tıp çok ilerledi işte kadının yumurtalıklarını geliştirmişler ilaca yüklenince de pırtlatmış işte yumurtayı. durumu daha vahim olanlarda var işte o yüzden biz yine de şükredelim canlar..
kızlaaarrr dosyam konseyden çıkmış :))) pazartesi verdim haftaya pazartesi arayın dediler ama ben yinede şimdi bi arayım dedim. dşünü pazartesi verdim perş. çıkmış. yarın gidip alıp heyete vercem. baya hızlılar:)))
valla hapın varmı bittimi alalım diyordu benimki. ölümcül bi hastalığım olsa bukadar önemsemezdin heralde diyordum. o zmanlarda oo ne güzel ilgileniyor takip ediyor diyordum ayağıma kadar hap geetiriyor diyordum ama.... şimdi düşünüyorumda.. o dönemelrde kendine göre haklı düğün borcu borç gırtlakta. ee karısı asi sürekli kavga gürültü evliliğe alışmak aynı ortamı paylaşmaya alışmak derken kendine göre olması gerekeni yapmış. çünkü ben hep boşancam diyordum. iyide şuan çocuk yapsak yine garantisi yokki diyorum garanti bişey olsa evlilik 30 yıllık evliler boşanmaz diyorum. öyle deme çok şey değişti diyor. haah hasbam ne değiştiyse artık. dese ya baktımki karı aynı karı en iyisi ben susayım birde çoluk olmuyor bari kabuğuma çekileyim diye emircik gibi sindim demiyorda ço kşey değişti diyor. belkide değişmiştirde ben görmezden geliyorumdur o da olabilir. elifcan senin kocada konuşmuyor ama içi kan ağladığı için tamam sus analtma diyor emin ol. çünkü kendi kocamdan biliyorum. takmayan adam olsa az önce gönderdiğim linki bana gönderrimiydi. araştırıyor bulduğunu bana yolluyor. birde demesinmi eurofertile gidince terapiyemi girsen... terapi odalarımı ne varmış demekki araştırdı. yoksa tüp bebek merkezinde terapi yapmak ne alaka.ama beyinle bağlantılı ya ondan olsa gerek.
o nasıl oluyormuş öyle hiiç uğraşmadan keşke bizede söyleseymişte bizde hiç uğraşmadan yapsaymısız. belki farklı bir durum vardır ama hiç uğraşmadan rapor yenileme/güncelleme yapılması bana göre mümkün değil en azından yaşadıklarımdan yola çıkarak bu kadar kesin diyorum..
evet canım doğrudur bence de tahlillerin ne zaman yapıldığına bakıyorlar eski var mı eksik var mı diye. baksınar bakalım. bizde eksik olur mu hiç ayıpsın. benim bi tek bazal ultrasonum eksik dediğimde kenan bana sen doktormusun demiştisenin kadar olmasada ben de kendimin daktırıyım dermişim kenana yanağından da bir makas alırmışım :))) ay alemim.
canım büyüklerimiz de hep diyolar gençler baştan sıkı sıkı korunuyolar istemiyolar sonra da olmuyo koşturuyolar diye cidden öyle. benimkisi karışmamıştı ben 1 sene doğum kontrol hapı içtim içme ben korunurum bile dedi çocuk ama ben ödüm patlıyo ya hamile kalmaktan aman dedim içeyim salaklık işte sonra beraber karar verdik artık yapalım olsun birtane dedik. şimdi de olmuyor işte. ama duygu nun eşi de seninkine benzer o da istemiyormuş da duygu ya doğum kontrol hapını bile unutur diye getirip yut diyormuş. şimdi de deli gibi istiyor. erkekler işte. ama eşinin içinde ne fırtınalar kopuyordur biliyomusun canım. Allah çekmiyor işte. ama ucu sana da dokunuyorumarım çok sorun olmaz erkek infertilitesinde de sperm bulma yöntemleri çok iyi. benimki de aksi gibi hiç sormaz ne zaman adet olcan demez ne zaman gitcez demez didik didik konnuşmaktan hoşlanmaz. ben şugün şu olcak derim tamam der. ben de bazen anlatıyorum şu şöyle olmuş birisi buraya gitmiş bunu demişler vs.. öff anlatma diyor. dinlemek konuşmak istemiyor bu konuyu. ama üstüne düşeni yapıyor. benimki de böyle cins işte..
