elifcan çok uyuma şimdiden şişersin valla evde otur yürü oyalancak bişeyler bul iş yapma ama ne bilim gündüzleri çok uyursan eğer sonra bünye alışır bebek olunca zorlanırsın. bende genelde 7-7,30 gibi kalkıyorum bişeyler atıştırıyorum zaman geçsin diye 1-2 gündür tekrar yatıyorum 10,30 gibi kalkıyorum ama böyle olunca da gece uykum gelmyor gelip salonda oturuorum hani uyutmasam eşimi uykusuz kalınca geriliyor totoş :)) yarın iş var deyip duruyor. bende sessizde salona geliyorum. bizimkidi oruç tutmuyor beyn işi yapıyorum zorlanıyorum diyor. valla haklıda yaz günü onca süre aç kalmak çok çok zor. bende tutamam ha saat 5 te faan açıldığı zmanalrda tutardım kafama esince ama bu kadar uzun zmaan olunca hiç yeltenmiyorum bile.
beşik olayını annem bana gösteriyorki değiştirme işi olmasın hani afasına göre almak yerine benim beğendiğim olsun istedi hatta alacakmışta yengem sormadan alma belki beğenmez demiş. onlar fotoyu attıktan sonra eşime gösterdim beenmedi kullanışsız olur dedi. ertesi gün gidip bu park yatağı aldık işte. ha bakarsan ikisinin fiyatıda aynı. küçük ama bizimkinin fiaytında. valla bişey demedim kardeşim sadece evlenmelerini 4 gözle bekliyorum aynılarını bende onlara yapcam :)))) kaç haftadır gelip bebek kurbisi yapcaktık deneme için. ama her hafta bir iş çıkarıyor kendine bu akşamda yalovaya gidiyormuş amcamlara. yani öncelikleri başka anlıycan. birde kız kardeş dersin erkekten daha yakın ama bizde hiç öyle bir durum yok valla. laf gelince evin uzak diyorlar ama çekmeköyde oturan teyzeme istediğinde gelir. halbuki aynı mesafedeyiz. valla gelen gelir gelmeyen kendi bilir kapım açık. geldilerde kpıda koymadım kimseyi.
bizm kaynanagilde öyledir ay gerek yok zahmet etme bilmem ne derler ama gelmektende geri kalmazlar:)) ben kaynanamın yemeklerini ne kadr beğenmesemde valla izbandut gibi 3 çocuk büyütmüş. hepside uzun boylu iri yarılar. demekki yapabiliyor. soğan bol ve iri kullandığı için ben yemeklerini yerken ço zorlanıyorum ondan sevmiyorum. ama hamur işi olayını falan çok yapar mesela ıspanaklı böreği çok severim ama soğan koyunca hep gözüm kalıyor((
sende sakın görümceke güvenme çağırsan bile ay ben erken geli pyardım ederim der ama geldiğinde sen herşeyi hazırlamış olursun bence. en iyisim ihiiiiç kendimi yorma :)
kızlar dün akşam tiyaro gösterimine gittik oyunu seyrederken kafamda birden şimşekler çaktı dedim ki ulan ben kaynanayla aramı iyice açarsam yeni sezonda oyun seyretmeye gidemem. her yıl haftada 1 kez akşamları eşimle illaki gideriz bu yıl bebik olcak gidemiycez. ee arada değişiklikte gerekiyor yoksa hepten bunalırız. sahneler üsküdarda anasının evide orada yani çok yakınlar. normalde yun önceleri arada uğrardık onlara. şimdi bebiki bırakır oyuna gideriz çıkıştada alırız. ha bu yıl haftada 1 değilde 15 günde bir oyuna gideriz artık. şimdi doğum esnasında çok çok mesafeli durup aradaki uçurumu iyice açarsam sonra kışın bebiki bırakmaya yüzm olmaz. diyceksiiz bu yılda oyuna gitmeyi ver ama napalım diğer türlü çok bunalırız. sizce ne yapayım. ha tabi ne kadar sıcak davranabilirim bilemiyorum tabiki.
len bu görümcen harbi özürlü, bir telefon edip gün iptal dese 1 dk sını almaz.
kendini o kadar heba etmiş fıtık az ona. resmen evin hizmetkarı olmuş o. biz tek daireyi temizleyemiyoruz. üstüne birde 3 erkeğe hizmetmi edecem. o kadar salakmı yaa. o varyemezlerden olmuş.
