Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

bende öyle şeylere gelemem ya hiç ameliyat olacağım yatacağım yerde öylemidir yaa bende çarşaf götürsemmiki

canım devir değişti ama artık üstelik de bizler sağlığımız için her ay yemeyip içmeyip maaşlarımızdan devlete prim yatırıyoruz yani peşin peşin ödüyoruz alacağımız hizmeti ama tabiki buda hastanelerinde suçu yok talep fazla olunca kaçınılmaz son oluyor böyle şeyler. ama yine de böyle olmaması lazım sen 30 yaşındasın ve 30 sene öncesinden bahsediyorsun. bişeyler değişmeli artık. ben oraya uzanırken altınıza peçete koyun diyolar bazen telaştan unutuyorum yani benim bel kısmımın değdiği yere herkesin beli değiyor. sonra o peçeteyi koysam bile yerinde durmuyor çıkarken almayı unutuyorum bazen 1 tanecik veriyolar herkese düşün. ama benim çantam selpak farbikası gibi olur hep giyinirken çoğu zaman kendi peçetelerimden çıkartıp kullanıyorum. bilemiyorum ki belki de fazla titizleniyoruz ama yine de rahatsız edici.

cnm sen nerde oturuyorsun bende oraya çok yakınım medicineye

darıca da oturuyorum canım

bugün temizlik günüm kızlar fazla takılamicam sizlerle duygu da gelmemiş daha pazartesi ya işleri yoğun heralde. akşamüstü görüşürüz.

bugün temizlik günüm kızlar fazla takılamicam sizlerle duygu da gelmemiş daha pazartesi ya işleri yoğun heralde. akşamüstü görüşürüz.

kolay gelsin canım sana. duygu girmemiş evet işleri yoğun sanırım. benimde bugün test günümdü ama yaptırmadım. adeti beklesem diyorum. bi yandan yaptırayım neyse öğreneyim diyorum ama içimden gelmiyor açıkçası.

selam kızlar iş yoğunluğu değil lanet olasıca zk. ya gittim zk. dan gider ayak son kazığıda yedim. okul trafiğinden dolayı 8,30 da ordaydım ve durum yarım günüme mal oldu. yorgunluktan yazacak halim bile yok. sıra çoktu kan vermek için kayıt yaptırcaktım baktım ultrasona alıyor gittim biraz bekledim ve girdim. kenan sordu burda olcan tüpünü bende 2 aşılama 1 tüp burda oldum artık şansımı başka yerde denemek istiyorum ama bellide olmaz son anda kararım değişebilir dedim. kaç yumurta toplandı dedi cevap verdim 2 dedim. aradan bi dakka geçti gene sordu. sonra ultrasona araverdi gitti. bende hemşireye dedim ne yapıcam rapor için. dosaynı alıp drla bi görüş istersen dedi. kendisie diğer hastalara ilaç tarif etmeye gitti. dosyam onda değil bende girdim oltrason odasına aradaım taradım ve buldum:) aldım koltuğumun altına. kan için kayıt kuyruğuna girdim ama ana baba günüydü bugün.çünkü ayşe piyasada yok kayıp haberde vermemiş 1 sekreter oda acemi bilmiyor. taaa ilerleyen saatlerde başka bi sekreter daha geldi yardıma ama oda acemi çünkü başka bölümün sekreteri. bir kargaşa bir bağırtı bir çığırtı tımarhane bile daha sakindir heralde. güvenlik ikide bi sakin olun tek sıra yapın diye uyardı vs... ((((((((( baktım kenan görüşme odasına geldi gittim niye geldin sen ultrasonun yapıldı zaten dedi. hemşire size gelmem söyledi dedim hormon vercem dedim birde rapor için napıcam siz söyliycekmişssinz dedim. hormon en son ne zman dedi sanırım haziran dedim baktı mayıs sonu tamam kabul ederiz bunu öğleden sonra gerl dosyanı ver konsey için sekretere. dedim şimdi olmazmı (olmıycağı belli aşırı kalabalık mümkün değilde sordum genede).olmaz çok yoğun zzaten eleman yok birde böyle kırtasiye işleri öğleden sonraya kalıyor dedi. iyi dedim sigara içiyonmu dedi. evet arada dedim halamı diyor sanki fosur fosurum. ee napim bu işllerden sebep içiyoruz işte dedim. neyse aslında işim bitmişti dosya için öğleden sonra gitmem gerekti ben oraya kadar gitmişken ve bugün adetimin 2. günü iken hormon yaptıracm dedim girdim yine sıraya ama ilerleme yok arada gittim oturdum vs. derken epeeeeeyy zmana sonra sıra bana geldi kız tam bil mal bana kağıda yazıyor yok hsg yok ekg. benim her şeyim var hiç bir şey istemiyorum sadece kan gir dedim ekrana. bakıyolar bulamıyolar elimde eski hormon vardı alın burdan bakın neyi işaretlemeniz gerektiğin deidm tamam gerek yok dediler. ok dedim gittim kanımı verdim bakalım salaklar neyi işaretlemişler doğru hormonmu yoksa alasız bir testimi yazmışlar merak ettim. kısaca bugün illahlah dedim. çgeçerken eşime uğradım zk nın dosyasını ona bıraktım resim verd,m izah ettim git öğleden sonra ver konseye gircekmiş dedim. ok. dedi. buarada öğleden sonra getir konseye öncelik tanır ön sıraya alırız dedi rapo için.