rahim filmini beş yıl süreyle kabul ediyor zk. bende merak ediyorum aslında sayısında vs ne gibi değişiklikler
oldu diye. eşin senden hevesli anladığım kadarıyla. benim eşimin hiç o taraklarda bezi yok yani çocuk istiyor tabii ama kendiliğinden olmuyorsa ısrar etmenin anlamı yok ona göre. bu konuda ısrarcı olan benim. evlenmemize iki ay kala sormuştum içime doğmuş gibi. çocuğum olmayacağını bilsen yine de evlenir miydin benimle diye. ömür boyu olmayacağını bilsem yine de evlenirim demişti. aynı soruyu bana sorsa ne cevap verirdim bilmiyorum. evlat edinmek suretiyle ancak kabul edebilirdim sanıyorum. hatta tedaviye ikna etmek tam bir yılımı almıştı bu yüzden. çok zor bi süreçti benim için. bu konuda yaşadığım herşeyden daha zordu.
merhabalar daha önce yazmıstım zeynep kamilde aşılama yaptırmıstım ve hiç aşılamayla hamile kalan duymadım demiştim bi arkadaşta birisi var demişti şimdi bende söylüyorum artık bende varım dün öğrendim ikinci aşılamam tuttu hayırlısıyla dün degerim 236 çıktı hamileyimmmmmmmmmmmmmmmmmmm Allahım isteyen herkeze versin
çok sevindim yaa cnm senin adına hayırlı olsun en azından tutan biri çıktı buda umut baya...yaşın kaçtı cnm ve sorun neydi sende
teşekkürederim yaşım 30 eşim ve bendede bişey çıkmadı iki yıllık evliyiz yani ıkı yıldır ıstıyoduk ılk aşılamada olmadı kısmet ikiyeymis ama degerimin yükselmesı lazımmıs 236nın yarın 500 olması lazımmıs ınsallah artar
canım biz dün yine doktorlardaydık. Eşimin prolaktini hala tam düzelmediği için tabi sperm sonuçları yine sürünüyordu. Sonuçları alınca ilk defa eşimin gözlerinin dolduğunu gördüm. "önemli değil tüp için 1-2 sperm bile yeterli" diye teselli ettim ama, içimden sen kalk bana onca yıl çocuğun lafını bile ettirme böyle yumurta kapıya dayanınca çoook ağlarsın dedim. Kaç gündür de hadi ne zaman adet göreceksin de ultrason yapılacak deyip duruyor ama o sordukça gıcık oluyorum. çünkü artık eşim yıllarca o kadar çok çocuk istemiyorum dedi ki allah şimdi sırf o yüzden vermiyor gibi geliyor. Ah ben de ne pişmanım bilsen. Keşke ilk yıldan restimi çekip deneseymişim. Hamile kalamasam bile en azından bu sorunları ta o zamandan öğrenirdik. şimdiye çoktan tedavi olur ya da tüp yapardık. Hatta şimdiye çocuğum ana okuluna bile başlamış olurdu.
erkekler için çok öenmli olmuyor çocuk nedense benimde eşim öle hiç olmazsa o kadarda umrunda olmaz..benim için de çocuk çokta öenmli değil hayat çocuk üzerine kurmam..çocuk ALLAHIN bir nimeti onuda dilediğine verir yada vermz tıpkı zzenginliği verdi gibi..ama tabi nedeni araştırıp her yolu denemk gerek ondan sonra allahın takdiri
merhabalar daha önce yazmıstım zeynep kamilde aşılama yaptırmıstım ve hiç aşılamayla hamile kalan duymadım demiştim bi arkadaşta birisi var demişti şimdi bende söylüyorum artık bende varım dün öğrendim ikinci aşılamam tuttu hayırlısıyla dün degerim 236 çıktı hamileyimmmmmmmmmmmmmmmmmmm Allahım isteyen herkeze versin
kızlar size haberlerim var...bu gün acıbadem hasatnesine gittim bir araba bizi annemle aldı getirp götürdü ücretsiz muyene oldum en son sisitem aletler ve acayıp lüks zaten biliorsunuz acıbadem çok pahalı bir hastane..neyse ben aslında prof görüşecektim tam yoldayken telefon geldi konfransa gittmiş gene yakalaymadım neyse deniz bey görsün da iyi dediler oda prof yanında..hem tüp bebek için gitiim hem de amliayta gerek varmı sorayım dedim..neyse o kadar güzel karşılandımki doktor adeta en ince ayrıntıya kadar durumumu değerlendirdi yazdı ve anlattı..yarım saaten fazla sürdü..odaya girdik neyse mueyen için o kadar lüks ki terlik falan verdiler yeni ultrosona giriosun tam karşında seninde görebilmen için kocaman ekran ordan da kendin görüorsun ve ayrıntılarıya anlatıor....her neyse bendeki çikolat kistimiş gerçekten ama bu kötü bir şey falan değil dedi.. tüplerinde büyük ihtimal açık dedi ama belli değil tabi orası...