Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

canım bir de elifle senin aşılamalarınız var; hele sen kısacık zamanada 2 aşılama, 2 tüp yaptırmışın. insan ruhen yorulur ilaçtan, tedaviden, takipten, ondan da ilaçlardan bize göre artık daha da sıkılmış bıkmışsındır. ama sonayla ben tek bir tüp denemesinde hamile kaldık. yani yolumuz bundan sonra benzer olup, ilaç şu bu uğraşsak da senin gibi evveliyatımız yok. ben şahsen o yüzden şu kan sulandıcı iğnelerden falan sıkıldığım zaman hep seni aklıma getiriyorum. hani sen o kadar ilaç iğne kullanıp öf dememişsen benim hiç hakkım yok gibi geliyor. ikinci olaraktan da hayatı boyunca her gün iğne yapan şeker hastalarını düşünüyorum. "boşver nevin, en kötüsünden çocuk doğana kadar bu iğneler, katlancan artık" diyorum kendime. eşinin dediği de çok doğru. geçende okumuştum füsun demirel 50 yaşında tüp bebekle ikizlerine sahip olmuş. hiç anlatmıyor ama kim bilir öncesinde kaç kere denedi, yıllarca. kafadan 9-10 kere denemiştir diye tahmin ediyorum.

canım ilk zamanlar ben de öyle yapıyordum ama sağlık ocağındaki hemşire nedense ayakta yap dedi. ben de ayakta yapıyorum. ama dediğin gibi üstü ovuşturulmayacak. ovuşturursan daha da morarıyor. benim bir de sanırım transferden beri iğne kullandığım için artık kanım çok sulandı.(ki zaten öncesinde yıllardır kullandığım omega 3ler de kanımı sulandırıyordu, yani hali hazırda kanım suluyken iğneye başladım) ondan da çok morarıyor olabilir.

amiinn, allah kimseyi evlatsız bırakmasın. benim yaşım gelip geçti aşılamayı bekleyemezdik ki. artık en kısa yollara başvurmak zorundaydık. çok şanslıydım gerçektenki ilk denemede tuttu çok şükür. allah devamını getirir inşallah. umutta bir kız gördüm 12 yıldır uğraşıyoruz banada dua edin diyordu. her aklıma geldiğinde dua ediyorum valla.. çok zor.

valla öyle kolay işler değil bunlar. ama allah sabrını veriyor heralde. yoksa biri anlatsa bunla ohoo ben hayatta dayanamazdım bu kadar süre hastaneye git gel iğne ilaç kullan derdim belkide ama insna işin içine girince bir şekilde sürükleniyor. belki bende başka kişilere göre şanslıyımdır. hani 7-8 defa tüp deneyen ameliyat olna insanlarda var. dediğin gibi sürekli bişeyleri aklımıza getirip şükredip kendi kendimizi motive etmek zorundayız yoksa başka türlü işler yürümez ve pes ederdik şimdiye kadar.

prospektüste yatarak yapın diyor.. bana daha iyi geldi :) kan sulandıkça morarıyor olabilir. genetiği aradım. geçen gün sadece benim bu pıhtılaşma ile ilgili olan çıkmıştı onu fakslamışlardı. bugün tüm sonuçlar çıkmış. eşim merter den alacak bugün. inşallah başka sorun yoktur.

bu arada zk. bana 2 li test için gün verdi ya 22 ocağa. hesaplıyorum 14.gebelik haftama vermiş. hani bu 2 li test 11 ve 14. hafta aralığında yapılıyor. bende garanti olsun diye 12. haftada başa bir yerdemi yaptırsam özel fiyatları 100-150 arası bişey.

