Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

o zaman smear tekrar yaptırmam gerekicek . olsun yaptırırım . Rahim filmim yeni çektirdim . inşl sorun olmaz . bakalım pazartesi belli olur ne olacağım sanırım :))

canım aklımın ucundan geçmezdi böyle bir şey olacağı yoksa ben hayatta dinlemez kullanırdım . ama doktor o kadar çok konuşmuyordu ki hiç bir şey soramıyordun .
yardımcı olmuyordu . iğneyi ne için kullandığımı bile söylemiyordu ki ben bunu genetik testlerden sonra öğrendim .
Rabbim kimseye yaşatmasın her kesin kucağını doldursun inşllllllllllllllllll

bana kalsa bende silerimde bir zman sonra kocam üzülüyor kıyamıyorum ama onlar bana kıyıyor eşimde onlar gibi olsa koyarım kapının önüne

bana kalsa bende silerimde bir zman sonra kocam üzülüyor kıyamıyorum ama onlar bana kıyıyor eşimde onlar gibi olsa koyarım kapının önüne

demiştinya bunca zamandan sonra değiştiremem diye.. bence hiç umursama o zaman. onlarda o kişilikteler. söylenip dursunlar... hani bir söz vardırya it ürür kervan yürür misali :))) sen keyfine bak. yoksa moralin bozulur... hiç aldırma.

Neyseki asistanı yaşar hanım aradı daha net bilgi verdi sekreterler detay bilmiyor cumartesi günü saat 11.30 da sadık beyle randevum doktorum dönmüş yani çok sevindim konuşmuşlarda benimle ilgilenecekmiş beli de cumartesi gelmicekti ama benim için geliyor yada yaşar hnm. Öylesine söyledi konuştuk sizinle ilgilenecek dedi. Adam hala korkuyor benden ohss sonrası da ödü kopmuştu:) meğer benim adetim de 1 hafta sadık bey olmadığı için gecikmiş :€)

gözünnn aydınnnnnnnnn, gördünmü herşeyde vardır bir hayır...adetin şükürki gecikmiş :)))

canım genel olaraktan da bu pıhtılaşma testinin neden düşük falan olmadan peşin peşin tavsiye edilmediğimi zaten anlamıyorum. yani bak sen diyorsun, ailemde bu tip sorunlar var diye. benim de öyle. yani sizinki kadar ölümler falan olmasa da benim de annemin diz atar damarları 2 kere anjiyoplastiyle açıldı. babamda da stent var. doktorum annemin durumunu daha duyar duymaz, özellikle diz altındaki damarların tıkanması riske göstergedir bu testi muhakkak yaptırın demişti. küçük şehirlerde belki yapan yer yok ama büyük şehirlerde yapan laboratuar dolu. devlet bedava yapıyor, ben özelde 500 lira civarına yaptırdım, ona bile yine verdiğim para helal olsun diyorum. zira defalarca tüp deneyip paramı boşa harcayacağıma 1 kere 500 lira vermiş oldum.olası bir düşüğün yaşatacağı üzüntü ve depresyon zaten hiç bir parayla kıyaslanmaz. üstelik de hani öyle doktorların zannettiği gibi az rastlanan bir durum da değil. sırf benim rastladığım dünya kadar insan var bu sorundan muzdarip. 2012 yılında, böyle kolayca teşhis edilebilir şeyler yüzünden kimse bebeğini kaybetmemeli. daha bugün sağlık ocağındaki hemşire bile "bende de aynı sorun var" diyordu. yani hele ki senin benim gibi aile geçmişi sabıkalı kişilere vakitlice test yapılsın, bu üzüntüler de yaşanmasın hiç olmazsa.