çocuk bundan sebep olmuyor dedi ..tabi kesin değil gene..iki seçeneğin var ya tüp bebek yapacaksın direk yada rahatalayyaım diyorsan ameliyatı ol 6 ay bekle normal yolla kalabilirsin yumurtalıkların yaşına göre çok iyi dedi..hani fol falan oluyor ya bende baya varmış sağlıklı..tüp bebek şansım yüzde 60 dedi..orada da en iyi aletler var biliorsunuz erkekler için sprem mi büyüten bir alet onlardaymış her neyse..size tüp bebk fiyatını söleyim 4 bin ikiyüz ilaçlar hariç indirimde yapıolar 3750 falan olur dediler prof görüşüp kampanya varmış..bunu da düşünün derim acıbadem de tüp bebek baya pahalımış önceden 10 bin falanmış yeni gelen prof düşürmüş bence düşünün..bende karar aşamasındayım bu çarşamba ameliyat ama vaz geçip burda direk tüp yapabilirim ..yada amliyattan 6 ay sonra normal yolla deneyip..bununiçin pazartesi zeynep kamile gideceğim doktor selçuk bey ve kenan beyle görüşceğim..amliyatta ymurtalığım alınma riski varmı ne kadar var bir de bu amliyat yumurtalıklara zarar verip rezervi düşürüyormuş..zaten amliyattan da devletten para alıolarmış amliyat başına doktorlar devlettekilerde yani..baya karrasız kaldım hamile olursam kist küçülürmüş..pazartesi kenan beyle de görüşeceğim..amliyattan sonra beni tekrar aşılamayamı döndürecek yoksa direk tüp yaparmı sanmıyorum ya..paramla bile bu kadar iyi muayene olmadım ama beş kuruş vermeden acıbadem gibi yerde muyene oldum..muyene ücretsiz yani tüp bebekte.
doktor da baya bilgilerime şaşırdı her dediğini anlıorum ya fol falan böle onun dediklerini anlayıp cvplıyorum baya anladığımı anladı..ee dedim tecrübe olduk hem internetten okuyorum devamlı..annemlere ve eşime anlatıorum anlatıorum anlamıolar tabi benim sözlerimi doktorda benim dediklerimin aynısını dedi ..
teşekkürederim yaşım 30 eşim ve bendede bişey çıkmadı iki yıllık evliyiz yani ıkı yıldır ıstıyoduk ılk aşılamada olmadı kısmet ikiyeymis ama degerimin yükselmesı lazımmıs 236nın yarın 500 olması lazımmıs ınsallah artar
haklısın canım. benim için hayatın anlamı çocuk. eşimde tam tersi gezmeyi anı yaşamayı seven işine ve bana çok bağlı çocuk olmasa da ömür boyu birlikte mutlu yaşayabileceğimizi düşünen biri. biz mutlu huzurlu olalım çocuk da isterse 10 sene olsun der mesela. çocuk istiyor tabii ama bunun için acele etmeye bizim yapığımız gibi 3-5 yıllık evliyken tedavi görmeye gerek olmadığını düşünüyor. ortada ciddi bir sorun yokken biraz hayatı akışına bırakma taraftarı. tedaviyi sadece ben istediğim için yaptırıyoruz anlayacağın. o da elinden geldiğince üzerine düşeni yapmaya çalışıyor. benim kadar hevesli olmadığı için de biraz ağırdan alıyor. onu anlatmak istedim sadece. sanırım biraz yanlış anlaşıldı. bende üzüldüm.
sabah 09.30 da girdiğim hastaneden 16.30 da çıkabildim bugün. ultrasona girdim sabah sorun yok. raporu dosyama koyduk. kan verdim. sonuçların bi kısmı çıkmış. kalanı yarın çıkacak sanıyorum. akciğer filmi ekg çekildi. öğleden sonra smear sonucunu aldım. idrar yolu enfeksiyonu düzelmiş tamamen. rahim ağzında çok az iltihap olduğunu, tedavi edilmesine gerek bile olmadığını söyledi. ben kaşıntı ve yanma şikayetlerim olduğunu söyleyince jel fitil ve antibiyotik yazdı. kullanıp kullanmamak konusunda kararsızım. geçen sene çok fazlaydı iltihap iyileşmesine sevindim. kürtajla birlikte temizlendi sanırım. eşimin tahlil yaptırmasına gerek olmadığını söylediler. dosyada zaten üç tane farklı yerlerde yapılmış tahlilimiz var. süresinin geçtiğini özellikle söyledim ama gerek olmadığını söyledi kenan bey. kanda sadece serolojiye bakılmasının yeterli olacağını söyledi. dışarıda yapılan kan tahlillerini kabul ediyorlarmış. kardeşim seroloji uzmanı zaten o bakar sanıyorum. yalnız akciğer filmi sonucu doktorun yarın izinde olması nedeniyle yarın öğleden sonra çıkacakmış. randevularımı iptal edip, salı gününe aldım. salı günü gidip görüşeceğim. benden haberler şimdilik bu kadar.
