- 25 Aralık 2017
- 2.561
- 10.361
- 208
- Konu Sahibi Less-is-More
-
Mutlaka yapar denize gidince. İnanmış çünkü
Ne diyor diye sorunca anlattım. Yani eşimi doldurmadim ben. Sonra kendisi arayınca yine ısrarla söyleyince eşim konuyu kapatsin diye öyle söyledi.He deyip neden geçmiyorsunuz. Sizinde uzatmanız gereksiz olmuş. Eşinize söylemenize bile gerek yoktu bence
Yok zaten yarım saat anca durduk. Onda da bir on dk denize soktum sonra hep golgedeydi. Gelince de tabi banyo yaptı.Bir yasindan kücüklere günesde günes yagida yasaktir. Ama tabi denizde olunca sürmek daha iyi :) aksama nasil olsa banyo yapar. Ama biraz uzattiniz konuyu baktiniz ki israr ediyor tamam anne bide öyle deneriz deseydiniz keske :) hee hee diyip gecicen yani ... kimse kimseden hesap sormasina gerek kalmaz :)
Ben niveanin bebekler için olanını aldım. Dediğinizi de araştıracagim. TesekkurlerYalniz bebege yüksek faktörlü gunes kremide zararlı ne kullanıyorsunuz bilmem ama iceregi temiz cocuklar icin trukid gunes kremi var.
Zeytinyağı icinde kremi var simdi olmazsa onu denerim deyin kapatin laftan anlamıyorsa
Siz nasil dogru buluyorsaniz öyle yapin :) hisleriniz sizi yaniltmaz. Ha bide evet sinir bozucu bende sevmiyorum baskalarinin fikrini bana zorla yaptirmak istemelerini ammmma bosverin iste he he diyip gecin :) kendinize yazik :))Yok zaten yarım saat anca durduk. Onda da bir on dk denize soktum sonra hep golgedeydi. Gelince de tabi banyo yaptı.
İşte o zaman yuttugum şeyler beni böyle asabi bir insan haline getirdi. Hala cevap vermiyorum çünkü versem kavga ederim. O zamanlar neler neler yaşadım yazsam çok uzun sürer. Ama işte ne yapacaksın? Eşimin annesi. Öyle böyle geçinip gidiyoruz hala
Canım o kadarla durmuyor işte. Mesela ben bebeğimin nasıl rahat uyuduğunu biliyorum. Ona göre bir sıcaklık ayarlıyorum. Üstünü ortmuyorum. Ortersem terliyor çünkü. Bunu her gördüğünde oğlanın üstüne ince birşey ört diyor. Bak abartmiyorum belki beş kere olmuştur bu. Gerek yok rahat şu an diyorum. Gidiyor kendisi birşey getirip örtüyor. Şimdi ben o örtüyü alıp kavga mı edeyim bu kadınla. Eşim söylemese durmuyor yani. Beni kaale almıyor kadın. Ben cevap vermiyim dedikçe kafasına eseni yapıyor.Siz nasil dogru buluyorsaniz öyle yapin :) hisleriniz sizi yaniltmaz. Ha bide evet sinir bozucu bende sevmiyorum baskalarinin fikrini bana zorla yaptirmak istemelerini ammmma bosverin iste he he diyip gecin :) kendinize yazik :))
Amin canım amin. İnşallah çocuk büyüdükçe azalır birazAllah geçim kolaylığı ve bir şekilde bu durumu sona erdirecek çözüm versin. İnşallah dolup dolup da görüşmeme boyutuna kadar gitmez.
Hahahay vallahi cok iyi anliyorum seniCanım o kadarla durmuyor işte. Mesela ben bebeğimin nasıl rahat uyuduğunu biliyorum. Ona göre bir sıcaklık ayarlıyorum. Üstünü ortmuyorum. Ortersem terliyor çünkü. Bunu her gördüğünde oğlanın üstüne ince birşey ört diyor. Bak abartmiyorum belki beş kere olmuştur bu. Gerek yok rahat şu an diyorum. Gidiyor kendisi birşey getirip örtüyor. Şimdi ben o örtüyü alıp kavga mı edeyim bu kadınla. Eşim söylemese durmuyor yani. Beni kaale almıyor kadın. Ben cevap vermiyim dedikçe kafasına eseni yapıyor.
Oğlum zaten bunalıp açıyor bana gerek kalmıyor :) ama işte böyle dikkate alınmamak sinir bozucu.Hahahay vallahi cok iyi anliyorum seniama cidden yapcak birsey yok ha baska biri olsa cemkir derimde kv sonucta. Sen yinede he he de o örtsün sen cek o örtsün sen cek
Niye kendinizi bu kadar hirpaladiniz ki esiniz tekrar ariyor falan hicngerek yok bence buntarznseylere. En guzeli ona he hee deyip gecistirmek ve bildiginzii okumak.Arkadaşlar yine KV ile ilgili bir konu açıyorum. İnanın artık cevap yetiştirmekten çok yoruldum kadına. Bugün tatile geldik, eşim, oğlum ve ben. Oğlum henüz 11 aylık. Tam sahildeyiz KV aradı. Eşim denizde olduğu için de ben açtım. Naber, ne yaptınız falan filan derken, hemen "oglana zeytinyağı sur, bak bugün doktorlar da söyledi, yemediginiz hiçbir şeyi vücudunuza surmeyin diyorlar, alsaydin yanına biraz. " Diye başladı yine."ben ona yüksek korumalı güneş kremi aldım." Dedim. Ya küçücük bebeği güneşten zeytinyağıyla nasıl koruyabilirim. Eşime anlattım, o da aradı söyledi. Bu çocuk yanarsa ben hesabını senden mi soracağım diye. Ama hala ısrar ediyor. İnsan her duyduğu şeye böyle koru korune inanır mı? Size soruyorum, siz böyle birşey yapar mısınız bebeğinize? Güneş kremi olmadan ben bu çocuğu hiç denize götürür muyum? Taaa ordan bile müdahale edecek birşeyler bulabiliyor, vallahi pes ediyorum artık. Zaten laf anlatmak imkansız, her şeyin en doğrusunu o bildiği için.
