Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
g canim kalin olanla hazirlicaksin ince olanla vurucalsin. gonekten yaparsaniz vuran kisi otursun sen ayakta dur hic acimiyo o zaman :)

aşılama yaptığımda 75 doz vuruyordum 4 yada 5 güne den geliyordu yani 4 gün olsa 75x4=300 yapar 5 gün olsa 75x5=375 doz yapar yine 450 ye denk gelmiyor. en iyisi onlar ne derseonu yapmak. dediğin gibi kutuda küçük bir yazıylada 0,480 ml yazıyor. yarın ola hayrola.

hoşgeldn zuzu .allah hakkında hayırlı olanı versin inşallah.

ya 450 doz cok fazla degilmi? benim 75 lik ilacim 3 tane birlestirip vuruluyrm225 doz yapiyo.

benim yumurtalık rezerv azalması var. ondan olsa gerek kenan 450 doz yazcam dedi. ama yarın bakıldığında kaç doz uygulanır belli olur. birde raporlu aldık ya ilaçları eksik kalmasın diyede fazla yazdı istersen al demişti. m alum çok para tuttu :S

g
canim kalin olanla hazirlicaksin ince olanla vurucalsin. gonekten yaparsaniz vuran kisi otursun sen ayakta dur hic acimiyo o zaman :)

valla içime su serptin rn. kalınla yapsak göbekten sokup sırtımızdan çıkardı heralde şırınga:)) sırtüstü yatıyorum eşimde ayakta diz çökerek vuruyor.

valla içime su serptin rn. kalınla yapsak göbekten sokup sırtımızdan çıkardı heralde şırınga:)) sırtüstü yatıyorum eşimde ayakta diz çökerek vuruyor.
dedigim gibide cok kolay oluyor. 90 derece olmasi gerekiyor ya ignenin. bide icuna dikkat edin tatlim verev şekilde ya ucu ince tarafindan sokarsa igne ucunu hic hissetmiyosun. bide cok kolanyali olmasin pamuk. yani cok islak olmasin yoksa cok yaniyo:)

benimde fsh im yuksek cikti ameliyat olmam sebebiyle rezervim benimde dusuk canim. ama ne bilimben
im doz daha dusuktu. ama doktorlarin bi bildikleri vardir elbet islerine cok karismmak gerek:) gerci zk da iyarmak cokmise yariyor her zaman bunu cok iyi biliyrm:)

kızlar hayırlı olsun. inşallah güzel haberlerinizi alırız bu hafta.

herkes birbirini hatırlamaya başladı sanırım:) rn cım bizde seninle karşılaştık sanırım bir kez. sonradan farkettim. uzun boylu zayıf esmer bi kızsan tabii eğer. konuşmadık seninle ama ben öyle hissettim. ultrason beklerken iki kadınla konuşuyordun. ameliyat olduğundan bahsediyordun. ben sonradan gelmiştim yanınıza. bir de orta uzunlukla koyu renk dalgalı saçların vardı. doğru tahmin ettiysem manken gibiydin valla. umarım yanılmamışımdır.

Son düzenleme:

hoşgeldin canım. hayırlı olsun tedavin. umarım herşey yolunda gider.

aa evet uzun boylu esmerim:) birazda zayifim. sanirim beni gormussun:) ben seni hatirlayamadim ama gorsem kesin tanirim. cunku yuz hafizam biraz kuvvetlidir. ne guzel ya. birbirimizle karsilasmis olmamiz. keske tanissaydik dimi

