senin böyle aldığını bilseydim söylerdim ama hiç aklıma gelmedi 1 kutu aldığın( BEN İLK GİTTİĞİMDE DOKTOR günde 2 doz yazıyorumki 2 kutu versinler sen bir doz yapacaksın dedi. 2 kutu aldık. geçen gittiğimizde yine aynı şekilde günde 2 doz yazdı ve 2 kutu aldık. bizimkide 95 tl içinde 10 tane var. bizim paya düşen kutu başı 15 tl... 3. ayda sana heyet raporu cıkartırız 3 aylık 3 aylık alırsın dedi. bu gidişimde heyet raporunu neden şimdi çıkartmıyoruz diye sorayım.. neden 3. ayda.
bu arada nevincim tesadüf müdür yoksa bir etkisi oluyormu tam bilemiyorum ama 3 gündür göbeğime iğne yaptığımda üzerini kapatmayıp yaklaşık 35/40 dk öyle yatarsam hiç morarmıyor. yapıp 5 dk içinde giysilerimi düzeltip kapatınca morarıyor... ben biraz daha deneyeyim eğer devam ederse sende öyle yap.. morartılar benim içimi kötü yapıyor o yüzden benim için önemli bir konu :))
canım benim hormonlarımda belli başlı bir sorun yoktu. elimde en yakını henüz 1 ay önce yapılmış 3 hormon tahlilliyle gittim. iğnelere başlanacağı gün progesteron baktılar. yüksek çıksaymış iğnelere başlamayacakmışım, önce onu düşüreceklermiş. sonra iğnelerimi olurken, yumurta çatlamayı önleyicilere başlamadan e2 bakılıyormuş ama sizin yumurtalarınız normal seyrinde büyüyor gerek yok dendi bakılmadı. sonra tam çatlama iğnesini vuracağım gün bu sefer hem progesteron hem e2 bakıldı. sorunlu çıksaydı yumurtalarımı toplayıp transferi yapmayacaklardı. dondurup transfer için hormonların düzelmesini bekleyeceklerdi. onda da bir sorun çıkmadı transferim yapıldı. yani toplamda 2 defa progesteron 1 defa da e2 bakılmış oldu. ama bu tamamen her şey doğal seyrinde gittiği için ve sıfır ohss riski olan bir hasta olduğum için böyle oldu.(malum pko'nun tam aksine rezervde azalma var bende) sana pko'n olduğu için muhakkak daha fazla bakacaklardır.
anladım canım sağol. en az iki kere bakıyor anladığım kadarıyla. bazı merkezler hiç e2 bakmıyor tamamen ultrasonu baz alıyor. çoğu merkezde bir kez bakıyor ondan sordum. ama pco dan dolayı sık bakılır söylediğin gibi.
ay ne bileyim benim de ilk ist tüpte yazdıklarında zaten kendi eczanelerinden getirttiler 2 kutu birden aldım. ben de reçeteye hiç bakmamışım. sonra aile hekimine yazdırdığımda,doktor 2 kutu yazdığı halde hep 1 kutu verdi. benim de dozu yükseltmek hiç aklıma gelmedi. her defasında saf saf günde 1 doz kullandığımı söyledim.
evet senin neden şimdiden rapor çıkmıyor anlamış değilim hani bu ilacı uzun süre kullanacağın belli sonuçta.
ben morarıklara alıştım artık. kardeşim senin gibi hiç bakamıyor kötü oluyor. yılbaşı için buradayken kollarımı karnımı gördüğünde dehşete düştü:))) ben iğne yaparkende hemen başka bir odaya kaçıyordu:))
yok canım, illa hormon bakıyorlar. hatta emre bey bana tedavi boyunca hep açıklamalar yapmıştı. bugüne kadar gözlemlenen bazı istatistikler varmış, işte progesteronu, östrojeni şunun üstü olan kadınlar yüzde bilmem kaç daha az hamile kalmış, altı olanlar şöyle başarılı olmuş falan diye. o yüzden hormonal değerlere önem veren bir doktor. tedavide olsun, transferde olsun başarı için hormonal olarak optimum değerlerde olmanı istiyor. yok o değerleri taşımıyorsan da şansını yükseltmek için gerekirse 1 ay bekleriz diyor.
anladım canım. hatırladım sana tedaviden önce progesteron bakmıştı. düşük çıkarsa mı tedaviye başlamıyor?
hayır 1'in üstünde çıkarsa başlanmıyor. transferden önce de 1.5'in üstünde olmayacak. e2 için de bir değer söylemişti ama unutmuşum.
anladım canım. emre bey baya inceliyor anlaşılan. ben yarın hastaneden raporumu alıp, hem fertil hem emre beye gidicem görüşme için. fertile giderim diyordum ama sadık bey temelli ayrılmış. bi alev hn la görüşeyim bir de emre beyle karar vericem ona göre ama emre beyin tedavi öncesi test istemesi korkuttu biraz. daha fazla ertelemek istemiyorum. erteledikçe stres artıyor çünkü.
Kızlarrr herkese iyi akşamşar şöyle bir girip bakayım dedim aşışama topiğinden de benimşe birlikte düşük yapan bir arkadaşımın test günüydü tüp bebek yaptırdı ve tuttu onu merak edip girmiştim size de bakayım dedim.
Nevin cim öncelikle transferi haber verirken seni tebrik etmeyi unutmuşum kende derdimden bebeğinin kalp atışlarını duymuşsunuz maşallah Allah kucağına almayı nasip etsin.
Sonaycan sana da maşallahhhh çift kalp atışı duymuşsun sağlıkla büyüsün bebeklerin.
Bahar cım raporun çıkmış hayırlı olsun umarım en doğru merkzi seçersin ve hayırlısıyla başlarsın artık tedavine.
