Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

elifcim hava kapalı ya ondandır bu ruh halin merak etme çabucak geçer. Be nmerakli biri olarak her gittiğimde bir sürü bayanla sohbet ediyorum bişeyler öğrenmeye çalışıyorum. Ve senin içini rahatlatacak hikayelerim var :) dün 2 bayanla konuştum 16 yıldır uğraşıyorum hep özellerde dedi. Yaşlı gibi görünüyor dedim yaşınız kaç 32 demesinmi ama yeminle 38-40 gibi duruyordu ve 16 yıllık evliydi yani 16 yaşında evlenmişti.

Diğer bayanı genç sandım kısa boylu minyondu kilosuda vardı ama 14 kilo vermiş haliydi. Ikisinede zayıfla öyle başla demişler. Biri 14 diğeri 15 kilo vermiş 2 ayda ama bu halleri bile benden kiloluydu. Tabi onlar için ve hatta bana görede 2 ayda 14-15 kg vermek büyüük bir başarı. Neyse minyon olan küçük dedim kan vermeye gittik emekli olup öyle çocuk yapayım demiş yaşın kaç 38 demesinmı yuuuuuhhhh dedim. Emekli olup öyle çocuk yapayım ne demek insanın kafada kaldırmaz hem doğum riskide var. Valla ne bilim olur diye düşündüm bunlar hiç aklıma gelmedi diyor primim doldu şuan emekliyim ama yaşı bekliyorum dedi. Valla 38 ama minyon diye göstermiyorda tabi birde içine bakmak gerek biyolojik olarak çökmüştür içi. Düşünsene çocuk olcak kadın 45 de menapoza girse çocuk 7 yaşında olcak. Ve bu minyon olanda 12 yıllık evliymiş istemedim ben diyor kocandamı istemedi dedim.

Hakkımızda inş. Hayırlısı olur ama bu gibi örnekleri görünce insan şükrediyor haline inşallahta o kadar uzun süreler uğraşmadan tez zamanda hepimiz sonuç alırız. Zaten ben şu 1 yılda hamile kaldım kaldım yoksa gelecek yıl menapoza girerim herhal :)

saçmalama deli:) hikayeler süper ben de görüyorum duyuyorum hep yaşı olanlar geliyor 15 yıllık evliler vs.. hiç gebe kalamamışlar da var bana bak sen kalmışsın en azından 1 kere diyorlar. herneyse biz elimizden geleni yapıcaz devlette hakkım biterse gücümüz yettiğince özelde denicez. herşeyimi verebilirim evlat sahibi olabilmek için. inşallah nasibimizde varsa bu evrelerden birinde olacaktır.
tatlım ben şimdi çıkıyorum çok sıkıldım ev bastı görümceme gidicem iftarı da orda yapıcaz. yarın görüşürüz artık. kızlar da gelmediler bugün işleri var heralde. girerseler selamlar şimdiden :)

bu arada bugün tanıştığım bayan ise 1 kez tüp yaptırmı tutmamış eurofertil üsküdarda. Hiç memnun değil oradan eşinden spremi şırıngayla almışlar hatta 4 dikişlik bir kesi açıp öyle alınmış. Kadında sorun yokmuş. 1 kez kürtaj olmuş gelmişte hatta bugün kenan muayene ederken sen kürtaj olmuşsun demiş kadında şaşırmış. Zk. Nın dr. Ise neden eşine böyle bişey yapmışlarki eşinde sperm var o işlemi hiç spermi olmayana yapıyolar diye garipsemişler. Kısacada kadın memnun değil oradan. Bende tutmaz ise 2. Denemeyi orada düşünüyordum ama iyice araştırmak gerek. 3500 merkeze vermiş 1000 tl de eşinin ameliyatına falan. Tabiki herkeste aynı sonuç olcak diye bişey yok. Ama o bayan memnun kalmamış.