Günaydın kızlar,
hastaneye gidip geldim dün akşamdan beri alt karın bölgemde ve midemde inanılmaz şişkinlik ve gaz vardı ölüyorum resmen. zk ya gittiğimde de hala devam ediyordu muayenede canım çok yancak diye korktum birde ay falan deyince kızarlar diye korktum. neyseki o esnada ağrımadı. belgin hn. baktı. ama küçüçük oda maşallah ameliyathane gibiydi 2 hemşire 3 dr. vardı. ışığı gören gelmiş misali. önemli bir durum olsa kimse olmaz ortalıkla. ultrason ya millet doluşmuş. neyse bakıldı kist falan yoktu bu akşam puregon kullanmaya başlıyorum 1 kutu 1 defada vurulucam. 450 doz yani. perşembeye kadar vurucam. cuma sabahtan gidip E2 tahlili yaptırcam ve ultrasonla bakılcak yine. diğer ilacımıda o gün götürücem ve cuma günü anlatacaklar. bacaktan yapılıyormuş. kalın ucuyla karıştırılıyormuş ince ucuyla vuruluyormuş. kendimiz yapabilirmiyiz dedim yaparsınız dedi hemşire. birde 100 mg lık bebe aspirini verilde onun yanında folbiol verildi ikisindende günde 1 tane alınacakmış.

nedense bugün gittiğimde çok ama çok pişman oldum tüpü zk.da başladğıma. belkide canımın acısından böyle düşündüm inanılmaz sıcak ve ter döktüm resmen. sözde bugün işbaşı yapacaktım ama fena durumdaydım eve geri geldim. durum bundan ibaret. kulak misafiri oldğum duurmlarda vardı .kadının birinden yumurta toplama yapılmış ama döllenme ve bölünme olmadığı için transfer yapılmayacakmış ve tedavisi iptal oluyor yani işlem sonuçlanamıyor.emeklerine yazık oldu.

birde kenan yine erkek bi hastayı fena azarladı. hatta tabiri caizse resmen k....nı yırttı. adama dövseydi adamın yanı daha az yanardı eminim. şeytan dedi git kafasını çarp duvara :S buarada elifle denk gelemedik daha doğrusu gözüm kimseyi görmedi etrafa bakamadım bile canımın acısından hastaneden arabaya kadar yürümek bile ölüm gbi geldi

günaydın kızlar herkese mutlu bir hafta diliyorum. ben gittim geldim bile hastaneye kalabalık değildi 20 dk. da bitti işimiz duygu cum bakındım ama seni göremedim tatlım sen benden önce gelip gittin sanırım. neyse malesef bu hafta tayfun bey izindeymiş sanırsam kenan bey de baktım ben ultrason sırasındayken poaçasını almış yeni gelmiş doktor odasına giriyordu anladım ki ultrasonda belgin hanım var. hemen girdim yanında da gençten esmer mavi üniformalı bir doktor var. adı faruk bey sanırım. baktı ve yumurtam 17 mm olmuş. sağda da 15 mm var dedi :) hiç karıştırmadım bende benim sağda yumurtalığım yok ben yarım rahimliyim vs.. demedim. belliki sağdan da bişeyler yumurtluyor ara sıra :)
sonra bugünde kullansın çarşamba aşılamaya gelsin gibi bişeyler söyledi hemşiresine ben de kalktım dışarıda beklememi söyledi hemşire.sonra hemen geldi ultrason kalabalık değildi. bana dedi ki bugün artık puregon u vurmicaksın. gece 12 de çatlatma iğneni vurucaksın. çarşamba sabahı da eşinle aşılamaya geliceksin. korktum soramadım biraz tesr bir hatuna benziyordu 17 mm küçük değil mi dicektim bugün daha vurulsam puregon u sonra çatlatma yapsam dicektim ama diyemedim. sonra çıktım gidiyordum ki aklıma takıldı eşim de git sor önemli bişey hata yapmayalım dedi. sanki belgin bugün de kullansın çarşamba aşılamaya geldin dedi. öyle hatırlıyorum ama hemşire de bilir yani dimi 36 saate göre ayarladı çatlatmayı. neyse sonra geri döndüm bahçeden. o genç doktor faruk bey oturuyordu doktor odasında ona sordum içerde o da vardı çünkü muayneler sırasında. anlattım ve sordum 17 küçük değil mi dedim puregonu da vurmicaksın çatlatmayı vurucaksın dedi hemşire dedim yanlış bişey yapmak istemiyorum dedim. hayır küçük değil 17-18 bizim için ideal dedi. ben de tamam dedim ve çıktım. eşim de diyor ki sizin için ideal ama bizim için değil deseydin diyor :) hamile kaldığım ay 20 mm ile çatlatma vurulmuştum da:)
neyse sonuç olarak öyle dediler ben de öyle yağıcam ben de gördüm yumurtamı şekli düzgün arkadan da gelen ondan biraz daha küçük 2 tane daha yumurta var. ilk defa bu kadar erken aşılama olucam bugün 12. günüm 14. günümde yapılıcak aşılamam. 15-16-17 . günlerde bizde halvet var.kimse gelmesin kızlar :)))
rahim duvarım da 7.1 miş. fena değil.
böyle işte. biraz aklımda soru işareti kaldı ama sormam iyi oldu doktora. tayfun bey olsa ona sorucaktım ama yoktu.yani gün olarak da müsait adet döngüm daha 12. günümdeyim 1 gün daha kullanabilirdim bence puregon u. ama belgin hanım karar vermeden önce kaç gündür iğne kullandığımı da sordu hemşiresine ona göre düşünüp karar verdi.10 gündür iğne vuruluyomuşum.artık hayırlısı. zaten hcg de son büyümesini tamamlamasına etki ediyor. buna şükür. sonunda 2. aşılamam yapılacakkkkkk :)))))

