Zeytinyağı alsaydın ya yanina

Tamam öyle yaparız deyip gecseniz ne siz bu kadar gerilirdiniz ne de kayınvalideniz ısrara devam ederdi.boş yere uzatmışsınız tamam deyip kendi bildiğinizi yapacaksınız böyle durumlarda

Eşim artık yanımda duruyor çünkü annesini durdurmanın tek yolu bu. O da gördü. Şimdi dur demesek yarın denize birlikte gittiğimizde yine ısrar edecek. Ne olursa olsun yine söyleyecektir ama en azından eşimin de bunu istemediğini biliyor. Yedigimden ictigime, evime aldığım eşyaya, nereye para harcadığıma, neye yatırım yapacağıma, çocuğuma aldığım kıyafete, taşınacağım eve, ya aklınıza gelen her şeye sürekli yorum yapıyor ve aklina yatmayanlara karşı çıkıyor. Ben onu memnun etmek zorunda mıyım sürekli ya? Gören de ayy ne kadar güzel, kvsi hep yanında yardım ediyor sanıyorlar. Öyle değil iste. Sonra ben evimde eşimle bir huzurlu vakit geçiremez oluyorum. Şimdi yaz tatili diye başbaşa kaldık. Ben okullar açılıp ise baslayinca çocuğa bakmaya gelecek. Bunu da ben istemiyorum. Her gün çıkan sapma sapan bakıcı haberleri yüzünden eşimi ikna edemiyorum. Maddi durumlardan ötürü de ücretsiz izne ayrılamam artık. Mecbur katlanacagim artık ama delirmezsem iyi

Evet aynen benim annem de oralardan izliyor bir defter tutup not bile almış hatta kendisi bitkisel karışım yapıp kullanmaya başladı bize de kullanın diyor yengelerime ve biz kızlarına.hic kırmıyoruz tamam diyoruz.bana da bir kutuya koymuş denedim bir kere.tamam anneciğim demek cok da zor değil bizim için.

Ne güzel. Allah ağzınizin tadını bozmasın.

Benim alacağım halının püskülüne yorum yapmışlığı var :) Severim kendisini ama bazen sahiden çok bunalıyorum. Bizim kimseden ekstra iyilik beklediğimiz yok aslında. Huzurumuz kaçmasın kafi ama bu kadar iç huzursuzluğa rağmen yine suçlu biz oluyoruz. O kadar iyi anlıyorum ki sizi. Ben bu karışılma korkusundan,eşim genelde "abarttığımı" söylediği için beni anlamaması korkusundan bebek sahibi olmaktan da korkuyorum. Olacakları tahmin ediyorum. Sizinkinden farklı olmaz diye düşünüyorum. Hele bir bakmaya başlasın da inşallah bir yol yordam bulunur üzülmezsiniz. Allahım yardımcınız olsun

Çocuk olana kadar yine bu kadar önemsemiyordum ama çocuk insani çok hassaslastiriyor. Yapılan her eleştiri sizin yetersizliğinizmis gibi hissediyorsunuz. Destek oluyorum derken köstek oluyor insanlar. Evet benim eşim de abarttigimi söyler ama o bir anne değil. Anlaması zor. Benim bebeğim kolikti ve aylarca ağladı. Gazi vardı. O dönem eve gelen herkese ya da telefonla arayan herkese inatla sürekli benim yanımda anne sütünden geçiyor anne sütünden geçiyor diye diye beni mahvetti. Bebeğimi emzirirken suçluluk duyuyordum artık. Bir gün ağlayarak söyledim yeter artık bunu söyleyip durma, bu çocuk mama da emse gaz olacak diye ama devam etti. Eşime göre bizim iyiligimizi düşünüyordu ama bana göre büyük bir travmaydi. Ne yapabilirdim, görünürde çok büyük bir şey değil, evden mı kovsaydim, agzinimi bantlasaydim. Neyse size tavsiyem iyi ya da kötü olsun, kimseden yardım almadan, imkânınız varsa kendiniz bakın bebeğinize. Hem sizin hem bebeginiz için en sağlıklısi bu.

