Tabiki 7 nin üzerindedir yoksa yapmazlardı zaten de ben net biliyormusun diye sordum canım.transfer öyle zor geçti ki o can havliyle hiçbir şey sormak aklıma gelmedi ama endometrium normal kalınlıkta olmasaydı zk transferi yapmazdı. zaten 7 mm altına inmiyordu pek. belki jelin etkisiyle biraz daha kalınlaşmıştır. gereğinden kalın olması da iyi değil diye biliyorum bebeğin tutunması açısından. bir şey demediklerine göre ya normaldi ya da sınırda.
Seninde benim gibi sinirlerin bozulmuş canım ben de transferim olmayınca bi garip oldum istediği gibi gitmeyince işler insanın önce 11 yumurtadan sadece 3 ü olgun çıktı sonrasında 2 tane yola devam et biri normal biriside fena değil tazeyken alamadık dondurulmuşa kaldık bi transfere kadar gitmeyi bile beceremedik dedim annemi çok özlemiştim bu süreçte çok yalnız hissettim kendi hiç unutmuyorum bulaşık yıkarken tarkan çalıyordu ve ben hüngür hüngür ağlamaya başladım 2 gün de devam etti evde durup mütemayen ağladım sonra annemi aradım ve yanıma gel dedim ve toparlandım. Bı bir süreç baharcım ne olacağı hiç belli olmuyor her aşaması meşakkatli aşılama gibi değil sen de üzülme herşey olacağına varıyor çünkü sen elinden geleni yap ama benim senden de ümidim var hep öyle olmaz mı tutmaz denilen bebekler tutat bı aralar hislerim çok kuvvetli.canım ben acı da hissettim transfer esnasında. yani sancılarım bir yandan. spekulum takılırken ve transfer yapılırken duyduğum acı bir yandan. bir de sonda için spekulumu çıkarıp, bir daha taktılar sandım ki hiç bitmeyecek ama kısa sürüyormuş çok şükür. transferi yapan dr transferin 7 saniyede gerçekleştiğini söyledi. sancılarım ve karnımdaki şişlik geçti. sabah uyandığımda nefes darlığı hissediyorum sadece. sonra geçiyor o da. kasık ağrılarım oluyor ara ara. bir de belim ağrıyor sürekli. jelin etkisiyle sanırım erkenden uykum geliyor. bir de anlamadığım bir şey iki gündür sürekli ağlıyorum. ota b.ka ağlıyorum. eşime sesleniyorum duymadı mı ağlıyorum mesela. normalde çok tezcanlıyımdır evde olup hiçbir şey yapamamak canımı sıkıyor sanırım. belki ondandır ağlamalarım. stres de var tabii. tutmayacağını düşünüp, ayrıca ağlıyorum. 8 günüm kaldı sonuca. nasıl geçecek gerçekten bilmiyorum.
Evet canım umut hep var adetinin gelmene sevindim sen de başlıyorsun artık bayırlısı ile ben de dinlenicem bu ay çok iyi gelicek önümüzdeki ay bomba gibi gidip alıcaz bizim sıpayıELİFCİM durumunun iyiye gitmesine cok sevindim. o küçülmüşlerde birdahaki adetinle gider zaten. coğu gitti azı kaldı, inşallah herşeyin hayırlısı olur. bende cuma akşamı test yaptım doktor baktı, 2 sınır seninkide sınırda, umutlanma ama pazar akşamı gel tekrar bakalım dedi.. pazar öğlen hastalandım.. zaten bu değerlerle hamile kalınmaz ama umut işte.. nasrettin hoca misali ya tutarsa :))
Duyu yanlış düşünüyosun rabbimin böyle yapmasında bile bir hayır vardır eziyet falan deme ne eziyeti gördünki bir de böyle düşün dermansız bir derdin yok evlat acısı tatmamışsın Allah da tattırmasın ne elzem acılar var bu hayatta evet biraz zahmetli bir süreçten geçiyoruz ama bazen diyorum olup da kaybetmekten se olmaması daha iyidir heralde. Ya olup da kaybetsen daha acıdır heralde. Sen kötü düşünme tüp bebek artık bir klasik oldu yakında kendiliğinden doğuranlar git gide azalıcak bir de benim bugün içime doğru senşn oğlun olacakgünaydın