bu arada o gençten esmer doktor da muaynedeydi dedim ya benden önce çıkan kadın kapalı , bir de azcık da tutucu belli ki bu ne ya dedi içerde hasta bakıcı var dedi. öle duruyor orda dedi. kimse de bişey demiyor dedi. doktorun önlüğü mavi ya hastabakıcıya benzetmiş. ne güldüm ya :)

şimdi mesajlarınıza cevap vereyim fıstıklar.

hosbuldum canım.gonal f 2 kutu ve ovıtrelle 1 kutu yazdılar daha nasıl kullanıcak bılmıyorum acıkcası sızlerden bıseyler ogrenmeye calsııyorum burda.

acaba bu gonal f yi neye göre yazıyolar canım bana ve duygu ya puregon yazdılar hep çoğuna da puregon yazıyolar. senin sorunun neydi canım? ayrıca hiç korkma ince uçlu bir iğne kendin uygulayabilirsin.

onu hatırlıyorum bak çünkü sen ilk sperm veren bizdik demiştin.hatta seni de hatırlıyorum şimdi esmer uzun boylu zayıf bir hatunsun sanırım dimi:) siz beklemediniz sonra infertilite nin orda. dışarılara çıktınız. ben hep ceren i kolladım sordum ama kendisi bana 11.30 gibi gel demişti. demekki 1-2 taneyi öğlenden önce yapmaya çalışıyolar.bana denk geldi ben beklediğim için. ama sonuç ikimizinde fos çıktı en nihayetinde:) benim aşılamam çarşamba günü yapılacak canım başa baş gidiyoruz sayılır. beraber beklicez sonucumuzu inşallah ikimizin birden pozitif olur da topiğimiz şenlenir artık. artık gülsün yüzümüz dimi.hep negatif olucak hali yok ya :)

canım kalın uçlu ile suyu toz a çekeceksin. ince olanla vuracaksın.bikez hemşire anlatırken dinlemiştim lazım olur diye :)

ay çok güldüm duygu yaa göbekten sokup sırttan çıkması ne tuhaf olurdu sen iyi yaşa :)))

