12 mm olmuş canım tayfun bey vardı artık tanıyor beni sizin sağ tarafınız yoktu dimi dedi evet dedim hiç sağa bakmadı :) solda 12 mm dedi birtane daha vardı ama bu daha büyük olanı sanırım diğerini hiç söylemedi belki de geride kalmıştır o. aynı doz devam.pazartesi yeniden çağırdı.inşallah 15mm olur o güne kadar.biryandan seviniyorum biryandan da büyümesi durur diye korkuyorum. inşallah devam eder. bikere 10 mm nin üzerine çıkan yumurtalar genelde büyüyor. ama dozu az gelip de 12 de kalırsa yandık o zaman dozu arttıracak pazartesi ve biraz geç kalınmış olacak. ama ben kötü düşünmek istemiyorum. bu hızda giderse pazartesi 15 mm olmuş olur. öarşamba 18 :) perşembe yada cuma da yapılır aşılamam. bu da 15. yada 16. günüme denk geliyor. 1.5 yıldan sonra ilk defa bu kadar erken yapılmış olucak aşılamam. ne kadar çok hesap yaptım dimi.hayırlısı artık baharcım. inşallah yapılır bu aşılama. ümidim de var ne yalan söyliyim bu yumurta umut vaadediyor :) belki son aşılamamda gelir meleğim..
Selam kızlar ben geldim nasılsınız ? gittik ve sağ sağlim geri döndük dönüşümüz planladığımızdan erken oldu. fethiye tatilimz 4 gün dolu dolu geçince bodrum 1 gece yetti 3 gün önceden geldik.belki son 2 günüdeistanbulda yakın civarlarda değerlendiririz. zaten tatilde benim adet belirtilerm gelmeye başladı. kahverengi lekelenme 3-4 gündür geliyor ve tahminim en en pazartesiye sökülmüş olur ama inanılmaz tırsıyorum tüp tedavisinden puregon bildiğim iğne onun dışında bir iğne daha var ve bildiğimiz şırınga ucu acaba odamı göbekten yada koldan mı yapılıyor. eğer öyle bir şeyse hayatta eşime vurdurmam vurulcağım zaman bi hastane vurdururum diye düşünüyorum. puregon 450 doz vurulcam artık göbeğim 12 aylık gibi şişer. yani tüpe başlıyorum ama çok ama çok endişeliyim. hiç mutlu değilimsorular ve korkular sarmış durumda bakalım artık adet olunca gittiğimde götürücem ilaçlarımı nasıl kullanacağımı anlatacaklar girdik bir yola artık dönüşü yok durum belli normal yolla gebe kalma ihtimalim artık % 0 diye düşünüyorum çünkü her ay kesintisiz ve hiç sekteye uğramadan oluyor adetim.
hoşgeldin duygu özlemiştik seni canım gezdin tozdun kafanı boşalttın ne güsel. neden tırsıyosun tatlım bak gör bence çok memnun kalıcaksın zeynep kamilden kenan bey izne çıkmış sanırım dün tayfun bey tekti hemşireleri çok iyi ilaçları güzelce anlatıyorlar. puregon u zaten çok kolay uygularsın diğerini de anlatır hemşireler canım.sana tavsiyem sakın isteksiz başlama. nasıl başlarsan öyle gider biliyosun.bunu ben yaşadım geçen ay. adetin bir başlasın pozitif düşünerek git. neden olmasın normal yolla olmuyorsa tüp bebekle tutma şansı daha yüksek şimdi o 450 doz puregon sana güzel kaliteli yumurtalar göndericek :) karın şişliğini de düşünme zaten hamiş kalıcaksın ve karnın daha da çok şişicek. hem zaten bebek için değmez mi:)
okumuşsundur belki iletileri ama ben yine de söyleyeyim benim bu ay iyi gidiyor çok şükür. 7. günümde gittim 100 doz vuruluyorum puregon u 8 ve 9 mm ikitane var dedi devam ettik 100 le dün de gittim 9. günümdü bitanesi 12mm olmuş.diğerini söylemedi belki geride kalmıştır zaten 1 tane büyüsün güzel büyüsün inşallah. pazartesi yeniden çağırdı inşallah 15 mm i geçer o güne kadar. tahminimce haftaya çarşamba yada perşembe yapılır aşılamam. sadece korkum dozun az gelip 12 mm de kalması inşşallah öyle olmaz
