eğer smearin tarihi 6 ay geçmediyse kabul ederler. rahim filmi ise 5 yıl geçerli diye biliyorum. sana tavsiyem erkenden orda ol. mesela 7,30 da git bekle ben hep erken gittim ve işe gelmem en geç 10 oluyordu ve büyük çoğunluk 9,30 da iş yerindeydim.
Ailen çok hevesli ne güzel en çok da babam sanırım onunla ilişkiniz bir başka bence nazar değmesin:)
Valla ben de para vermek istemiyorum muayneye elimden geleni yapıcam ilaçları da yanıma alıcam hep dikkat etmişimdir zaten saklama koşullarına olmazsa da sağlık ocağında yazdırırım.
Benim de benzer oldu canım ilk bebeğim 8 haftalık kalbi durdu bizde de yapılmadı araştırma şimdi gebe kalınca kan sulandırıcı iğne kullanıcam ilk 3 ay özellikle önlem amaçlı. Birazda kendin doktor olucaksın canım zeynep kamilde yaptırabilirsin genetik tanılarını.
VALLA sen eli öpülecek gelinsin, ben duyacam öyle bişey ağzıma geleni söylerim. bakma cok kibar, ince düşünceliyim ama bir tersime gelinirse kıyameti kopartırım. terbiyesiz kadınn. dış kapının dış mandalı. o kim oluyorki öyle bir şey söyleyebiliyor. valla bende deve kini var, öyle bişey söylense sittir sene konuşmam, silerim defterden :))) sen yat kalk şükretde kocan onlara çekmemiş. yoksa yanmıştın :)
bana kalsa bende silerimde bir zman sonra kocam üzülüyor kıyamıyorum ama onlar bana kıyıyoreşimde onlar gibi olsa koyarım kapının önüne
o zaman smear tekrar yaptırmam gerekicek . olsun yaptırırım . Rahim filmim yeni çektirdim . inşl sorun olmaz . bakalım pazartesi belli olur ne olacağım sanırım :))
smear 1 yıl geçirli, kültür 6 ay, rahim filmi 5 yıl.. hatta benim kültür 6 ayı 3 gün geçmişti doktor uygundur diye not düştü..
Neyseki asistanı yaşar hanım aradı daha net bilgi verdi sekreterler detay bilmiyor cumartesi günü saat 11.30 da sadık beyle randevum doktorum dönmüş yani çok sevindim konuşmuşlarda benimle ilgilenecekmiş beli de cumartesi gelmicekti ama benim için geliyor yada yaşar hnm. Öylesine söyledi konuştuk sizinle ilgilenecek dedi. Adam hala korkuyor benden ohss sonrası da ödü kopmuştu:) meğer benim adetim de 1 hafta sadık bey olmadığı için gecikmiş :€
doktoruma son kontrole gittiğimde bebeğin kalbi durmuş dedi buz gibi bir sesle . inanamadım şoka girdim o anda inan bana bütün dünya üstüme bindi nefes alamadım . daha şoku atlatamadan bana pazartesi aç karnına gel dedi . adam öyle ruhsuz ve öyle normal bakıyor ki olaya . ben daha farkına varamadım inanmak istemedim . araya hafta sonu girdi eşim ısrar ett dedi ya bebek seni zehirlerse başka bir yere gidelim . Zeynep kamile gittik acile onlarda kanama olmadığı için telaş yapmayın aksi bir durum olursa acilen hemen gelin olmazsa sabah erkenden gelin kürtaja alacağız dedi . doktoruma öyle kızgındım ki anlatamam . sonra zeynep kamile gittim kürtaj için . normalde bebeği genetik teste göndermek gerekiyormuş neden öldüğünü anlamak için ama bu sistem orada yokmuş kürtajdan sonra öğrendik . bebek sadece patalojiye gitti doktor zaten buradan bir sonuç çıkmaz dedi . neyse benim kafama takıldı buradaki arkadaşlardan da öğrediğim kadarı ile bu durumlarda genetik test yapılıyormuş . zeynep kamilde yaptıdım genetikteki doktor eylem hanım çok cici bir doktor bana anlattı durumumu . Eylem hanıma sordum en azından iğneyi keseerken bana dedim ailemde bir hastalık varmı diye sorsaydı bile anlayabilirdi dedim . Benimde babamda vardı ondan hastalıklı gen aldım sanırım ailemde kalp hastalığı hikayesi çok fazla . babaannemi kaybettim babam ameliyat oldu iki kuzenimi genç yaşta kalp krizinden kaybettim . halam kalp krizinden öldü . kardeşimin kalbinde sorun var vs vs . bizde çok var .
sonra üzerinden zaman geçti aylar geçti ben eylülde kürtaj oldum . geçen hafta döşedim maili doktora . doktorumda YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNDE CEM FICICIOĞLUDUR . gidecek olan falan varsa aman sakın ha gitmesin . hayatımda ben böyle ruhsuz umursamaz bir adam görmedim . Hekim olarak başarılı bir hekim iyi bir özgeçmişe sahip ama onun hatası yüzünden bebeğimi kaybettim ve beni bir kez olsun arayıp sormadı !