Ben de zaman geçiriyorum işte havalar da soğuk evdeyiz bebişimle:) kar yağmadan kaptık göbüşe ısıttık onu yarınki perşembeyi saymazsak birsonraki perşembe test günüm 4 gün geçti 8 gün kaldı bugünü bitti say 7 gün:)
Hayırlısıyla inşallah tutunur bebeğim. Kendinize iyi bakın. Müjdeli haberle görüşmek üzere..
sonaycım biliyorsun ikiz gebeliklerde doğum iznine de erken çıkartıyorlar. tek gebelikte olduğu gibi öyle son dakikaya kadar çalışılmıyor.kaç gündür duygu hiç girmedi, merak ettim. giriyorum kimse yok, giriyorum kimse yok :)) bende 2013 ikiz annelerini okuyorumda baya zorluk çekenler hatta 5/6 ay sürekli yatanlar var.. allah korusun yarabbim.
sonaycım biliyorsun ikiz gebeliklerde doğum iznine de erken çıkartıyorlar. tek gebelikte olduğu gibi öyle son dakikaya kadar çalışılmıyor.
ben dün epey ev işi yaptım, aralarda dinlenirken ancak bir iki bir şey yazmaya imkanım oldu. duygu işte yoğun sanırım. bu arada sana bir şey sormak istiyorum. bende arada böyle kalbim sıkışıyor gibi oluyor. birden 2-3 dakika küt küt atıp düzeliyor. özellikle 10 gündür falan var. bu kan sulandırıcılardan şüpheleniyorum. içinde sodyum olduğu için tansiyonummu yükseliyor artık hiç bilmiyorum. (normalde çok düşük tansiyonum vardır 9-5 falan çıkar, ama bu ilaçlarla 12-7 falan çıkar oldu) sende hiç böyle bir şey oluyor mu?
NEVİNCİM BENDE riske atmamk için zaten erken izne çıkmak isterim :) ben halen iş falan yapmıyorum. eşim yaptırmıyor bende yapmaya korkuyorum bişey olur diye.
kalp çarpıntısı bendede oluyor. bende başlayalı 3/5 gün oluyor. böyle dışarda atıyor gibi hızlı hızlı pıt pıt pıt... demekki kan sulandırıcılardan. tansiyonumda 11/ 7 çıktı. haftaya çarşamba doktora gidince çarpıntıyıda sorayım bari
tabi sen bilirsin senin seçimindir canım, neresi aklına yatarsa hangi doktora daha güven duyarsan orayı seçersin.
Kızlarrr herkese iyi akşamşar şöyle bir girip bakayım dedim aşışama topiğinden de benimşe birlikte düşük yapan bir arkadaşımın test günüydü tüp bebek yaptırdı ve tuttu onu merak edip girmiştim size de bakayım dedim.
Nevin cim öncelikle transferi haber verirken seni tebrik etmeyi unutmuşum kende derdimden bebeğinin kalp atışlarını duymuşsunuz maşallah Allah kucağına almayı nasip etsin.
Sonaycan sana da maşallahhhh çift kalp atışı duymuşsun sağlıkla büyüsün bebeklerin.
Bahar cım raporun çıkmış hayırlı olsun umarım en doğru merkzi seçersin ve hayırlısıyla başlarsın artık tedavine.
Ben de zaman geçiriyorum işte havalar da soğuk evdeyiz bebişimle:) kar yağmadan kaptık göbüşe ısıttık onu yarınki perşembeyi saymazsak birsonraki perşembe test günüm 4 gün geçti 8 gün kaldı bugünü bitti say 7 gün:)
Hayırlısıyla inşallah tutunur bebeğim. Kendinize iyi bakın. Müjdeli haberle görüşmek üzere..
valla sen böyle deyince bir rahatladım. iğneden şüpheleniyordum ama hani kendi kendime kuruntu da yapmaya başlamıştım. ben de doktora muhakkak sorayım.
benim evde ipin ucu kaçmıştı artık dip temel bir temizlik istiyordu. fakat yoruldum mu yoksa kapı pencere açılınca üşüttüm mü bilmiyorum akşam hasta oldum zaten. önce vücudum kırılmaya başladı, bir baş ağrısı saplandı, sonra da bir üşüme geldi. zaten dün bütün gün bulantım da çoktu. saat 9 bile olmadan öylece sızmışım kalmışım. eşim gece 10:30 gibi işten geldiğinde beni zar zor uyandırmış:))) neyse ki sabah iyi uyandım.
canım emre beye karar verdim ve ilaçlarımı aldım. zamanında adet görebilmem için progesteron verdi. umarım bu sefer yolunda gider.
canım emre beye karar verdim ve ilaçlarımı aldım. zamanında adet görebilmem için progesteron verdi. umarım bu sefer yolunda gider.
ikimizde olduğuna göre iğnenin bir etkisi olabilir.
aman dikkat et, boşver temizliği falan, bak hasta olmuşsun işte. kimse pislikten ölmemiş :)) benim eşim haftada bir temizlik yapıyor sağolsun. dün ailesine söyledik, valla görümceler falan ağlamaktan telefonda konuşamadılar :) kayınvalidem sakın bir iş yapma, hiçbişeye elini sürme diyor. baktım oğlunada iş yaptırma diyorki oda ''iş yaptırmıyorum anne, yemekleride ben yapıyorum, hepsini ben yapıyorum, tamam anne'' falan deyip duruyordu :) hiç yapamamm valla..
bulantılarımda varla yok arası. bir korkuyorum sonra daha başlamadı tam diyorum. bugünde kasığımda ara ara batma, ağrı gibi bişey oluyor.. allah bir tamamına erdirsede rahatlasak. en ufak bir ağrıda korkuyorum. böyle hep korkuyla çok zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?