kızlar gittim kan verdim gene. saat 1,30-2 gibi çıkacak sonuç. trombofili testinide götürdüm folik asit eksikliği var folbiolden sabah akşam günde 2 tane iç dedi. demir vitamini yazdı içinde b12 de var dedi. (kansızlık için demir veriyolarmış) bugün sonuç 70-80 çıkması lazım dedi eğer değer yüksek çıkarsa iğnelere devam. recetemi 2 günlük yazmıştı eğer ,ğnelere devam derse , reçete geçersiz olduğu için onu yenilettim her ihtimala karşı bakalım işte sonuç ne çıkıcak. kanama devammı dedi yoğun yok dedim yani çamaşırı kirletip sildikçemi geliyor kahverengi lekelenmemi hala dedi.yok kan ama dediğiniz gibi sildikça damla damla oluyor ped koyuyorum temiz dedim. dur bakalım sonuç çıksında inş. kimsayasal olmaz dedi. peki dedim değer artmazsa herhengi bir müdahale gerekirmi çok erken bir gebelik oluğu için gerekmez dedi. zaten konuşmakta istemed olumsuz. neyse dedi daha bunları konuşmayalım. bi sonuç çıksında dedi. yanında çıktık eşim diyorki dr. senden daha pozitif adam olumsuz konuşmak istemiyor sonucu görmeden. durum böyle işte hep diyorum sorunsuz bir gebelik olacaksa ,düşün falan olmayacaksa bir çırpıda doğuracaksam devam etsin. eğer büyüyüp düşük olup kürtajlık durum olacaksa şimdiden bitsin bu iş diyorum. yine allahın işi karışamıyoruz. ama onca eziyetten sonra bunları yaşatmasaydı bari diyorum hani amdem verdim soru işaretleriyle vermeseydi keşke(
Maşallah maşallah telde de söyleyince çok sevindim içimden bişey koptu gibi oldu istediğin tek yımırta ikizlerin sana yerleşiyo olmasın baharın dediği gibi:) bu bebek sana tutunacak annesi akşamları yay hiç kalkmadan çarşamba da yükselirse değerin sonra birdaha ultrasona çağırır inşallah kese ve bebek sonra kalbi berşeyini duyarsın zamanla.off yaa resmen 9 doğurdum anasını satim. asistan aradı sadık beyi veriyorum dedi. değer 106 dedi gayet iyi en azından yükseliyor dedi transfer tarihi neydei dedi 5 kasım dedim. hesapladı pazartesi flan ultrasonla bakarız belki daha erkende bakabiliriz ama çarşambaya kadar iğnelerini yap çarşamba gene gel bir beta hcg ver dedi. şuan için 106 bakalım çarşamba ne olacak. 36 /106 gidiyor. iğne için yer bulmam gerek saat 4 gibi vurduruyorum eczanelerde vurmuyor artık. şimdi araştımasını yapayım.
Günaydın kızlar güne çok güzel bir rüya ile uyandım bu aynı rüyayı kaçıncı görüşüm bilmiyorum hep aynı rüya aynı insanlar...
Doğum yapmışım 1 günlük kız bebeğimle evimize dönmüşüz annem yanımda hazırlık yapamamışım hiç nedenini bilmiyorum ama annem herşeyi düşünmüş bana renk renk gecelikler lohusa takımları almış kozoma da pembeli beyazlı bir hastane çıkışı giydirmiş ne ara aldın bunları diyorum ona gülüyor. Bebeğim kucağımda karnı aç belli ki çok korkuyorum sütüm gelmicek diye o kadae acıkmış ki severken yüzüme dokunduruyorum yüzünü aranıyor yanaklarımı emiyor :) sonra bir müddet emziriyorum ama anlayamıyorum süt gelip gelmediğini sonra da görüyorum gözlerimle sol göğsümden bembeyaz süt gelmeye başlıyor çok seviniyorum. Bu rüyayı hep görüyorum noktası virgülüne kadar aynı annem yanımda hazırlık yapamamış olmam ne giydiricez bu çocuğa demiştim gen seferki rüyamda da hiçbişey alamadık falan diyordum. Sonra da rüyamın içinde daha önceki rüyalarımı düşünüp rüyam gerçek oldu diyorum. Yaruma sarılıp adını Ela naz koyuyorum diyorum..... Bebeğimin ismi belli oldu kızlar. Kız olursa tabi.
