Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
günaydın kızlar her sabah olduğu gibi gene erkenden hortladım uyku tutmadı. birde gece aklıma bişey geldi sorayım dedim. şimdide açma ve börek yapıp fırına atsam 15-20 güne bozulurmu? mesele zeytinezmeli açma ve patatesli mini milföy yapayım diyorum soğuduktan sonra buzluğa atarım. doğumdan sonra geen olursa ikram etme anlamında düşündüm. daha önce hiç börek çörek işi yapıpta buzluğa atmadım. tadı nasıl oluyor ve dola kokusu siniyormu ? denedinizmi sizler. hani diyceksinizki adım başı pastane dolu eşin gider bir koşu alır. bizde öyle düşündük ama şimdi evdeyim ya vakit geçsin diye oyalanayım diyorum. birde onca malzeme kullancam birde emek olacak sonrasında çöpe gitmesiden korkuyorum ne dersiniz yapsammı yoksa hazır almak dahamı mantıklı. eşim tepsi börek sip. ederiz dedi ama önceden söylemem hani gelen giden durumunu bilmediğim için olmadı 1 er klo alırız dedim ok. dedi. ama bende vakit geçsin ve çeşit olsun dye düşündüm. hatta yaprak sarmadamı yapsam. gün aşırı bişey yapıp dolaba atsam. bu hafta oyalanmış olurum:) ama sarma olayını millet çiğden atıyor o nasıl oluyor? bu onuda deneyimleriniz varsa yazarsanız ona göre yapıp atayım buzluğa.

duygu pismisler dondurucuda nasil oluyor bilmiyorum ama yaprak sarmayi sarip atiyolar pisircekleri gunde cikarip pisiriyolar borekleride hazirlayip atiyolar sonra o gun cikarip pisiriyolar ben yapmadim ama bizimkiler yapiyor mesela kol boregi falan yapip at dondurucuya sonra ogun cikarip pisirirsin tabii lahusa olucaksin bebis olcak falan ama evde yaninda birileri olursa yardimci olur ne guzel dogumun yaklasti bebisine kavuscaksin ....

aynen gelen de sağolsun gelmeyen de boşver sen işine gücüne bak. annen de artık başka bir eksiğini karşılar. kadın iyi düşünmüş göstermeden almayayım demiş ama sizinki daha kullanışlı. olmazsa onun parasını versin size böylelikle o almış olur. valla uykuya çok düştüm dün sırf sıkıntıdan 4 de yattım 6 da uyandım akşam da avm ye gittik eşimle baya yorulmama rağmen yatında uyuyamadım. tam 5 kere uyandım gece daha doğuma çook var uykuya şuan alışsam bile sorun olmaz yani. ki hep böyle uyuyamayız ki doğum yaklaştıkça yapılacak şeyler çoğalacak. şimdi ne kadar istirahat edersem okadar iyi. ama baş ağrısı yaptı avm de gezerken fazla uyku da aptallaştırıyor.
ben bu sene kimseyi çağırmicam. eşim de yeltenmez zaten. eğer sadece annemleri alalım derse de yapamam dicem. ha 2 kişi ha 6 kişi aynı telaş bu sene beni idare etsinler dicem ama oda demez sanmam yani.

valla sana diyorum ya arada bırakıp kaçacak birileri muhakkak olmalı canım. o yüzden çok da ilişkilerini bozma. dediğin gibi bırakır gidersin senin de kafan rahatlamış olur. 1 yıl tiyatro ya gitme demek mantıksız. insan bunalır. çocuğun maskarası olmaya gerek yok onun sizi yönetmesine izin verirseniz hiç plan yapamazsınız.

ah sonaycan işte idare ede ede ben de şiştim. artık telefon huyuna alıştım zaten ona bırakmıyorum işimi aranacaksa başkasını ararım asla işimi ona bırakmam güvenmem çünkü. de hadi dün işi varmış yoksa aradı. demekki nasıl ağrıları vardı. valla bu sabah uğradım da acıdım da kocası ve çocukları yapmak zorundasın sen bu evin hanımısın havasındalar. eniştem bile ben nasıl çalışıp para kazanıyorsam sen de evinin işini yapmak zorundasın diyolar. ama 1 kat değil ki 4 kat. çok anlayışsızlar acıdım yani. doktor ameliyata gerek yok demiş. fizik önermiş ilaç vermiş falan aman iyi dedim. kadın al diyorum anlamıyor. ev işi beni yormuyor çocukların hizmeti beni yoruyor diyor. laf da anlamıyor. bana ne ben de sen bilirsin dedim. ev senin iş senin nasıl biliyorsan öyle yap.