ve kızlar ben nereye gitceime karar vermedim. artık merkezde araştırak istemiyorum gidip euro fertilde yaptırsammı napsam. gerçi adamın biriyle konuştum orda yapmışlar 2 tane tüp tutmamış şimdi zk. ya gelip rapor alıp tekrar orda deniyceklermiş.

aynen bende öyleyim tatile bile giderken nevresim takım götürürüm yoksa batar bana yatarlar çünkü çarşaflar beyaz oluyor ve tiksinirim. bugün kontrolde hemşire 1 parça peçete verdi aldım elime ama kullanmadım. bir şalımı aldıma diğerini üstüme bişey demedi kenan. serin geçin gibi bişey dedi sanki. deseydide alırdı cevabımı. o peçeteyle işmi olurmuş derdim. insanın tövbe ya kıçı sığarmı onada benim şalıma laf edecek.

kızlaaarrr nerdesiniz yaa gelinde bana az akıl verin. eşim dosyayı konseye teslim etmiş. haftaya konseyden çıkıcak pazartesi. öğleden sonra gidip alıp sonra heyete vercem yani 2 haftayı bulacak 2. raporumun çıkması. tahminimce en geç 2-3 ekim gibi çıkmış olur raporum. ve ekim adetimde 2. tüp denememe başlarım.

peki yine zk. damı yaptırmalıyım. yoksa euro fertilmi? yada neresi olmalı.????? yarıdım edin zaman açok az kaldı bugünde adetim merkez konusunda karar vereyimki belki bu adetimde kontrole gitmem gerekebilir.? fikriniz nedir?

Kenandan kesinlikle yersin canim bukasar titizlenecesksen git ozele der ayni mavi carsaflardan olursa dikkat cekmez ama duz renkli bir sal da isini gorur bence. Ben karar berdim gibi canim senin suanki kan verme sebebin ne canim?

benim adetin 2. günü yapılan ultrasonumu ve hormon testlerimi infertilite bölümü yapmıştı. aşılama iptal olup tüpe geçince bunları infertilite yapmış kabul etmeyiz yeniden yaptıracaksın, ultrason ve test sonuçlarınızı tüp bebeğin doktorları değerlendirecek diye tutturdular. artık ne değişecekse? sanki hormonum, folikül sayım farklı çıkacak. kısaca infertilite ve tüp bebek düşman ya onun kurbanı oldum
haklısın kenan bence de öyle der de, onlar hijyeni takmıyorsa illa özele mi gitmek lazım. ayrıca özelde yaptırdığımı kabul etseler zaten çoktan yaptırırdım. kimse orada yaptırmaya baygın değil sonuçta. geçen sefer infertilitede yatılan muayene koltuğunun üstünde yeminle bir önceki muayeneden kalma kağıt, kağıdın üzerinde de jeller vardı. yatmadan kendim o kağıdı kaldırıp, yanımdaki kolonyalı mendille silip, yeni kağıt koydum. üstüme de çarşaf yoktu, isteyince de verdikleri bildiğin leş gibiydi. üstünde hare hare lekeler vardı. dokunmaya tiksinirsin inan. allahtan uzun etek giymiştim onun üstünden koydum çarşafı. hani ben de kendi kendime kuruntu yapmıyorum.