Mutlu mesut uyandım Allah hayırlara çıkarsın. Transferi iple çekiyorum inanın. Sizin yorumlarınızı da merak ediyorummm rüyan hakkında :)))
Günaydın kızlar güne çok güzel bir rüya ile uyandım bu aynı rüyayı kaçıncı görüşüm bilmiyorum hep aynı rüya aynı insanlar...
Doğum yapmışım 1 günlük kız bebeğimle evimize dönmüşüz annem yanımda hazırlık yapamamışım hiç nedenini bilmiyorum ama annem herşeyi düşünmüş bana renk renk gecelikler lohusa takımları almış kozoma da pembeli beyazlı bir hastane çıkışı giydirmiş ne ara aldın bunları diyorum ona gülüyor. Bebeğim kucağımda karnı aç belli ki çok korkuyorum sütüm gelmicek diye o kadae acıkmış ki severken yüzüme dokunduruyorum yüzünü aranıyor yanaklarımı emiyor :) sonra bir müddet emziriyorum ama anlayamıyorum süt gelip gelmediğini sonra da görüyorum gözlerimle sol göğsümden bembeyaz süt gelmeye başlıyor çok seviniyorum. Bu rüyayı hep görüyorum noktası virgülüne kadar aynı annem yanımda hazırlık yapamamış olmam ne giydiricez bu çocuğa demiştim gen seferki rüyamda da hiçbişey alamadık falan diyordum. Sonra da rüyamın içinde daha önceki rüyalarımı düşünüp rüyam gerçek oldu diyorum. Yaruma sarılıp adını Ela naz koyuyorum diyorum..... Bebeğimin ismi belli oldu kızlar. Kız olursa tabi.
Mutlu mesut uyandım Allah hayırlara çıkarsın. Transferi iple çekiyorum inanın. Sizin yorumlarınızı da merak ediyorummm rüyan hakkında :)))
elifcan birde bulduğun işim son zamanda patlama safhasında herkes ela naz yada ela derin koyuyor. :) hatta kuzenim ikizlerden birine ela diğerine ada adını koyacakmış. hatta elanın sonunda naz mı ne vardır:)) daha çok değişir. ela güzel isim ama herkes koyuyorela, ada, derin bunlar çok konular isimler. gel biz nostalji yapıp ayşe fatma ali veli hasan hüseyin koyalım onalrın nesli tükenmek üzere:))) mesela ben elif ve zeynep ismini çok severim hatta ikizlerin anasıda elif. erkeklerden de ali çok sadece söylenmeside kolay:)))
bak duygucum sorun bana değil ama yinede cevap vermek istiyorum :))) eğer fertil dışarda yaptığın testi kabul ediyorsa z.kamilde yapıp sonucu erkenden alıp fertile götür doktoruna göster. ama illaki kendileride kan alıp yapacaklarsa o zaman z.kamilde yapmana gerek yok. aynı gün içinde 2 kez kan verme derim. ben hiç birgünde 2 kez test yapmadım :)))),
benim oğlum olursa adı ali olacak. kayınpederimin ismi birde bende o ismi seviyorum.
