canim kalin olanla hazirlicaksin ince olanla vurucalsin. gonekten yaparsaniz vuran kisi otursun sen ayakta dur hic acimiyo o zaman :)ilacımın adı Cetrotide 0,25 mg hazır şırınga evet ama ayrıyeten minikte bir şişesi var yanında (şişedeki beyaz toz. 1flakon enjeksiyonluk çözelti için toz diyor) şırınga ucu 2 tane var biri kısa uçlu ve biraz ince diğeri uzuuun ve epeyce kalınve sanırım göbekten olacak bunlarda. eşim puregonu vurur ama bunlariçin korkar vuramaz yada ben korkup vurdurmam :) sende vurmam için 2 eleman varmış biri olmasa diğerine cesaret edersin. süreç uzun biliyorum canım malum 2 aşılama geçirdik yaklaşık 10 ar gün iğne oldum. bende elif gibi hep telefonumun hatırlatmasına yazıyorum yoksa mümkün değil saatlerni unuturum kaçırırım. en garantisi tele not etmek.
tamam işte bendekinde de aynısı yazıyor canım. bak kutunun üzerini oku bir kartuş 0.480 doz içerir yazıyor yani sen yine de sor hemşireye ama bana ilk aşılamaya başladığım gün infertilitedeki kader hemşire bile 1 kutuda 450 doz var ona göre hesapla demişti. net içerik 300 yazıyor ama net doz da 400 IU falan da yazıyor dikkatli bak kutunun yan tarafına. ama sen sr. 1 kutudan kaç doz çıkıyor de zaten detaylı anlatırlar canım.muayneden sonra ilaçları hemşire anlatıyoorr zaten aklına takılan herşeyi sorarsın.
merhaba arkadaşlar hayırlı ramazanlar.bende aranıza yeni katıldım.z.k de aşılama yapılacak.regl dönemimi bekliyoruz.ilaçlarımı aldım.umarım hayırlı haberlerle gelirim ve sizden hayırlı güzel haberler alırım.Allah bu mübarek günlerde dualarımızı kabul etsin hayırlı evlatlar nasip etsin inşallahh...
ya 450 doz cok fazla degilmi? benim 75 lik ilacim 3 tane birlestirip vuruluyrm225 doz yapiyo.
g
canim kalin olanla hazirlicaksin ince olanla vurucalsin. gonekten yaparsaniz vuran kisi otursun sen ayakta dur hic acimiyo o zaman :)
dedigim gibide cok kolay oluyor. 90 derece olmasi gerekiyor ya ignenin. bide icuna dikkat edin tatlim verev şekilde ya ucu ince tarafindan sokarsa igne ucunu hic hissetmiyosun. bide cok kolanyali olmasin pamuk. yani cok islak olmasin yoksa cok yaniyo:)valla içime su serptin rn. kalınla yapsak göbekten sokup sırtımızdan çıkardı heralde şırınga:)) sırtüstü yatıyorum eşimde ayakta diz çökerek vuruyor.
benimde fsh im yuksek cikti ameliyat olmam sebebiyle rezervim benimde dusuk canim. ama ne bilimbenbenim yumurtalık rezerv azalması var. ondan olsa gerek kenan 450 doz yazcam dedi. ama yarın bakıldığında kaç doz uygulanır belli olur. birde raporlu aldık ya ilaçları eksik kalmasın diyede fazla yazdı istersen al demişti. m alum çok para tuttu :S
kızlar adetim nihayet söküldü ve yarın 2. günüm olacak. cuma günü adet olmadığıma dua ediyorum yoksa pazartesi 4.gün olacaktı. en azından adet başlagıcım pozitif olarak başladı ve 2.günümde muayeneye başlayacağım. ilk basamak olumlu oldu en azından. yarın sabah erkenden gidicem ki ilk sıralarda muayene olayım malum tatil dönüşü ilk iş günümde hastanede olucam.işlerim erken biterse işe erken gidebilirim. elifcim ben 1,65 boyundayım normaldede esmerim malum tatilde de bronzlaşınca dahada esmer oldum:S saçlarım koyu renk genelde sıcaklardan dolayı topuz yapıyorum. artık saatlerimiz denk gelirse illaki karşılaşırız. patron konusuna gelince eğer tutmazsa sevineceğine eminim. değilmiki madem kuzeninin 3 üz olcak onda bitane al diyen bir adam. çüşş deim yani sanki o kadar ümidi kestikte olmayacağından milletten çocuk istiycem. zaten çocukları sevmeyen cins bi adam. iyi yönleride çok fazla tabiki. işten