değil en azından yaşadıklarımdan yola çıkarak bu kadar kesin diyorum..
 

benimkide ilk 2 yıl çocuk lafı azına almadı sonra istedi istedi ama olmadı şimdide olmuyor ya ısrarla üstüne gidiyor. dedim ya neredeyse bu adetimde bana 2. tüpü başlatıyordu. neyseki en az iki adet geçmesi gerekiyor zorunluluğu vardı. valla istesede boş elimizde olan bişey değil. bende diyorum zamanında istemedin işte allahta istemeyene vermiyor diyorum. ee tabi o da kendine göre haklıydı düğün borcu evliliğe alışmak derken en az 2 yıl gerekiyordu. ne bilim belkide ilk geceden yapsaydık allah rızkını verir derdik:)) hep başkalarımı diycek bizde derdik. ama pişmanım ilk yıl yapmadığım için şimdi elimiz koynumuzda otururuz öyle 2 baş. benimki zaten bu ara depresyonda konuşmuyor ama anlıyorum çocuk olayına sarmış durumda. bildiği şeyleri sürekli soruyor sen şlimdi ne zman gidicen hastaneye deyip duruyor. halbuki az önce konuştuğumuz şeydi. allah hepimizin hakkında hayırlı olanı versin.
 

demezler bence onu göze alıp o işi yapıyolar ona göre de kaznaıyolardır. özelde çalışmanın şartları hep zordur.


tahmin ediyorum canım kesinlikle öyledir. onlarda asla haftasonu ve tatil durumu yoktur ama insan yine de sıkılıyor tabi böyle bir zamana denk gelince tüm bayram ziyaretlerini iptal etmek lazım. kimseye söylemicem. sadece kendi anneme. bu durumda insanları idare etmek de zor olacak gelmediler etmediler. 3. günü opu olursam yada 1. günü napıcaz bilmiyorum.


bence oralar çok uçuk hiç yanından bile geçme çok da iyi olduklarını duymuyorum ben soyguncu olduklarını duyuyorum hep alman ve amerikan hastanesinin yanından bile geçme diyorlar. deniz hanımın sesi mest edici valla. onlar seni kaptı artık duygu bence doğru da bir karar verdin sen eurofertile e git. benim de %90 medicine desemde son bir ihtimal bir olumsuzluk olursa içime sinmeyen bişey olursa ben de eurofertili seçebilirim.


para tatlı tabi canım. ben de düşündüm bunu. o yüzden biraz geçti endişelerim ama medicine eurofertile göre daha küçük bir merkez olduğu için hala endişeliyim işte o yüzden son bir durum olursa eurofertil de diyebilirim.


bende de çok az yüksekti bakmadı bile kadın. canım eşinin sperm tahlilini yenilemesi gerekecektir kesinlikle sana nil ne zaman dedi bileiyorum ama biz ürolojiden rapor alırken sperm 1 yıl kan 6 ay dediler. kanını da yenilesin bence ama dışardan kabul etmeyebilirler onu. ayrıca olmuyor kendiliğinden olsun diye hiçbişey yapmadan da olur mu canım. eşin senin kadar tedaviye hevesli değil belli ki. şeyini açacak ya onun sıkıntısını yaşıyodur o şimdi. biz hep açıyoruz ama hem de başkalarına. o da biraz üzerine düşeni yapsın bu konuda yalnız didinmene karşıyım ben açıkçası.


bence de sana katılıyorum bir de koca idare etmek de var tabisi :) 2 madalya lazım sana :)
 

yok canım ya kaptıklarında değil işte. zk. da sonuna kadar denedim özel yer olacaksa ora yakın bana birde rapor geçiyor. hem eşim buldu orası olsun demişti. bende çok ıncık cıncık araştırmak yerine kafam karışmasın diye tamam dedim. bakalım kısmet artık.
geçen zk da bi kadınla karşılaştım yumurta oluşmuyormuş öylesine kontrole gelmiş. dr. demişki başkasının yumurtasını alabilirsiniz. ee anne başkası oluyor dedim evert dedi ama ben istemem zaten dedi. artık zk.nın dr umu dedi başka dr. mu dedi orasını soramadım çıkıyorduk. ama bildiğim TR. de yasak olduğu. yani kadın kocasının ve başkasının çocuğpunu taşıycak ve taşıyıcı anne olcak. öyleyse git yuvadan al daha iyi dedim bencede dedi. ama zk dememiştir bence çünkü yasal değil burada.
 