:)) ya alınma sen tez canlısın ya bu konuda ne diyceğini biliyordum:) ama şaşırttın bei ve demedin:) yok alıp götürme işi olmaz sabahtan kanı verip işe gelicem ve onların aramasını bekliycem zk. yda yaptırayım derken hani netten kendim önceden değeri görmüş olurum en azında saat 2 ye kadar zaman geçmiş olur haa çıkacak değer aşağı yukarı bu seyirde olur diye kendim için istedim. yoksa zk. da yapıp alıp fertile götürmek için değil. birde onun için koşturamam artık koşturmaktan iflahım kesildi. 2 defa kan vermekten bişey çıkmaz heralde alacakları 2 tüp kan. zk.da kaç defa 9 tüp verdiğimi bilirim bu sebepten 2 tüp koymaz. benim kayınpederin adıda ali ama hayatta bu sebepten koymam babama ayıp olur:) ama geçen yıl vefat eden bir amcam vardı onunda adı aliydi erkek olurda koyarsam onun namına koydum derim ama kayın pederim yinede böbürleir babacığıma ayıp olur o sebepten koymam hem beniz kızım olcak. babam kız çocuk sever erkeğe alışkın değil. kız olsun başında taşır valla. 3 kızı var çevresinde olan bebekler çocuklar hep kız adamın kimyasına erkek ters:))
ya niye alınayım arkadaş değilmiyiz.. yeri gelir insan birbirine ters bile davranabilirki öyle bir durumumuzda yok :)) ben insanı böyle şaşırtırım işte :))
kanı fertilde vereceksen başka yerde vermene gerek. sonuçta sana kan ilacıda verdi. kan lazım sana.. hamilelikte kansızlıkta oluyor. var olan kanını 3/5 saat için heba etme. 9 tüp kan verdiğinde hamilelik yoktu ve vermen gerekiyordu. şimdi öyle bir durum yok :) zaten ilkinde yükseldi artık korkma bence.. önemli olan 36 dan düşüp düşmediği idi. benim içim rahat. değerin iki katına çıkmıştır. sende rahat ol artık. 2 hafta sonra keseyi ve kalp atışını duyacaksın. 15 gün falan...
benim kayınpeder yıllar once ölmüş. ölmeden önce bana eşofman takımı terlik ve ev ayakkabısı almış. gelecekteki gelinim için diye. 10 yıl sonra bana verdiklerinde ağladım.insan kıyıp giyemiyor bile. işte onun adını koyacam :). sevdiğim isim oluncada ehh süper oldu. valla kız erkek hangisi olursa olsun babanın kimyasına şıp diye oturuverecek :)))
elifcan maşşallah bu ara saat 7 lerde kalkıp netlere giriyosun erken mi yatıyosunda bu akdar erken kalkıyosun? valla rüya yorumlrından hiç anlamam uydurmasyon bir yorum yaparsam beyz renk yani süt görmek iyidir heralde diyorum. ama araştırıp rüya yorumlarınada bakmak gerek.
diğer topikteki arkadaşlara teşekkür et zar zor olupta birde kanamada olunca insna ister istemez olumsuz düşünüyor acaba nolcak diyor hani şuan tek isteğim kesesini görüp kalp atışı duyguğumuz haftaya gelmek. sanırım onada daha 2 ay mı ne var yuuuh yani şurda test sonucunu beklerkenki 5 saat geçmiyor onca zaman nasıl geçer yaa. hiç düşünmemek en iyisi yoksa zaman hiiiç geçmez. ama onların deneyimlerine göre anladığım kadarıyla kimyasal olayını atlattık. kese de olursa boş olmadığını görmüş olcaz sanırım. (cahil olmak ne kötü bu konularda)
ya birde niyeyse herkes bana oğlun olur diyordu öncedende öyle diyorlardı sert yapımdanmıdır nedir bilemedim ama hep öyle diyorlar(( ama ona bakarsanız hanım hanımcık tiplerinde oğlu oluyor:) tamam olsun ama sonraki olsun o kadar zaman bekledik allah gönlüme göre verip kız versin bunu hemen peşine oğlanı yaparım:) nasıl olsa yol açılır belki kendiliğinden gelir. eşimde sabah diyorki bundan sonraki kendiliğinden olursa nolcak bende ikizleri imha ederiz dedim. yazıkk ya diyor bıraksam ağlıycak o derece. ee napalım birinemi bağışlıycaz dedim yok öyle değilde gidip onlarıda alalım diyor yuh dedim onca adama nasıl bakcaz .sen bakarsın diyor olduu dedim senin maaş nasıl yetcek. yeter ama koskoca dedesi var diyor(babam için diyor yani illa çok çocuk yapıp işi babama yıkıcak:) işte böylede saçma sapan konuşmaya başlıyosun
