günün en erken günaydın ı benden olsun saat şuanda sabahın 04.47 si ben ibb trafik kontrol merkezinden kocama telefonla talimat veriyorum kameraları izliyorum :) 20 dk. ya burda olur. istanbul dan trafik manzaraları ve benim z.k yolculuklarım. duy beni melek bebeğim gel artık...
:)) komşulara acımak yok artık çünkü onlar da bize acımıyo. iyi tatiller sana canım hiç düşünme tatilini yap kafanı boşalt o doz tüp bebekte normal sen hiç merak etme. dedim ya bir kadın gördüm 450 doz yapıcaksın günde demişlerdi kadına. eğer çok fazla olursa sonra 300 e falan düşürürler ayarlarlar onu sen merak etme. ne zaman dönüyosun yani adet günün ne zaman sana adetin 2 yada 3. günü başlayacaklardı sanırım dimi
bu arada adetim çok şükür düzene girdi zaten taş çatlasın 30 günde bir olurum ben yada 29. geçen ay 37. günde oldum ilk defa senede 1 kez olabiliyomuş böyle. tedavilerden kukuş da sapıttı :) çok sıcaktı bugün benim de yoğundu başladı kanlar gitti çikolata istedi canım hep yedim ben de :)
kocam 4.30 da yola çıkacak canım esenler den z.k ya geçicez artık varalım da köprü çilesi başlamadan biraz uyuruz sonra da kahvaltı falan ederiz. inşallah başlarız tedaviye.
banada 450 dozla başlıycaklar o derece yumurtalıklarım kurumuş demekki :)) 23 temmuz iş başı olacak. gecen ay ve önceki 25-26 sında olmuştum. bu ay en erken 23 temmuzda olurum heralde. olmadı o hafta içinde işte. daha erken gelmesinde. adetin 1 veya 2 günü dediler ama ben 1.günü gitmem malum o gün en yoğun gün oluyor biraz aksında 2. gune giderim ve umarım ayın 21-22 si cmtesi pazara gelmezmalum hava değişimi olacak belli olmaz ne zamn geleceği:)
bu arada raporun süre olayını eczacıya sordum dün üsküdara gidip kalan 1 adet puregon hakkımıda aldım 83 tl ödedim onada. rapor çıktığı andan itibaren 6 ay süremiz varmış ve bu 6 ay içinde ilaçlarımızı alıp tedavimizi olup tüp bebeğimizi yapmış olmamaız gerekiyormuş. yani raporum çıktı alıp kenarda bekleteyimde 6. ayda gider ilacımı yazdırıp tedavime başlarım gibi bir durum yokmuş. eczanı şuan prosedür böyle ve sürekli değişiyor yarın ne olur bilemeyiz dedi ki haklıda ben aşılamay başlarken aralık ocak gibi ozamn 2 aşılama 3 tüp bebek hakkımız vardı devletin karşıladığı 2. aşılamaya geldiğim vakit yani nisan ayında işler değişti ve tüp bebek hakkı 2 ye düşürülüp aşılama hakkımız 3 e çıkartıldı. buda devletin işine geldi çünkü tüp bebek daha maliyetli bir iş aşılama 3 kutu puregon yazılırken tüpte sırf 15 kutu puregon yazıldı ki bu 15 kutu yetecekmi orası bile kesin değil. ee bu 15 kutuyu devlet karşıladağı için bir kısmını haliyle bütçeleri zorlandı ve tüp hakkımızı 2 ye düşürdüler. malum aşılamayla hamile kalan olmadığı için böyle bi çakallık düşündüler heralde. raporumuzun geçerliliğide kurul odasından alıp tüp bebeğe gidip onların kayıt etmesiyle başlıyormuş. misal 1 temmuzda raporum kuruldan çıktı ve gelip alabilirsiniz dediler. ama ben gitmedim ve 20 temmuzda gidip alıp tüp bebek bölümüne kayıt ettirdim 6 ay geçerlilik süresi 20 temmuzdan itibaren başlıyormuş eczacı bayanın demesine göre. zaten bizde aman alalımda kenarda dursun 6 ay sonra bakarz diyen kişiler olmadığımız için işin bu kısmına çokta kafa yormamak gerek çıksında sıcağı sıcağına hemen gidip alalım diye 4 gözle bekliyoruz.
kızlar nerdesiniz kaç gündür kimse uğramamış.
canım ben geldim. nasılsın? topic ne kadar sessiz kalmış böyle. duygucum tatilde sanırım. ben cumartesi gecesi geldim antakyadan. tedaviye öyle alışmışım ki boşlukta hissediyorum kendimi bu ay. sen neler yaptın? başladın mı tedaviye. nasıl gidiyor iğneler kontroller?