Son düzenleme:

aynen sana katılıyorum canım artık devir değişti. anne babamızın dönemiyle bu dönem artık farklı. o dönemin tıbbi imkanları ve hastaneciliği nere şimdiki nere. o yüzdendir ki o dönemlerdeki bebek ve anne ölümlerine bak, bir de şimdikine bak. ona bakarsan benim anneannem annemi evde ebeyle doğurmuş. ben de kalkıp öyle mi yapayım? elalem marsa, jüpitere giderken biz her şeyde annemizin dönemi böyleydi deyip o yılların şartlarına mı razı olalım? 2012 yılında devlet ya da özel bir hastaneden hijyen beklemek herkesin hakkıdır!!! çünkü orası bir hastane!!!! insanların sağlıklarını, canlarını emanet ettikleri bir yer! üstelik hastane mikrobu denen şeyin o yataklardan, çarşaflardan ve hijyene dikkat etmeyen personelden geçtiğini sağır sultan bile biliyor.

canım ne kadar kötü durumdayız dimi test günümüz geliyor ama heyecanımız olmuyor hissizleştik mi ne? bence bekle canım madem hevesin yok. en azından 1-2 gün daha bekle derim ben ama yakın da varsa bir yer gidip verebilirsin de Allahın işi belli olmaz biliyorsun.

kuzum geçmiş olsun. bak ayse benimkini aldı o sabah şükür saat 11 di. zaten herşeyim vardı üstüne konseye girecek dosya yazdı evraklarımı zaten başı kalabalık diye ben düzenledim aldı. çarşamba ara dedi. seninkisi ne zaman girecekmiş konseye bakalım sana hangi gün aramanı söyleyecekler. başa baş gidiyoruz ben de heyecanlandım şimdi beraber yaptırıcaz tüplerimizi :) insanın iki ayağı bir pabuca giriyor dimi canım son anda. yani biryere güvenmek çok zor benim de haftasonu hep aklımdaydı sonunda heryerde aynı şeyin yapıldığına kadar verdim yani 500 tl verip embriyoskop istemezsen yapılan şey heryerde aynı mikroenjeksiyon ve normal heryerde olan makineye konulan embriyolar ve döllenmesi. o yüzden çok fazla düşünme bence sana yakın olan hep aurofertil di. 1500 tl yi ver orda aslı hanım a git. ben sadık beyden pek elektrik alamadım. neticede özel de denemiş olursun işte. ama ilgi alaka konusunda kimse hiçbiryerin garantisini veremiyor.

aferim sana o zaman :) kalaylasaydın şuncaaacık peçeteylen iş mi olur diye patlatsaydın şaplağına birtane:)

panik oldun dimi. beni de panik ettin. başka ihtimal var mı? yani illa adı sanı duyulmuş bir yer olması şart değil. benimkisi gibi orta halli özel bir hastane de seçebilirsin. hatta gel medicine a beraber yaptıralım :) canım umut haricinde hiçbir merkez 1 önceki adetinde çağırmıyor kişiyi o yüzden rahat ol. eurofertil e git istersen canım yani kesinlikle özele git de. bakalım belki takp filan daha iyi olur canım.

ne saçmalık dimi. insanın kanını boşuna alıyolar. alınan kan koyulan makina verilen sonuç aynı laboratuvarda yapılıyor neticede.. inşallah güzel çıkar tüm sonuçların.

kızlar bu arada benim sistemik hastalık raporumda. gebeliğe engel teşkil edecek sitemik hastalığı yoktur fakat hipertiroid sebebiyle yüksek riskli gebelik kategorisinde değerlendirilmelidir. yazıyor. yani aslında tiroidim yüksekdi ama ilaç kullanarak ben onu düşürdüm sonra da çok düştü hiper tiroidi oldum:) yani onlar beni öyle sanıyolar :) yani bebek olursa düşebilir düşük tiroidden dolayı sanıyolar ama aslında yüksek tiroid hastasıyım. ve gebe kaldığım anda tiroidim zaten yükseliyor kendiliğinden daha fazla ilaç almam gerkeiyor. ama yine de tüpe başlamadan önce 0 larda olan tiroidin bir sakıncası olur mu bilemiyorum. ilacımı da azalttım. tedavide düşük tiroid iyi derler daha hızlı çalışıp yumurtlamayı hızlandırdığı için. ama yine de bir de o derdim var