ameliyat olursada olsun. sana bakmaya adam lazım, senden bişey beklemesin. sende şimdiden doktor bir tabak bile yerinden kaldırma dedi de. zaten tedaviyle sahip olmuşsun, riskinde var. valla başkası olsa doğurana kadar yatarda kalkmaz bile. eğer olaki ameliyat olur ve senden bişey beklerlerse yatmam gerekiyormuş de. sakın gitme.
tamam duygucan sakin ol. varmı bende o göz sence artık? zaten kimse benden iş isteyemez utanır insan be. ayrıca herşey yolunda olsa bile ben bu bebeğe zor kavuştum kendi evimin işini bile yapamıyorum derim olur biter. sonaya da yazdım. acıdım da kadına. istemeseydin 4 katlı ev diyomuş eniştem. halbuki zaten istememiş. 2 katlı bahçeli bişey istemiş te imar 4 kat diye çıktıkça çıktılar. o zaman sorsaydı ya karısına temizleyebilecekmisin diye. çok zulümkar ev halkı. bu da kuduruk. laftan anlamıyor. bahçe işi hasta etti seni diyor eniştem anlamıyor laftan. ben de karışmadım. kadın al diyorum yok kadının arkasında dolanmak gerekirmiş. çay vermek gerekirmiş daha çok stres olurmuş. çocukların dili bir karış. o bende ev işinden değil gerginlikten fıtık olmuş. rahatlamaya ihtiyacı var. dinlense geçecek de. gezmeleriden de geri kalmadığı için hemen laf sokuyo evdekilerde. o da gezmesin cidden hastaysa yatsın. gezinince geçiyormuş unutuyomuş falanvalal bacım şimdiden durup durup kurma kendini. görümcenin belkide endişeler vardır. hani yaşı baş geçmiş olsada belkid br kıskançlık var içten içe. yarın karnın dahada büyüyecek ve ilgi alaka daha çok olcak sana şimdiden hastalığını bahane edip ilgiyi kendi üstüne çekmeye çalışıyor olablir. ulan nerde görülmüş 4 yıl önceki film zerinden işlem yapıldığı artık kör cahiller bile bilir. hani yanında götürü birde yenisi çekilir 4 yıl önceyle bugünki kıyaslanır. kafası o kada basmıyormu ? yoksa yeni bir mr parasımı vermek istemiyor. bizim canımız yokmuydu onaca para döktük doktorlara. villada oturmasını biliyorda bir mr da çekilsin artık. bence sen hiiiç laf sokucam deme. ablanada yardımcı olursun derlerse benimde risklerim var doktor yat dedi ama ben yatmıyorum kendi işimi bile zor görüyorum dersin. kusura bakmasın kimse kıçımız çıktı o kadar kim gelipte 1 tas çorba yaptı bize allasen. açıpta kaç kez halini hatrını sordu yada yalandan yapılcak iş varmı dedi. hadi bırak gelip sana yapmayı yaptıı yemekten 1 kap gönderemezmiydi. ama yapmadılar. sende gidp yapma bak hakkımı helal etmem :)))))))))) bırak ne hali varsa görsün tutsun bir kadın artık olduğu kadar yapar kadın.
aman ne sıkmışın sen de kendini ayol. sıkma yeter. bırak ameliyat olursa da olur. kim bakarsa baksın. senden başka akraba yok mu? ne bileyim eltisi şusu busu yok mu, kaynananla dönüşümlü onlar ilgilensin. hiç kimseyi bulamazlarsa da bulsunlar bir kadın baktırsınlar. bak biz kayın validemin kolu kırıldığında bir süre ilgilendik. ama ben de yeni hamileydim yani öyle devamlı ilgilenecek imkanım yoktu. tuttuk bir kadın, 600 dolar verdik 1 ay geceli gündüzlü ilgilendi. evini de temizledi, yemeğini de yaptı, banyosuna da yardım etti. ben de haftadan haftaya gittim, canım isterse bir kaç kap yemek ya da hamur işi yaptım, biraz oturdum döndüm. ki bu benim kaynanam ve yalnız yaşıyor. senin görümcen ve kendi ailesi de var o yüzden hani o kadarına da mecbur değilsin. sen de hiç öyle kötü falan olma gereksiz yere. ama biraz numara yap onlara, doktor hiç kendini zorlama dedi de. oram ağrıyor de buram ağrıyor de. halsizim de... senden bir şey beklemesinler.