tamam duygucan sakin ol. varmı bende o göz sence artık? zaten kimse benden iş isteyemez utanır insan be. ayrıca herşey yolunda olsa bile ben bu bebeğe zor kavuştum kendi evimin işini bile yapamıyorum derim olur biter. sonaya da yazdım. acıdım da kadına. istemeseydin 4 katlı ev diyomuş eniştem. halbuki zaten istememiş. 2 katlı bahçeli bişey istemiş te imar 4 kat diye çıktıkça çıktılar. o zaman sorsaydı ya karısına temizleyebilecekmisin diye. çok zulümkar ev halkı. bu da kuduruk. laftan anlamıyor. bahçe işi hasta etti seni diyor eniştem anlamıyor laftan. ben de karışmadım. kadın al diyorum yok kadının arkasında dolanmak gerekirmiş. çay vermek gerekirmiş daha çok stres olurmuş. çocukların dili bir karış. o bende ev işinden değil gerginlikten fıtık olmuş. rahatlamaya ihtiyacı var. dinlense geçecek de. gezmeleriden de geri kalmadığı için hemen laf sokuyo evdekilerde. o da gezmesin cidden hastaysa yatsın. gezinince geçiyormuş unutuyomuş falan
doktordan sonra uğradım. bişeyi yok ilaç vermiş fiziğe git demiş. dedim biraz dinlendir vücudunu sinyal veriyor. tedavini ol hiçbişey sağlığından daha önemli değil. evde bakanın işini yapanın olcak ki dinlenesin diyor. bi arkadaşını örnek veriyor bekar görümcesi vardı her gün geldi işini gücünü yaptı diyor. laf atıyor aklı sıra. hiç oralı olmadım. benim yapacak insanım yok demeye getiriyor aklı sıra. o zaman yapma. 10 gün fizik görüp yapmasan evini bok götürmez. sen sanki bana çok yaptın da ben de sana yapacam. açıkça söyleyemiyor da çarptırıyor lafı.

sorma kız ne sıktım kendimi :) ameliyat önermemiş zaten ben de söyledim herkese ben ameliyatlıkım deyip duruyordu ya 4 yıl önce sana ameliyatlıksın diyen doktoru düşün ameliyat olmadığına göre demekki ameliyatlık değildin dedim. doğru söylüyosun dedi.
eltileri var hatta birisi bel fıtığı oldu o zaman aynı apartmandaydılar herşeyine bu hizmetlendi küçük eltisi de hamile şimdiden krallar gibi bakılıyo buna kimse bakmaz. anası da bahçe işine gezintiye gelince bayılır hergün kızına uğramaya bi günü olsun iş gereksin ortadan kaybolur hiç gelmez :) misafirlerle gelir. erken gelse bile tek bildiği iş sularla oynayıp veranda yada teras akıtmak.çocuklar gibi. zaten kaynatam hasta ve aksi bir adam o da bunaldıkça kaçıyor işte kızına işine geldiği gibi yaşıyor. bakmaya gelince ben de babanıza bakıyorum der gitmez. ama ben de gidemem. kolu kırılmıştı 1 kez gittim yemek yapmaya 40 tane mana buldu. buldu da bundu yani anlatabildim mi ? anası da 1 kere evini süpürdü. kocası yapsın. dimi ama. benim kocam nasıl yapıyor? sonra da ah insan kendi evinin işini yapamayınca yok kimseden fayda bilmem ne diye insanların yanında homurdandı. yapsan da aynı yapmasanda. benim biri geliip işimi görecek bırakırım istediği gibi yapsın. herşeye karışıyor. kışın ortasında soğuk suda öamurlu semizotlarının saplarını atma en lezzetli yeri onlar dedi de ellerim dondu. kendi evimde bile atıyorum kökleri çok çamurluysa.
valla cevap hazır bende. ilaçların içsin biraz dinlensin. öyle diyoruz itiraz böyle diyoruz itiraz durduk yere fıtık oldu zaten sanki. elbet işte yordun kendini ki vücut kaldırmıyor artık. aman nevo cum benim sinirim de geldi geçti. herkes kendi evine işine gücüne ailesine baksın.

böreği pişirip at. çıkarınca ısıt fırında aynı taze gibi olur mis gibi hiçbir farkı olmaz. yalnızca ağır kokulu peynirler kullanma. bikere ben lezzetli olsun diye ıspanağın içine koyun peyniri karıştırmıştım. ağır koktu sonra yiyemedik. lor yada yağsız tuz suz beyaz peynir kullan.
mesela ben elmalı kurbi yapıyorum.pudra şekeri elemeden difirize atıyorum. çıkarıp oda ısısına gelince pudra şekeri eliyorum aynı tazesi gibi oluyor. milföy de olur. bence yap. ama çok yorma kendini çok gelen giden olmaz ilk zamanlarda. gelenler de kendileri yapsınlar senden istemesinler. pastaneden kuru pasta alır şerbetin yanında verirsin o da yeter. ama vaktim var yapıcam diyorsan birer tepsi yap bence bişey olmaz.