ama çok pozitif başladım bu ay eşim de bende enerji ve umut doluyuz. incir kürü de yapıyorum işe yarıyor sanırım. bakalım pazartesi yi iple çekiyorum :)
Selam kızlar ben geldim nasılsınız ? gittik ve sağ sağlim geri döndük dönüşümüz planladığımızdan erken oldu. fethiye tatilimz 4 gün dolu dolu geçince bodrum 1 gece yetti 3 gün önceden geldik.belki son 2 günüdeistanbulda yakın civarlarda değerlendiririz. zaten tatilde benim adet belirtilerm gelmeye başladı. kahverengi lekelenme 3-4 gündür geliyor ve tahminim en en pazartesiye sökülmüş olur ama inanılmaz tırsıyorum tüp tedavisinden puregon bildiğim iğne onun dışında bir iğne daha var ve bildiğimiz şırınga ucu acaba odamı göbekten yada koldan mı yapılıyor. eğer öyle bir şeyse hayatta eşime vurdurmam vurulcağım zaman bi hastane vurdururum diye düşünüyorum. puregon 450 doz vurulcam artık göbeğim 12 aylık gibi şişer. yani tüpe başlıyorum ama çok ama çok endişeliyim. hiç mutlu değilimsorular ve korkular sarmış durumda bakalım artık adet olunca gittiğimde götürücem ilaçlarımı nasıl kullanacağımı anlatacaklar girdik bir yola artık dönüşü yok durum belli normal yolla gebe kalma ihtimalim artık % 0 diye düşünüyorum çünkü her ay kesintisiz ve hiç sekteye uğramadan oluyor adetim.
hoşbulduk canım evet tüm iletileri okudum neyseki çok yazışmamışsınız ve okumakta zorlanmadım:) senin adına sevindim zaten az olsu ama kaliteli yumurta olsun isteniyor aşılamada. çok olması tedavinin sonlandırılmasına sbep. inşallah pazartesiye kocaman 2 tane yumurtan olur. ne bilim ben çok nötürüm bu ara ruhsuz gibiyim sürekli göslerim doluyor ve bişeyler bahane olsada ağlasam diyorum hatta tatilde jeep safari turunda sağ orta parmağım jeep e sıkıştı ve şuan tırnağım şiş ve onuda bahane ederek arada ağlıyorum eşimin yanında. ve eşimde bu ara sürekli düşünüyor.kız kardeşi doğum yaptı gittik eve geldiğimzde ne düşünüyorsun düşündüklerini analmaya çalışıyorum ama mümkündeğil diyor üzülerek. yani gittim bebek gördüm yine ve durgunlaştım buna istinaden sürekli soruyor. ilaçları konuştukça oda üzülüyor falan . ne bileyim işte bu ara karmaşığız. tatile gittik ama düşünceler yine aklımızda. zaten son iş günümde patron 1 saat bir konuşma yaptı efendim çocuk olursa ora nolurmuş idare edemezlermiş olmadı kanuni izin süre 4 ay olduğu için kendi tanıdığım birini 4 aylığına yerime getirsemmiş benim mutluluğum onun endişesi olmuş faln böyle diyor. adam kendi işleri dşünüyor haliyle.yani koyun can kasap et derdinde( tüp yaptık tuttu ben hamile kaldım ve 9 ay sonra doğurdum kısaca 1 yıl sonraki olaylar adama şimdiden dert oldu. ağustos sonu belli olur dedim söylerim size hamile olup olmadığımı dedim. bu arada bende hala adetimi bekliyorum pazartesinden beri kahverengi lekenme geliyor hatta ara sildiğimde kanda geliyor ama tamamen adet oldum diyemiyorum. yarın olursam eğer bende pazartesi kesin hastanede olucam ki büyük ihtmal olurum adet. belki tanışma fırsatımızda olur ama nasıl ?? :) kırmızı karanfilmi taksam ne yapsam. bu arada ben nickimi değiştirdim "yazgim83" oldu. ama siz yine kısaca "duygu" deyin :))
hoşgeldin duygucum. umarım tatilin güzel geçmiştir. ben iğneleri hiç kendim vuramıyorum. evime yakın bi tıp merkezinde vurduruyordum her akşam. sende öyle yapabilirsin. içini rahat tutmaya çalış artık başlıyorsun tedaviye. valla ben sizin yerinize heyecanlanmaya başladım. bu arada rn4 ne yaptı acaba? pazartesi yumurta toplanabilir demişti.
