- 21 Nisan 2018
- 8.238
- 30.310
- 548
- 36
- Konu Sahibi Less-is-More
-
Ne kadar kolay geliyor size? Keşke hep böyle uzak olsak da ben de bildiğimi yapabilsem. Dediği şey mantıklı olsa niye kötü diyim ki? Size de beni kötülemek kolay gelmiş sanırım. Davulun sesi uzaktan hoş gelir tabi.Tamam diyip yine de 50 faktörlü güneş kremini bebeğe sürmek çok zor çünkü. Çok zor işiniz çok her gün kv yi kötüleyecek bir neden bul, eşine anlat falan. Allah yardımcınız olsun.
Ben kalp kırdığımi düşünmüyorum. Dediğiniz gibi idare edici bir cevap verdim. Kendi asıl düşüncelerimi de burada paylaştım. Sizin deyiminizle politiklik. Bu arada benim annemle de aram sizin sandiginiz gibi iyi değil, bir seneye yakındır görüşmüyorum. İnsanları idare edecek sabrım kalmadı çünkü. Milletin gönlü olsun diye kendimi yiprata yiprata sagligimdan olacağım yakinda. Her duyduguna inanıp benim önüme yerli yersiz sunmasın bir zahmet. Emin olun tahmin ettiğinizden de çok idare ettim. Artık olmuyorYaşlı insanı idare etmek neden bu kadar zor peki? hayır desin bildiğini yapsın kalp kırmasın asabı da bozulmasın. yani ben anlamıyorum herkesin kvsi şeytan annesi melek. eşinizi doğurmuş olan insanın o kadarcık da hatırı olsun, karışma hakkı olmasa da idare edilme hatırı olsun. insanlar bir süre sonra çocuklaşıyorlar, babam beni günde 10 defa arar şu sağlıklıymış şunu iç bunu ye falan diye. Aaa öyle mi tamam baba derim yapmam, kendisini işe yaramış hisseder, ben de kendisini dikkatle dinlemiş tavsiyesini yapmış gibi yaparım, çünkü ben çocukken de o bana aynısı gibi davranıyordu, insanların motivasyonu işe yaramak, tavsiye vermek. neden baltalayasınız ki idare etmek varken. bu politiklikse politik olun, kalp kıracağınıza.
Sadece bu konudan bu yargıya varmanız da tuhaf ama sizin düşünceniz. Saygı duyuyorum. Güneş kremi surmiyim diye zeytinyağı sur diyor zaten.Kayınvalideniz güneş kremi sürme dememiş. Zeytinyağı da sür demiş. Ne var ki bunda? Kaç yaşında insan fikrini söylemeye hakkı yok mu? Tepkinizi abartı buldum. Eşinizede şaşırdım. Kader işte kimisi kayınvalidesinden hakarete varan laflar işitir eşi bırak korumayı kadına saldırır. Kimiside annesi geline gözünün üstünde kaşın var dedi diye arar anasına hesap sorar. Tuhaf bir dünya.
Ben kalp kırdığımi düşünmüyorum. Dediğiniz gibi idare edici bir cevap verdim. Kendi asıl düşüncelerimi de burada paylaştım. Sizin deyiminizle politiklik. Bu arada benim annemle de aram sizin sandiginiz gibi iyi değil, bir seneye yakındır görüşmüyorum. İnsanları idare edecek sabrım kalmadı çünkü. Milletin gönlü olsun diye kendimi yiprata yiprata sagligimdan olacağım yakinda. Her duyduguna inanıp benim önüme yerli yersiz sunmasın bir zahmet. Emin olun tahmin ettiğinizden de çok idare ettim. Artık olmuyor
Siz beni nasıl böyle kafanıza göre yargılayabiliyorsunuz? Annemle ne yaşadığımı nereden biliyorsunuz? Müneccim misiniz acaba? Lütfen laflarınizı seçerek konusun. İnsanların hassas noktalarına böyle tuz basar gibi dokunmak pek bir hoşunuza gidiyor sanırım. Rica ediyorum yorum yapmayın artık bu konuya. Sorun bende ya da başkasında. Orada değildiniz, ne yaşadığımı görmediniz, ve bunu yargılamak haddiniz değil. Eğer bu konu hakkında yapacak başka yorumunuz yoksa annemle olan ilişkimi bosverin rica ediyorum.Annenizle 1 yıldır görüşmemeniz de normal çünkü. sorun sizden başka herkeste o halde.
