- 30 Temmuz 2015
- 25.788
- 73.561
- 598
- 34
Bursa balıkesir tarafında mı oturuyorsunuz gemlik zeytinidir o tuzda güzel olur suda erirbendw bu sene ogrendim damdancim
bahcemde iki tane kocaman zeytin agaci var , surekli dokuluyodu biz toplamiyoduk bile
yoldan gecen insanlar izin isteyip gelip toplayip goturuyolardi dusun yani o kadar tepkisizdik :)
sonra bi yasli cift geldi bigun toplayabilir miyiz dediler , tabi ki dedim , topladiklarindan bize de verdiler ogrettiler , bizde oyle yaomaya basladik
babam da yapar senelerdir hep tuzlayarak yapar , belki bulundugumuz yerin zeytin cinsi oyledir bilemiyorum ama tuzlayarak yapiyoruz daha hic suya koyun diyeni duymadim
Ohh miss. Ellerinize sağlık.. insan memleketlisini nasıl tanıyor di miBen de egeliyim bizim usül biliyorsun da o yüzden sordum zatenben daha yeni siyah kesede zeytin dildim suya koydum acısı cikiyor
bodrum :)Bursa balıkesir tarafında mı oturuyorsunuz gemlik zeytinidir o tuzda güzel olur suda erir
Haha tariften tanıdım hemen teşekkür ederim daha salı günü toplamayı bitirdik zeytinleri çarşamba dildik suya koyduk inşallah yemek nasip olur aydinliyim benOhh miss. Ellerinize sağlık.. insan memleketlisini nasıl tanıyor di mi
bendw bu sene ogrendim damdancim
bahcemde iki tane kocaman zeytin agaci var , surekli dokuluyodu biz toplamiyoduk bile
yoldan gecen insanlar izin isteyip gelip toplayip goturuyolardi dusun yani o kadar tepkisizdik :)
sonra bi yasli cift geldi bigun toplayabilir miyiz dediler , tabi ki dedim , topladiklarindan bize de verdiler ogrettiler , bizde oyle yaomaya basladik
babam da yapar senelerdir hep tuzlayarak yapar , belki bulundugumuz yerin zeytin cinsi oyledir bilemiyorum ama tuzlayarak yapiyoruz daha hic suya koyun diyeni duymadim
Oralarda da yetişir o zeytin çekirdeği kucukmu yeşil kırmasına bayılıyorum o zeytinin bizimde varbodrum :)
Eşimin ailesi Bodrumlu ve onlar da zeytinci. Suda yaparlar zeytini onlar da. Denemek isterseniz deneyin erimiyo suda :)bodrum :)
Bizim zeytinliğimiz de manisada.. o zeytin sıkılırken çıkan misss kokular geldi burnuma.. şanslıyız biz gerçekten :)Haha tariften tanıdım hemen teşekkür ederim daha salı günü toplamayı bitirdik zeytinleri çarşamba dildik suya koyduk inşallah yemek nasip olur aydinliyim ben
Haha tariften tanıdım hemen teşekkür ederim daha salı günü toplamayı bitirdik zeytinleri çarşamba dildik suya koyduk inşallah yemek nasip olur aydinliyim ben
Yaaa sorma yeni yağ geldi iki gündür eşim çökelek yağ yiyor ne güzel bu diye kokusu bir başka çok şükür gerçekten zorluk çektik ama yağ hazır olduğu zaman insanın ici rahat ediyor en azından kendi yağımız zeytinimizBizim zeytinliğimiz de manisada.. o zeytin sıkılırken çıkan misss kokular geldi burnuma.. şanslıyız biz gerçekten :)
Boğazına düşkün insanlar herşeyin yapılışını bilir merak eder araştırır canım bu usulü herkes bilmez bizim buralarda yağlı zeytin derler bir kaç aşama ama tadı sahaneBak ben Aydınlı değilim ama aydın usulü o dedim
Ben iyi bir yiyiciyim demekkii
Bizde çok severiz çökelekle zeytinyağını. Çörekotlusuna bayılıyorum miss gibi kokulu.Yaaa sorma yeni yağ geldi iki gündür eşim çökelek yağ yiyor ne güzel bu diye kokusu bir başka çok şükür gerçekten zorluk çektik ama yağ hazır olduğu zaman insanın ici rahat ediyor en azından kendi yağımız zeytinimiz
Corekotlusu bizim yedigimiz zaten mayalı peynir deriz :)Bizde çok severiz çökelekle zeytinyağını. Çörekotlusuna bayılıyorum miss gibi kokulu.
Yağı kendimiz sıktığımızdan çerini çöpünü temizleyip taze taze sıktırıyoruz. 0 asitli parıl parıl rengi tadı kokusu. Piyasada böyle yağ yok o yüzden şanslıyız diyorum ya. Biz organik organik tüketiyoruz :)
Bozdoğandan mısın? İncirleriniz de çok güzel oluyo sizin :) aile dostumuz oralı da sayesinde bizde getirtiyoruz ordan. Ne varsa köyde var valla..Corekotlusu bizim yedigimiz zaten mayalı peynir deriz :)
Aynen genzi yakan altın sarısı yağ çok şükür Allah'a ilaçsız dip zeytini koymadan tertemiz
Yok izmire doğru biraz daha küçük bir yer asıl incir de zeytinde burada olur zaten susam bile ekiyorlar bizimkiler çok şükür cokelegi teyzem yapıyor koyun ve inek sütü karışık tereyağı kesik yoğurt hepsi kendi ailemizin yaptıkları geneldeBozdoğandan mısın? İncirleriniz de çok güzel oluyo sizin :) aile dostumuz oralı da sayesinde bizde getirtiyoruz ordan. Ne varsa köyde var valla..
İncirliova mı diyesim geldi :)Yok izmire doğru biraz daha küçük bir yer asıl incir de zeytinde burada olur zaten susam bile ekiyorlar bizimkiler çok şükür cokelegi teyzem yapıyor koyun ve inek sütü karışık tereyağı kesik yoğurt hepsi kendi ailemizin yaptıkları genelde
evet kucuk , lezzetli gercektenOralarda da yetişir o zeytin çekirdeği kucukmu yeşil kırmasına bayılıyorum o zeytinin bizimde var
onu da deniyim , tesekkurler :)Eşimin ailesi Bodrumlu ve onlar da zeytinci. Suda yaparlar zeytini onlar da. Denemek isterseniz deneyin erimiyo suda :)
Yok canım değil amin insallahhİncirliova mı diyesim geldi :)
Allah sağlıkla ağız tadıyla yemeyi nasip etsin inşallah..
Yeşili güzel olur kırmasına bayılırım varken yap fırsatını kacirma elde yapılmış gibi varmıevet kucuk , lezzetli gercekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?