farkettim canım ama ben sana duygu demeye devam edicem tabiki:) valla ben pazartesi 9 gibi orda olucam henüz ne giyeceğimi bilemiyorum ama ben minyon tipli yeşil gözlü kumral saçlıyım:) sen de kısaca bir tarif yap artık gerisi nasip canım :) canım patronunu kafana takma neticede yasal haklarını kullanmana karışamaz değilmi? doğuma kadar çalışabildiğin kadar çalışırsın canım doğumdan sonra da yasal hakkın süt iznin falan ne kadar sa kullanırsın.eğer durumunuz müsaitse bence çıkarsın işten çocuğunu 1-2 yaşına gelene kadar doya doya sen büyütürsün. sonra yeniden bulursun iş çalışırsın. en önemli olan senin bebek sahibi olman değil mi bak görümcen doğurmuş insan herne kadar gidip içtenlikle ziyaret etse de üzülüyor ve bazen kıskançlık da oluyor bu da senin bebek özlemini ortaya koyuyor zaten.boşver salla patronunu ya bak senin şimdi moralinin yüksek olması lazım patronunun söylediklerine kafanı takma. Allah bilir o tutmayınca oh be tutmadı diye sevinirde. ama Allah buna fırsat vermicek inşallah. hislerinizin karşık olmasını anlıyorum insan tatile gitse de kafasının içindekileri evde bırakamıyor dimi canım. ben de gitseydim öyle olucaktı.bence çok yolunda gidecek herşey. puregon u kendin vurursun o kolay canım. çok rahat uygulanan bir ilaç. hergün eczane dolaşmaktan daha iyi bence evde kendin vuruyorsun. ben her gün saat 7 de vuruyorum bu sefer öyle titizim ki telefonumun alarmını kuruyorum saat 7 de çalıyor gidip vuruyorum.o kadar dakikası dakikasına yani :) ben de korkuyorum yarın inşallah 16-17 falan olmuş olur. eşim de diyor o artık 12 mm oldu ya yapılır muhakkak bir şekilde bu aşılama diyor. geçen ay hiç yoktu ya. doğru diyor aslında yapılsın da devlette 2 aşılamamı da yaptırmış olayım. ilk dileğim bu ama benim ümidim de var bu ay. hep hayal ediyyorum tutarsa hamile olursam ne güzel olur devam etse sağlıkla eylül de falan böyle hamile olsam 4-5 ayı bir atlatsam :) inşallah beraber hamiş oluruz duygucum.
kızlar adetim nihayet söküldü ve yarın 2. günüm olacak. cuma günü adet olmadığıma dua ediyorum yoksa pazartesi 4.gün olacaktı. en azından adet başlagıcım pozitif olarak başladı ve 2.günümde muayeneye başlayacağım. ilk basamak olumlu oldu en azından. yarın sabah erkenden gidicem ki ilk sıralarda muayene olayım malum tatil dönüşü ilk iş günümde hastanede olucam.işlerim erken biterse işe erken gidebilirim. elifcim ben 1,65 boyundayım normaldede esmerim malum tatilde de bronzlaşınca dahada esmer oldum:S saçlarım koyu renk genelde sıcaklardan dolayı topuz yapıyorum. artık saatlerimiz denk gelirse illaki karşılaşırız. patron konusuna gelince eğer tutmazsa sevineceğine eminim. değilmiki madem kuzeninin 3 üz olcak onda bitane al diyen bir adam. çüşş deim yani sanki o kadar ümidi kestikte olmayacağından milletten çocuk istiycem. zaten çocukları sevmeyen cins bi adam. iyi yönleride çok fazla tabiki. işten çıkmayı düşünmüyorum maddiyat bi şekilde hallolur ama benim zamanım boşa gider birde yaşım ilerlemiş olur ve 32-33 yaşında küçük bir çocuğu olan evli bir kadını işe alan pek olmaz( birde burası rahat cmrtesileri çalışmıyorum işim olmayınca 5,30 gibi çıkıyorum. ama nede olsa özel sektör idare etmeyince etmiyor hernekadar çok iyi insanlar olsalarda. artık kader kısmet zman bize ne gösterir bilemeyiz. çocuğumuzun olmayacağınıda bilmiyorduk iş konusuda ne olur bilemeyiz. çokta önemli değil napalım olmadı bende 2. bebeği peşine doğururum evde çocuk büyütürüm iş hayatından çok daha zor bir meslek bence :)
Baharcım ben puregenu aşılma sürecinde kendim vuramıyordum zaten eim vuruyordu. ama ekstra verilen bir ilaç var onun ucu şırınca ucu epeyce kalın yani puregon gibi kıl kadar bi ucu yok. olmadı onu hastanede yaptırırım. artık eczanelerde iğne vurmuyor. neyseki eve yakın 2 adet özel hastane var orta halli olmadı oraya giderim. ama bu defa göbeğim delik deşik olacak eskiden 75 dozdu şimdi 1,5 şişeyi bir defada vurulacağım malum bir şişe 300 doz. 300 dozu vurup diğer şişeyi takıp 150 dozda ordan vurucam. baklaım yarın bir gideyimde ne diycekler kesin olarak netleşmiş olur. puregon kaç dozdan başlatacaklar, kalın uçlu iğne nereden yapılacak vs. öğrenip yarına yazarım sizlere. en geç öğlene yazmış olurum.