dedikodulardan sonra gelelim doktor kontrolüne. AFP testimiz de temiz risk değerlerinin altında çıktı bir sorun yok çok şükür. bu sefer iyice idrara sıkışıp gittim 4cm yani 40mm çıktı rahim boyum.gerekli görmüyor dikişi. gerekirse atarız ama gerek yokken o da bir komplikasyon dedi. progestana bebek doğana kadar devam edicez bu şekilde dedi. diğer ilaçlara da devam.
rahim boyu için nelere dikkat etmem gerekli deyince ağır iş yapma günlük hayatını yaşa dedi. ilişki olabilir içeriye boşalmadan dedi. ben sormamıştım ama o söyledi(herif istemez inşallah :))
cinsiyetine de tekrar baktı kız dedi. alışverişe başlayabilirmiyim dedim. başla değişirse bize getirirsin aldıklarını dedi ve güldü :) hatta kahkaha attı ilk defa bu kadar samimi ve neşeli gördüm doktorumu. sonra yeniden baktı kız kız dedi. değişmez sanırım.
bir sonraki kontrol aylık rutin kontrol. detaylı ultrasonu sordum gel ben seni yönlendiricem dedi. biz de rıza madazlı ya gidicez dedik. tamam o zaman ona git sonra bana gel dedi. bu şekilde ayrıldık kızlar. Allah böyle devam etmeyi nasip etsin çok şükür sorun yok. şimdi 1 ay bekle bakalım. 3 ağustos a randevu aldık.
ondan önce de rıza beye gidip detaylı ultrason yaptırırız. 22. haftanın içinde oluyor o dönemde. bayramdan sonraya bırakmak istemiyorum.

hadi gözün aydın elifcan herşey yolundaymış maşallah . bence sende artık rahim boyunu ve dikişi düşünüp durma. illa kısaltıcan yani:)) bundan sonraki kontrollerde doktor sürekli ölçer emin ol. eğer yolunda gitmeyen bişey olursa sana söyler. yani rahim boyuın normalse belkide kalkıp sana rahim boyn iyi deme gereği bile duymaz. bu sebepten sende artık kısalcak dikiş olcak deme. bak normal hamilelerden hiçbir farkın yok. ama sen genede görümcek gil sorduğunda doktor iş yapma bol bol dinlen dedi dersin

ilişki konusunda ne güzel kendi açıklama yapmış bixim doktor hiç bahsetmedi bile. ha serbest deseydi bile zaten biz yapamazdı aman bişey olacak korkusundan. eşinindeisteyeceğini sanmam malum onca zaman kıçımız yırttık olsun diye o da böyle bir riske girmez. doktor her ne kadar sorun yok yapabilirsiniz desede bence kalkışmayın :)))) valla zaman çabuk geçiyor bak biz sonuna geldik diyelim. artık açılışı ekimde falan yaparım diyorum:))) doğum, lohusalık rahmin ve vücudun toparlanması derken ekimi bulur zannımca:)))

detaylı ultrason içinde bencede bayramdan önce git en azından herşeyin sorunsuz olduğunu görürsen bayramında rahat geçer. sürekli keşke bayram öncesi gitseydim demezsin. senin kontrolünün olduğu zman heralde ben doğurmuş olurum. gerçi bebeğin gelmeye niyeti yok gibi ama.eşim merak etme zamanı geldi durmaz gelir diyor. birde sakin bir bebekki içim parçalanıyor resmen( inş dğuncada sakin uslu olur böyle karnımdaki gibi diyorum. eşimde çok usluda olmasın diyor. tabi nede olsa kendi bakcak ya:))

canım ben hamuru mayalı yapcağım için pişirmek gerek. yan hazır yukfadan olsa evet börekleri yap at dondurucuya sonra çıkar pişir. ama mayalı ve milföy olcağı için pişirsem nasıl olur diye düşünüyorum. yaprak sarmayı millet hep apıp atıyor sonra çıkarıp pşiriyor ama onuda becerebilmek gerek sanrıım( daha önce hiç denemedim. artık bu şekilde denerim yap çö olur ya yenir. deneyip görcem.

iyi bari aynısı gibi oluyor diyorsan riske girip deneyeyim hem bana iş çıkar oyalanırımda zamn geçer. yoksa çok milletin gelceğinden değil yani. olmadı parça parça çıkarır biz yeriz :))) yok öyle peynirli bişey yapmıycam. zaten yapsamda koyun keçi peyniri kullanmam çünkü normaldede yemiyorum zaten. zeytinli açma, patatesli milföy. birde nette gördüm elmalı milföy(üzerine toz şeker) hani marketlerde bir ar vardı ya kat kat diye bişey ondan. basit şeyler beni çok yormaz diye düşündüm. ama elmalı kurbi zor olur açmak falan gerekiyor. gerçi açmayıda açıyorum ama 2 si yorar beni. olmadı birde bimde süperfrehin ıspanalı peynir dolama böreği var ondanda yapabilirim.