bir önceki mesajda kaynananı okuyunca da çok güldüm. aynı benim kaynana. benimkinin de senelerce kocasıyla, oğluna ne yedirip içirdiğini hakikaten merak ediyorum. lafa gelince yok ben çok güzel kadın budu köfte yaparım, yok çok güzel sarma yaparım. ama 6 yıldır elinden hiç birini yemişliğim yoktur. 40 yılda bir tutup yaptığı şeyler de yencek gibi değildir. cumbur cumbur suya tuhaf çorbalar, ya da aşırı şekerli, çiçek yağında yüzen zeytin yağlılar yapar. yemeklere salça koymaz, domates koymaz... ama git sor benim yemeklerimi beğenmez. hem lüp lüp yer, hem de kulp bulur.
günaydın kızlar her sabah olduğu gibi gene erkenden hortladım uyku tutmadı. birde gece aklıma bişey geldi sorayım dedim. şimdide açma ve börek yapıp fırına atsam 15-20 güne bozulurmu? mesele zeytinezmeli açma ve patatesli mini milföy yapayım diyorum soğuduktan sonra buzluğa atarım. doğumdan sonra geen olursa ikram etme anlamında düşündüm. daha önce hiç börek çörek işi yapıpta buzluğa atmadım. tadı nasıl oluyor ve dola kokusu siniyormu ? denedinizmi sizler. hani diyceksinizki adım başı pastane dolu eşin gider bir koşu alır. bizde öyle düşündük ama şimdi evdeyim ya vakit geçsin diye oyalanayım diyorum. birde onca malzeme kullancam birde emek olacak sonrasında çöpe gitmesiden korkuyorumne dersiniz yapsammı yoksa hazır almak dahamı mantıklı. eşim tepsi börek sip. ederiz dedi ama önceden söylemem hani gelen giden durumunu bilmediğim için olmadı 1 er klo alırız dedim ok. dedi. ama bende vakit geçsin ve çeşit olsun dye düşündüm. hatta yaprak sarmadamı yapsam. gün aşırı bişey yapıp dolaba atsam. bu hafta oyalanmış olurum:) ama sarma olayını millet çiğden atıyor o nasıl oluyor? bu onuda deneyimleriniz varsa yazarsanız ona göre yapıp atayım buzluğa.
hadi gözün aydın elifcan herşey yolundaymış maşallahdedikodulardan sonra gelelim doktor kontrolüne. AFP testimiz de temiz risk değerlerinin altında çıktı bir sorun yok çok şükür. bu sefer iyice idrara sıkışıp gittim 4cm yani 40mm çıktı rahim boyum.gerekli görmüyor dikişi. gerekirse atarız ama gerek yokken o da bir komplikasyon dedi. progestana bebek doğana kadar devam edicez bu şekilde dedi. diğer ilaçlara da devam.
rahim boyu için nelere dikkat etmem gerekli deyince ağır iş yapma günlük hayatını yaşa dedi. ilişki olabilir içeriye boşalmadan dedi. ben sormamıştım ama o söyledi(herif istemez inşallah :))
cinsiyetine de tekrar baktı kız dedi. alışverişe başlayabilirmiyim dedim. başla değişirse bize getirirsin aldıklarını dedi ve güldü :) hatta kahkaha attı ilk defa bu kadar samimi ve neşeli gördüm doktorumu. sonra yeniden baktı kız kız dedi. değişmez sanırım.
bir sonraki kontrol aylık rutin kontrol. detaylı ultrasonu sordum gel ben seni yönlendiricem dedi. biz de rıza madazlı ya gidicez dedik. tamam o zaman ona git sonra bana gel dedi. bu şekilde ayrıldık kızlar. Allah böyle devam etmeyi nasip etsin çok şükür sorun yok. şimdi 1 ay bekle bakalım. 3 ağustos a randevu aldık.
ondan önce de rıza beye gidip detaylı ultrason yaptırırız. 22. haftanın içinde oluyor o dönemde. bayramdan sonraya bırakmak istemiyorum.
canım ben hamuru mayalı yapcağım için pişirmek gerek. yan hazır yukfadan olsa evet börekleri yap at dondurucuya sonra çıkar pişir. ama mayalı ve milföy olcağı için pişirsem nasıl olur diye düşünüyorum. yaprak sarmayı millet hep apıp atıyor sonra çıkarıp pşiriyor ama onuda becerebilmek gerek sanrıımduygu pismisler dondurucuda nasil oluyor bilmiyorum ama yaprak sarmayi sarip atiyolar pisircekleri gunde cikarip pisiriyolar borekleride hazirlayip atiyolar sonra o gun cikarip pisiriyolar ben yapmadim ama bizimkiler yapiyor mesela kol boregi falan yapip at dondurucuya sonra ogun cikarip pisirirsin tabii lahusa olucaksin bebis olcak falan ama evde yaninda birileri olursa yardimci olur ne guzel dogumun yaklasti bebisine kavuscaksin ....