kızlar nasılsınız? benim tedavim devam ediyo. fostimona devam.çarşamba gününden beri orgalutran kullanıyorum.( yumurtaların zamansız çatlamaması için kullanılıyomuş.) dün kontrolüm vardı. 5 yumoşum vardı. 10-12 mm arasında.cuma tekrar kontrolüm var ve pzrtesi en geç çarşamba yumurta toplama işleminin yapılacak. şimdilik gelişmeler bunlar. sizde ne var ne yok?
selam kızlar hoşgeldiniz duygu tatilde sanırım evet aynı zamanda adetini bekliyor 23 ü gibi olucaktı sanırım. seni de hemen dönüceksin sandım baharcım ama kaldın sanırım haftasonu da iyi yapmışsın tedavi büyük bir alışkanlık ama sen dinlen bu ay çok gerildin ben de geçen ay çok gerilmiştim iptal edilmesi ve biraz dinlenmem çok iyi geldi.
rn cim canım tedavinin iyi gitmesine çok sevindim 5 folikül gayet iyi daha büyüyecekler merak etme.hayırlısıyla kaliteli olurlar inşallah.
kendimden bahsedeyim kızlar ben çok mutluyum :) geçen cumartesi başladık tedaviye kenan bey yaptı ultrasonumu cuma günü 100 doz ile adetimin 3. günü yani cumartesi günü başladım. incir kürü de yapmaya başladım.bugün ilk kontrolümdü adetimin 7. günü iğnelerin de 4. günü sol overimde 8 ve 9mm iki tane folikül gördü tayfun bey. çok sevindim ya çok şükür geçen ay hiç yoktu en azından bunlar ortaya çıktı sanırım büyüyecekler.2 gün daha 100 vurulucam cuma günü tekrar çağırdı. bu ay çok heyecanlıyım kızlar ümitliyim. içime doğuyordu zaten yumurta olacağı eşim de ben biliyordum diyor :) inşallah sonu güzel biter.incir de işe yarıyor mu ne devam edicem ona da. belki cuma günü biraz dozu arttırabilirler. inşallah tayfun bey olur yine. çok mutluyum çok umutluyum bu ay böyle başladım isteksiz olunca beynimize de yansıyor. geçen ay çok isteksiz başlamıştım hiç iyi olmadı.bu ay istekliyim azimliyim inşallah sonu güzel olur da tüp bebeğe gerek kalmaz. benim için dua edin kızlar.
selam kızlar hoşgeldiniz duygu tatilde sanırım evet aynı zamanda adetini bekliyor 23 ü gibi olucaktı sanırım. seni de hemen dönüceksin sandım baharcım ama kaldın sanırım haftasonu da iyi yapmışsın tedavi büyük bir alışkanlık ama sen dinlen bu ay çok gerildin ben de geçen ay çok gerilmiştim iptal edilmesi ve biraz dinlenmem çok iyi geldi.
rn cim canım tedavinin iyi gitmesine çok sevindim 5 folikül gayet iyi daha büyüyecekler merak etme.hayırlısıyla kaliteli olurlar inşallah.
kendimden bahsedeyim kızlar ben çok mutluyum :) geçen cumartesi başladık tedaviye kenan bey yaptı ultrasonumu cuma günü 100 doz ile adetimin 3. günü yani cumartesi günü başladım. incir kürü de yapmaya başladım.bugün ilk kontrolümdü adetimin 7. günü iğnelerin de 4. günü sol overimde 8 ve 9mm iki tane folikül gördü tayfun bey. çok sevindim ya çok şükür geçen ay hiç yoktu en azından bunlar ortaya çıktı sanırım büyüyecekler.2 gün daha 100 vurulucam cuma günü tekrar çağırdı. bu ay çok heyecanlıyım kızlar ümitliyim. içime doğuyordu zaten yumurta olacağı eşim de ben biliyordum diyor :) inşallah sonu güzel biter.incir de işe yarıyor mu ne devam edicem ona da. belki cuma günü biraz dozu arttırabilirler. inşallah tayfun bey olur yine. çok mutluyum çok umutluyum bu ay böyle başladım isteksiz olunca beynimize de yansıyor. geçen ay çok isteksiz başlamıştım hiç iyi olmadı.bu ay istekliyim azimliyim inşallah sonu güzel olur da tüp bebeğe gerek kalmaz. benim için dua edin kızlar.
maşallah canım daha çok erken olmasına rağmen çok iyi gelişmiş yumoşların. incir kürü işe yaramış gerçekten. çok sevindim. inşallah tüp bebeğe gerek kalmadan olumlu sonuçlanır bu ay.
inşallah canım emeklerinin karşılığını alırsın. inşallah tüp bebeğe gerek kalmadan bu ay gelir bebişin:)
bakalım benimde cuma kontrolüm var ne kadar oldu yumoşlarım. fostimonu 3 toz 1 suya çıkarttı dr. onun için hızla büyüdüler. ama puregondan daha az etki ediyo sanırım bu ilaç.