hiimm anladim canim aman siz iyi olunda bebisle yiyecek icecekde hal olur bende hic yaprak sarmadim tek basima hep ici annem hazirladi yanii o yuzden anliyorum seni

çok şükür duygucum herşey normal gibi görünüyor. ben de rahatladım artık. ama yine de her an herşey olabilir tedbiri elden bırakmamak lazım bu şekilde devam ederim hayatıma işte. bir yandan son aylarda sorun çıkarmı bebek büyüdükçe sorun olur mu diye düşünüyorum biryandan da şimdiye kadar bir sorun çıkmazdı birazda Allaha emanet ne yazdıysa onu yaşarız diyorum. inşallah kucağımıza alırız.
ilişki için evet açıklama yaptı ama biz yapmayız gene de sonra bişey olurda ilişki oldu da ondan oldu diye üzülürüz. eşim in de bazen aybaşısı tutar gibi tutuyor naz yapıyor ama biliyorki olmayacağını :) tedavideyken olduğunun tersine dönüyor herşey. demekki herşey yasakken tatlı sen de açılış için çok bekleme zaten 40 gün lohusasın. tekrar adetinin gelmesi de 60 günü bulur lohusalıktan sonraki ilk adetini görünce başlarsın mesaiye malum 9 ay olmadı aradaki farkı kapatman lazım :))) zaten bebe de 2 aylık olur o zaman. çok zırlayan bişey olursa bu sefer de bebekten vakit bulamayabilirsiniz. karnında sakinse bence de doğunca sakin olur. o kanaatteyim. ben detaylıya girene kadar sen çoktan doğurmuş olursun. 28-29 temmuz gibi gideriz prof a. o haftasonu da kendi doktoruma. bayrama içim rahat girerim dediğin gibi. bayramdan sonraya bırakırsam 23. hafta biter. organ gelişimi için geç olmaz da rahim boyu için bebek daha da büyümeden prof un da ölçüm yapmasını isticem. bak gördün mü azmin zaferi kısalacak kısalacak derken 34 mm olan rahim boyunu 40 mm e uzattım
ölçümler idrarın durumuna göre değişebiliyor. sıkışıksan daha uzun çıkıyormuş vs.. ama ortalama 35mm gibi bir değerde demekki. bu da bizi doğuma götürür inşallah. 2.5 mm in altını riskli buluyorlar. umarım 3 ay daha böyle gider. 7 aydan sonra zaten doğuma yakın kısalması normal.

mayalı hamur ben de hiç denemedim. ama bence olur. ısıtırsın mis gibi yumuşacık olur tekrardan. elmalı bana kolay geliyor. hamuru merdaneyle açıp pizza gibi 8 e bölüyorum sonra elmalı harç koyup doluyorum. aynı kruvasan şeklinde oluyor. ama annem milföyle yapmıştı bi sefer o da güzel olmuştu. yalnız dolapda dayanırmı bilmem. sen önce tuzluları yapmakla başla bence.

benim de misafirlerim var akşama kuzenler geliyor küçük teyzem çocukları falan 8 kişi e bizi de sayarsam 10 kişi. sakızlı muhallebi almıştım hakmar a gelmiş 3 lü paketi 2.95 tl idi. 2 kilo sütle karıştırdım pişirdim güzelce 12 kase çıktı. diplerine de birer kremalı rondo bisküvi koydum sütle ıslatıp dibi de süprizli oldu :) nevo supangle ile karıştırıp yapıyomuş kat kat döküyomuş ama ben cesaret edemedim. bir de kup da güzel durur o. 12 tane de kup yok evde :) üzerine de cevizle süslerim veririm. çay çerez meyva çeşrubat böyle geçiştiririm. zaten kuzenim sakın bişey yapma kızarım bak dedi. ben de bu kadar yaptım.
bir de izmitten akrabalar aramış. çocukları hayvanat bahçesine getireceklermiş uğrarız size de demişler. o da gelmeyin misafir var dememiş tabi. bir de onlar uğrarsa tam olur. rahat rahat otururduk kuzenlerle. artık gelirseler kapımız açık çay kaynıyor nasılsa.
erkekler balkonda oturur. biz de salonda. ben de yormadım kendimi balkonu fln eşim yıkadı akşam yemeğini erken yeriz biraz. şuanda da dinleniyorum işte. biraz ayakta kalınca belim kazık gibi batıyo. sabahtan doktordan gelince yemek yaptım 3 çeşit dünki miskinliğin acısına baya ağrıdı belim. dinlenince geçiyor. şimdi de dinleneyim ki akşam misafirlerle oturmaya halım kalsın :)

elif senin bebisinde iyi olduguna cok sevindim Allah korusun onuda karninda ...cok uzun yaziyosun hepsini okuyamiyorum arada iyimisiniz diye bakiyorum

elif senin bebisinde iyi olduguna cok sevindim Allah korusun onuda karninda ...cok uzun yaziyosun hepsini okuyamiyorum arada iyimisiniz diye bakiyorum

sağol canım. çok teşekkür ederim. Allah sana da nasip etsin en kısa zamanda nasıl gidiyor var mı yakın zamanda tedavi?