kızlar merhaba:) takip etmeye calisiyrm sizi ama yazmaya fırsatım olmamisti. sali gunu masipse yumurtalarim toplaniyor. hamd plsun bugun ignlerimin son gunu. artik cok bunaldim bu igne isinden. ama Asla isyan etmiyrm. benim asilama surecinde igne surecim bu kadar uzun sirmedigi icin sıkıldim herhalde. Allah sabir versin sabir gerektiren bi surec. bi ton hormon aldigim icin ates basmalarim oluyo. bide havalarda sicak. oruc tutamadigim icin cok uzuluyorumbende bu kadar dualrinizi bekliyorum:)
canim benim bu aksam 10 da catlatma ignem var. 7:30 da da diger ignelerimi olucam once. karnimda sislik yok ama berelendi gibi aciyo. gunde 2 igne oluncabiz de seni merak ediyorduk canım çok şükür toplanıyor demek yumoşlar maşallah kaç taneydiler kaçı gelişti canım yaptın mı çatlatma iğneni? ateş basması demek zor Allah yardımcın olsun şişkinlik oldu mu peki iğnelerden solayı karnında onu da yazarsan sevinirim. belki de aynı günlerde alırız hamiş haberlerimizi :) z.k da bir kadın a sormuştum toplamadan 3 gün sonra aramışlar transfer için demekki 3 günde dölleniyorlar. senin de en geç cuma günü transferin olur bence. benim de en geç perşembe yada cuma günü aşılamam yapılır :) beraber beklicez desene. inşallah hepsi 5. gün embriyosu olur :) gerçi o zaman 5 gün sonra ararlar seni dimi :) en kaliteli bölünme hangisinde oluyosa o olsun inşallah...
canım öncelikle bir gecede 2 delik delmene gerek yok çünkü puregon un 1 tüpünde zaten 4500 doz var sende 450 ile başlayacağına göre 1 tüpü 1 gecede vurulacaksın. benim bazen tüp bitimlerinde denk geliyor birinden 75 çıkıyor bitiyor mesela mecburen bir 25 vurmak için ikinci bir delik açıyorum göbeğimde :) ama profesyonel oldum artık kanatmıyorum bile bırak çıkartınca vurduğum yer bile belli olmuyor :) bence sen de kendin vurmalısın çok daha kolay oluyor. iş konusunda da haklısın özel sektör işte ama işinin rahat olmasına sevindim patronu da boşver herkesi günahıyla sevabıyla sevmek zorundayız o senin kadar duygusal olamaz tabiki işleri düşünmek zorunda ama hele bir bebeğin olsun da ben saygı duyacağına da inanıyorum.adetin de tam zamanında söküldü canım süper bir gün 2. gün kontrol için ve iğnelere zamanında yani 3. günü başlayacaksın. bence 1 gün bile farkediyor iyiki 4. güne kalmadın ben geçen aşılamada 4. gün başlamıştım uyarılma olmadı biliyosun. çünkü adetim tamamen bitmişti. en ideal gün 3. gün. ben de yarın 9 gibi orda olurum inşallah ultrason sırasında karşılaşırız belki yeni tatilden dönmüş broonz birisini tanırım heralde
canim benim bu aksam 10 da catlatma ignem var. 7:30 da da diger ignelerimi olucam once. karnimda sislik yok ama berelendi gibi aciyo. gunde 2 igne oluncahemde ince uclu şiringayla. bana verdikleri kitapcikta da 3 gun sonra transfer deniliyo ama o embriyolarin bolunmelerine bagli sanirim. su an 4 tane olgunlasan yumurtam varmis ama dr dediki gelisenlerin ici bos kucuk olanlarin dolu olabiliyomus. yani toplandiginda daha net bilgi alacagim. ilk asilamamizda ayni gun olmustu hatirliyomsn elifcim. bide ben seni zk da gordum sanirim. sarisin yesil gozlu cok tatli bi kizdin. hatta zk ya ilk gittimiz gin bile esinle ordaydin. eslerim urolojiye ayni gun gitti bizde kani ayni zamanlarda vermistik:)