canım yanlış anlaşıldı ben de üzüldüm derken benim yorumuma mı darıldın yoksa ? eğer böyle ise ben de çok üzülürüm ben genel anlamda kocalara sitem ettim sen de canı istemez hep ben hallederim deyince samimiyetimize dayanarak söylendim azcık yoksa eşlerimiz hepimizin kıymetlisi bizim kadar takmadıkları da kesin. sakın yanlış anlama..
baharcım niye üzülüyon bak benimkide başta hap veriyordu bana şimdi kendi istiyor. ben demeden gdiyor. seninkide zmanla öyle olur. artı eminimki o da istiyordurda dışa vurmuyodur erkek milleti işte akışına bırakalım derler (benimki de zman zman der) ama içi içinide yer yani. çaktırmıyolar akılları sıra :))) o yüzden dün istemeyen bugün ister. bugün stemeyende belki geçmişte istemiştir bebek.
kızlar gelin ortak bi gün yapalım pazartesi has. olalım. ben yarın gidip konseyden dosyamı alacağıma pazartesi gideyim baharcım sende salı gideceğine pazartesi gel. elifte pazartesi gelsin görüşelim o gün:) ne dersiniz? :)
çok iyi hoş derim süper derim hatta ama benim medicine a muayneye gitmem gerekli tatlımgeri dönmemiz gerek. hem öyle olmasa bile ben ordan eve nasıl döncem eşim beni bırakmak ister eve e kendi de işe döncek olmaz ki. ama bir haftasonu sırf bu iş için organize oluruz. olar mı
haklısın canım. benim için hayatın anlamı çocuk. eşimde tam tersi gezmeyi anı yaşamayı seven işine ve bana çok bağlı çocuk olmasa da ömür boyu birlikte mutlu yaşayabileceğimizi düşünen biri. biz mutlu huzurlu olalım çocuk da isterse 10 sene olsun der mesela. çocuk istiyor tabii ama bunun için acele etmeye bizim yapığımız gibi 3-5 yıllık evliyken tedavi görmeye gerek olmadığını düşünüyor. ortada ciddi bir sorun yokken biraz hayatı akışına bırakma taraftarı. tedaviyi sadece ben istediğim için yaptırıyoruz anlayacağın. o da elinden geldiğince üzerine düşeni yapmaya çalışıyor. benim kadar hevesli olmadığı için de biraz ağırdan alıyor. onu anlatmak istedim sadece. sanırım biraz yanlış anlaşıldı. bende üzüldüm.
cnm özel düşünüosan acıbademide düşün aletleri en son sistem tüp bebkte hem senin raporda varya daha uygun olur çok güzel hastane donanımlı uzak deme bence muyenede üctersiz detayına kadarda bilgi veriolar git görüş bence..ben burayı gördükten sonra bu gün medicine den geçtim hem prof yapıor sanırım tüp bebeği..genede sen bilirsin..ialçalar hariç 4200 tl indirimde yapıolar bana 3750 indiler acıbadem gibi yer ..yaşım 35 cnm fazla vaktim yok aslında ama şu sıvı beni düşündürüyo bebek tutunamazmış ya denesem tüp boşa gider diyede düşünmeden alamıorum kendimi..yaşıma göre yanlız yumurtlamam çok iyyimiş öle söledi fol baya vardı bu gün yani..rezervde düşük değilmiş büyük ihtimal bundan olmuyor çocuk dedi bu günkü deniz bey
çok iyi hoş derim süper derim hatta ama benim medicine a muayneye gitmem gerekli tatlımgeri dönmemiz gerek. hem öyle olmasa bile ben ordan eve nasıl döncem eşim beni bırakmak ister eve e kendi de işe döncek olmaz ki. ama bir haftasonu sırf bu iş için organize oluruz. olar mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?