duyguuu, bebeğinin odasının fotoğraflarını gördüm çook güzel olmuş. allah içinize sindirsin, bebeğin içinde sağlıkla iyi günlerde yatsın.

bu hsonu bir kaç akraba ziyareti yaptık. fazla internete giremedim. eşimin evinden pek çıkamayan bir kaç yaşlı akrabası var, onlara gidip biraz gönül aldım. yine eşimin kuzenine gidip bebeğini sevdik. artık yeni doğan olmaktan çıkmış temelli bebek siması gelmiş. nasıl şeker bir şey olmuş anlatamam. eşimle 2 saate yakın kucağımızdan indiremedik:)))) eve dönerken ay hadi bizimki de gelse de sevsek olduk.
bu arada tuvalete kalkmaktan helak olduğumdan uykular bana temelli haram olmaya başladı. eskiden de 2-3 defa kalkıyordum ama bebek karnımda büyüdükçe temelli mesaneye baskı yapar oldu sanırım, ya da çok su içtiğimdenmidir nedir sayı artık 5-6 hatta 7 olmaya başladı. hayır bir de biraz çişim geldimi 1 saniye bile duramıyorum. hemen karnım ağrımaya başlıyor. sanırsın ki 3 gündür çişimi tutmuşum. sabahları da aynı sebepten uyumak katiyen mümkün olmuyor. 6 dedi mi ayaktayım. bugün de yine erkenden kalktım çamaşır yıkamaya başladım. kendimizinkiler bitsin bebeğin giysilerini de artık yıkayayım diyorum. zamanı gelmiştir...

evet ya bende fotoları attım ama buraya yazamadım mail attım diye neyse dier kızlar görmediyse bakarlar. işte elime geçeni koydum maksat ortalı toplansın. zaman içinde daha bir düzen alır heralde. bu arada valizimi tamamen düzenledim hatta eşim kapının girişine koydu. fazlalıklarıda çıkarttım. fakat benim giyeceğim sadece 1 gecelik var. dün baktım kapri bir pijama tak. alayım dedim ama içime sinmedi. olmadı bu hafta bir kadıköy yapayım diyorum. ama havalarda sanırım gene ısındı vucudum yapış yapış oluyor gene nem çıktı herhalde(( bende her gece en az 2 kere bazen 3-4 kez bile kalktığım oluyor. sabahları bende yatamıyorum en geç 8 de kalkıyorumki bu çoğu zman 7 oluyor. neyse az kaldı diyorum ama benimkinin gelmeye niyeti yok gibi. bazen acaba içerde olması zararlımı sezeryanal alınsamı diyorum ama doktorda hiç bişey demedi ben normal deyince. geçen gece uykum kaçtı benimki tüp bebek acaba 40. hafaya kadar içerde kalması doğru diye düşündüm nette araştırdım biraz ama pek tatmin edici bşeyler bulamadım. ama sakıncalı olsa doktor söylerdi heralde tüp yaptın riske girmeyelim ne bilim şu haftada alalım derdi heralde dimi (( sizin bu konuda duyumlarınız varmı?

nevo size iyi ziyaret etmişsiniz maşallah dün hava çook sıcaktı biz evde çıkmadık akşam geç saatte pazara gittik meyve ladım. öyleki pazar toplanıyordu hani çöpeler kalmış desem yeridir ama kiraz 5 liraydı. vişne alıp dolaba atayım dedim kg.su 5 tl dedi(( halbuki 2 hafta önce çıktığıonda 2,5 lira yazıyordu acaba düşermi hem ilk mahsül belki sonraki haftalarda daha güzeli gelir diye almadım aa içimd şüphede kalmıştı( keşke alsaymışım

buarada elifcan ıunnadoda söyledğin çantaya baktım 150 TL indirimli hali :))) malum bende daha çanta almadım ya. hala bakınıyorum. yuhh dedim 150 miş birde inmese ne olurdu acep.

bende kendim iş çıakrdım bugün patatesli mini rulo milföy ve elmelamı kurbi yapcam (milföylüsünden vazgeçtim hamurunu kendim yapcam) yarında açma yaparım. çarşambada sarma yaparım olur biter. ha birde super freshin ıspanaklı böreğini aldım öylece attım buzluğa bir arada onu çıkartıp pişiririm.