çıkmayı düşünmüyorum maddiyat bi şekilde hallolur ama benim zamanım boşa gider birde yaşım ilerlemiş olur ve 32-33 yaşında küçük bir çocuğu olan evli bir kadını işe alan pek olmaz( birde burası rahat cmrtesileri çalışmıyorum işim olmayınca 5,30 gibi çıkıyorum. ama nede olsa özel sektör idare etmeyince etmiyor hernekadar çok iyi insanlar olsalarda. artık kader kısmet zman bize ne gösterir bilemeyiz. çocuğumuzun olmayacağınıda bilmiyorduk iş konusuda ne olur bilemeyiz. çokta önemli değil napalım olmadı bende 2. bebeği peşine doğururum evde çocuk büyütürüm iş hayatından çok daha zor bir meslek bence :)
Baharcım ben puregenu aşılma sürecinde kendim vuramıyordum zaten eim vuruyordu. ama ekstra verilen bir ilaç var onun ucu şırınca ucu epeyce kalın yani puregon gibi kıl kadar bi ucu yok. olmadı onu hastanede yaptırırım. artık eczanelerde iğne vurmuyor. neyseki eve yakın 2 adet özel hastane var orta halli olmadı oraya giderim. ama bu defa göbeğim delik deşik olacak eskiden 75 dozdu şimdi 1,5 şişeyi bir defada vurulacağım malum bir şişe 300 doz. 300 dozu vurup diğer şişeyi takıp 150 dozda ordan vurucam. baklaım yarın bir gideyimde ne diycekler kesin olarak netleşmiş olur. puregon kaç dozdan başlatacaklar, kalın uçlu iğne nereden yapılacak vs. öğrenip yarına yazarım sizlere. en geç öğlene yazmış olurum.
kızlar merhaba:) takip etmeye calisiyrm sizi ama yazmaya fırsatım olmamisti. sali gunu masipse yumurtalarim toplaniyor. hamd plsun bugun ignlerimin son gunu. artik cok bunaldim bu igne isinden. ama Asla isyan etmiyrm. benim asilama surecinde igne surecim bu kadar uzun sirmedigi icin sıkıldim herhalde. Allah sabir versin sabir gerektiren bi surec. bi ton hormon aldigim icin ates basmalarim oluyo. bide havalarda sicak. oruc tutamadigim icin cok uzuluyorumbende bu kadar dualrinizi bekliyorum:)
canim benim bu aksam 10 da catlatma ignem var. 7:30 da da diger ignelerimi olucam once. karnimda sislik yok ama berelendi gibi aciyo. gunde 2 igne oluncahemde ince uclu şiringayla. bana verdikleri kitapcikta da 3 gun sonra transfer deniliyo ama o embriyolarin bolunmelerine bagli sanirim. su an 4 tane olgunlasan yumurtam varmis ama dr dediki gelisenlerin ici bos kucuk olanlarin dolu olabiliyomus. yani toplandiginda daha net bilgi alacagim. ilk asilamamizda ayni gun olmustu hatirliyomsn elifcim. bide ben seni zk da gordum sanirim. sarisin yesil gozlu cok tatli bi kizdin. hatta zk ya ilk gittimiz gin bile esinle ordaydin. eslerim urolojiye ayni gun gitti bizde kani ayni zamanlarda vermistik:)
merhaba arkadaşlar hayırlı ramazanlar.bende aranıza yeni katıldım.z.k de aşılama yapılacak.regl dönemimi bekliyoruz.ilaçlarımı aldım.umarım hayırlı haberlerle gelirim ve sizden hayırlı güzel haberler alırım.Allah bu mübarek günlerde dualarımızı kabul etsin hayırlı evlatlar nasip etsin inşallahh...
aa evet uzun boylu esmerim:) birazda zayifim. sanirim beni gormussun:) ben seni hatirlayamadim ama gorsem kesin tanirim. cunku yuz hafizam biraz kuvvetlidir. ne guzel ya. birbirimizle karsilasmis olmamiz. keske tanissaydik dimiherkes birbirini hatırlamaya başladı sanırım:) rn cım bizde seninle karşılaştık sanırım bir kez. sonradan farkettim. uzun boylu zayıf esmer bi kızsan tabii eğer. konuşmadık seninle ama ben öyle hissettim. ultrason beklerken iki kadınla konuşuyordun. ameliyat olduğundan bahsediyordun. ben sonradan gelmiştim yanınıza. bir de orta uzunlukla koyu renk dalgalı saçların vardı. doğru tahmin ettiysem manken gibiydin valla. umarım yanılmamışımdır.