kızlarr ben geldim. işyerinde yoğundum biraz giremedim. yazdıklarınızı okudum şimdi. duygucum gözün aydın. cuma günü toplanıyormuş yumurtaların. baya da çok olmuşlar maşallah. inşallah hepsi çok kalitelidir ve umarım bundan sonra da herşey sorunsuz ilerler. ben ranadan da senden de çok ümitliyim. hastanede görüyoruz seninde bahsettiğin gibi gelen hastalar hep 12-18 yıllık evli. bizim hem ciddi sorunlarımız yok hemde tüp bebekte başarıyı etkileyen en önemli faktör yaş biliyorsunuz bu konuda avantajlıyız. inşallah ikinizden de güzel haberler alacağız.

hoşgeldin baharcım. Valla görünüşte öyle tek sorun yumurta oluşmasıylı al işte oluşturdular ama hep diyoruz ya yazımızda varsa yine olmaz. Ama şuana kadar geldim aşamayada şükürler olsun. En azından yumurta oluştu e2 ler normal çıktı. Toplama ve yumurtalrında kalitesinde de sorun çıkmazsa ins. Tranferde de çıkmazda ilk tüpü atlatmış olurum ve son tüpüm olur inşallah. şu aşamaya kadar geldiğime inanamıyorum daha doğrusu ben nerdeyim ne yapıyorum buralarda demek hiç aklıma gelmedi. Tüp bebek yapcağım aklımın ucundan geçmezdi. Tutup tutmıycağından emin bile değilim. Hamile kaıyormuyum şüpheliyim. Sanki kökü kurumuş bir ağaç gibiyim. Inş. Bu ağaç yeşerir en kısa zmanda. Ve bi daha kurumaz. Artı kbeni tutamazsınız yol bi kere açıldımı her yıl tane yaparım:)

hoşbulduk canım. hiç öyle düşünme. her şey yolunda gitti çok şükür bundan sonra da gider inşallah bak artık yaklaşıyorsun yavaş yavaş mutlu sona. ne güzel baya bi aşama kaydettin hemde gayet hızlı bi şekilde. inşallah bu başlangıç olur devamı da gelir.

duygucum hadu hayirli olsun. cok az kaldi. sonu guzel olucak
takmayin bu kadar insanlarin hikayelerini. sadece size anlattiklarini bilirsiniz. bakalim yapilan her asamadan ne kadar farkindalar? ben gormedim mi euroferilde zk dan gelen bayanlari? hatta bi tanesi suan tup bebek tedavisi gorurken gelmis gorusmeye. dusun zk aklini nasil karistiriysa? ama merkezlerin vesile oldugunu dusunursek Rabbim bilir olup olmayacagini. ama en azindan zk da yasadigim olumsuzluklari, can sıkintilarinin binde birini yasamadim diyebilirim...

sağ olun kızlar inş. hepimiz olumlu sonuçlar alırız. bankaya gidip geleyim dedim çok az bir yürüme mesafi var ama minik minik adımlar atarak gittim çünkü karnımda ağrı var daha doğrusu şişkinlik gibi. çünkü yumurtalar büyüdü ve ağırlık yapmaya başladı. bir an önce alınsın istiyorum artık. ve aklıma daha şimdiden böyleysek bebek olursa hiç yürüyemem heralde diye aklımdan geçti.

ranacım illaki her bünyenin tepsiki farklı olur. ama eurofertilde sana kötü davranmalrı mümkün değil çünkü para veriyorsun oraya. öyle bir merkze gidipte ters bir muameleyle karşılaşan görmedim duymadım olmasıda mümkün değil. zk. çok şükür ço kters bir durumla karşılaşmadım ben. genelde dr.larda hemşilerde cevap veriyor. bir ters olan kenan o da herzaman değil. aybaşı tutuyor gibi bazen hey heyleniyor:) genelinden memnunum. benim için tek kötü yanı eski döküntü ve bakımsız olması. dedimya onuda piyango çıkarsa ben yaptırcam:) bende eurofertile görüşmeye gittiğimde el pençe duruyordu hepsi bize karşı neden çünkü işin ucunda para var ve yağlı müşteri olarak görüyorlar bizi:))