Günaydın kızlar. Herkese güzel bir hafta ve hayırlı ramazanlar diliyorum.
Duygu cum odanın fotoğraflarına baktım çok güzel olmuş herşey mis gibi yerleştirdiğine göre kokusu da çıkmış 1 hafta içinde. Allah güle güle o beşikte yatırmayı nasip etsin canım. Bütün cicilerini giydirmeyi nasip etsin.
halınız çok güzel olmuş odaya uymuş ve renklendirmiş. park yatağın da rengi çok güzelmiş ilerde yine odasına koyarsın onun içinde oyun oynar.
çerçeveleri evet eccik abartmışsın :) bir iki tanesini kendi yatakodana koyarsın bebek doğunca içine de doğum fotolarından koyarsın.

ben de kahvaltımı ettim. evi toparlicam birazdan. sabah damacana dan cam su şişesini doldurdum elimden bir kaydı yere düştü tuzla buz oldu heryere de yayıldı sular. onları topladım. halının üstünde minik minik camlar kaldı. kurusun diye biraz bıraktım mecbur şimdi süpürge açıcam oraya.evi de dolandırırım artık fazla yorulmadan. öğlenden sonra da ablamların siteye gidicem bir komşusuna toplanıyolarmış hediye de götürmek istiyodum kadına iyi oldu arabayı da koymadık garaja basıp gaza gidicem yürümekten kurtuldum. eşim de kıyamıyor bana ben gidene kadar güneşte yanıyor kıymetli arabası ama ses etmiyor :)
bu arada bugün takvimimde yazan şey dikkatimi çekti. kız bebekler bütün yumurtalarıyla doğuyolarmış. yani rezerv gibi bişey sanırım. tüm ailesi hazır falan yazıyor :) eşime mail attım da takvimi. yumurtaları nın daha doğmadan hazır olması gerçekten çok ilginç inşallah çoktur yazmış :))) anası gibi kısır olmaz inşallah. inşallah bende olmayan sağ tüp ve sağ böbrek kızımda olur

sağol canım. çok teşekkür ederim. Allah sana da nasip etsin en kısa zamanda nasıl gidiyor var mı yakın zamanda tedavi?

bende kist olusmustu bu ay dogum kont.hapı kullandım sımdı bıttı beklıyorum adet olunca zk gitcem eger sorun cıkmazsa 2.asılama için baslıcaz beklemedeyım yani şuan

sağol elifcan daha iyi leri sana olsun. ya çerçeve hep gezerken beğendiklerimi almıştım sonra açmaya kıyamadım dur bebek olursa onun odasına koyarım dedim zaten içine resim koayrsak duvara asarım tabisi duvara çivi çakmaya kıyabiirsem. sürekli çviler çakmayı sevmem. öyleki 5 senedir duar saatm ortalarda geziniyor :))

cam kırığı kötü şimdi ilerleyen günlerde önüne gene çıkar sağdan soldan dikkat etse iş açma başına ve halıyı çırpmaya kalkışma:)) benimde süpürge açılması gerek ama eşime dedim bir ara işten gelince akşam açarsın tamam dedi. artık seneye açar:))) 2 tane cam sildim hafta sonu bebeğin odası ve çalışma odasının ve o 2 odanın yerlerini sildim. hava serin olaydı elimin uzandığı ada salonuda yapardım ama gene nem çıktı (( birde başıma iş aldım işte başladım kurbi börek işine yavaştan yapıyorum. umarım emeklerim boşa gitmez ve buzluktan çıkardığımda lezzeti yerinde olur . bu arada sen bilirsin sarma yapıp buzluğa atcam ama pişirmeden atıcam. içini kavururke az suyla pirinçleri hafif öldürsemmi. bir yerde okumuştum sarmayı o şekilde yapanda vardı nasıl olurki acep. gerçi onu yarın yapcam ama daha önce dolaptan sarma çıkartıp pişirdiğin oldumu?

nevin cim ben daha şimdiden 3-4 kez kalkıyorum tuvalete sonlara doğru halim nice olur bilinmez. ben de çok su içiyorum. hatta yatmadan da progestanı içince 1 bardak suyla uykuya dalana kadar 2-3 kez kalkıyorum. azcık gelse de rahatsız oluyorum. bazen biraz biriktireyim diyorum eşim de tutma kalk ne varsa yap diyor. hatta daha şimdiden kolumdan tutuyor ondan güç alıp öyle kalkıyorum. ani hareketlerde tansiyon düşmesi olabiliyormuş hamilelerde. yavaş ve relaks hareket etmek lazım hep artık :)
bir abla da geçen gün dedi ki son ay yatamayacaksın çiişe gitmekten. kendisi 3 doğum yapmış. ayrıca 3 ü de sezeryanmış ve 3 kesisi de aynı yerdenmiş. çok da memnun kalmış. şimdi anlıyorum sen çiş deyince durumu :)
bize de cumartesi kuzenler geldi yedik içtik sohpet ettik ikramları da beraber hazırladık makineye varana kadar koyup toparlayıp öyle gittiler sağolsunlar. kuzenimin oğlu 2 yaşına yaklaştı vallahi sarıcı arı gibi vıy vıy hiç susmuyor acayip yaramaz enerji dolu yerinde durmuyor bir o kadar da sevimli. alışmamız lazım bizim de gürültüte 5 yıl çocuksuz iyi kafa dinledim.