hosbuldum canım.gonal f 2 kutu ve ovıtrelle 1 kutu yazdılar daha nasıl kullanıcak bılmıyorum acıkcası sızlerden bıseyler ogrenmeye calsııyorum burda.
hatta bizden sonra gelip benden once asilama yapilmisti. benim 14:30 gibi yapilmisti asilamam:) rahim duvarim iyi canim
onun icin ayrica ilac vermedi simdilik. bi yumurta gelistirici bide zamansiz catlamasin diye bi igne. yumurta toplamadan sonra kullanicagim ilaclarim
var. ama onlari daha yazmadi onun icin bilmiyrm.
ya 450 doz cok fazla degilmi? benim 75 lik ilacim 3 tane birlestirip vuruluyrm225 doz yapiyo.
ilacımın adı Cetrotide 0,25 mg hazır şırınga evet ama ayrıyeten minikte bir şişesi var yanında (şişedeki beyaz toz. 1flakon enjeksiyonluk çözelti için toz diyor) şırınga ucu 2 tane var biri kısa uçlu ve biraz ince diğeri uzuuun ve epeyce kalınve sanırım göbekten olacak bunlarda. eşim puregonu vurur ama bunlariçin korkar vuramaz yada ben korkup vurdurmam :) sende vurmam için 2 eleman varmış biri olmasa diğerine cesaret edersin. süreç uzun biliyorum canım malum 2 aşılama geçirdik yaklaşık 10 ar gün iğne oldum. bende elif gibi hep telefonumun hatırlatmasına yazıyorum yoksa mümkün değil saatlerni unuturum kaçırırım. en garantisi tele not etmek.
ay çok güldüm duygu yaa göbekten sokup sırttan çıkması ne tuhaf olurdu sen iyi yaşa :)))valla içime su serptin rn. kalınla yapsak göbekten sokup sırtımızdan çıkardı heralde şırınga:)) sırtüstü yatıyorum eşimde ayakta diz çökerek vuruyor.
Günaydın kızlar,
hastaneye gidip geldim dün akşamdan beri alt karın bölgemde ve midemde inanılmaz şişkinlik ve gaz vardı ölüyorum resmen. zk ya gittiğimde de hala devam ediyordu muayenede canım çok yancak diye korktum birde ay falan deyince kızarlar diye korktum. neyseki o esnada ağrımadı. belgin hn. baktı. ama küçüçük oda maşallah ameliyathane gibiydi 2 hemşire 3 dr. vardı. ışığı gören gelmiş misali. önemli bir durum olsa kimse olmaz ortalıkla. ultrason ya millet doluşmuş. neyse bakıldı kist falan yoktu bu akşam puregon kullanmaya başlıyorum 1 kutu 1 defada vurulucam. 450 doz yani. perşembeye kadar vurucam. cuma sabahtan gidip E2 tahlili yaptırcam ve ultrasonla bakılcak yine. diğer ilacımıda o gün götürücem ve cuma günü anlatacaklar. bacaktan yapılıyormuş. kalın ucuyla karıştırılıyormuş ince ucuyla vuruluyormuş. kendimiz yapabilirmiyiz dedim yaparsınız dedi hemşire. birde 100 mg lık bebe aspirini verilde onun yanında folbiol verildi ikisindende günde 1 tane alınacakmış.
nedense bugün gittiğimde çok ama çok pişman oldum tüpü zk.da başladğıma. belkide canımın acısından böyle düşündüm inanılmaz sıcak ve ter döktüm resmen. sözde bugün işbaşı yapacaktım ama fena durumdaydım eve geri geldim. durum bundan ibaret. kulak misafiri oldğum duurmlarda vardı .kadının birinden yumurta toplama yapılmış ama döllenme ve bölünme olmadığı için transfer yapılmayacakmış ve tedavisi iptal oluyor yani işlem sonuçlanamıyor.emeklerine yazık oldu.