rn kızıcak yine bu söylediğine :) yani güven çok önemli tabiki özel merkezede bir sormak lazım neden yapmışlar böyle bir operasyonu.belki o zaman yoktu adamın spermi? ne biliyim ben böyle çok adı duyulmuş yerler de yoğun ve müşteriye doymuş oluyorlar o yüzden ben de kararsızım yani aslında özel merkez düşünüyorum ama o kadar yolu gitmek istemiyorum umut yada eurofertil için yani oraya kadar geldiysem z.k ya giderim daha iyi. ben evime yakın olmasını çok istiyorum aslında. medicine ı düşünüyorum bu yüzden belki gidip bir görüşürüz hem eski doktorum beni çok iyi tanıyor gebelik oluşursa sonraki planları bile belli benim için.bilmiyorum kısmet yine de maddiyat var işin ucunda olucaksa ya tamamen devlette olmalı yada özelde çünkü ortadaki rakam da cebimizden çıkıyor ilaçları paralya almamış oluyoruz sadece bilmiyorum kısmet.
benim de günler geçiyor yavaş yavaş her gün göğüslerimin ucunu yokluyorum çatlatmayı vurulalı 11 gün oldu sanki biraz normale döndüler bugün eskisi kadar acımıyolar ve belirgin değiller. bu da aslında üzüyor beni.hcg etkisini yitirince hamilelik yoksa göğüsler normale dönüyor bende.biraz acıma var yine de tamamen normale dönmüş değiller. dün kasıklarım çok ağırdı. hayırdır inşallah. böyle ani sancılar girdi çıktı.
şimdiden düşünüyorum tutmazsa diye heralde 3. günümde aç karnına giderim hormon ve ultrasonumu yenilerim eşime aynı gün ürolojiden randevu alırım raporunu alırız. bir de akciğer ve ekg yi nil girebiliyordu sanırım dimi. o zaman biz neden dahiliye den de randevu alıyoruz haa sonuçlarına bakıp rapor vermesi için dimi:)

eğer özel merkezde yaptıracaksan evine yakın yer olsun. üsküdar tarafına geleceksende özele gitmene gerek yok bence. zk. dan şaşma derim en azından ilk deneme için. gördün benim takip olayımı cuma - pazartesi- salı- çarş üst üste gittim. adet olursan il kanını ver hatta eşinde versin tüp bebek için deyin. kandan sonra ultrasona gel. ultrasondan çıknca akciğer ve eks yazdır sekretere. hatta giriş yapabiliyorsa kanı girerken akciğer ve ekg yı da girsin. karşı binaya geçince hepsini hallet ve ultasaona öyle gel. eşinde muhakkak kan versin onun kan girişini üroloji sekreteri yapacak biliyorsun. haa kan ve ultrason yapıldıktan sonra istersen dr.la konuş konra akciger ve ekg işini yaptır. bütün girişleri nil yapıyor ama o bölümlere gitme sebebin rapor gibi bir kağır veriyor sana nil onu oralara imzalatmak. yani sistemik bir hastalığı yoktur diye. işte akciğer iyi,kalbi sağlam,psikolojisi yerinde kafa sağlam gibilerinden:) bana ara ara bi heyecan geliyor içim boşlaıyor sanki. kasıklarımda daşişlik gibi bi his var. yarın için endişeliyim.

üroloji de eşimin kanını unutmuştum bak hatırlatman iyi oldu anam hangi birini aklımda tutayım ki. onun da alınmıştı aslında kanı benim aşılama raporu çıkarken ama marttan bu yana nerdeyse 6 ay olacak eylül de bir de kabul etmezler falan yenileriz yine. hepsini bir çırpıda senin gibi halletmeyi nasip etsin inşallah rabbim.
ne istiyorum biliyomusun eğer tutmazsa bu işlemleri halledip dosyamı heyete teslim edince eşimle tatile gitmek istiyorum eylülde mi olur ekimde mi başlamadan önce ara vermek istiyorum 1 ay.
zaten umutsuzluğa kapıldım göğüslerim yumuşamış sanki bu sabah kalktığımda. hcg nin etkisi geçiyor tabi 11 gün oldu. bebek de yok heralde olsa göğüsler şişmeye devam ederdi.ben başından beri hep pozitiftim. ama artık bitti sanırım tutmayacak. ben birdaha kendi kendime hamile kalamicam sanırım. çok acı. hele 1 kez yaşamışken birdaha yaşayamamak çok acı. gerçi 1 kez normal doğurup sonra ikinci için tüp bebek yaptıran insanlar da var. hakkımızda hayırlısı olsun ne diyelm.