bide neyi merak ediyorum biliyo musun. tüp bebek yaptıranlar hangi aşamada kilo alıyolar acaba? benim göbeğimle hafif şişme var ama sanırım o iğnelerin beresi:) annemlere söylüyrm onlar saçmalama neresi şiş diyolar. zaten dr.lar ilaçlar kg aldırmaz diyomuş ama hastalar hep kilo aldığını söylüyomuş orda çalışan arkadaşım söyledi.
tabi öyle bütçeleri fazla sarsmıcak ilaçlar veriyolar. ve toplu yazmıyolar ilaçları. yumurtaların durumuna göre yazıyolar. benc bu ilaç israfınıda önlüyo. mesela bana zk da ilk aşılamada yazılan ilacı 2. aşılamada da kullandım ve 3 kullanımlık artmıştı bile.
neyse sonucu iyi olsunda gerisi boş. para nedirki tekrar kazanılır.Allah sağlık versin. en azından burda mutluyum. çok fark var bence.
olur yada olmaz gerisi Rabbime kalmış
sağol bahar nasıl mutluyum bilemezsin eşimle ikimizde güzel dileklerle gittik bugün bu ay çok ümitliyim iğnelerimi her akşam saat 7 de vuruyorum ne 5 dk önce ne 5 dk sonra hiç aksatmıyorum sabah akşam da incir suyu içiyorum bol bol yiyorum da biraz dozunu arttırmak da iyi geldi tabiki. sanırım artık yüzümüz gülecek şansımız dönecek kötü günleri geride kalıcak inşallah. inşallah bunlar bizim 3. ve son aşılamalarımız olur. ben inanıyorum sen de bu ay dinlendikten sonra yeniden başladığında vücudun daha iyi tepki verecek. incir kürünü sana da tavsiye ederim canım bence bal tarçın çörekotundan daha çok işe yarıyor. daha erken 7. günüm bu günde 8 ve 9 mm olması mutlu etti beni. inşallah Allahım böyle devam eder de yapılır aşılamam. senin için de dua ediyoruma rkadaşım bu ara sana iyi gelsin. farklı şeyler yap eşinle başbaşa kal gez toz işine yoğunlaş. tez zamanda geldin adetin düzenli bir şekilde inşallah. bak benim tedaviyi bırakınca rahatlama oldu demekki 28. günümde geldi adetim. düşünmeyince daha iyi oluyor beklemek çok stresli ben de anneme gittim orda gezdik tozduk. bir baktım adetim gelmiş :)
inşallah bu son olur senin için emeklerinin karşılığını alırsın bu ay inşallah. senin adına çok sevindim gerçekten. üç ay üstüste ara vermeden devam edince benim vücut yoruldu sanırım bu ay dinlenmek iyi gelecek bana. incir kürüne ben cesaret edemiyorum aslında. çok sayıda yumurta gelişir diye. korkuyorum daha önceki tedavilerimde yaşadıklarımdan sonra. ama klomenle birlikte deneyebilirim neden olmasın. tek korktuğum nokta benim pco dan dolayı adetlerim hep düzensizdi tedaviye başladığımdan beri yani son bir yıldır düzene girdi. bu ay gecikecek diye korkuyorum sadece. bu arada benim kasıklarımda ağrım var sürekli. yarın bi kontrole gidicem bakalım ne durumdalar.
rn canım sen nasılsın? nasıl gidiyor tedavin? eurofertille konuşabildin mi canım benim için?
kızlar nasılsınız? benim tedavim devam ediyo. fostimona devam.çarşamba gününden beri orgalutran kullanıyorum.( yumurtaların zamansız çatlamaması için kullanılıyomuş.) dün kontrolüm vardı. 5 yumoşum vardı. 10-12 mm arasında.cuma tekrar kontrolüm var ve pzrtesi en geç çarşamba yumurta toplama işleminin yapılacak. şimdilik gelişmeler bunlar. sizde ne var ne yok?
baharcım sana özelden msj atmıştım aldın dimi:)
aşilama yaptirmismoydin bilmiyrm ama ayni o igneler gibi bisey acisi. sinek ıssirgi gibi. zor degil yanimerhaba bi sorum olacak bu vurulduğunuz iğneleri kendiniz mi yapıyorsunuz göbekten can acısını merak ediyorum da çok acıyormu yoksa kolay bişimi
aşilama yaptirmismoydin bilmiyrm ama ayni o igneler gibi bisey acisi. sinek ıssirgi gibi. zor degil yani
yok canım hiç aşılama olmadı direk tüp bebek dendi bize bakalım eşimin raporunu götürcekmişim doktor öyle demiş eşime bu raporla tüp bebeğe başvursun demiş gidicem inşallah hiç içimden gelmiyor ama hep normal hayali ile yaşıyorum ben daha rabbim hayırlısını versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?