Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

bende öyle canım yattığımız yastıkları 15 günde bir makinaya atar yıkarım içleri elyafya sık sık yıkanınca insan rahat ediyor. aslında dr. olması gereken vakti ayırmış ama sen içerde tedirgin oldun dimi acaba dr.un çokmu vaktini aldık dışarda da hasta var diye diken üstü oluyor insan dimi. çünkü genel olarak devlet hastanelerinde bu var. dr. un zamanını mı aldık hemen gir çık olmaya alışmısız kalınca endişe ediyoruz.

canım artık derdimiz para değil devlette yapacağımı kadarın ıyaptık özele gidicem kesinde. neresi olsun onu düşünüyorum. eşin eurofertil demişti. orası olur kanımca daha fazla kucalamanında alemi yok dimi.varsa nasipte olur.

düşmüş biraz çok sevindim zaten bence önemli değil 8-10 da çok yüksek değil. bence başarıya ulaşacaksın sen bu tüp bebekte..

gerçekten mi? içimi rahatlattın inan. son aşılamamda belgin hanım 17 de vurmuştu ya çatlatmayı hep içim içimi yemişti. ama ben özel merkezlerin sitelerinde de okuyorum oralarda tüp yaptıran insanların mesajlarını da okuyorum kk da genelde 16 dan sonra vuruyolar işte çatlatmayı. e bi bildikleri varmış demekki :)

yahu ne olacak böle hijyen çok önemli bende infertilde de çok pis şeyler gördüm ama muyene korkusundan fazla bakamadım o anda derdim nasıl muyene olacağımdı ama göüzme ilşti çok pisti heryer..insan enfeksiyonda kapar o aletten bile...zaten geçen ay baya sistit olmuştum çok çektim daha yeni atlattım antibiyotikle eğer amliyathane ve yatakhane de öleyse yandık...ben evden çarşaf götüreyim bari...tüp bebekte içeriyi fazla göremedim yumurta toplama yerini eğer orada öle diyorsanız kötü..

cnm bence fazla yıpranmam dersen dayanabilirim dersen zk de bir daha dene sonra özele geçersin..ama eğer durumun varsa ve sarsılmayacaksanız özele git derim raporlu olduktan sonra bence iyi benim öle olsa giderim özele hemen..ama hakkın varsa zk de son şansınıda deneyebilirsin..ama arakadaşın dediği gibi ömür törpüsü gibi yer çok doğru bir laf..beni şimdiye devlet hasaneleri bezdirmemişti sinirlerim laçka oldu adeta..düşünsenize 5 aydır falan tahlil rapor falan uğraştırıolar aşılamaya onay verilior ve kaç yıllık kistim şimdimi anlaşılıor ..belkide öenmsemeden bakıolar ilkten..peki zk e güvenemeyeceğiz de nereye güveneceğiz anlamadım..her kes orası çok iyi diyor..yoksa adımı çıkmış...tamam kadın üzerine araştırma hastanesi ama insanı hiçte öenmsemiolar insan yerine koymuyorlar ve bir sürü ayrıntıyıda gözden kaçırıveriolar..benimki öle oldu mesela..kenan beni 2 ay öncede muyene etmişti neden anlamadıki.eşimde hiç bir sorumn yoktu kaç senedir ama onda da bir şey tespit ettiler..ben anlamdım zk güvenebilirmiyiz.ayrıca bu gün göztepe de medikal parka gittim randevüda aldım doktoru beklerken vaz geçip iptal ettiridm fazla kafam karışmasın diye napım kaç gündür o doktor bu doktor geziorum..bir de şu aklıma gelior zk de çok asistan var ameliyat çok yapıolar asistanlarda deneyim kazansın diyemi acaba..ameliyat diorlar hemen..laç tedavisi vermeden..

hiç bir devlet hastanesinde öyle zk deki gibi bir tavır görmedim çok ilgili olmaslarda en azından daha insanca davranıolar hatta özel gibi davranan bile var..insanlar artık çocuk içi yanıp tutuştuğumuzu düşünüp afedersin bir yerleri havalanıor..talepte çok olunca bezmişler..insanları muhtaç olarak görüolar oraya ..mesela ben kenan beye özel sigortam da var dedim o kadar muhtaç değilim buraya özelde de ameliya olabilirim dedim yüzde yüzünü karşılar benim dedim..o zaman işte muhtaç değil diye o kadar da ters davranmıyorlar ..halbuki böle olmaması lazım..marmara hastaneside bana çok yakın orda bile böle muamele yok..kaynarca ssk da nilüfer hanım var kadın doğum ona gittim mi özele gittim sanıorum o kadar kibar ve kırmıyorki çokta iyi bakıor kapısı tıklım tıklım..

bende zk de doğmuşum birde annem diyorki orası eskiden daha beterdi şimdi çok iyi hiç acımıyorlardı insana diyor..

canım ameliyathaneler muhakkak sterildir merak etme duygu yumurta toplama da girdi tüp bebeğin ameliyathanesine o da pimririkli olmasına rağmen beğenmişti. belki odalar okadar iyi olmayabilir ama ameliyathateneler kesinlikle temizdir.