günaydın kızlar, duygucum heyecanlanman normal ama korkacak bi şey yok yarın görceksin inşallah hayırlısıyla en sağlıklı şekilde atlatırsın yarını. rana dan ses yok sanıyorum onun da çoğu gitti azı kaldı. elifcim seninde sonucuna az kaldı inşallah tutmuştur son aşılamanda ama olmasa da üzülme artık tüpe geçiyorsun. inşallah hepiniz pozitifleri görüp ayağınızı sürersiniz de toppiğe bende gelirim arkanızdan.

kızlar şu istanbul tüp bebek merkezini duymuşsunuzdur doktoru aret kamar. taksimde benim işyerime de çok yakın. raporlu hastalardan yalnızca 750 lira ek ücret alıyorlar. o parayı zaten zk yada ödüyoruz biliyorsunuz. yani raporlu hali ücretsiz sayılır. ben fazla yumurta gelişirde tedavi iptal edilir diye korkuyordum acaba raporu alıp oraya mı gitsem bi süredir aklımda. bi de yakın olması benim için avantaj. ne dersiniz kafam karıştı iyice.

canım bence mantıklı düşünebilirsin. senin durumun çok daha hassas heralde 50 doz puregonla sana tüp bebek yapılabilir. ama orası da tanımıyor henüz seni. yani tayfun bey de artık öğrendi parasından değil de. yani özele durumunu anlatıcaksın bir de ona göre tedavi uygulayacaklar.bilemiyorum. karışık bir durum.

bu arada düşünüyorum da kimin aşılaması tutmuş z.k da da benimkisi tutacak. benimkisi de laf işte. atlatalım da olsun bitsin. ama bence 17 mm küçük dü çok erken çatlatıyolar. tutmazsa ondan dicem artık. ben gebe kaldığımda yumurtam 20mm i geçmişti.

eşinin kanını verdir yinede zaten her zman beraber gidiyorsunuz. 1 tüp versin nolcak. aç karnına vermeyi unutmayın. tabi belkide bebiş vardır bunlara gerek kalmaz ama aklının bir kenarında da bulunsun. belli olmaz her dönem vücut aynı tepkiyi vercek değil belki bu defada hamilesindir ama tepki bu şekildedir. zate naz kaldı test yapınca görücen. sağlıklı olsunda geç olsun canım

işte bende senin gibi düşünüyorum. tayfun bey tanıdı artık durumumu biliyor ona göre dozu ayarlayacak diyorum ki dediğin gibi muhtemelen 75 dozla tüp bebek yapacaklar bana. ama öte yandan bahsettiğim merkezdeki doktor özellikle polikistik overli hastalara ilaç dozu ayarlamak konusunda çok deneyimliymiş ve gelen hastaların çoğu pco luymuş. ondan biraz aklım orda kalacak. bi de ilaç dozundan ziyade benim yumurtalar iğnelerle aynı doz kullansak da ani büyüme yapabiliyordu. bu da ani e2 yükselmesi demek. zk da devletin belirlediği üst sınırı aşar aşmaz tedavi iptal oluyor. özel merkezler daha esnek davranırlar diye düşünüyorum.

evet zk da aşılaması tutan kimseye rastlamadım ben. çatlatma iğnesini ayarlayamıyorlar bencede. bende çatlatma iğnesi vurulmadan hamile kalmıştım. çok şaşırmışlardı kendiliğinden hamile kalmama. hatta nil orda ilan etmişti. bütün hastalar bakmıştı üzülmüştüm bende. yine de umutsuz olmamak lazım. doğal ya da aşılama yoluyla hamile kalmak tabii ki daha iyi ama bi de şu açıdan düşün tüp bebekte embriyo seçme şansları var. en kaliteli embriyoyu seçip transfer edecekler. diğer türlü oluşan bebeğin sağlıklı olup olmadığı konusunda daha tereddütlüyüz. aşılama ya da tüp bebek sonuçta hepsi allahtan çok da düşünmemek lazım bence.