maili yazdıktan sonra hemşire aradı dedi cem bey sizinle yüzyüze konuşmak istiyor . istemiyorum ne yüzünü görmek ne oraya gelmek istemiyorum dedim . bu kadar ucuz değil insan hayatı dedim o kadar üstelediler ki gel yapılacak şeyler varsa yardımcı olacağız diye . dedim bebeğim geri gelecek mi hayır o zaman gelmiyorum görmek istemiyorum dedim.
sonra doktorla yazışmaya başladık dedi çok üzüldüm bilmem ne vs vs . dedim sizde vicdan varsa sizin yüzünüzden bebeğimi kaybettim ve bunu bilin istiyorum hakkımı da helal etmyorum dedim . adam meğerse benden şunu duymak istiyor . bebeğe genetik test yapılmadığını öğrenin ce doksan derece döndü çünkü yapılmış olsa bu sebebten ödlüğü anlaşılacak ve kendisi iğneyi kestiği için suçlu duruma düşecekti ben yapılmadığını söyledikten sonra bana zaten biz iki bebek ölümünden sonra istiyoruz gerek yok sizin durumunuzda olanlardan istemeye ayrıca bebek başka bir sepepten de ölmüş olabilir genetik test yapılmadığı için bunu bilemeyiz dedi .
dedim cem bey size iyi dileklerimi her gün ileteceğim aklınızdan bu hiç hiç çıkmasın umrunuzda değil belki ama ben herşeyimi kaybettim sizin için çok basti ama bizler için atlatılamaz durumlar bunlar dedim .
işte böyle ...
canım genel olaraktan da bu pıhtılaşma testinin neden düşük falan olmadan peşin peşin tavsiye edilmediğimi zaten anlamıyorum. yani bak sen diyorsun, ailemde bu tip sorunlar var diye. benim de öyle. yani sizinki kadar ölümler falan olmasa da benim de annemin diz atar damarları 2 kere anjiyoplastiyle açıldı. babamda da stent var. doktorum annemin durumunu daha duyar duymaz, özellikle diz altındaki damarların tıkanması riske göstergedir bu testi muhakkak yaptırın demişti. küçük şehirlerde belki yapan yer yok ama büyük şehirlerde yapan laboratuar dolu. devlet bedava yapıyor, ben özelde 500 lira civarına yaptırdım, ona bile yine verdiğim para helal olsun diyorum. zira defalarca tüp deneyip paramı boşa harcayacağıma 1 kere 500 lira vermiş oldum.olası bir düşüğün yaşatacağı üzüntü ve depresyon zaten hiç bir parayla kıyaslanmaz. üstelik de hani öyle doktorların zannettiği gibi az rastlanan bir durum da değil. sırf benim rastladığım dünya kadar insan var bu sorundan muzdarip. 2012 yılında, böyle kolayca teşhis edilebilir şeyler yüzünden kimse bebeğini kaybetmemeli. daha bugün sağlık ocağındaki hemşire bile "bende de aynı sorun var" diyordu. yani hele ki senin benim gibi aile geçmişi sabıkalı kişilere vakitlice test yapılsın, bu üzüntüler de yaşanmasın hiç olmazsa.
nevincim benim sonuçlar çıkınca umuttaki süleyman bey anlar mı pıhtılaşma vs varmı diye. yani omu iğneye karar veriyor. yoksa genetik doktorumu? şimdi aradım sonucum çıkmış. eşim yarın gidip alacak. cumarteside götürüp süleyman beye göstersem mi.
ya kızlar sabah beri pıhtılaşma deyip duruyonuz ya hani bende genetik test yaptırmıştım. hatta 4 seçenekten birinde taşıcıyı diyordu. zk nın genetiğindeki dr. da folik asit eksikliğinden kaynaklıyor gibi bir açıklama yapmıştı. hatta sadık beyede gösterdim o hiç kan sulandırı iğne falan vermedi. riskli bir durum yokmuda vermedi yoksa gözdenmi kaçırdı. sadece demir hapı verdi içinde folik asitte var + olarak folbiolden sabah akşam al dedi. ne bilim içime kurt düştü birden.
kızlar şu sağlık ocağına ilaç yazdırma işini araştırdım.öğrendiğim bilgiyi sizinle paylaşayım aklınızda bulunsun. aradım sağlık ocağımı progestan 200 mg yumuşak kapsülü yazarmı dedim. evet yazar ama siz yinede bir eczaneyle görüşün mesela ben kollestrol ilacı kullanıyorum yazamyorlar bazı ilacları uzman dr.alrın yazması gerekyor dedi.ok sğol dedim başladım eczane aramaya. biri evet yazıyor dedi hani ben garanticiyim güvenmeyip 2. ecz. aradım orası hayır yazamıyor dedi. (sözde bunlar ekrandan bakım söylüyorlar ezbere değil yani) neyse bu durumda 3. eczane aramak şart oldu :) aradım bi bakalım dedi bende eczenenin 1 i yazar diğeri yazamaz diyor dedim. şöyle yapalım dedi tc mi girdi ekrana ilacı seçti ve benim aile hekimimi seçti en garanti şekli böyledir dedi. evet yazabiliyor dedi başka yere sormanıza gerek yok dedi. bende teşekkür edip o giriş yaptığını unutmayın silin dedim :))) hani olaki dr. yazdırırsam elinde var ilaç alamıyosun demesinler dedim. yok elimde reçete olmadan onaylıyamıyorum dedi güldü. yani çok iyi oldu 2 kutuya 48-50 lira ödüyordum şimdiş taş çatlasa reçete parası dahil 10 lira falan öderim .