çantaya ben de baktım hatta nevin e söyleyecektim. harbiden yuh. nevin amerikadan getirtirse eminim daha uygun olur :)
aman sonradan da çapraz asılan bir çanta neyimize yetmiyor diyorum. zaten yürüyerek biyerlere çok gitmeyiz araba var. bebek arabasına asarız falan. yürürken de çapraz asarız çocuğu da kocaya veririz tamam. yalnızsam da ya bebek arabasıyla çıkarım yada arabayla e merdivenleri falan da indirip bindiririz artık o kadar. duygucan bence sen hiç bu sıcaklarda kadıköy e gideyim deme. yollarda doğurursun valla. yok mu ayol evde temiz şöyle yeni yıkanmış bir gecelik yada kaprili bir takım? olmazsa akşam 7 den sonra çık mağazalar 10 a kadar açı. gündüz sıcağı yalnız başına işin yok aralarda.
doğum için de bebeğin 38. haftadan sonra anne karnında durması daha çok kilo almasına sebep oluyor bebek irileşiyor. her türlü gelişim tamamlandığı için vücut kilo almaya gidiyor. diğer bir topikte arkadaş doğum yaptı daha yeni sezeryanla doktoru 38 de almış ve ona rağmen 3400 kg doğmuş düşün. ama zaten 40 ı doldurup gelmezse sezeryan olursun bebeğin iri olması bişey değiştirmez. anestezi konusunda karar verdin mi tam narkoz mu alacaksın?

ben de geçen sene koymuştum vişne 3-4 poşet koca kış açıp yapmadım hamile kaldıktan sonra doğal meyva suyu niyetine tarçın ve karanfille kaynattım çok güzeloldu. ama bu sene kış namına özel hiçbir hazırlık yapmadım. pazara da gidemeyince insan alamıyor dolaba koncak şey. bezelye bir kere 1.5 tl den markette denk geldi taşıyamam diye çok almadım o da 2 poşet oldu. birdaha da 3.5 tl den aşağı inmedi. pazara da gidemediğimden kalıyor işte. olduğu kadar artık. çok atınca da yenmiyor taze fasülye atmicam mesela bu sene.
sen ne güzel oyalanıcak bişeyler buldun. çok ayakta kalma oturarak yap bari. elmalı da hamurdan daha güzel olur emin ol.
ben de sonunda o beklenen enerjime kavuştum kuduruk gibi iş yapasım var ama duruyorum. mutfağın halısını görsen leke içinde süpürünce bile rengi açılmıyor 2 ay daha çıksın da yaparım temizliklerimi. mantolama da başladı. ekim gibi bitecekmiş. o biter evimi de temizlerim. güzel olur. kışın bebek de var daha rahat ısınırız.
ben de kuzenimle konuştum ramazandan sonra beraber gidicez annemlere. onun da annesi orda oturuyor. büyük teyzemin kızı kuzenim. büyük teyzemle benim annem aynı mahallede oturuyolar. 2-3 ev var aralarında. o da anasına kalmaya gelecek ben de gidecem çarşı ya gidip yapıcaz alışverişi. 7 aydan sonraya bırakma ağırlaşır gidemezsin bir de bişey olur diyor. zaten 7 aydan sonra odasıydı pusetiydi beşiğiydi onları hazırlarız.

büyük alışverişi bayramdan sonra yapmayı planlıyorum. bu haftasonu da ben gidicem anneme kalmaya belki sabahtan birgün serinken uğrarız çarşıya bir fizibilite yaparız :)

bende kist olusmustu bu ay dogum kont.hapı kullandım sımdı bıttı beklıyorum adet olunca zk gitcem eger sorun cıkmazsa 2.asılama için baslıcaz beklemedeyım yani şuan

hayırlısı olsun canım. belki 2. aşılaman tutar. olmazsa da atlatmış oluyosun aşılama sürecini. tüp bebek raporuna başvurur en geç ekim ayında da denersin. ben doğurmadan inşallah sen de hamile kalırsın :)