böreği pişirip at. çıkarınca ısıt fırında aynı taze gibi olur mis gibi hiçbir farkı olmaz. yalnızca ağır kokulu peynirler kullanma. bikere ben lezzetli olsun diye ıspanağın içine koyun peyniri karıştırmıştım. ağır koktu sonra yiyemedik. lor yada yağsız tuz suz beyaz peynir kullan.
mesela ben elmalı kurbi yapıyorum.pudra şekeri elemeden difirize atıyorum. çıkarıp oda ısısına gelince pudra şekeri eliyorum aynı tazesi gibi oluyor. milföy de olur. bence yap. ama çok yorma kendini çok gelen giden olmaz ilk zamanlarda. gelenler de kendileri yapsınlar senden istemesinler. pastaneden kuru pasta alır şerbetin yanında verirsin o da yeter. ama vaktim var yapıcam diyorsan birer tepsi yap bence bişey olmaz.
hiimm anladim canim aman siz iyi olunda bebisle yiyecek icecekde hal olur bende hic yaprak sarmadim tek basima hep ici annem hazirladi yanii o yuzden anliyorum senicanım ben hamuru mayalı yapcağım için pişirmek gerek. yan hazır yukfadan olsa evet börekleri yap at dondurucuya sonra çıkar pişir. ama mayalı ve milföy olcağı için pişirsem nasıl olur diye düşünüyorum. yaprak sarmayı millet hep apıp atıyor sonra çıkarıp pşiriyor ama onuda becerebilmek gerek sanrıım( daha önce hiç denemedim. artık bu şekilde denerim yap çö olur ya yenir. deneyip görcem.
hadi gözün aydın elifcan herşey yolundaymış maşallah. bence sende artık rahim boyunu ve dikişi düşünüp durma. illa kısaltıcan yani:)) bundan sonraki kontrollerde doktor sürekli ölçer emin ol. eğer yolunda gitmeyen bişey olursa sana söyler. yani rahim boyuın normalse belkide kalkıp sana rahim boyn iyi deme gereği bile duymaz. bu sebepten sende artık kısalcak dikiş olcak deme. bak normal hamilelerden hiçbir farkın yok. ama sen genede görümcek gil sorduğunda doktor iş yapma bol bol dinlen dedi dersin
ilişki konusunda ne güzel kendi açıklama yapmış bixim doktor hiç bahsetmedi bile. ha serbest deseydi bile zaten biz yapamazdı aman bişey olacak korkusundan. eşinindeisteyeceğini sanmam malum onca zaman kıçımız yırttık olsun diye o da böyle bir riske girmez. doktor her ne kadar sorun yok yapabilirsiniz desede bence kalkışmayın :)))) valla zaman çabuk geçiyor bak biz sonuna geldik diyelim. artık açılışı ekimde falan yaparım diyorum:))) doğum, lohusalık rahmin ve vücudun toparlanması derken ekimi bulur zannımca:)))
detaylı ultrason içinde bencede bayramdan önce git en azından herşeyin sorunsuz olduğunu görürsen bayramında rahat geçer. sürekli keşke bayram öncesi gitseydim demezsin. senin kontrolünün olduğu zman heralde ben doğurmuş olurum. gerçi bebeğin gelmeye niyeti yok gibi ama.eşim merak etme zamanı geldi durmaz gelir diyor. birde sakin bir bebekki içim parçalanıyor resmen( inş dğuncada sakin uslu olur böyle karnımdaki gibi diyorum. eşimde çok usluda olmasın diyor. tabi nede olsa kendi bakcak ya:))
canım ben hamuru mayalı yapcağım için pişirmek gerek. yan hazır yukfadan olsa evet börekleri yap at dondurucuya sonra çıkar pişir. ama mayalı ve milföy olcağı için pişirsem nasıl olur diye düşünüyorum. yaprak sarmayı millet hep apıp atıyor sonra çıkarıp pşiriyor ama onuda becerebilmek gerek sanrıım( daha önce hiç denemedim. artık bu şekilde denerim yap çö olur ya yenir. deneyip görcem.