günaydın kızlar nasılsınız. 2 gündür pek sakin gibiyiz sanırım herkes birşeyler düşünüyor. dün akşam düşündük gelecek ay ekim 25 ekimde kurban bayramı bende ayın 14-15 yada 16 sında adet görüp tedaviye başlamam gerek bu durumda tedavinin son günleri bayrama denk geleceği için eşim bu ay başlayalım dedi. ilaç falan eksik dedim rapao zaten çıkıcak eczaden alır rapor çıkınca öderiz dedi ki bir kaç adet ara verilmesi gerektiğini biliyordum zk.daki hemşirede demişti. ara şimdi eurofertili dedi akşam 8,30-9 gibiydi aradım tabi mesai bitmişti telesekreter bi cep no verdi aradım 2 kez uzun uzun açan olmadı daha sonra o numara döndü bana deniz hanımdı gayet sakin yumuşak ses tonuyla konuştu gene:)) ben 2 adet ara veriliyor diye biliyordum ama sabah yinede arayın netleştirelim dedi. ve sadık beyle mi alev hanımlamı görüştünüz dedi bende zamn sadık bey yoktu sanırım yeni dahil oldu size dedim evet dedi. neyse sabah aradım belgin diye bir bayana aktardı yani ekimdeki adetinizde olur bu ader olmaz dedi bayrma denk geliyorda öne alalım dedim önemli değil biz bayramdada çalışıyoruz dedi. yani eğer ok deseydi bugün bi koşu gidip tedaviye balıycaktım.:))) eşimin gazıyla. (herif ilk 2 yıl korundurdu beni şimdide olmuyor ya kıymetli oldu nefes aldırmadan tedaviler olayım istiyor ohh olsun) bayram zamanıda ne kadar ilgili olurlar o da kafama takıldı. çalıştıklarına göre ilgili olmaları gerek ama... dr. falan belki tatiler gider ne bilim. ya kasıma mı bıraksam acaba....

elifcim o hastaneyide bilgi amaçlı paylaştım olabilir mi acaba diye :)

evet temizdi yumurta toplama ameliyathanesi. hatta gittiğim terliği çıkarkıp ameliyathaneye girilien ayrı bir terlik var onları giydirmişlerdi. tüm çalışanlar doktor hepsire embriyolog hepsi o terlikten giyip öyle iç bölüme geçiyorlar. yani arka plan gayet temiz. kötü olan ön taraf. artık onada alıştık detay bakıp incelemiyorum başım önde girip çıkıyorum. detaylı inceleseydim şimdiye zk yı çoktaaan bırakmıştım. ama tek ora değil tüm devlet hastaneleri böyle eski bakımsız özensiz ve doktorlaı ilgisiz. ama eskiden bencede daha kötüydü dr. lar insanları çok daha azarlıyorlardı. bence şuan daha insancıllar emin olun. çocukluğum annemin refakati için hastanelerde geçti gayet iyi biliyorum. devlet doktorlarının yaklaşımları eskiye nazaran daha iyi arada yine insan dışı yaratıklar oluyor ama o kadar da olsun diyoruz.

günaydın kızlar ya ben hiç iyi değilim geçtiğimiz cuma gününden beri miğdemi ve bağırsaklarımı bozdum ve birtürlü düzelemiyorum. cuma günü zk dan sonra eşimle dışarda yemek yedik tavuk yedim ben ondan sonra oldu ne olduysa. ishal oldum tabi haftasonu miğde bulantısı falan da vardı tam düzeldim diyorum sabahları yine ishal oluyorum 3-4 kez çıkıyorum bu şekilde sonra düzeliyor ama gün içinde ateş basması halsizlik ve miğde bulantısı yapıyor.
şimdi saçma bişey geliyor aklıma. adetim 1 hafta gecikti sonrasında da az adet oldum ben 2 gün lekelenme 1 gün normal kanama 3. gün zk ya gittiğimde bitmişti bile lekelenme idi ve akşamına kesildi. hem 3. günü muayne oldum ben bişey olsa kenan bir kese görürdü dimi :) umut işte yine de acaba geç döllenmemi oldu üstüne mi gördüm vs.. diye geliyor aklıma. adetim bittikten sonra da sanki yeniden adet olacakmışım gibi belim ve kasıklarım ağrıdı o da bir tuhaf.miğdem bulandıkça hamile gibi hissediyorum :)
test yapmicam. idrar testi bile çünkü bu düşündüğüm şey çok saçma. sadece eğer bişey varsa vücut onu korumak için de ishal oluyor olabilir vücudumda mikrop varsa atmak için diye düşündüm. böyle işte. ben ve benim karmaşık saçmalıklarım.

leblebi de yidim. geçmiyor :)

geçmiş olsun bende bir kere öle olmuştum tam ishalim bir ay geçmemişti çok çekmşitim en son kolonoskopi yapacaklardı neyse medicine deki dahliye doktorum bir ilaçlara verdi düzeldi reflor nexcum falan ..bir de kendim kafadan buskopan plas aldım o birebir bu işe..