sagol canım iyi dileklerın ıcın ıns. su 2.asılamayıda atlatsam yetcek bana tp bebekde daha rahat olcam özel hastane sorularımın cvp nı falan alcam yanı zk prosödur dısına cıkmıyor ne oldu bılıyomusun bunlar bana sebebsız dıyolar ya hormon testtınde tetesteron testtı yapmamıslar gecen ay yaptırdım (kıst var dediklerınde) bıraz yuksek cıktı tabii ertesı gun gıttım hanı kıst yuzunden tedavı olmuyorum ya bır ılac verır bu ay o degerde duser gıbı dusundum ayyy dr dıyorkı once kısttı hal edelım dogum kont.hapını kullan sonra hormon testlerını yenılerız falan basından savıyor vermedı ılac göya bu hap onuda dusururmus bılmıyorum ama ben dr hıc guvenmedım resmen basından savdı bakalım bu ay ne olcak bellkıde asılamalar tetesteron yuzunden tutmuyor ve dusurmek ıcın bısey yapmadı yani adet olunca 2.asılamaya baslıcakmıyız bılmıyorum endıselerım var kagnı gıbı ılerlıyorum gelısmelerden haberdar ederım sizi zaten hep bakıyorum ne yapıyosunuz dıye (zk hormon testlerı ıcınde tetesteron hormonuma bakılmamıs burda bir arkadas sayesınde ögrendım gıttıgımde baktırdım yuksek cıktı siz hıc baktırdınızmı? )

kapri pijamalara biliyorsun ben de çok baktım inan eeen güzelleri pierre cardin marka olanlar. hani bir de kumaşları kaliteli. tek yıkamada tepene çıkmayacak cins, senelerce kullanırsın. bence alırsan azıcık fazla ver onlardan al. hiç olmazsa paran yabana gitmemiş olur. yıkar yıkar giyersin. kadıköye gelecek olursan bana muhakkak haber ver. birlikte bakarız.
ben sürpriz durumlara karşı idareten doğum çantasından ziyade naylon bir poşet hazırlamıştım. yatak odasında duruyordu. bugün başka bir kaç parça eşya çıkardım. yıkayıp ütüleyip onları da koyarım. yani iyi kötü benimki de artık hazır olur.
40. hafta zaten bir bebeğin normal doğum zamanı. yani kesinlikle o kadar kalmasının zararı yok. sezeryanda 38de almalarının tek sebebi, ani olarak normal doğum riskini ortadan kaldırmak. yoksa 38de doğunca 2 hafta erken alındığından bebekler daha küçük alınmış oluyor. yani hiiiç kendini evhamlandırma. zaten öyle bir durum olsa doktorun söyler. ama şu da bir gerçek, seni bu evhamlara sürüklememek için 2 haftada bir kontrole çağırabilirdi. fazla rahatlığı yüzünden şimdi böyle kendi kendine kuruyorsun.
ben diyorum bu sene sebze meyve hiç ucuzlamayacak her halde. ben de daha 5 liranın altına kiraz görmedim. marketlerde falan 8 civarı. barbun fasulye falan da öyle mesela hala inmedi. mübarek sanki panzehir satıyorlar. elmalı kurabiyenin hamurunu bence de kendin yap. pudra şekerli bir tarif var o çok güzel oluyor. ben de bu hafta öyle bir kaç şey yapıp dipfrize atmayı düşünüyorum. kurabiyeleri pişmemiş hamur olarak atacağım. doğumda annem kalıpla keser pişirir. börekleri de yapıp pişmemiş olarak atacağım. poğaçayı pişirip atarım. bir de sarmayı sormuşun. ben sarmayı ve dolmaları malzemesini hafif kavurup, su ekleyip, yani yarı pişmiş pilavla saranlardanım. öyle buzluğa atarsan güzel oluyor. keza tamamen pişirip atarsan da fena olmuyor. ama çiğ pirinçle yine çiğden buzluğa koyarsan bence pirinçleri bozuluyor. kırık kırık kötü pirinçle yapmışın gibi oluyor. yani sana tavsiyem ya içini pişirip sar çiğden buzluğa at, ya da pişirip buzluğa at.

elif hani utanmasam bez bağlıcam diye dalga geçiyorum, o seviyedeyim artık:))))))) tam uykuya dalıyorum, hoop bir sancı, tuvalete kalkıyorum. mesane mesane değil adeta bir fasulye tanesi. saat başı dolup beni uyandırıyor.
o gürültü işine biz de alışcaz. evimiz yıllardır pek bir sessiz sakindir. hatta eşimle gittiğimiz yerlerde bile çocuk vız vızlanmasını pek tahamüllü insanlar da değilizdir. (bazısı hakikaten çok sinir bozucu oluyor) ama işte kendi çocuğumuz olunca allah sabrını da verir sanırım. unnadoda çantanın fiyatına ben de amanın oldum. amerikada 30-40 dolar arasına en güzelini alıyorsun o yüzden biz bekleyelim elifcim. üstelik o gösterdiğim çantadan ben kuzenime almıştım. şu an kullanıyor çok çok memnun, kullanışlılığı denenmiş de oldu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…