e kızlar ona bakarsanız annem 3 ümüzüde evde doğurmuş acep ben evde doğdum diyemi ksıır oldum ::)))) eurofertili aradım gelecek ay tüp yapcam sizde olabilir. bu adette muayeneye gelmem gerekiyormu dedim emin olmak için yok başlancağı ay gelmeniz yeterli dedi. aslı hn. orsaasitan sekreter yada halkla ilişkilerci dr. değil. bildiğim dr. olarak hakan bey ve alev hanım var. birde senni dediğin sadık beyi duydum. bakalım çok çetrefillendirmeyip oraya gidicem sanırım. haftaya pazartesi arayın demişler konsey için ama ben bu per. yada cuma arıycam

troidi şini zk da karıştırma. raporunu al tüpünü yaptırcağın yerle görüş onlara söyle tiroidinin olduğunu. tedaviye başlayacağın yer bilsin bu durumunu.

he işte alev hanım diyecektim ben de dilim sürştü :) bana neden çarşamba dedi zilli ben de Allah Allah demiştim neden 1 haftadan daha kısa süre :) sen de erken ara tabiki canım. bir de aurofertil de bana dediler ki reçeteler artık e-reçete olmuş onlar yazıyolarmış eczaneden görüyolarmış sen de gidip alıyomuşssun yani artık zk da doktorların ilaç yazmaları için saatlerce beklemek yok. ama bu eurofertil de böyle. yani benim gideceğim medicine da nasıl bilemiyorum ilaçlarınınzı yazıyoruz gidip alıyosunuz falan dediler ama eğer z.k da yazdırmam gerekirse 3. günümden daha erken gitmem gerekicek. ama ben z.k ya bir sonraki gidişimde randevu alıcam medicine dan. öngörüşme yapıcam. hem de sorarım tamamen reçete olayını.yine de son ana kadar kakarım belli olmaz ama medicine olacak gibi duruyor hala :)

troidi şini zk da karıştırma. raporunu al tüpünü yaptırcağın yerle görüş onlara söyle tiroidinin olduğunu. tedaviye başlayacağın yer bilsin bu durumunu.

tabisi tatlım :)

sen medicine ye karar verdin bende sanırım eurofertile güzrgah olarak raporun geçtiği tek yer orası yani birde umut ama oraya sıcak bakmamaıştım. sanırım eurofertilde yapcam zaten kısmetimde varsa olur yoksa yok derim denemeye devam.

bu arada bugün kenan istemedi ama ben gene hormon yaptırdım fsh 10,0 çıkmış mayıstakinde 12 idi. 8-10-12 arası gidip geliyor. ban kalırsa çoook yüksek değil ama dr. a göre yüksek bir bildiği vardır elbet.

hayırlı olsun tatlım. baya uğraştırmışlar bugün seni anlaşılan ama teslim etmişsin sonunda dosyanı. ben kendi şahsıma ilk denemeyi zk da yaptırırsam ve tutmazsa kesinlikle ikinci denemeyi başka bir yerde yaptırmak isterim. bence kesinlikle farklı bir yerde olmalı. yani bir rapor hakkın daha varken ilaçlarını raporla alıp, eurofertile gitmek daha mantıklı bence. anladığım kadarıyla eurofertil içine sindi. güvenilir de bir merkez. yerinde olsam kesinlikle eurofertilde denerdim.

kullandığımız ilaçlar fsh ı düşürüyor canım. zk da karşılaştığım bir hastanın fsh 38 çıkmıştı kenan bey ilaçların fsh ı düşürdüğünü söylemiş ona. benimde tedaviye başladığımdan beri düştü.

içime sinmekten ziyade raporun geçtiği2 merkez var var biri ora diğeri umut umut negatif geldi. fertil olsun dedim. yani zkda zaten 2 aşılama 1 tüp yaptım sınırları epey zorladım ve olmadı 2. tüpü de orda yaptırmanın bir mantığı yok gibi geliyor. o sebepten başka yer olsun dedim. eve uzaklığıda zk .kadar işte. en azından duyulmuş bir yer bakalım orası olsun artık. aman olsunda kurtulayım ne olcaksa artık valla çok yoruldum ve bezdim( umududa iyiden iyiye kesmeye başladım.