iyi bari aynısı gibi oluyor diyorsan riske girip deneyeyim hem bana iş çıkar oyalanırımda zamn geçer. yoksa çok milletin gelceğinden değil yani. olmadı parça parça çıkarır biz yeriz :))) yok öyle peynirli bişey yapmıycam. zaten yapsamda koyun keçi peyniri kullanmam çünkü normaldede yemiyorum zaten. zeytinli açma, patatesli milföy. birde nette gördüm elmalı milföy(üzerine toz şeker) hani marketlerde bir ar vardı ya kat kat diye bişey ondan. basit şeyler beni çok yormaz diye düşündüm. ama elmalı kurbi zor olur açmak falan gerekiyor. gerçi açmayıda açıyorum ama 2 si yorar beni. olmadı birde bimde süperfrehin ıspanalı peynir dolama böreği var ondanda yapabilirim.
elif senin bebisinde iyi olduguna cok sevindim Allah korusun onuda karninda ...cok uzun yaziyosun hepsini okuyamiyorum arada iyimisiniz diye bakiyorum
duyguuu, bebeğinin odasının fotoğraflarını gördüm çook güzel olmuş. allah içinize sindirsin, bebeğin içinde sağlıkla iyi günlerde yatsın.
bu hsonu bir kaç akraba ziyareti yaptık. fazla internete giremedim. eşimin evinden pek çıkamayan bir kaç yaşlı akrabası var, onlara gidip biraz gönül aldım. yine eşimin kuzenine gidip bebeğini sevdik. artık yeni doğan olmaktan çıkmış temelli bebek siması gelmiş. nasıl şeker bir şey olmuş anlatamam. eşimle 2 saate yakın kucağımızdan indiremedik:)))) eve dönerken ay hadi bizimki de gelse de sevsek olduk.
bu arada tuvalete kalkmaktan helak olduğumdan uykular bana temelli haram olmaya başladı. eskiden de 2-3 defa kalkıyordum ama bebek karnımda büyüdükçe temelli mesaneye baskı yapar oldu sanırım, ya da çok su içtiğimdenmidir nedir sayı artık 5-6 hatta 7 olmaya başladı. hayır bir de biraz çişim geldimi 1 saniye bile duramıyorum. hemen karnım ağrımaya başlıyor. sanırsın ki 3 gündür çişimi tutmuşum. sabahları da aynı sebepten uyumak katiyen mümkün olmuyor. 6 dedi mi ayaktayım. bugün de yine erkenden kalktım çamaşır yıkamaya başladım. kendimizinkiler bitsin bebeğin giysilerini de artık yıkayayım diyorum. zamanı gelmiştir...
sağol canım. çok teşekkür ederim. Allah sana da nasip etsin en kısa zamanda nasıl gidiyor var mı yakın zamanda tedavi?
Günaydın kızlar. Herkese güzel bir hafta ve hayırlı ramazanlar diliyorum.
Duygu cum odanın fotoğraflarına baktım çok güzel olmuş herşey mis gibi yerleştirdiğine göre kokusu da çıkmış 1 hafta içinde. Allah güle güle o beşikte yatırmayı nasip etsin canım. Bütün cicilerini giydirmeyi nasip etsin.
halınız çok güzel olmuş odaya uymuş ve renklendirmiş. park yatağın da rengi çok güzelmiş ilerde yine odasına koyarsın onun içinde oyun oynar.
çerçeveleri evet eccik abartmışsın :) bir iki tanesini kendi yatakodana koyarsın bebek doğunca içine de doğum fotolarından koyarsın.
ben de kahvaltımı ettim. evi toparlicam birazdan. sabah damacana dan cam su şişesini doldurdum elimden bir kaydı yere düştü tuzla buz oldu heryere de yayıldı sular. onları topladım. halının üstünde minik minik camlar kaldı. kurusun diye biraz bıraktım mecbur şimdi süpürge açıcam oraya.evi de dolandırırım artık fazla yorulmadan. öğlenden sonra da ablamların siteye gidicem bir komşusuna toplanıyolarmış hediye de götürmek istiyodum kadına iyi oldu arabayı da koymadık garaja basıp gaza gidicem yürümekten kurtuldum. eşim de kıyamıyor bana ben gidene kadar güneşte yanıyor kıymetli arabası ama ses etmiyor :)
bu arada bugün takvimimde yazan şey dikkatimi çekti. kız bebekler bütün yumurtalarıyla doğuyolarmış. yani rezerv gibi bişey sanırım. tüm ailesi hazır falan yazıyor :) eşime mail attım da takvimi. yumurtaları nın daha doğmadan hazır olması gerçekten çok ilginç inşallah çoktur yazmış :))) anası gibi kısır olmaz inşallah. inşallah bende olmayan sağ tüp ve sağ böbrek kızımda olur
duyguuu, bebeğinin odasının fotoğraflarını gördüm çook güzel olmuş. allah içinize sindirsin, bebeğin içinde sağlıkla iyi günlerde yatsın.