kızlar son olarak şunu sorayım sizlere hani yarında kan vercem ya malum bu fertil sonucu saat 2 de çıkarıp canımıza çıkarıyor. acep zk. dan numara alsamda geçerken bir kanda ordamı versem. 2 damla kanım var onuda bu yolda verip kurutayım. yoksa tek yerde yaptırıp sakince sonucumu beklesem hani değerler birbirinden çook farklı çıkarsa kafam karışmasın. (sonay sorum sana değil çünkü sen 2 farklı yerde yapmadığın kabahat diyceksin biliyorum:)))
elifcan birde bulduğun işim son zamanda patlama safhasında herkes ela naz yada ela derin koyuyor. :) hatta kuzenim ikizlerden birine ela diğerine ada adını koyacakmış. hatta elanın sonunda naz mı ne vardır:)) daha çok değişir. ela güzel isim ama herkes koyuyorela, ada, derin bunlar çok konular isimler. gel biz nostalji yapıp ayşe fatma ali veli hasan hüseyin koyalım onalrın nesli tükenmek üzere:))) mesela ben elif ve zeynep ismini çok severim hatta ikizlerin anasıda elif. erkeklerden de ali çok sadece söylenmeside kolay:)))
günaydınn elifim.. çok güzel bir rüya görmüşsün allah hayırlara çıkartsın. kız bebek güzel haberler alacaksın demektir. rüyası bile güzel oluyor. bende geçen gün bir bebek gördüm çok güzeldi ama abimlerinmiş. pofuduk pofuduk... kendimi darı ambarında hissettim :)) kızının ismide güzel hadi inşallah gönlündeki olur. çok az kaldı. bende cuma gidip görüşeyim inşallah bir sonraki adetle başlarız. eğer herşey yolunda giderse yılbaşı gibi opu olur.
aslında 2-3 yıldır benim gönlümde ela ismi yatıyor. popüler olmadan önceden beri yani. dığuraydım önce ben koyacaktım ama kısmet olmadı. nazlı geliyor bebeğimiz diye de naz ekledim sonuna :) kısa isimleri severim ben. aslında kimin ne kadar çok koyduğunun bir önemi yok gönlümden geçsin güzel olsun koyarım. güzel ki insanlar koyuyor. eşim de eylül istiyor. hem de çok. yalnız o da hep kız ismi üretiyor sanırım o da ben de kız istiyoruz :) eğer benim adım elif olmasaydı kesinlikle elif koyardım. kuran ı kerim in ilk harfi. görgüsüzlük yapıp ünlüler gibi kendi adımı mı versem? elif naz koyarım anasını satim ben doğurdum lan derimzeynep ismini de beğeniyorum hiç modası geçmiyor. bir de merve. güzel aslında moda isimlerden vazgeçip klasik isimlerden de koyabiliriz Allah o günleri görmeyi bir nasip etsin de..hiç erkek ismi yok yalnız kafamda bu arada on kere kan vermeye uğraşma zk ya hiç bulaşma kanını ver git bekle. bir de farklı çıkar değerler içine kurt düşer. hem artık korkmana gerek yok bence 300 lü bir değer seni bekliyor olacak. ama akşamları uzan lütfen yatabildiğin kadar yat. .
öyle yapayım bari hiç ordan oraya koşturup kasmayım boşa. artık hayırlısı. ya kayınpederine üzüldüm ne kadar düşünceli bir adammış dediğin gibi insan kıyamaz bile valla ben olsam bakıp bakıp ağlardım heralde((
CANIM ZATEN SAĞ SALİM OLSUN TASTAMAM OLSUN istiyor herkes ama insanın gönlünde yatanda var işte numara yapmayım diye direkt kız diyorum. ve bizde 1 yıldan fazladır kız ismi buluyoruz erkek bulmadık diyebilirim. eylül ismini bende beğeniyroum güzel. dediğin gibi bende kendi adımı koymayı düşündüm duygu malum sebepleri biliyorsun eşim hernekadar ismimi sevmesede kzıın olursa udygu koyabilirsin demişti. bende küçük bir duygu yaratmayı hayal ettim saçı tepeden bağlı topuz. deri ceketler tam biz asi model olsun ben gibi:)) hatta pantolonunada zincir:))) kalp atışalrı o kadar erkenmi duyuluyor keşke hiç haberimiz olmasaydı direkt kalp