bu arda dosyamdaki kağıtların fotokopileri aldırdım tüpte yumurta boyutlarını yazmışlardı ya. yarın 450 dozla oluşan yumurta boyutlarını yazarım sizlere yorum yaparsınız. o kadar oda o boyutlar azmı diye.

evet canım ya ben de beyaz çarşafdan nefret ederim. hele üstüme verdiler mi, ölünün üstüne örterler falan ya o aklıma geliyor. bir de bazı otellerde yoğun sezonda falan gittiysen fazla uğraşmıyorlar. bizim evde yaptığımız gibi çamaşır suyu, leke çıkartıcı falan kullanacak halleri yok ya. tamam çarşaf yıkanmış belli ama üzerinde milletin makyaj izi, kan lekesi falan kalmış olabiliyor, benim de içim kalkıyor. ben kendim evimizde yatağımızı ve yastıklarımızı her hafta su filtreli süpürgeyle süpürürüm, süpürgenin içindeki su maytlardan resmen gri ve köpük köpük oluyor. dolayısıyla otel yatakları, yastıkların içi temelli mayt kaynıyor gibi geliyor. o yüzden(hele ki bir günden fazla kalacaksan) en iyisi kendi nevresimini götürmek. 2 kere özel hastanede ameliyat oldum, nevresimi bırak kendi yastığımı bile götürdüm. benden önce yatan kişi kimbilir ne hastalıkla yattı diye tedirginlik içinde yatamam doğrusu.
o peçete komediymiş. hakikaten üzerine nasıl sığacaksan artık? ben daha önce smearda yanımda 1 rulo kağıt havlu götürüp onu kullanmıştım, bu hafta muayeneye yine götüreceğim. üstüme de kışlıkların arasından bulabilirsem şalımı, bulamazsam çarşaf götüreceğim. her kim laf ederse de etsin.
hala merkez seçememen konusuna gelince bence eşinle bir kere daha enine boyuna konuşun. ben hala sizi çok sarsmayacaksa özelde yaptırın derim. zk ömür törpüsü gibi bir yer. yanlış anlama devlet olduğu için de değil çünkü çok devlet hastanesine gittim ama ben böylesi insana stres yapan bir yer görmedim. düşün ki burada oturmuş kenan ona mı kızar, buna mı, şal mı götürsem çarşaf mı diye tartıştığımız bir yer. en basitinden geçenlerde marmara üniv'ne gittik, yeminle zk'den sonra bize özel hastane gibi geldi. doktor hiç de öyle zk'deki gibi ne söyleyeceksen söyle de git tavrında değildi. orası da devletin, orası da yoğun, ama doktor bizi sonuna kadar dinledi de, tahlillerimize de baktı, sorularımızı da cevapladı. tamam özeldeki gibi aşırı bir güler yüz, sana cebini verip sorun olursa ara diyen doktorlar, hastaya uzun uzun vakit ayırmalar falan yok ama en azından gayet insan gibi muamele gördük. kapının önünde başka hastalar olduğu halde, olması gerektiği kadar vakit ayırdı, anlatılanları not aldı, tahlillerimizi yazdı, bize tavsiyelerde bulundu ve şu şu tahliller çıkınca yine gelin dedi. ama biz zk'de o kadar yılmışız, o kadar gerilmişiz ki, adam işini yaptı hatta sadece derdimizi dinledi diye ağzımız kulaklarımızda çıktık.

hiç sorma canım. bende geçenler google da ist daki tüp merkezlerini listeledim. 29 u avrupa yakasında 45 merkez var ve hiç üşenmeden avrupa yakasındaki merkezleri tek tek aradım yalnızca 3-4 merkezin sgk anlaşması var. yani madem o kadar uğraşıp rapor çıkartmış olucaz bari anlaşmalı bi merkezle yapalım uğraştığımıza değsin diyoruz ondan fazla seçeneğimiz de yok aslında.

biz zk ya yumurta boyutu 16-17 mm olunca hcg veriyorlar diye kızıyoruz aslında ama geçen nette okudum yumurta büyüklüğü arttıkça yani 20 mm i geçince yumurta kalitesi azalıyormuş. çatlatma iğnesi için ideal büyüklük 17-18 mm yazıyordu. yani doğru olanı yapıyorlar sanırım. ama sen yaz yinede yorum yaparız canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…