birde kenan yine erkek bi hastayı fena azarladı. hatta tabiri caizse resmen k....nı yırttı. adama dövseydi adamın yanı daha az yanardı eminim. şeytan dedi git kafasını çarp duvara :S buarada elifle denk gelemedik daha doğrusu gözüm kimseyi görmedi etrafa bakamadım bile canımın acısından hastaneden arabaya kadar yürümek bile ölüm gbi geldi
18-22 de yapiliyor canim. asilama. evet yine basa bas gidiyrz. ben bi gun ondeyimgünaydın kızlar herkese mutlu bir hafta diliyorum. ben gittim geldim bile hastaneye kalabalık değildi 20 dk. da bitti işimiz duygu cum bakındım ama seni göremedim tatlım sen benden önce gelip gittin sanırım. neyse malesef bu hafta tayfun bey izindeymiş sanırsam kenan bey de baktım ben ultrason sırasındayken poaçasını almış yeni gelmiş doktor odasına giriyordu anladım ki ultrasonda belgin hanım var. hemen girdim yanında da gençten esmer mavi üniformalı bir doktor var. adı faruk bey sanırım. baktı ve yumurtam 17 mm olmuş. sağda da 15 mm var dedi :) hiç karıştırmadım bende benim sağda yumurtalığım yok ben yarım rahimliyim vs.. demedim. belliki sağdan da bişeyler yumurtluyor ara sıra :)
sonra bugünde kullansın çarşamba aşılamaya gelsin gibi bişeyler söyledi hemşiresine ben de kalktım dışarıda beklememi söyledi hemşire.sonra hemen geldi ultrason kalabalık değildi. bana dedi ki bugün artık puregon u vurmicaksın. gece 12 de çatlatma iğneni vurucaksın. çarşamba sabahı da eşinle aşılamaya geliceksin. korktum soramadım biraz tesr bir hatuna benziyordu 17 mm küçük değil mi dicektim bugün daha vurulsam puregon u sonra çatlatma yapsam dicektim ama diyemedim. sonra çıktım gidiyordum ki aklıma takıldı eşim de git sor önemli bişey hata yapmayalım dedi. sanki belgin bugün de kullansın çarşamba aşılamaya geldin dedi. öyle hatırlıyorum ama hemşire de bilir yani dimi 36 saate göre ayarladı çatlatmayı. neyse sonra geri döndüm bahçeden. o genç doktor faruk bey oturuyordu doktor odasında ona sordum içerde o da vardı çünkü muayneler sırasında. anlattım ve sordum 17 küçük değil mi dedim puregonu da vurmicaksın çatlatmayı vurucaksın dedi hemşire dedim yanlış bişey yapmak istemiyorum dedim. hayır küçük değil 17-18 bizim için ideal dedi. ben de tamam dedim ve çıktım. eşim de diyor ki sizin için ideal ama bizim için değil deseydin diyor :) hamile kaldığım ay 20 mm ile çatlatma vurulmuştum da:)
neyse sonuç olarak öyle dediler ben de öyle yağıcam ben de gördüm yumurtamı şekli düzgün arkadan da gelen ondan biraz daha küçük 2 tane daha yumurta var. ilk defa bu kadar erken aşılama olucam bugün 12. günüm 14. günümde yapılıcak aşılamam. 15-16-17 . günlerde bizde halvet var.kimse gelmesin kızlar :)))
rahim duvarım da 7.1 miş. fena değil.
böyle işte. biraz aklımda soru işareti kaldı ama sormam iyi oldu doktora. tayfun bey olsa ona sorucaktım ama yoktu.yani gün olarak da müsait adet döngüm daha 12. günümdeyim 1 gün daha kullanabilirdim bence puregon u. ama belgin hanım karar vermeden önce kaç gündür iğne kullandığımı da sordu hemşiresine ona göre düşünüp karar verdi.10 gündür iğne vuruluyomuşum.artık hayırlısı. zaten hcg de son büyümesini tamamlamasına etki ediyor. buna şükür. sonunda 2. aşılamam yapılacakkkkkk :)))))
bu arada o gençten esmer doktor da muaynedeydi dedim ya benden önce çıkan kadın kapalı , bir de azcık da tutucu belli ki bu ne ya dedi içerde hasta bakıcı var dedi. öle duruyor orda dedi. kimse de bişey demiyor dedi. doktorun önlüğü mavi ya hastabakıcıya benzetmiş. ne güldüm ya :)
şimdi mesajlarınıza cevap vereyim fıstıklar.
acaba bu gonal f yi neye göre yazıyolar canım bana ve duygu ya puregon yazdılar hep çoğuna da puregon yazıyolar. senin sorunun neydi canım? ayrıca hiç korkma ince uçlu bir iğne kendin uygulayabilirsin.