yakın olması çok önemli neredeyse hergün gittiğiniz oluyorki baharcım sen gidersin çünkü sende çabuk gelişiyor yumurtalar. ama rapor çıkarma sürecinde çok gidip geliyorsun zk. neredeyse dtedavide gittiğin süre kadar gidiyorsun. merkezle git bir görüş ortamına bak içine siner ısınırsan iyice düşünmeye başlarsın. senin tüpe geçebilmen için kaç aşılama hakkın zk. da.

tek aşılama şartım kaldı benim. son kez klomenle denersek tüpe geçebiliyorum. yakın olması bencede önemli. gidip gelmek sorun değil de transferden sonra daha kısa sürede evde olurum diye düşünüyorum. benim açımdan bahsettiğim gibi bi takım avantajları var. zk da aşılamada bile dozu ayarlayamıyorlardı bi de devletin prosedürlerine çok bağlılar benim durumuma biraz esneklik lazım.

yok verir zaten canım şansa bırakmaz zaten hep beraber gidiyoruz biz. tepkilere takılmıyorum aslında birbirlerine benziyorlar çünkü kesin olup da hah ben hamileyim diyebileceğim bir belirtim yok.hiç belirtisi olmayıp gebe kalanlar da var tamamen vücudu dinlemeyle de alakalı. ama umudum az.

bence de haklısın o zaman canım sen 3. aşılamanı da yaptır z.k da hayırlısıyla sonra tüp bebek raporunu al ondan sonra da git istanbul t.b de yaptır bence. devlet çok katı iptal ediverirler ne olduğunu anlayamazsın aldığın ilaçlar da boşa gider.bence de sorun çatlatmada zaten o gün belgin hnm çarşamba aşılamaya gelsin deyince acayip kafam karışmıştı. yani daha 12. günümdeydi 2 gün daha büyümesini bekleyebilirlerdi 18 e tamam da 17 mm de hiç çatlatma vurulduğunu duymadım. salladı mı beni naaptı. çok canım sıkıldı şimdi. faruk da 17-18 yeterli bizim için dedi ama benim için yeterli değil gerçekten. tüpe odaklandıkları için umursamıyorlar mı ne? böyle can sıkıcı şeyleri düşündükçe ben de özele gitmeyi istiyorum.

baharcım yol anlamında zk.ya iyi bile daynamışsın. ama belki birde bakmışsınki tüpüde orda yapmışsın. son aşılamanıda doldurda eğer negatif sonuç olursa ondan sonra düşünürsün merkez olayını. bende çok korkuyorum yarından bi atlatsam sağ salim enfeksiyon falan kapmadan. daha önce böyle bir durumla karşılaşmadığım için aklıma bin bir türlü şey geliyor((

bence tüpe odaklanmayla alakası yok neden dersen ben infertilitede 2 aşılmamı oldum ve asistanlar vardı yani tüp bebek bölümüyle alakaıs olmayan kişilerdi onlarda 17-18mm aşılama yapıyolardı. demekki zk o boyutu görünce işlemi yapıyolar. benim aklımada şu takıldı çatlatmayı dün akşam 10 da yaptım ve cuma sabah toplama olcak arasındaki süre çok değilmi cuma sabah gidicez ama toplamaları yine saat 11 i bulur. yani yumurtalar erken çatladı ve döllenmesi için geç olmazmı( oofff sorular sorular sorularr .çokta sorgulamamak mı gerekiyor acaba. onlar ne yaparsa yapsın yaptırdım aşılama yada tüp tutmadı demek mi bize düşer. çok sorguluyoruz ama başka birşey gelmiyor elimizden. müdahale edemiyoruz onların işine(( emriyoların sağlıklı olup olmadıklarını inceliyorlarmı. yoksa hahh bu döllendi alıp yerleştirelimmi diyorlar ağlamak istiyorum yaaa. zaten yarın için stresliyim. ayy ya sperm karışırsa bebek başkasının olursa. tabisi yumurtanında karışma olasılığı var(
bebk olurda doğarsa sanırım dna yaparım içim rahat etmez((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…