nette hesaplıyorum bugün tam tamına 10 haftalık gebeyim diyor. ama dr. geçen cmtesi 8-8,5 haftalık demişti. sizde 2 li test konusunda ne yapmalıyım. hani bir dr. a karar vermiş olsaydım eğer belki yönlendirirdi ama dr. a bile hala karar veremedim

idrar kültürümde mikro organizma çıkmış. sağlık ocağıyla görüştüm bir hastalık geçirip ilaç kullandınmı dedi yok dedim ve hatat idrar yolumla ilgil ihiçbir şikayetimde yok şuan dedim. idrar kültürüne bakmaları çok iyi aslında detayl ıbir test dedi dr. bakar duruma göre ya ilaç verir yada bol su iç der dedi. (mikroorganizmanın cinsine göre yani. )

valla 2li test konusunu bilemedim duygucum. seçim sana kalmış. doktor belki adet tarihinden değil de gebe kalma tarihinden söylemiştir. aslında ben de sana soracaktım. yarın 6 hafta doluyor 7. haftaya giriyorum, sence hangi tarihte zk gebelik izlemden randevu falan alayım diye? bir de bu testleri ana çocuk sağlığı merkezleri yapıyor mu diye soracağım. malum bileği kırık diye kayınvalideme gidip geliyorum, yolumun üstünde var 1 tane. yapıyorlarsa belki zk'e göre daha tenhadır.

bence kalabalık olsada kesinlikle zk. ya git derim. kaynanada bebk değil başının çaresine baksın. zk. çok çok detaylı yapıyor. ana sağlığı falan kanları bekletip yollouyorlar ve bu kadar detay bakmıyorlar. bence zk.dan şaşma benim gibi koştur koştur işe dönme sorununda yok. benim numaram yoktu elden aldığım için okadar bekledim. netten randevu alabilseydim (ki benim için çok geç olurdu) bu kadar beklemezdim. sağlık ocakları idrar yapmıyor diye biliyorum yapsa bile yüzelsek yapıyor kültürüne bakmıyor. bence sen 8. haftana randevunu alıp git. haa bak şimdiden yer varsa al randevuyu ama nette yer görünse bile sistem 15.gün sonrasına randevu vermiyor bu sebepten gün gün girip takip etmen gerek.

2 li test bir kan veriyorsun birde ultrasonda bakıyorlar zk.nın ultrasonu ne durumdadır ondan sebep başka bir yerdemi daha yaptırsam dedim. dediği mgibi dr. bulsaydım kendime bana en iyi o yardımcı olurdu.

canım senin çevren doğum yapandan yana daha bir geniştir yok mu kimse birilerini tavsiye eden. inan benim etrafımda çok tek tük. kendi akranlarım zaten doğum yapalı yıllar oldu artık çocukları ilk okula başladı:))) eski iş arkadaşlarımdan falan sordum onlardan da dediğin hastanelerde doğuran kimse yok. eşimin bir iş arkadaşı memorialda tüp tedavisi görüp yine aynı doktorla doğurdu. ama bir 7-8 bin lira falan da kontrollere doğuma harcadığını söylemişti. yani aslen tüp uzmanı olduğu için diğer doktorlara göre epey yüksek ücretli bir doktormuş. istersen soruvereyim kimmiş ama hani istermisin bilmiyorum. bir de istersen bir dahaki sefere emre beye gittiğimde sorayım anadolu yakasındaki büyük hastanelerde birini tavsiye etmesini. arkadaşım için derim... sonuçta en iyi tavsi,yeyi yine kendi meslekdaşları yapar.

eğer memorial ataşehire gittiyse arkadaşın ve yakın zmanda gittiyse 2010 dan sonra cem demireldir. orada sadece doğum parası 8000-9000 tl. onu sigorta karşılacaka ben sadece ultrason için gittiğimde 134 lira vericem. ektra test istersede zk. ya gidicem. ha plan böyle ama işin içine girince dr. para içi yok bunun acil yapılması azım zman kaybetmemek gerek gibilerinden yalan söylemeyecek bir dr. olmalı. emre bey paracı değil belki öenerebilceği bir doktor varsa kendi gibi biri oalbilir. ya öneml konularda tabiki para vericez ama gereksiz her şeyde panik yaptırıp para tırtıklamayacak bir ilazım. benim dr.um sadık efendi geçen o şekilde davranmasaydı ona danışacaktım hani aramak istemiyorum kendimi tutamayaıp laf sokmaktan korkuyorum.