onu hatırlıyorum bak çünkü sen ilk sperm veren bizdik demiştin.hatta seni de hatırlıyorum şimdi esmer uzun boylu zayıf bir hatunsun sanırım dimi:) siz beklemediniz sonra infertilite nin orda. dışarılara çıktınız. ben hep ceren i kolladım sordum ama kendisi bana 11.30 gibi gel demişti. demekki 1-2 taneyi öğlenden önce yapmaya çalışıyolar.bana denk geldi ben beklediğim için. ama sonuç ikimizinde fos çıktı en nihayetinde:) benim aşılamam çarşamba günü yapılacak canım başa baş gidiyoruz sayılır. beraber beklicez sonucumuzu inşallah ikimizin birden pozitif olur da topiğimiz şenlenir artık. artık gülsün yüzümüz dimi.hep negatif olucak hali yok ya :)
canım kalın uçlu ile suyu toz a çekeceksin. ince olanla vuracaksın.bikez hemşire anlatırken dinlemiştim lazım olur diye :)
ay çok güldüm duygu yaa göbekten sokup sırttan çıkması ne tuhaf olurdu sen iyi yaşa :)))
18-22 de yapiliyor canim. asilama. evet yine basa bas gidiyrz. ben bi gun ondeyim
bu sefer. biliyosun tupte yumurta toplamadan itibaren sayiliyor. transferden sonra aslinda hamile oluyosun ama onemli olan tutunmasi tabiki:) evet esmer uzun boyluyum. hatta o gun yesil kareli bi gomlegim vardi hatirlarsan:) esimle kahvalti yapmaya gitmistik arkadaki pastaneye:) bu arada belgin hanimda cok tatli bi bayan. 2. asilamami o yapmisti benim
aa evet uzun boylu esmerim:) birazda zayifim. sanirim beni gormussun:) ben seni hatirlayamadim ama gorsem kesin tanirim. cunku yuz hafizam biraz kuvvetlidir. ne guzel ya. birbirimizle karsilasmis olmamiz. keske tanissaydik dimi
Günaydın kızlar,
hastaneye gidip geldim dün akşamdan beri alt karın bölgemde ve midemde inanılmaz şişkinlik ve gaz vardı ölüyorum resmen. zk ya gittiğimde de hala devam ediyordu muayenede canım çok yancak diye korktum birde ay falan deyince kızarlar diye korktum. neyseki o esnada ağrımadı. belgin hn. baktı. ama küçüçük oda maşallah ameliyathane gibiydi 2 hemşire 3 dr. vardı. ışığı gören gelmiş misali. önemli bir durum olsa kimse olmaz ortalıkla. ultrason ya millet doluşmuş. neyse bakıldı kist falan yoktu bu akşam puregon kullanmaya başlıyorum 1 kutu 1 defada vurulucam. 450 doz yani. perşembeye kadar vurucam. cuma sabahtan gidip E2 tahlili yaptırcam ve ultrasonla bakılcak yine. diğer ilacımıda o gün götürücem ve cuma günü anlatacaklar. bacaktan yapılıyormuş. kalın ucuyla karıştırılıyormuş ince ucuyla vuruluyormuş. kendimiz yapabilirmiyiz dedim yaparsınız dedi hemşire. birde 100 mg lık bebe aspirini verilde onun yanında folbiol verildi ikisindende günde 1 tane alınacakmış.
nedense bugün gittiğimde çok ama çok pişman oldum tüpü zk.da başladğıma. belkide canımın acısından böyle düşündüm inanılmaz sıcak ve ter döktüm resmen. sözde bugün işbaşı yapacaktım ama fena durumdaydım eve geri geldim. durum bundan ibaret. kulak misafiri oldğum duurmlarda vardı .kadının birinden yumurta toplama yapılmış ama döllenme ve bölünme olmadığı için transfer yapılmayacakmış ve tedavisi iptal oluyor yani işlem sonuçlanamıyor.emeklerine yazık oldu.