kızlar şu sağlık ocağına ilaç yazdırma işini araştırdım.öğrendiğim bilgiyi sizinle paylaşayım aklınızda bulunsun. aradım sağlık ocağımı progestan 200 mg yumuşak kapsülü yazarmı dedim. evet yazar ama siz yinede bir eczaneyle görüşün mesela ben kollestrol ilacı kullanıyorum yazamyorlar bazı ilacları uzman dr.alrın yazması gerekyor dedi.ok sğol dedim başladım eczane aramaya. biri evet yazıyor dedi hani ben garanticiyim güvenmeyip 2. ecz. aradım orası hayır yazamıyor dedi. (sözde bunlar ekrandan bakım söylüyorlar ezbere değil yani) neyse bu durumda 3. eczane aramak şart oldu :) aradım bi bakalım dedi bende eczenenin 1 i yazar diğeri yazamaz diyor dedim. şöyle yapalım dedi tc mi girdi ekrana ilacı seçti ve benim aile hekimimi seçti en garanti şekli böyledir dedi. evet yazabiliyor dedi başka yere sormanıza gerek yok dedi. bende teşekkür edip o giriş yaptığını unutmayın silin dedim :))) hani olaki dr. yazdırırsam elinde var ilaç alamıyosun demesinler dedim. yok elimde reçete olmadan onaylıyamıyorum dedi güldü. yani çok iyi oldu 2 kutuya 48-50 lira ödüyordum şimdiş taş çatlasa reçete parası dahil 10 lira falan öderim .

ya kızlar sabah beri pıhtılaşma deyip duruyonuz ya hani bende genetik test yaptırmıştım. hatta 4 seçenekten birinde taşıcıyı diyordu. zk nın genetiğindeki dr. da folik asit eksikliğinden kaynaklıyor gibi bir açıklama yapmıştı. hatta sadık beyede gösterdim o hiç kan sulandırı iğne falan vermedi. riskli bir durum yokmuda vermedi yoksa gözdenmi kaçırdı. sadece demir hapı verdi içinde folik asitte var + olarak folbiolden sabah akşam al dedi. ne bilim içime kurt düştü birden.

elbette canım anlar. zaten raporda 4 tane şey yazıyor. karşılarında da negatif, heterozigot, homozigot diye şeyler yazıyor. negatifse zaten sorun yok. heterozigot, homozigot falan yazıyorsa artık hangisi/hangileriyse ona göre ilaç yazılıyor. zaten çıkan sonuca göre ilaç tayin etmek jinekoloğunun görevi.

canım seninki tek faktör heterozigottu. 4 faktörden her biri bir şey için yapılıyor ama ben de ayrıntısını bilmiyorum. benim gibi 3ü birden çıkınca kan sulandırıcı kullanılıyor. yani senin o tek faktör sadece anemiye falan işaretti sanırım. tehlikeli bir durum olsa zaten en önce genetikçi sana söylerdi.

Son düzenleme:

canım ben az önce, istanbul tüpten reçetemle sağlık ocağına gittim. durumu anlattım mükünse fazla fazla yazın dedim. doktor 4 kutu progestan, 2 kutu da kan sulandırıcı yazdı. sonra eczaneye gittim, sistem progestanın 4ünü de veriyor, ama kan sulandırıcı sadece 1 kutu veriyor dediler. benim kan sulandırıcı 93 lira. üstelik 10 günde bir yenisi alınıyor. önemli değil tek tek de yazdırmaya hazırım, 5 tane ilaç 30 lira tuttu, bir sevindim ki anlatamam. ist tüpe gittiğimde de yazdırırdım ama aile hekimliği karşımda olduğu için işim şimdi hepten kolaylaştı.

merkezi aradım sonucları fakslayın dedim. dilekçe yazın dedi. yazdım faksladım.. onlar bana fakslayacaklar. inşallah pıhtılaşma yoktur.

hadi ya çok sevindim benimde aklımda bulunsun acaba kaç kutuya kadar yazabiliyor ve kaç kutusunu eczane veriyor diye düşünüyordum. olmadı sadık beye bu cmtesi 4 kutu yazdırırım sonra aile hekimine oranın reçetesiyle yazdırırım bak tüp bebek dr. yazdı derim. çok iyi oldu ya bilseydim ilk baştada 1 kutu alır 2. kutuyu orda yazardım ama olsun bundan sonrakilerde işe yarar en azından.

merkezi aradım sonucları fakslayın dedim. dilekçe yazın dedi. yazdım faksladım.. onlar bana fakslayacaklar. inşallah pıhtılaşma yoktur.

sen genetik testlerinden mi bahsediyorsun. zk. da yaptırcaktın sonuçlar çıkmış merkezi aradım falan diyosun anlamadım bişey. ???