tatlim orgalutran. hazir siringa. puregon gibi acisi. ama ikisinide gobekten vurdugum icin berelendi korkulcak bisi yok. esim yada annem vuruyo. ben puregonu bile vuramiyodum onun icin bunlarida vuramiyrm. senin ilacinin adi ne ? korkma ama sabret canim cok uzun ve bunaltici surec canimeyvah ki ne eyvah sanırım korktuğum başıma gelecek. RN cim şırınga uçlu ilacının adını yazarmısın bakalım bendekiyle aynımı. birde onudamı kendin vuruyorsun zor olmuyormu kalın uclu iğneyle bilmeyen birinin vurması? şimdi iyice tırstım yaa
hayirli olsun arkadasimmerhaba arkadaşlar hayırlı ramazanlar.bende aranıza yeni katıldım.z.k de aşılama yapılacak.regl dönemimi bekliyoruz.ilaçlarımı aldım.umarım hayırlı haberlerle gelirim ve sizden hayırlı güzel haberler alırım.Allah bu mübarek günlerde dualarımızı kabul etsin hayırlı evlatlar nasip etsin inşallahh...
canim benim bu aksam 10 da catlatma ignem var. 7:30 da da diger ignelerimi olucam once. karnimda sislik yok ama berelendi gibi aciyo. gunde 2 igne oluncahemde ince uclu şiringayla. bana verdikleri kitapcikta da 3 gun sonra transfer deniliyo ama o embriyolarin bolunmelerine bagli sanirim. su an 4 tane olgunlasan yumurtam varmis ama dr dediki gelisenlerin ici bos kucuk olanlarin dolu olabiliyomus. yani toplandiginda daha net bilgi alacagim. ilk asilamamizda ayni gun olmustu hatirliyomsn elifcim. bide ben seni zk da gordum sanirim. sarisin yesil gozlu cok tatli bi kizdin. hatta zk ya ilk gittimiz gin bile esinle ordaydin. eslerim urolojiye ayni gun gitti bizde kani ayni zamanlarda vermistik:)
bendeki puregon 300 IU/0,36 ml kartuş yazıyor. yani 300 doz var bunda haliyle 450 doz 1,5 kutu puregona tekabül ediyor. bakalım yarın netleşir belki 300 dozla başlar sonra 450 yaparlar. herşey yarın netleşecek. evet adetin ilk günü gel diyorlar ya o daha kötü iyikide bugün oldu zaten sancım var birde ultrasona girmek zor olurdu. aşılamalarda adetin 2 yada 3.günü gittiğimde gittiğim günün akşmaına ilaçlarıma başlıyordum sanırım tüpte de aynı olur. yani yarın 2.günüm olacak ve ilaçlarıma başlarım diye tahmin ediyorum. hayırlısı olsun inşallah. tedavi normal seyretsinde birde iptal etme durumum olmasa bari. kist olayım hiç olmadı bugüne kadar soğan çok tükettiğimden olsa gerek:) eve gelincede bol bol kuru soğan yedimki ultrason temiz çıksın dedim. kendimce bişeyler yapıyorum işte. eşimede keçibozynuzu kürü uyguluycam ki sperm kalitesi ve hareketliliği hızlı olsun diye. 10 gün falan yaparım yani tedavi sürecimde onada keçiboynuzu kürü yapıcam.