atışının duymaya gideydik. ben çok dha ileri zmanlarda duyuluyor sanıyordum neyse artık 15-20 gün katlanırız ama o günü görmeden kendimi hamile faan hissedememe hala bile o modda değilim. dediğin gibi akşamları uzanıyorum ama resmen uzanmaktan yanlarım ağrıyor şu iş bi netleşsinde artık bende rahat edeyim ya rahat yatamıyorum bile şöyle bacaklarımı gere gere yatakta dönmek istiyorum ama olmuyor eşim yavaş yavaş deyip duruyor yavaş hareket hiç bana göre değil. ama mecburen kısıtlıyorum daha şimdiden. dr.olarakta sadık beye devam ederim diyorum bu echomarı araştırdım netten sgk anlaşması var özel sağlık sig. anlaşmasıda var. eğer gebelik devam ederse oraya geçerim diye düşünüyorum. pazartesi sorcaktım sgk anlaşmalı çalıştığınız yer varmı diye daha erken değer şuan 36 bi yükselsin daha sonra konuşurum dedim. olmadı çarşamba günü sorarım. hem ilaçlarımı sgk lı alırım. diğer türlü yetişemeyiz özel özel. hem sürekli prim yatırıp özel almak zoruma gidiyor alışmamışım özel ilaç almaya:)
ben bile eşime dedim uzak ama ben sadık bey e devam etmek isterim dedim. En azından tüp bebek doktorum sorunları biliyor. Yakınımızda medicine var o da güzel bir kadın doğum hastanesi ama ben en azından bebek 3 aylık olana kadar falan sadık bey e devam ederim diyorum. Eşim de başka doktora da gideriz sadık bey e de 1 ayda bir gideriz diyor. Ben de on tane doktorum olsun istemiyorum. Kısmet. Benim daha ortada fol yok yumurta yok. En azından şuan sen de fol da yumurta da var :)
,nşallah sonuna kadar devam eder canım lekelenmeler hala aynı şekilde mi devam yoksa biraz azalma var mı?
sonumuz iyi olsun canım önemli olan bu. Bence seninde ilkinde tutar gibi. Sadık bey gayet temkinli gidiyor çünkü 8 hücreli tutmayıpta hangisi tutcak. 18 hücreli olcak hali yokya. Birde jel yerine iğne olmasıda bence iyi. Ama oda insanı bezdiriyor bir süre sonra. Düşünki 2 kasımda başladım. Tam tamına 19 gündür iğne oluyorum daha ne kadar olurum bilmiyorum belki tam yerleşsin kesesini görsün sonra bıraktırabilir. Valla lekenme kafasına göre takılıyor bzen silince yok bazen var. Ama konuştum onla istediğin kadar glebilirsin sana inat bu bebeği doğurcam ve artık seni takmıyorum dedim:)
hah şöyle biraz gayretli ol canım ya. bence de iğne çok güzel bir tercih tüp bebek de jel yeterli gelmiyor olabilir. bence 3 aylık olana kadar kullan duygu tabi doktor daha iyi bilirde kalp atışından sonra falan da tamamen kesmeyebilir haftanın belirli günlerinde yine vurulursun bence. benim de umudum var ilk denememden ama yine de belli olmaz tabiki. ertelenince biraz ümidim kırılmıştı ama aslında en doğru karar iyi ki ertelemişiz. bakalım bekleyi ögreceğiz inşallah birsonraki adetle tamamen hazır duruma gelir rahim de alırız bebeği..eylül annesi olurum bende..
valla benim kuzen hala bu progesteron yapıyordu ama iğnemi jelmi bilmiyorum sormak gerek ama şüphelenir:)) malum onun birde ikiz oılunca 2 kat dikkat gerek. bakalım gidişata göre dr. karar verir heralde biz ne desekte boş. bu arada verdiği vitamini aldım şimdi eczaneden sabahları aç karnına diyor. şimdi alsammı bir tane. adı : gyno ferro sanol içeriği demir++ , folik asit , vitamin B12 diyor. alsammıki şimdi bi tane. bu arada anadolu sağlığın tam karşısında aralarında 2-3 mt anca var eczane orda bu iğneden yaparmısınız dedı,m daha doğrusu artık eczaneler yapmıyor dimi dedim. yoo reçete varsa biz yaparız dedi 5 lira acepo bugün ordamı yaptırsam. büyük bir eczane içinde herbişey olan eczane cinsinden hiç yoksa 10 tane çalışan var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?