birde kenan yine erkek bi hastayı fena azarladı. hatta tabiri caizse resmen k....nı yırttı. adama dövseydi adamın yanı daha az yanardı eminim. şeytan dedi git kafasını çarp duvara :S buarada elifle denk gelemedik daha doğrusu gözüm kimseyi görmedi etrafa bakamadım bile canımın acısından hastaneden arabaya kadar yürümek bile ölüm gbi geldi
günaydın kızlar herkese mutlu bir hafta diliyorum. ben gittim geldim bile hastaneye kalabalık değildi 20 dk. da bitti işimiz duygu cum bakındım ama seni göremedim tatlım sen benden önce gelip gittin sanırım. neyse malesef bu hafta tayfun bey izindeymiş sanırsam kenan bey de baktım ben ultrason sırasındayken poaçasını almış yeni gelmiş doktor odasına giriyordu anladım ki ultrasonda belgin hanım var. hemen girdim yanında da gençten esmer mavi üniformalı bir doktor var. adı faruk bey sanırım. baktı ve yumurtam 17 mm olmuş. sağda da 15 mm var dedi :) hiç karıştırmadım bende benim sağda yumurtalığım yok ben yarım rahimliyim vs.. demedim. belliki sağdan da bişeyler yumurtluyor ara sıra :)
sonra bugünde kullansın çarşamba aşılamaya gelsin gibi bişeyler söyledi hemşiresine ben de kalktım dışarıda beklememi söyledi hemşire.sonra hemen geldi ultrason kalabalık değildi. bana dedi ki bugün artık puregon u vurmicaksın. gece 12 de çatlatma iğneni vurucaksın. çarşamba sabahı da eşinle aşılamaya geliceksin. korktum soramadım biraz tesr bir hatuna benziyordu 17 mm küçük değil mi dicektim bugün daha vurulsam puregon u sonra çatlatma yapsam dicektim ama diyemedim. sonra çıktım gidiyordum ki aklıma takıldı eşim de git sor önemli bişey hata yapmayalım dedi. sanki belgin bugün de kullansın çarşamba aşılamaya geldin dedi. öyle hatırlıyorum ama hemşire de bilir yani dimi 36 saate göre ayarladı çatlatmayı. neyse sonra geri döndüm bahçeden. o genç doktor faruk bey oturuyordu doktor odasında ona sordum içerde o da vardı çünkü muayneler sırasında. anlattım ve sordum 17 küçük değil mi dedim puregonu da vurmicaksın çatlatmayı vurucaksın dedi hemşire dedim yanlış bişey yapmak istemiyorum dedim. hayır küçük değil 17-18 bizim için ideal dedi. ben de tamam dedim ve çıktım. eşim de diyor ki sizin için ideal ama bizim için değil deseydin diyor :) hamile kaldığım ay 20 mm ile çatlatma vurulmuştum da:)
neyse sonuç olarak öyle dediler ben de öyle yağıcam ben de gördüm yumurtamı şekli düzgün arkadan da gelen ondan biraz daha küçük 2 tane daha yumurta var. ilk defa bu kadar erken aşılama olucam bugün 12. günüm 14. günümde yapılıcak aşılamam. 15-16-17 . günlerde bizde halvet var.kimse gelmesin kızlar :)))
rahim duvarım da 7.1 miş. fena değil.
böyle işte. biraz aklımda soru işareti kaldı ama sormam iyi oldu doktora. tayfun bey olsa ona sorucaktım ama yoktu.yani gün olarak da müsait adet döngüm daha 12. günümdeyim 1 gün daha kullanabilirdim bence puregon u. ama belgin hanım karar vermeden önce kaç gündür iğne kullandığımı da sordu hemşiresine ona göre düşünüp karar verdi.10 gündür iğne vuruluyomuşum.artık hayırlısı. zaten hcg de son büyümesini tamamlamasına etki ediyor. buna şükür. sonunda 2. aşılamam yapılacakkkkkk :)))))
bu arada o gençten esmer doktor da muaynedeydi dedim ya benden önce çıkan kadın kapalı , bir de azcık da tutucu belli ki bu ne ya dedi içerde hasta bakıcı var dedi. öle duruyor orda dedi. kimse de bişey demiyor dedi. doktorun önlüğü mavi ya hastabakıcıya benzetmiş. ne güldüm ya :)
elifcim gözün aydın. sevindim yolunda gittiğine. 17-20 mm arasını normal kabul ediyorlar. benim geçen ay 14,5 mm di yumurtam cuma günü pazar akşamı çatlatma iğnesi vuruldum. yani yumurta ideal büyüklüğe geldi mi gelmedi mi bilmeden vuruldum çatlatma iğnesini. belki de iğneyi vurulduğum gün henüz yeterli büyüklüğe ulaşmamıştı ve çatlamadı. sonrada kiste dönüştü diye düşünüyorum. aşılamamda boşuna yapılmış oldu belki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?