önemli bişey değil diye geçiştirebilirdiniz ama siz anlatmayı tercih etmişsiniz. annesine kızsın istemişsiniz,bu konunun ilk olmadığını daha önce çok sorun yaşadığınız için artık patlama noktasında olduğunuzu düşünüyorumNe diyor diye sorunca anlattım. Yani eşimi doldurmadim ben. Sonra kendisi arayınca yine ısrarla söyleyince eşim konuyu kapatsin diye öyle söyledi.
Kayınvalideniz zeytinyağını duymuş ama yanlış duymuş maalesef :) güneşlenirken zeytinyağı sürülürse kızarmış tavuk etkisi yapar ciltte, bazı bornzlaştırıcı güneş yağlarının içinde kakao yağı, havuç yağı, zeytinyağı gibi yağlar kullanılır.Canan Karatay söylemiş güya
Kızsın değil, öyle birşey olamayacağını söylemesini istedim evet. Ya annesine kızma gibi birşey yok ortada. Hesap sorarım falan ciddi söylenmiş birşey değil, sadece konu kapansın diye. Ne ben ne eşim sesimizi yükseltmedik bile. Daha önce bir cevapta yazmıştım. Kadın beni dikkate almıyor. Oğlu söyleyince susuyor sadece. Yarın bir gün birlikte denize gitmek zorunda kalirsak bunun için yine diretecek. Yine vazgecmeyecek yani. İlla kendi dediği doğru diye tutturuyor. Doktorun dediğini bile eleştirir, yaptırmamaya çalışır. Yan yana gelince sinirlerim zıplıyor artık.önemli bişey değil diye geçiştirebilirdiniz ama siz anlatmayı tercih etmişsiniz. annesine kızsın istemişsiniz,bu konunun ilk olmadığını daha önce çok sorun yaşadığınız için artık patlama noktasında olduğunuzu düşünüyorum
Söyleme amacı güneş kremini sürmeyelim, onun yerine zeytinyağıyla güneşe çıkaralım bebeği. Yani aklım almıyor, bunu nasıl ısrarla ister. Bazı arkadaşlar günes kremi de zararlı demiş. Mutlaka öyledir ama gunes de zararlı.Kayınvalideniz zeytinyağını duymuş ama yanlış duymuş maalesef :) güneşlenirken zeytinyağı sürülürse kızarmış tavuk etkisi yapar ciltte, bazı bornzlaştırıcı güneş yağlarının içinde kakao yağı, havuç yağı, zeytinyağı gibi yağlar kullanılır.
Belki zeytinyağını şöyle duymuştur, güneşlenirken değil de güneşlendikten 1-2 gün sonra güneşin ciltteki olumsuz etkilerini onarmak için doğal E vitamini olarak kullanın demiştir Karatay, malum zeytinyağında yüksek derede E vitamini var.
Bebek cayır cayır yansın sonra, evet güneş koruyucularda sağlıklı olmayabilir ama zaten siz de bebeği öğlen güneşine çıkarmıyorsunuzdur, akşam 16:00 sonrası güneşleniyor bebekler, kayınvalideniz hep böyleyse birikmişlik de vardır, bu tip mantık dışı taleplerinde hemen sürüyorum deyip bildiğinizi yapın, zira ne kadar anlatırsanız anlatın, bir meseleyi isterseniz 1000 defa açıklayın anlamamakta ısrar eden aile bireyleri oluyor, en temizi geçiştirmek :)Söyleme amacı güneş kremini sürmeyelim, onun yerine zeytinyağıyla güneşe çıkaralım bebeği. Yani aklım almıyor, bunu nasıl ısrarla ister. Bazı arkadaşlar günes kremi de zararlı demiş. Mutlaka öyledir ama gunes de zararlı.
Laf anlamiyorsa he de ugrasma.Arkadaşlar yine KV ile ilgili bir konu açıyorum. İnanın artık cevap yetiştirmekten çok yoruldum kadına. Bugün tatile geldik, eşim, oğlum ve ben. Oğlum henüz 11 aylık. Tam sahildeyiz KV aradı. Eşim denizde olduğu için de ben açtım. Naber, ne yaptınız falan filan derken, hemen "oglana zeytinyağı sur, bak bugün doktorlar da söyledi, yemediginiz hiçbir şeyi vücudunuza surmeyin diyorlar, alsaydin yanına biraz. " Diye başladı yine."ben ona yüksek korumalı güneş kremi aldım." Dedim. Ya küçücük bebeği güneşten zeytinyağıyla nasıl koruyabilirim. Eşime anlattım, o da aradı söyledi. Bu çocuk yanarsa ben hesabını senden mi soracağım diye. Ama hala ısrar ediyor. İnsan her duyduğu şeye böyle koru korune inanır mı? Size soruyorum, siz böyle birşey yapar mısınız bebeğinize? Güneş kremi olmadan ben bu çocuğu hiç denize götürür muyum? Taaa ordan bile müdahale edecek birşeyler bulabiliyor, vallahi pes ediyorum artık. Zaten laf anlatmak imkansız, her şeyin en doğrusunu o bildiği için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?