Duygucum senin kanaman olduğu için kan sulandırıcı vermez sana doktor çünkü kanın sulanırsa kanama ihtimalin artar canım. İlaçların da kimisini uzman doktorun yazması gerekiyor senin aile hekimin uzman olabilir yazarlar ya neden yazmasınlar her gebenin kullandığı standart ilaçlar bunlar . Bunlar için de hastaneye uzmana git derseler neden var sağlık ocakları?

valla kaç kutu verdiği, kullanım miktarına göre belirleniyor sanırım. ben günde 4 tane kullandığım için bir kutu zaten 7,5 gün gidiyor. 4 kutu verdiğine göre sanırım 1 aylık dozu falan veriyorlar. bu arada doktor reçete olmadan da yazacaktı. sonay dedi ya onunki günde 1den girilmiş ve sistem vermemiş, ben sırf karışıklık olmasın, eski reçeteden bakıp aynen yazsın diye yanımda götürmüştüm. haftada 1 olan iğneyi falan da yazdırmayı ihmal etme. valla pek iyi oldu. istanbul tüpe artık kontrolden kontrole gidecektim. yani her bittiğinde gitme şansım yoktu

evet onuda yazdırcam aklımda eğer doktor gene devam ettirirse ondanda yazdırırm ama o zaten ucuz 4,5 tl. haftada 1 olunca 2 kutusan 9 lira veiyosun hadi o normal ama diğerleri pahalı. kamsülden bende günde 3 defa kullanıyorum sabah öğlen akşam 8 saat arayla dedi. sen 4.hangi ara kullanıyosun. öyle yazdırırım reçeteye ona göre verirler. banada 3 kutu verirler 1 kutusu on gün gidiyor. 3 kutu 1 ay yapar ama sevindim valla sgklı olupta özelden ilaç almak zoruma gidiyordu. aman zk dan randevu al git oraya ilaç yazdır benzin derken aynı hesaba gelir diyordum.

progestanı ben 2 sabah 2 akşam kullanıyorum. sabah 9, akşam 9 gibi 12 saat arayla kullanılıyor. progestanı hadi 2şer kutu halinde yazdırsam da benim kan sulandırıcılar canımı sıkıyordu. ilacın kutusu 10 doz ama doktor kontrolü 15 günde bir ne yapıcam diye düşünüyordum. yani gerekiyorsa elbette parasına bakılmaz alınır ama dediğin gibi sgk'm varken ve devlet ödüyorken neden o kadar para vereyim? sizin eurofertilin yazdığı ilaçları neden sgk vermiyor anlamış da değilim. yani tüpe sgk anlaşmaları var da diğer alanlarda yok mu?

elifcim çok alakasız olacak ama sana bir soru sormak istiyorum. sen bir ara mevlit falan planlarından bahsediyordun o yüzden bu sorunun cevabını sanki bilsen bilsen sen bilirsin gibi geliyor. dün kayın validemdeyken doğumdan sonra yapılan şeylerden bahsediyorduk. hani doğumdan sonra bebek şekeri dağıtılıyor ya, hani böyle süslü püslü, üstünde melekler, bebekler falan oluyor, işte o şekeri kim yapıyor biliyormusun? benim izmirdeki tandıklarımda hep babaanneler aldı. hatta kapıya asılan süsleri falan da hep babaanneler yaptı. dün kayın validem hayır anne anne yapıyor yani senin annen yapacak diye tutturdu. yani burada istanbulda gelenek farklı mı yoksa bu kadın her zaman olduğu gibi her şeyi anneme mi yıkıyor? (düğünde de nikah şekerine kadar bizimkilere yıkmıştı beklerim çünkü)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…