o işler kıbrıs da yapılıyor canım. kıbrıs da üniversiteli genç kızlar yumurtalarını satıyolarmış işte erkekler de öyledir. ben de bir kadınla karşılaşmıştım. bir tanıdığı kıbrıs da yaptırmış biraz da cahil bilmiyor.diyorki hiç benzemiyor çocuk onlara onlar esmer çocuk sarışın falan diyor. dedim kendi yumurtası mı yok başkasının diyor. e dedim heralde benzemez o zaman :)
yani bunu ben de asla düşünmem benim yumurtam ve benim kocamın spermi olmazsa zaten ne anlamı kalırki. kocamın başka bir kadından çocuğunu alıcam kendi rahmimde taşicam. olmaz yani evlatlık al daha iyi. ama rabbim vermez se ben evlatlık da almam riskli gelir hep o işler bana alamam yani. hayvanlara veririm heralde sevgimi. dünyayı gezerim bir de bahçeli bir ev alıp organik bahçe falan yaparım belki de kendi çiçek seramı falan açarım öyle hayallerim var.kazandıkça da dünyayı gezerim :)

sende bence de fazla kafanı karıştırma her merkez aynı bence herkes aynı şeyi yapıyor çok incik cincik etmemek lazım.
 
ayse yi aradım dosyam konseyden geçmiiş gelp alabilirsiniz dedi birtek ilaç raporu kaldı artık sanırım pazartesi gidebilicez o yüzden 10 gün sonra raporumu kucaklamış olcam. bu prosedürler oluyor ya ne yapıyolar çok merak ediyorum konsey dedikleri şeyde napıyolar acaba sanmmıyorum ki dosyayı ıncık cıncık incelesinler ne deyip de tamam bu geçti diyolar acaba. bence 2 aşılama tamam sa testlere bakıp tamam diyolardır.
 

bende ne iş yaptığını merak ediyorum ama sanırım evrak tarihlerini kontrol ediyolar. çünkü kenan pazartesi gittiğimde hormon tarihine baktı haa mayısta yapılmış tamam kabul ederiz bunu dedi.demekki konsey tarih kontrolo falan yapıyor normalmi her şey diye bakıyor ok se heyete yollayıp ilaç için ok diyor. tahminim böyle. kurul odasındaki memurda öğleden sonraları konsey toplanıyor orda dedi.
 

canım biz dün yine doktorlardaydık. eşimin prolaktini hala tam düzelmediği için tabi sperm sonuçları yine sürünüyordu. sonuçları alınca ilk defa eşimin gözlerinin dolduğunu gördüm. "önemli değil tüp için 1-2 sperm bile yeterli" diye teselli ettim ama, içimden sen kalk bana onca yıl çocuğun lafını bile ettirme böyle yumurta kapıya dayanınca çoook ağlarsın dedim. kaç gündür de hadi ne zaman adet göreceksin de ultrason yapılacak deyip duruyor ama o sordukça gıcık oluyorum. çünkü artık eşim yıllarca o kadar çok çocuk istemiyorum dedi ki allah şimdi sırf o yüzden vermiyor gibi geliyor. ah ben de ne pişmanım bilsen. keşke ilk yıldan restimi çekip deneseymişim. hamile kalamasam bile en azından bu sorunları ta o zamandan öğrenirdik. şimdiye çoktan tedavi olur ya da tüp yapardık. hatta şimdiye çocuğum ana okuluna bile başlamış olurdu.
 

evet canım doğrudur bence de tahlillerin ne zaman yapıldığına bakıyorlar eski var mı eksik var mı diye. baksınar bakalım. bizde eksik olur mu hiç ayıpsın. benim bi tek bazal ultrasonum eksik dediğimde kenan bana sen doktormusun demişti senin kadar olmasada ben de kendimin daktırıyım dermişim kenana yanağından da bir makas alırmışım :))) ay alemim.