Tesekkur ederim beni anladığıniz için. Evet doldum. Benim bebeğim deneme tahtası değil. Israrla hayatıma müdahale edilmesi yoruyor artık beni. Belki sizler için küçücük birşey ama beni böyle sinirlendirmeye yetiyor.Dolmuşsunuz besbelli. Bu benim de hassas ve muzdarip olduğum bir konu. Büyüklerin müdahil olması başka tecrübelerini bizimle paylaşması başka bir şey. Siz annesi olarak zaten bebeğiniz için en iyi olanı düşünürsünüz ve ona zarar verecek bir şey yapmazsınız.Bazı durumlarda bir şey söylenirken niyet iyi olsa da sonuç böyle olabiliyor. Umarım bunu engelleyecek bir yöntem bulursunuz. Keyifli tatiller dilerim.
Mutlaka yapar denize gidince. İnanmış çünküKendi zeytinyağı sürüp iyice bir guneslenip test etsin bakalım noluyo :)
Tesekkur ederim beni anladığıniz için. Evet doldum. Benim bebeğim deneme tahtası değil. Israrla hayatıma müdahale edilmesi yoruyor artık beni. Belki sizler için küçücük birşey ama beni böyle sinirlendirmeye yetiyor.
O da torununu düşünüyor, zeytinyağı doğal olduğu için ısrar etmiş. Ne yapsın torun işte, çok seviliyor. O kadar kızacağınuz bir durum değil. Boşuna tartışmışsınız.Arkadaşlar yine KV ile ilgili bir konu açıyorum. İnanın artık cevap yetiştirmekten çok yoruldum kadına. Bugün tatile geldik, eşim, oğlum ve ben. Oğlum henüz 11 aylık. Tam sahildeyiz KV aradı. Eşim denizde olduğu için de ben açtım. Naber, ne yaptınız falan filan derken, hemen "oglana zeytinyağı sur, bak bugün doktorlar da söyledi, yemediginiz hiçbir şeyi vücudunuza surmeyin diyorlar, alsaydin yanına biraz. " Diye başladı yine."ben ona yüksek korumalı güneş kremi aldım." Dedim. Ya küçücük bebeği güneşten zeytinyağıyla nasıl koruyabilirim. Eşime anlattım, o da aradı söyledi. Bu çocuk yanarsa ben hesabını senden mi soracağım diye. Ama hala ısrar ediyor. İnsan her duyduğu şeye böyle koru korune inanır mı? Size soruyorum, siz böyle birşey yapar mısınız bebeğinize? Güneş kremi olmadan ben bu çocuğu hiç denize götürür muyum? Taaa ordan bile müdahale edecek birşeyler bulabiliyor, vallahi pes ediyorum artık. Zaten laf anlatmak imkansız, her şeyin en doğrusunu o bildiği için.