elbette canım anlar. zaten raporda 4 tane şey yazıyor. karşılarında da negatif, heterozigot, homozigot diye şeyler yazıyor. negatifse zaten sorun yok. heterozigot, homozigot falan yazıyorsa artık hangisi/hangileriyse ona göre ilaç yazılıyor. zaten çıkan sonuca göre ilaç tayin etmek jinekoloğunun görevi.
canım ben az önce, istanbul tüpten reçetemle sağlık ocağına gittim. durumu anlattım mükünse fazla fazla yazın dedim. doktor 4 kutu progestan, 2 kutu da kan sulandırıcı yazdı. sonra eczaneye gittim, sistem progestanın 4ünü de veriyor, ama kan sulandırıcı sadece 1 kutu veriyor dediler. benim kan sulandırıcı 93 lira. üstelik 10 günde bir yenisi alınıyor. önemli değil tek tek de yazdırmaya hazırım, 5 tane ilaç 30 lira tuttu, bir sevindim ki anlatamam. ist tüpe gittiğimde de yazdırırdım ama aile hekimliği karşımda olduğu için işim şimdi hepten kolaylaştı.
merkezi aradım sonucları fakslayın dedim. dilekçe yazın dedi. yazdım faksladım.. onlar bana fakslayacaklar. inşallah pıhtılaşma yoktur.
ya kızlar sabah beri pıhtılaşma deyip duruyonuz ya hani bende genetik test yaptırmıştım. hatta 4 seçenekten birinde taşıcıyı diyordu. zk nın genetiğindeki dr. da folik asit eksikliğinden kaynaklıyor gibi bir açıklama yapmıştı. hatta sadık beyede gösterdim o hiç kan sulandırı iğne falan vermedi. riskli bir durum yokmuda vermedi yoksa gözdenmi kaçırdı. sadece demir hapı verdi içinde folik asitte var + olarak folbiolden sabah akşam al dedi. ne bilim içime kurt düştü birden.
hadi ya çok sevindim benimde aklımda bulunsun acaba kaç kutuya kadar yazabiliyor ve kaç kutusunu eczane veriyor diye düşünüyordum. olmadı sadık beye bu cmtesi 4 kutu yazdırırım sonra aile hekimine oranın reçetesiyle yazdırırım bak tüp bebek dr. yazdı derim. çok iyi oldu ya bilseydim ilk baştada 1 kutu alır 2. kutuyu orda yazardım ama olsun bundan sonrakilerde işe yarar en azından.
valla kaç kutu verdiği, kullanım miktarına göre belirleniyor sanırım. ben günde 4 tane kullandığım için bir kutu zaten 7,5 gün gidiyor. 4 kutu verdiğine göre sanırım 1 aylık dozu falan veriyorlar. bu arada doktor reçete olmadan da yazacaktı. sonay dedi ya onunki günde 1den girilmiş ve sistem vermemiş, ben sırf karışıklık olmasın, eski reçeteden bakıp aynen yazsın diye yanımda götürmüştüm. haftada 1 olan iğneyi falan da yazdırmayı ihmal etme. valla pek iyi oldu. istanbul tüpe artık kontrolden kontrole gidecektim. yani her bittiğinde gitme şansım yoktu
evet onuda yazdırcam aklımda eğer doktor gene devam ettirirse ondanda yazdırırm ama o zaten ucuz 4,5 tl. haftada 1 olunca 2 kutusan 9 lira veiyosun hadi o normal ama diğerleri pahalı. kamsülden bende günde 3 defa kullanıyorum sabah öğlen akşam 8 saat arayla dedi. sen 4.hangi ara kullanıyosun. öyle yazdırırım reçeteye ona göre verirler. banada 3 kutu verirler 1 kutusu on gün gidiyor. 3 kutu 1 ay yaparama sevindim valla sgklı olupta özelden ilaç almak zoruma gidiyordu. aman zk dan randevu al git oraya ilaç yazdır benzin derken aynı hesaba gelir diyordum.
Duygucum senin kanaman olduğu için kan sulandırıcı vermez sana doktor çünkü kanın sulanırsa kanama ihtimalin artar canım. İlaçların da kimisini uzman doktorun yazması gerekiyor senin aile hekimin uzman olabilir yazarlar ya neden yazmasınlar her gebenin kullandığı standart ilaçlar bunlar . Bunlar için de hastaneye uzmana git derseler neden var sağlık ocakları?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?