selam kızlar, adetim başladı sanırım. henüz sökülmedi ama ufaktan lekelenme başlamış. bugün sökülürse sanırım perşembe hastanedeyim. yine de yarın test yaptıracağım. malum film çektirmem gerekebilir adetim sökülse bile içimin rahat olması açısından elimde negatif sonucum olsun istiyorum. yarın sabah işe gelirken uğrar yaptırırım. perşembe de hastaneye giderim diye düşünüyorum.

elifcim çok geçmiş olsun. tavuk dokunmuş olabilir. bi doktora gitsen keşke. umarım çabuk iyileşirsin.

duygucum sen nasılsın? bence 2. deneme için bir adet dönemi daha beklemek daha sağlıklı senin için. özel merkezde yaptırmaya karar verdiğine göre endişelenmeni gerektirecek bi şey yok. bayram dolayısıyla tedavinin aksayacağını sanmıyorum. hem bakarsın daha iyi olur tatilde bol bol dinlenirsin. keşke benim tedavimde bayram öncesine gelse ama nerdeee. raporum çıksa bile bu ay tedavi olmayacağım için adetim gecikir ben yine beklemek zorunda kalırım sanırım

Son düzenleme:

en iyisini yaparsın adet oldum ama acabaaa??? demezsin negatifsede bilmiş olursun. hayırlısı olsun senin içinde maraton başlıyor demek. bende dosyamı konseye verdim haftaya çıkıcak sonra heyet derken 2. hafta geçicek. ekime yetişiyor. zaten istesemde bu adette yapmıyolarmış 2 adet geçmesi gerekiyormuş bu durumda 3. adet ekimde oluyor. bakalı martık hayırlısı valla tutsun artık ya. neyse parası verelim tutusunda 6000 lira olsun peşinen ödiyelim. ilaç kullanmaktansa parayla kurtulmak isterim keşke öyle bişey olsaydı. dedim kıza diğer ilaçların vucuttan atılması içinmi bekleniyor hayır yumurtalıkların dinlenip toparlanması için 2 adet ara veriliyor dedi.

en iyisini yaparsın adet oldum ama acabaaa??? demezsin negatifsede bilmiş olursun. hayırlısı olsun senin içinde maraton başlıyor demek. bende dosyamı konseye verdim haftaya çıkıcak sonra heyet derken 2. hafta geçicek. ekime yetişiyor. zaten istesemde bu adette yapmıyolarmış 2 adet geçmesi gerekiyormuş bu durumda 3. adet ekimde oluyor. bakalı martık hayırlısı valla tutsun artık ya. neyse parası verelim tutusunda 6000 lira olsun peşinen ödiyelim. ilaç kullanmaktansa parayla kurtulmak isterim keşke öyle bişey olsaydı. dedim kıza diğer ilaçların vucuttan atılması içinmi bekleniyor hayır yumurtalıkların dinlenip toparlanması için 2 adet ara veriliyor dedi.

tabii canım yalnızca ilaçla da bitmiyor ki vücudun onca işlem gördü. toparlanması için en az iki aya ihtiyacın var. raporun hayırlısıyla çıksın belki eurofertile görüşmeye gidersin bu arada. canım bi şey sorucam sana ben perşembe günü gittiğimde ultrasona giricem 9 tüp kan vericem akciğer filmi ve ekg çekilecek. başka bi şey yok değil mi? bir de smear sonucumu alıp, doktora antibiyotik yazdırıcam tabii. bu arada akciğer film sonucu ertesi gün mü çıkıyor? ekg sonucu hemen alınıyordu sanıyorum. kan sonuçları aynı gün çıkıyor zaten. netten çıktı alsam yeterli olur sanıyorum. eğer hepsi ertesi gün çıkıyorsa dahiliye cerrahi be psikiyatriden cuma günü randevu alıp gitsem olur mu?

sen dahiliye ve cerrahi randevunuşimdiden al cuma için. Sonra bulamazsın yer. Hatta belki cuma için bile yer olmayabilir dahiliyeye. O gün kan akciğer ekg ve ultrason yapıdan. Hepsi aynı gün çıkıyor bir tek akciğer ertesi gün. Onun hem röntgenini hemde yazılı kağıdını al.bazen koymayı unutuyolar. Akciğeri normaldir diye.

Akciğer sonucunu aldıktan sonra ayşeye git kanında çıktısını al ve dahiliyeye imzalatacağın kağıdı iste randevu aldım cerrahla ona dersin ve o kağıdı istersin.

anladım canım sağol. randevu için bir kaç gündür bakıyorum ama hep ertesi güne randevu çıkıyor yani şu an sistem yalnızca yarın için randevu veriyor. üç bölüm için de baktım ayrı ayrı. yalnızca ertesi güne veriyor ve boş randevular var. perşembe günü sabah evden çıkmadan alırım sanırım randevularımı. canım çok soru sordum ama sen eşin için yalnızca ürolojiden rapor mu almıştın yoksa son bi spermiogram istemişler miydi?

yok canım ertesi günü bırak haftaya bile alabilirsin. Doktun adını seçtikten sonra tarihler çıkar tekrar bir kontrol et bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…