Çocuk olana kadar yine bu kadar önemsemiyordum ama çocuk insani çok hassaslastiriyor. Yapılan her eleştiri sizin yetersizliğinizmis gibi hissediyorsunuz. Destek oluyorum derken köstek oluyor insanlar. Evet benim eşim de abarttigimi söyler ama o bir anne değil. Anlaması zor. Benim bebeğim kolikti ve aylarca ağladı. Gazi vardı. O dönem eve gelen herkese ya da telefonla arayan herkese inatla sürekli benim yanımda anne sütünden geçiyor anne sütünden geçiyor diye diye beni mahvetti. Bebeğimi emzirirken suçluluk duyuyordum artık. Bir gün ağlayarak söyledim yeter artık bunu söyleyip durma, bu çocuk mama da emse gaz olacak diye ama devam etti. Eşime göre bizim iyiligimizi düşünüyordu ama bana göre büyük bir travmaydi. Ne yapabilirdim, görünürde çok büyük bir şey değil, evden mı kovsaydim, agzinimi bantlasaydim. Neyse size tavsiyem iyi ya da kötü olsun, kimseden yardım almadan, imkânınız varsa kendiniz bakın bebeğinize. Hem sizin hem bebeginiz için en sağlıklısi bu

Ben eskiden bronzlaşmak için zeytinyağı sürer, cayır cayır yanardım. Bu söylediği çok yanlış..
ama bakın ne güzel siz bilinçli bir annesiniz. Eşinizin geri aramasıda bana biraz saçma geldi. Cahile laf anlatmak çok zor. Tamam diyin hem kremi hem zeytinyağını sürerim, he he diyin geçin neden bu kadar takıyosunuz

Bu vermiş olduğunuz tavsiye benim için o kadar kıymetli ki. İşte bu noktada tecrübeler ve paylaşımlar çok işe yarıyor . Ben de tam böyle düşünüyordum. Anne değilim ama bir anneye böyle söylenirse üstelik defalarca söylenirse çok üzüleceğini biliyorum. Ne kadar ayıp şeyler.. Böyle yaptığı zaman ne olacağını düşünüyorlar ki? Böyle söylemesi neye fayda edecek ne işe yarayacakmış? Tepkinizi koysanız da devam etmesi de ayrı bir olay. Bence küçük bir şey de değil bu yaşadığınız. Sabırlı ama çok çok sabırlı davranmışsınız. Ben zaten çocuğumla uğraşıyorum bir de beni üzüyorsun anne sen. Şu an bana fayda değil zarar veriyorsun sus artık dememiş olmanıza şaşırdım.

Eşinize neden arattınız tekrar onu anlamadım ben şikayet edip arattırmak laf söylettirmek zorunda da değilsiniz yani açıklamanızı yapmışsınız kapatmışsınız işte tamam ne kadar arayıp ısrar edebilir ki? her kaynana hatta kendi anneniz bile illa kendi bildiğini söyler yapmazsınız olur biter. Yapmayacaksınız ki onun dediğini kocanız çocuk yanarsa senden mi bilicem falan diyor ne alaka sanki yanınızda da zorla sürüyor

Ben aratmadım. Annesi aradı diye döndü.

Yalniz bebege yüksek faktörlü gunes kremide zararlı ne kullanıyorsunuz bilmem ama iceregi temiz cocuklar icin trukid gunes kremi var.
Zeytinyağı icinde kremi var simdi olmazsa onu denerim deyin kapatin laftan anlamıyorsa

Benim annem de yanındayken böyle. Ha zeytinyağıyla güneşe çıkmaktan daha bilinçli şeyler söylüyor ama çok ısrarcı oluyor. Arada kızıyorum ama tamam anne dediğin gibi yapıcam diyip konuyu değiştiriyorum. He diyip geçin siz de.

Bir yasindan kücüklere günesde günes yagida yasaktir. Ama tabi denizde olunca sürmek daha iyi :) aksama nasil olsa banyo yapar. Ama biraz uzattiniz konuyu baktiniz ki israr ediyor tamam anne bide öyle deneriz deseydiniz keske :) hee hee diyip gecicen yani ... kimse kimseden hesap sormasina gerek kalmaz :)

İşte o zaman yuttugum şeyler beni böyle asabi bir insan haline getirdi. Hala cevap vermiyorum çünkü versem kavga ederim. O zamanlar neler neler yaşadım yazsam çok uzun sürer. Ama işte ne yapacaksın? Eşimin annesi. Öyle böyle geçinip gidiyoruz hala

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…