bu hsonu bir kaç akraba ziyareti yaptık. fazla internete giremedim. eşimin evinden pek çıkamayan bir kaç yaşlı akrabası var, onlara gidip biraz gönül aldım. yine eşimin kuzenine gidip bebeğini sevdik. artık yeni doğan olmaktan çıkmış temelli bebek siması gelmiş. nasıl şeker bir şey olmuş anlatamam. eşimle 2 saate yakın kucağımızdan indiremedik:)))) eve dönerken ay hadi bizimki de gelse de sevsek olduk.
bu arada tuvalete kalkmaktan helak olduğumdan uykular bana temelli haram olmaya başladı. eskiden de 2-3 defa kalkıyordum ama bebek karnımda büyüdükçe temelli mesaneye baskı yapar oldu sanırım, ya da çok su içtiğimdenmidir nedir sayı artık 5-6 hatta 7 olmaya başladı. hayır bir de biraz çişim geldimi 1 saniye bile duramıyorum. hemen karnım ağrımaya başlıyor. sanırsın ki 3 gündür çişimi tutmuşum. sabahları da aynı sebepten uyumak katiyen mümkün olmuyor. 6 dedi mi ayaktayım. bugün de yine erkenden kalktım çamaşır yıkamaya başladım. kendimizinkiler bitsin bebeğin giysilerini de artık yıkayayım diyorum. zamanı gelmiştir...
evet ya bende fotoları attım ama buraya yazamadım mail attım diye neyse dier kızlar görmediyse bakarlar. işte elime geçeni koydum maksat ortalı toplansın. zaman içinde daha bir düzen alır heralde. bu arada valizimi tamamen düzenledim hatta eşim kapının girişine koydu. fazlalıklarıda çıkarttım. fakat benim giyeceğim sadece 1 gecelik var. dün baktım kapri bir pijama tak. alayım dedim ama içime sinmedi. olmadı bu hafta bir kadıköy yapayım diyorum. ama havalarda sanırım gene ısındı vucudum yapış yapış oluyor gene nem çıktı herhalde(( bende her gece en az 2 kere bazen 3-4 kez bile kalktığım oluyor. sabahları bende yatamıyorum en geç 8 de kalkıyorumki bu çoğu zman 7 oluyor. neyse az kaldı diyorum ama benimkinin gelmeye niyeti yok gibi. bazen acaba içerde olması zararlımı sezeryanal alınsamı diyorum ama doktorda hiç bişey demedi ben normal deyince. geçen gece uykum kaçtı benimki tüp bebek acaba 40. hafaya kadar içerde kalması doğru diye düşündüm nette araştırdım biraz ama pek tatmin edici bşeyler bulamadım. ama sakıncalı olsa doktor söylerdi heralde tüp yaptın riske girmeyelim ne bilim şu haftada alalım derdi heralde dimi (( sizin bu konuda duyumlarınız varmı?
nevo size iyi ziyaret etmişsiniz maşallah dün hava çook sıcaktı biz evde çıkmadık akşam geç saatte pazara gittik meyve ladım. öyleki pazar toplanıyordu hani çöpeler kalmış desem yeridir ama kiraz 5 liraydı. vişne alıp dolaba atayım dedim kg.su 5 tl dedi(( halbuki 2 hafta önce çıktığıonda 2,5 lira yazıyordu acaba düşermi hem ilk mahsül belki sonraki haftalarda daha güzeli gelir diye almadım aa içimd şüphede kalmıştı ( keşke alsaymışım
buarada elifcan ıunnadoda söyledğin çantaya baktım 150 TL indirimli hali :))) malum bende daha çanta almadım ya. hala bakınıyorum. yuhh dedim 150 miş birde inmese ne olurdu acep.