birde benim çevremde doğum yapan yok 2-3 kişi var onlarda erdem hastanesi ve pendike gittiler. görümcemde kocam averdiği akılda avicenna var sizin orda orayada gidebilirisiniz demiş. ualan oraya ben kanımı bile vermem tahlil edin diye. bize verdiği akıla bak hele kıytırık bir hastaneden bahsediyor mahalle hastanesi. düşününki sperm testi bile yaptıramadık dr.ları yokmuş izindeymiş falan falan. birde doğummu yapılır orda. şimdi sorsan fiyatını ucuzda değildir yani.

Son düzenleme:

canım bence kendini yorma aynı testi iki kez yapıp içine kurt düşürme. bazı doktorlar zaten 2 li test normalde ense kalınlığını falan ölçüp 3 lü teste gerek bile duymuyolar. sen bilirsin ama bence zaman kaybediyosun hala hastane seçimini yapmamakla. ben de memorial ataşehir de cem demirel denilen adamın ismini duyuyorum hep imkanın varken doğumu karşılıyoken git. zaten gebelik de önemli şeyler 2 li ve 3 lü testler şeker yüklemesi ve 20 haftadaki detaylı ultrason. bunların hepsi için zaten zk ya yalan atıp buraya devam edicem dersen sana sırasıyla hepsine gün verirler zamanı gelince. hem de asistan da olsa yalandan da olsa sonuçların çıkınca oraya da gösterirsin adet yerini bulsun diye :)
bence hiç düşünme memorial medikal park dan daha iyi bir grup.

valla bende bilemedim şimdi. 14. haftada yapılabiliyorsa demekki bir sıkıntı yok. burda bir arkadaşım 2 li testi yapmadı. gerekçeside şuydu... çocugun sakat olup olmayacağı vs belli oluyormuş. ben bir anormallikte olsa doğuracam. aldırmayacağım için yapmama gerek yok demişti. doğduktan sonrada herhangi bir havale vs durumundada sakat olabilirmiş... sen içim rahat etsin diyorsan 100 tl verip yada başka devlet hastanelerinde daha yakın tarihe alabiliyorsan al. parasız yaptırmış olursun.

onca ilaçtan sonra birşeyler çıkacak tabii... ben acile gittiğimde kan aldılar. sonra beyaz kürelerde sorun var enfeksiyon geçiriyorsun dediler. umuttaki süleyman beye sordum. bu tedavi sürecinde kullanılan ilaçlar yapıyor dedi.

evet biliyorum zman kaybediyorumda napim birilerinin önereceği bir isim olsun istiyorum. ben medikal parkı hiç düşünmedim zaten rahim filminde polip gibi bişey var ayağı yapıp ekstra 155 lira ultrason parası aldıktan sonra orası hakkında hiç ama hiç iyi düşünmüyorum. ha memnun olan arkadaşım var hatta benim arkadaşlarımda oraya gitti memnun kaldılar ded ama nedense ben ısınamadım. bakalım inş. bu hafta kesin karar veririm.

evet bir çok kadının savunması o allah göstermesin sakatt olsa doğurcam demeleri. ha belki ço kço kciddi bir sorun yoksa önelem alınabilcek bir durum içinde yapılıyor olamazmı bu test. ne bilim dr. ısrarla yaptırdıklarına göre bir bildikleri vardır. her ne olursa olsun yaptırmakta fayda var. ha kötü bir varsa eğer aslında bilmemekte fayda varda ne bilim insan genede her ne varsa yaptırmak istiyor. yoksa annemde ne farkın kalırdı. kadın bi hamile kalmış bir doğurmuş. 3 doğumuda evde yapmış babam hastaneye götürmüş ben burda doğurmam ölürsemde evd ölüyüm deyi evde doğurmuş. çok şükür üç kardeşte sağlamız diyorum ama herkes annem kadar şanslı olmaya bilir. nede olsa o zamnında doğal beslenmiş hep biz gibi hormonlu gıdalarla beslenmemiş ya.