canım büyüklerimiz de hep diyolar gençler baştan sıkı sıkı korunuyolar istemiyolar sonra da olmuyo koşturuyolar diye cidden öyle. benimkisi karışmamıştı ben 1 sene doğum kontrol hapı içtim içme ben korunurum bile dedi çocuk ama ben ödüm patlıyo ya hamile kalmaktan aman dedim içeyim salaklık işte sonra beraber karar verdik artık yapalım olsun birtane dedik. şimdi de olmuyor işte. ama duygu nun eşi de seninkine benzer o da istemiyormuş da duygu ya doğum kontrol hapını bile unutur diye getirip yut diyormuş. şimdi de deli gibi istiyor. erkekler işte. ama eşinin içinde ne fırtınalar kopuyordur biliyomusun canım. Allah çekmiyor işte. ama ucu sana da dokunuyor umarım çok sorun olmaz erkek infertilitesinde de sperm bulma yöntemleri çok iyi. benimki de aksi gibi hiç sormaz ne zaman adet olcan demez ne zaman gitcez demez didik didik konnuşmaktan hoşlanmaz. ben şugün şu olcak derim tamam der. ben de bazen anlatıyorum şu şöyle olmuş birisi buraya gitmiş bunu demişler vs.. öff anlatma diyor. dinlemek konuşmak istemiyor bu konuyu. ama üstüne düşeni yapıyor. benimki de böyle cins işte..
 

aynen canım onlar o duruma düştükçe sadistçe bir şekilde içimden ohh olsun beter ol diyorum. ama işin ucu öfkemden banada dokunuyor((
dün dedimki eşime keşke ilk sene senden gizli korunmayı bıraksaydım belki ozmanlarda hamile kalırdım bugünde pişamn olmazdım. eşimde keşke yapsaymışsın dedi. haa tabi ozmanda yapsaydım bugünleri görmiycen için bana kötü davranıp soğurdun benden ne hakla bende ngizli yaparsın derdin. yada ben ömür boyu snaa yalan söylemk zorunda kalırdım hap kullandım ama yinede hamile kaldım diye korkumdan yalan atardım. o günde başka şeyler olurdu dedim. ama en azından ilk yıl yapsaydım psikolojik anlmda bu kadar yıpranmamış olurdum ve eminimki olurdu. çünkü benim sorunum beynimde. beynim yumurtlamıyor. çünkü kadın önce beyinde yumurtlar tezim bir prof tarafından doğrulanmıştı... diyorumda bazen eşimde haaayy senin beynine ne beyinmiş hiçmi rahat olmaz diyor
 
kızlaaarrr dosyam konseyden çıkmış :))) pazartesi verdim haftaya pazartesi arayın dediler ama ben yinede şimdi bi arayım dedim. dşünü pazartesi verdim perş. çıkmış. yarın gidip alıp heyete vercem. baya hızlılar:)))
 

valla hapın varmı bittimi alalım diyordu benimki. ölümcül bi hastalığım olsa bukadar önemsemezdin heralde diyordum. o zmanlarda oo ne güzel ilgileniyor takip ediyor diyordum ayağıma kadar hap geetiriyor diyordum ama.... şimdi düşünüyorumda.. o dönemelrde kendine göre haklı düğün borcu borç gırtlakta. ee karısı asi sürekli kavga gürültü evliliğe alışmak aynı ortamı paylaşmaya alışmak derken kendine göre olması gerekeni yapmış. çünkü ben hep boşancam diyordum. iyide şuan çocuk yapsak yine garantisi yokki diyorum garanti bişey olsa evlilik 30 yıllık evliler boşanmaz diyorum. öyle deme çok şey değişti diyor. haah hasbam ne değiştiyse artık. dese ya baktımki karı aynı karı en iyisi ben susayım birde çoluk olmuyor bari kabuğuma çekileyim diye emircik gibi sindim demiyorda ço kşey değişti diyor. belkide değişmiştirde ben görmezden geliyorumdur o da olabilir. elifcan senin kocada konuşmuyor ama içi kan ağladığı için tamam sus analtma diyor emin ol. çünkü kendi kocamdan biliyorum. takmayan adam olsa az önce gönderdiğim linki bana gönderrimiydi. araştırıyor bulduğunu bana yolluyor. birde demesinmi eurofertile gidince terapiyemi girsen... terapi odalarımı ne varmış demekki araştırdı. yoksa tüp bebek merkezinde terapi yapmak ne alaka.ama beyinle bağlantılı ya ondan olsa gerek.
 
merhabalar daha önce yazmıstım zeynep kamilde aşılama yaptırmıstım ve hiç aşılamayla hamile kalan duymadım demiştim bi arkadaşta birisi var demişti şimdi bende söylüyorum artık bende varım dün öğrendim ikinci aşılamam tuttu hayırlısıyla dün degerim 236 çıktı hamileyimmmmmmmmmmmmmmmmmmm Allahım isteyen herkeze versin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…