bende kendim iş çıakrdım bugün patatesli mini rulo milföy ve elmelamı kurbi yapcam (milföylüsünden vazgeçtim hamurunu kendim yapcam) yarında açma yaparım. çarşambada sarma yaparım olur biter. ha birde super freshin ıspanaklı böreğini aldım öylece attım buzluğa bir arada onu çıkartıp pişiririm.
bende kist olusmustu bu ay dogum kont.hapı kullandım sımdı bıttı beklıyorum adet olunca zk gitcem eger sorun cıkmazsa 2.asılama için baslıcaz beklemedeyım yani şuan
hayırlısı olsun canım. belki 2. aşılaman tutar. olmazsa da atlatmış oluyosun aşılama sürecini. tüp bebek raporuna başvurur en geç ekim ayında da denersin. ben doğurmadan inşallah sen de hamile kalırsın :)
kapri pijamalara biliyorsun ben de çok baktım inan eeen güzelleri pierre cardin marka olanlar. hani bir de kumaşları kaliteli. tek yıkamada tepene çıkmayacak cins, senelerce kullanırsın. bence alırsan azıcık fazla ver onlardan al. hiç olmazsa paran yabana gitmemiş olur. yıkar yıkar giyersin. kadıköye gelecek olursan bana muhakkak haber ver. birlikte bakarız.evet ya bende fotoları attım ama buraya yazamadım mail attım diye neyse dier kızlar görmediyse bakarlar. işte elime geçeni koydum maksat ortalı toplansın. zaman içinde daha bir düzen alır heralde. bu arada valizimi tamamen düzenledim hatta eşim kapının girişine koydu. fazlalıklarıda çıkarttım. fakat benim giyeceğim sadece 1 gecelik var. dün baktım kapri bir pijama tak. alayım dedim ama içime sinmedi. olmadı bu hafta bir kadıköy yapayım diyorum. ama havalarda sanırım gene ısındı vucudum yapış yapış oluyor gene nem çıktı herhalde(( bende her gece en az 2 kere bazen 3-4 kez bile kalktığım oluyor. sabahları bende yatamıyorum en geç 8 de kalkıyorumki bu çoğu zman 7 oluyor. neyse az kaldı diyorum ama benimkinin gelmeye niyeti yok gibi. bazen acaba içerde olması zararlımı sezeryanal alınsamı diyorum ama doktorda hiç bişey demedi ben normal deyince. geçen gece uykum kaçtı benimki tüp bebek acaba 40. hafaya kadar içerde kalması doğru diye düşündüm nette araştırdım biraz ama pek tatmin edici bşeyler bulamadım. ama sakıncalı olsa doktor söylerdi heralde tüp yaptın riske girmeyelim ne bilim şu haftada alalım derdi heralde dimi (( sizin bu konuda duyumlarınız varmı?
nevo size iyi ziyaret etmişsiniz maşallah dün hava çook sıcaktı biz evde çıkmadık akşam geç saatte pazara gittik meyve ladım. öyleki pazar toplanıyordu hani çöpeler kalmış desem yeridir ama kiraz 5 liraydı. vişne alıp dolaba atayım dedim kg.su 5 tl dedi(( halbuki 2 hafta önce çıktığıonda 2,5 lira yazıyordu acaba düşermi hem ilk mahsül belki sonraki haftalarda daha güzeli gelir diye almadım aa içimd şüphede kalmıştı ( keşke alsaymışım
buarada elifcan ıunnadoda söyledğin çantaya baktım 150 TL indirimli hali :))) malum bende daha çanta almadım ya. hala bakınıyorum. yuhh dedim 150 miş birde inmese ne olurdu acep.
bende kendim iş çıakrdım bugün patatesli mini rulo milföy ve elmelamı kurbi yapcam (milföylüsünden vazgeçtim hamurunu kendim yapcam) yarında açma yaparım. çarşambada sarma yaparım olur biter. ha birde super freshin ıspanaklı böreğini aldım öylece attım buzluğa bir arada onu çıkartıp pişiririm.