merhaba arkadaşlar hayırlı ramazanlar.bende aranıza yeni katıldım.z.k de aşılama yapılacak.regl dönemimi bekliyoruz.ilaçlarımı aldım.umarım hayırlı haberlerle gelirim ve sizden hayırlı güzel haberler alırım.Allah bu mübarek günlerde dualarımızı kabul etsin hayırlı evlatlar nasip etsin inşallahh...
vay be hafızana hayran kaldım valla anımsamaya çalışıyorum seni ama nafileevet canım ilk aşılamalarımız aynı gün olmuştu hatırlıyorum muhakkak birbirimizi görmüşüzdür evet yeşil gözlüyüm ufak tefek saçlarım kumral keşke seninle de tanışsaydık canım. ben hep istiyorum ki hepimizin birden çocukları olsun sonra birgün tanışma günü düzenleyelim hepberaber bir aktivite yapalım. süper olur dimi:)
neyse senin yumurtalarının inşallah hepsinin içi dolu olur ama 11 tanesi bile sağlıklı olsa yeter biliyosun. sen şimdiye kadar sadece ilaçlarını kullandın dimi canım rahim duvarı için ekstra bişey kullandırdılar mı.ben de heyecandan hep unutuyorum yarın 12. günüm sorayım tayfun bey e iyi mi rahim duvarım acaba. bir de yumurta gelişir de kalınlaşma olmazsa yanarız.
tamam işte bendekinde de aynısı yazıyor canım. bak kutunun üzerini oku bir kartuş 0.480 doz içerir yazıyor yani sen yine de sor hemşireye ama bana ilk aşılamaya başladığım gün infertilitedeki kader hemşire bile 1 kutuda 450 doz var ona göre hesapla demişti. net içerik 300 yazıyor ama net doz da 400 IU falan da yazıyor dikkatli bak kutunun yan tarafına. ama sen sr. 1 kutudan kaç doz çıkıyor de zaten detaylı anlatırlar canım.muayneden sonra ilaçları hemşire anlatıyoorr zaten aklına takılan herşeyi sorarsın.
aramıza hoşgeldin canım.ilaç olarak ne yazdılar?
hatta bizden sonra gelip benden once asilama yapilmisti. benim 14:30 gibi yapilmisti asilamam:) rahim duvarim iyi canimvay be hafızana hayran kaldım valla anımsamaya çalışıyorum seni ama nafileevet canım ilk aşılamalarımız aynı gün olmuştu hatırlıyorum muhakkak birbirimizi görmüşüzdür evet yeşil gözlüyüm ufak tefek saçlarım kumral keşke seninle de tanışsaydık canım. ben hep istiyorum ki hepimizin birden çocukları olsun sonra birgün tanışma günü düzenleyelim hepberaber bir aktivite yapalım. süper olur dimi:)
neyse senin yumurtalarının inşallah hepsinin içi dolu olur ama 11 tanesi bile sağlıklı olsa yeter biliyosun. sen şimdiye kadar sadece ilaçlarını kullandın dimi canım rahim duvarı için ekstra bişey kullandırdılar mı.ben de heyecandan hep unutuyorum yarın 12. günüm sorayım tayfun bey e iyi mi rahim duvarım acaba. bir de yumurta gelişir de kalınlaşma olmazsa yanarız.
tamam işte bendekinde de aynısı yazıyor canım. bak kutunun üzerini oku bir kartuş 0.480 doz içerir yazıyor yani sen yine de sor hemşireye ama bana ilk aşılamaya başladığım gün infertilitedeki kader hemşire bile 1 kutuda 450 doz var ona göre hesapla demişti. net içerik 300 yazıyor ama net doz da 400 IU falan da yazıyor dikkatli bak kutunun yan tarafına. ama sen sr. 1 kutudan kaç doz çıkıyor de zaten detaylı anlatırlar canım.muayneden sonra ilaçları hemşire anlatıyoorr zaten aklına takılan herşeyi sorarsın.
aramıza hoşgeldin canım.ilaç olarak ne yazdılar?
tatlim orgalutran. hazir siringa. puregon gibi acisi. ama ikisinide gobekten vurdugum icin berelendi korkulcak bisi yok. esim yada annem vuruyo. ben puregonu bile vuramiyodum onun icin bunlarida vuramiyrm. senin ilacinin adi ne ? korkma ama sabret canim cok uzun ve bunaltici surec canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?