valla isteyen eleştirebilir, yerden yere vurabilir, günah diyebilir ama benim seçimimdir, ben bir sakatlık varsa doğurmam. çok yakınımda örneğini yıllardır görüyorum. en yakın arkadaşlarımdan birinin kardeşi down sendromlu. anne baba evladımız diye aynı derece seviyor olabilir ama yarın öbür gün öldüklerinde ne olacak belli değil. arkadaşım desen kardeşi yüzünden evlenemedi. hem insanlar genetik zannedip, bu kızın da çocuğu böyle olursa diye istemiyorlar hem de biliyorlar ki o kardeş o kıza ömür boyu yük. anne baba göçüp gidince o bakacak, ilgilenecek. e her damat da evinde özürlü bir kayın birader istemez. yani bu işler aman evladımdır sakat da olsa doğururumla bitmiyor. o yüzden tüüüüm testlerimi de fazla fazla yaptırmaya niyetliyim.
bu arada zk gebe izlem 2den 9 ocağa randevu aldım. doktor nazan tarhan görünüyor. sen hangisine gitmiştin duygucum?

yinede allah başa böyle birşey vermesin. bunları düşünmek çok erken. inş herkes sapa sağlam çocuklar dünyaya getirir. benim gittiğimde odanın kapısında bülent tandoğan yazıyordu ama kendisi yoktu asistan vardı. cem tekemiydi. karatekemiydi neydi ama adı cemdi.

amin canım amin... allah hepimize sağlıklı çocuklar versin.

ya beni de transfer tasası tuttu. rüyamda kendimi transferim olmuş gördüm transferden sonraki ilk 1 saatte falanmışım nasıl dikkat ediyorum ama ilk tuvaletimi yapmışım falan
hayır olsun inşallah. siz hepiniz atlattınız o süreci. nasıl geçecek transferden sonraki 12 gün. napıcam ben :)
yatsam yatamam 1-2 gün dikkat edip normal hayatıma geri dönerim diyorum. ama evde yalnız kalırsam takarım kafaya. yine anneme mi gelsem kalmaya en azından onunla çıkıyoruz dolaşıyoruz kafa dağıtıyoruz günler çabuk geçiyo. ama kocamı da yalnız bırakmak istemiyorum. annem istersen ben gelirim diyor öyle de yatalak değilim ki içim durmaz annem var diye yapar ederim bana daha çok iş çıkar. kararsız kaldım tek bildiğim yalnız kalmak istemediğim. çünkü o zaman zaman duruyor sanki.

transferimi yarım dolu mesaneyle yaptıkları için benim 3-4 saat çişim gelmemişti. o yüzden de tuvalete gitmedim. orada 1-1,5 saat dinlendim. arabayla eve gelirken, her halde gerginlik sonrası rahatlamayla uyumuşum:))) evde de 5 gün katiyen ayakta durmadım, hiç bir iş yapmadım, dışarı çıkmadım, hep oturdum. bir tek tuvalete gidip gelmek, su ve yemek için kalktım bile denebilir. 5. gün karşıdaki sağlık ocağına gitmek için ilk defa dışarı çıktım, bir de markete uğramıştım o da toplam 100 metre ancaktır. ilk defa 7. gün gerçek anlamda dışarı çıktım, annemle kendimi fazla yormadan çarşı pazar dolaşmıştım biraz. 12. güne kadar da yemek falan hariç yine pek iş yapmadım. oyalanayım diye 2 tane kitap bitirdim:))) bir de sanırım progestanın etkisiyle çok uyudum. her gece 8-9 saat külçe gibi uyuyup öğlen yine uykum geliyordu 2 saat falan daha uyuyordum. hatta daha bu hafta ancak o uyku hali azaldı.

insan böyle ikilemde kalıyor yaa. bişey varsa bile güya bişey yapılamıyormuş. ben hiç araştırmadım bu konuyu ama o arkadaşım öyle anlatıyordu...
eskilerde herkes sağlıklı doğuruyormuş ama biz hormonluyuz :))) eskiler gibi olamayız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…