nevin cim ben daha şimdiden 3-4 kez kalkıyorum tuvalete sonlara doğru halim nice olur bilinmez. ben de çok su içiyorum. hatta yatmadan da progestanı içince 1 bardak suyla uykuya dalana kadar 2-3 kez kalkıyorum. azcık gelse de rahatsız oluyorum. bazen biraz biriktireyim diyorum eşim de tutma kalk ne varsa yap diyor. hatta daha şimdiden kolumdan tutuyor ondan güç alıp öyle kalkıyorum. ani hareketlerde tansiyon düşmesi olabiliyormuş hamilelerde. yavaş ve relaks hareket etmek lazım hep artık :)
bir abla da geçen gün dedi ki son ay yatamayacaksın çiişe gitmekten. kendisi 3 doğum yapmış. ayrıca 3 ü de sezeryanmış ve 3 kesisi de aynı yerdenmiş. çok da memnun kalmış. şimdi anlıyorum sen çiş deyince durumu :)
bize de cumartesi kuzenler geldi yedik içtik sohpet ettik ikramları da beraber hazırladık makineye varana kadar koyup toparlayıp öyle gittiler sağolsunlar. kuzenimin oğlu 2 yaşına yaklaştı vallahi sarıcı arı gibi vıy vıy hiç susmuyor acayip yaramaz enerji dolu yerinde durmuyor bir o kadar da sevimli. alışmamız lazım bizim de gürültüte 5 yıl çocuksuz iyi kafa dinledim.
çantaya ben de baktım hatta nevin e söyleyecektim. harbiden yuh. nevin amerikadan getirtirse eminim daha uygun olur :)
aman sonradan da çapraz asılan bir çanta neyimize yetmiyor diyorum. zaten yürüyerek biyerlere çok gitmeyiz araba var. bebek arabasına asarız falan. yürürken de çapraz asarız çocuğu da kocaya veririz tamam. yalnızsam da ya bebek arabasıyla çıkarım yada arabayla e merdivenleri falan da indirip bindiririz artık o kadar. duygucan bence sen hiç bu sıcaklarda kadıköy e gideyim deme. yollarda doğurursun valla. yok mu ayol evde temiz şöyle yeni yıkanmış bir gecelik yada kaprili bir takım? olmazsa akşam 7 den sonra çık mağazalar 10 a kadar açı. gündüz sıcağı yalnız başına işin yok aralarda.
doğum için de bebeğin 38. haftadan sonra anne karnında durması daha çok kilo almasına sebep oluyor bebek irileşiyor. her türlü gelişim tamamlandığı için vücut kilo almaya gidiyor. diğer bir topikte arkadaş doğum yaptı daha yeni sezeryanla doktoru 38 de almış ve ona rağmen 3400 kg doğmuş düşün. ama zaten 40 ı doldurup gelmezse sezeryan olursun bebeğin iri olması bişey değiştirmez. anestezi konusunda karar verdin mi tam narkoz mu alacaksın?
ben de geçen sene koymuştum vişne 3-4 poşet koca kış açıp yapmadım hamile kaldıktan sonra doğal meyva suyu niyetine tarçın ve karanfille kaynattım çok güzeloldu. ama bu sene kış namına özel hiçbir hazırlık yapmadım. pazara da gidemeyince insan alamıyor dolaba koncak şey. bezelye bir kere 1.5 tl den markette denk geldi taşıyamam diye çok almadım o da 2 poşet oldu. birdaha da 3.5 tl den aşağı inmedi. pazara da gidemediğimden kalıyor işte. olduğu kadar artık. çok atınca da yenmiyor taze fasülye atmicam mesela bu sene.
sen ne güzel oyalanıcak bişeyler buldun. çok ayakta kalma oturarak yap bari. elmalı da hamurdan daha güzel olur emin ol.
ben de sonunda o beklenen enerjime kavuştum kuduruk gibi iş yapasım var ama duruyorum. mutfağın halısını görsen leke içinde süpürünce bile rengi açılmıyor2 ay daha çıksın da yaparım temizliklerimi. mantolama da başladı. ekim gibi bitecekmiş. o biter evimi de temizlerim. güzel olur. kışın bebek de var daha rahat ısınırız.
ben de kuzenimle konuştum ramazandan sonra beraber gidicez annemlere. onun da annesi orda oturuyor. büyük teyzemin kızı kuzenim. büyük teyzemle benim annem aynı mahallede oturuyolar. 2-3 ev var aralarında. o da anasına kalmaya gelecek ben de gidecem çarşı ya gidip yapıcaz alışverişi. 7 aydan sonraya bırakma ağırlaşır gidemezsin bir de bişey olur diyor. zaten 7 aydan sonra odasıydı pusetiydi beşiğiydi onları hazırlarız.
büyük alışverişi bayramdan sonra yapmayı planlıyorum. bu haftasonu da ben gidicem anneme kalmaya belki sabahtan birgün serinken uğrarız çarşıya bir fizibilite yaparız :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?