günaydın duygu, öncelikle senin bu düşük moralin beni birgün öldürecek onu bir söyleyeyim. adet sancıların belli ki daha dün başladığı için tam sökülme olmadığı için ağrın oluyordur canım.lütfen moralini bozma bence en doğru yerdesin yaptığın hastane seçiminden de pişman olma lütfen. herkesin tedavisi iptal olabilir ben de geçen gün birisiyle sohpet ettim kadında hiçbir problem yok eşi azospermi imiş. 2 kez devletteki tüp bebeği hiç sperm olmadığı için iptal edilmiş. kadın şimdi ücretli yaptırıyor. olabilir yani. bak bizim eşlerimizde sorun yok buna şükretmelisin. yumurta oluyorsa e sperm de var ve mikro yapılıyor illaki bölünme olur. içini ferah tut. pozitif ollllll lütfenn. sana kızıyorum içten içe.yerinde olmak isteyen devletten rapor alabilmek için savaş veren nice insan var. biz çok şanslıyız. özellere para dökmüyoruz.ayrıca herşey Allahtan bunu unutma rahat ol hevesli ol,bu hevesinin kırılmasının sebebi gördüğün şeylerse unut lütfen. doktorlara da hak ver. seni ilgilendirmez neticede.bağırdığına göre vardır bir hatası saçma sapan birşey sormuştur. ayrıca bağırsa ne olur ki hiç de umrumda olmaz açıkçası.sen tedavine bak.. doktorunla hemşirenle olan diyaloğuna bak. zaten hemşire ile muattap oluyosun ilaçlar hakkında.kan için erken git canım mutlaka sıra al birkaç adet. saat 10 dab önce vermen gerekiyor biliyorsun.
ayrıca sana demiştim dimi 1 kutuda 450 doz var diye PP

bugün gerçekten bunaltıcı bir sıcak var arkadaşlar Allah niyetli olanlara yardım etsin. biz de bunaldık hastaneye gidip gelirken hele ultrasondan önce stresimden arabaya sığamadım yani. kalbim ağzımdan çıkacaktı. neyseki korktuğum başıma gelmedi cuma 12mm idi pazartesi 17 olmuş baya iyi bir büyüme. artık gerisi Allahın takdiri. artık hamile olmayı çok istiyorum. kimbilir belki de o ay bu aydır yeniden gelir meleğim bu erken ve güzel büyüme ümitlendiriyor beni. inşallah bu son olur. ama eğer yine tutmazsa artık tüpümde bir sorun olduğunu düşünmeye başlicam.
bu arada eşimde diyor sen koca senede 1 kez güzel ve zamanında bir yumurta büyüyor işe bak ki o da bizim tatil rezervasyonumuza denk geliyor. normalde bugün yola çıkmamız gerekiyordu neyseki iptal ettik.Allahın işi işte. gitmiceksiniz diyor belki de ben geliyorum gidemezsiniz diyor :)

18-22 de yapiliyor canim. asilama. evet yine basa bas gidiyrz. ben bi gun ondeyim
bu sefer. biliyosun tupte yumurta toplamadan itibaren sayiliyor. transferden sonra aslinda hamile oluyosun ama onemli olan tutunmasi tabiki:) evet esmer uzun boyluyum. hatta o gun yesil kareli bi gomlegim vardi hatirlarsan:) esimle kahvalti yapmaya gitmistik arkadaki pastaneye:) bu arada belgin hanimda cok tatli bi bayan. 2. asilamami o yapmisti benim

tastaman hatırladım şimdi :) evet belgin hanımı da sevdim baya düşündü karar vermeden önce. evet benim yumurta içerde 4 e 8 e bölünürken seninki bölünmüş de göbüşüne konmuş olacak :) sen transferden 10 gün sonra alacaksın sonucu. ben de çarşamba dan sonra 14 gün. yine de denk gelicek günlerimiz. ama ben adet olmazsam adet günümü 2-3 gün geçmesini beklicem.

aa evet uzun boylu esmerim:) birazda zayifim. sanirim beni gormussun:) ben seni hatirlayamadim ama gorsem kesin tanirim. cunku yuz hafizam biraz kuvvetlidir. ne guzel ya. birbirimizle karsilasmis olmamiz. keske tanissaydik dimi

evet canım emin oldum şimdi. o an farketseydim konuşurdum kesin ama sonradan aklıma geldi. sende beni gördün aslında. hatta bakıştık senle bi an:)) sarışın beyaz tenliyim sarı röfleli saçlarım var. neyse artık umarım tekrar karşılaşmak ve tanışmak nasip olur.

canım moralini yüksek tutmaya çalış. herkesin tedavisi bir değil. önemli olan kısmetimizde olması. biz elimizden geleni yapıyoruz. işi falan da düşünme. tedavine bebeğinin geleceğine konsantre olmaya çalış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…