Allah ikinci çocuğumu nasip ederse hiç kimseye söz hakkı vermeyeceğim. Çünkü büyük diye dinleyip, tecrübesi var elbet birşey biliyordur diye susup saçma sapan sonuçlara katlandim hep. Ayy iyi niyetli söylemiş, ayy babaannesi sonuçta gibi laflar beni delirtiyor artık. İyi ya da kötü niyet, sorun bu değil, sorun sonunu düşünmeden her şeye dahil olmaya çalışmak. Ya benim bu evladım onun ek gıda hevesi yüzünden inek sütü alerjisi sanilip aylarca diyet yaptık. Meğer tek sorun eline geçeni yedirmeye çalışmasıymis. Çocuğum ishal oldu haftalarca. Bir kaşıkla başlamam gereken yoğurda bir kaseyle başladım. Niye? KV çok biliyor, çok iyi niyetli. Şimdi burada dinlemeseydin, yapmasaydin diyenler olacaktır. Onun kafasına göre eline geçeni yedirme huyundan kurtulana kadar neler çektim ben. Çünkü hep o iyi niyetli yapıyordu ama ben anlamıyordum. Sonra çocuğumun alerjisi olmadığı ortaya çıkınca artık bu çocuğa kimse birşey yedirmeyecek.diye kavga ettim eşimle ve onun sayesinde bundan vazgeçirdim. Eşim dur demesi durmaz, kadının beni salladigi yok çünkü. İnsanlar işin iç yüzünü bilmediği için kolay yorum yapıyorlar.Zaten sorun da oradan çıkıyor, küçük bir şey susayım dedikçe büyük küçük her şeye yorum yapılmaya başlanıyor.İnsan doldukça doluyor ve nereden patlayacağı belli olmuyor. Sonra da ayy buna mı sinirlendin diye sorgulanıyor. Neler yaşadığınızı az çok tahmin ediyorum.
Yok tartışmadık. Yazdığım şey dışında birşey söylemedim. Olay tamamen kendi içimde.O da torununu düşünüyor, zeytinyağı doğal olduğu için ısrar etmiş. Ne yapsın torun işte, çok seviliyor. O kadar kızacağınuz bir durum değil. Boşuna tartışmışsınız.
İnsanlara hak veriyorum, perde arkasını bilemezler. Böyle bakildiginda, şimdi sinirim geçince bana da çok basit geliyor ama o anki ruh halim gerçekten çok zorluyor beni. Devamlı devamli aklina geleni yaptırmaya çalıştığı için bu haldeyim.Daha onceki olaylari bilmiyorum ama bence konu sahibi kvden biktigi ve haz etmedigi icin her seyi batiyor. Sevdigi biri olsa batmazdi. Yani tek olayla bakmamak lazim.
İnsanlara hak veriyorum, perde arkasını bilemezler. Böyle bakildiginda, şimdi sinirim geçince bana da çok basit geliyor ama o anki ruh halim gerçekten çok zorluyor beni. Devamlı devamli aklina geleni yaptırmaya çalıştığı için bu haldeyim.
Allah kolaylık versin :)Ben cok iyi anliyorum cunku beni de delirten bir adet kvye sahibim
Allah ikinci çocuğumu nasip ederse hiç kimseye söz hakkı vermeyeceğim. Çünkü büyük diye dinleyip, tecrübesi var elbet birşey biliyordur diye susup saçma sapan sonuçlara katlandim hep. Ayy iyi niyetli söylemiş, ayy babaannesi sonuçta gibi laflar beni delirtiyor artık. İyi ya da kötü niyet, sorun bu değil, sorun sonunu düşünmeden her şeye dahil olmaya çalışmak. Ya benim bu evladım onun ek gıda hevesi yüzünden inek sütü alerjisi sanilip aylarca diyet yaptık. Meğer tek sorun eline geçeni yedirmeye çalışmasıymis. Çocuğum ishal oldu haftalarca. Bir kaşıkla başlamam gereken yoğurda bir kaseyle başladım. Niye? KV çok biliyor, çok iyi niyetli. Şimdi burada dinlemeseydin, yapmasaydin diyenler olacaktır. Onun kafasına göre eline geçeni yedirme huyundan kurtulana kadar neler çektim ben. Çünkü hep o iyi niyetli yapıyordu ama ben anlamıyordum. Sonra çocuğumun alerjisi olmadığı ortaya çıkınca artık bu çocuğa kimse birşey yedirmeyecek.diye kavga ettim eşimle ve onun sayesinde bundan vazgeçirdim. Eşim dur demesi durmaz, kadının beni salladigi yok çünkü. İnsanlar işin iç yüzünü bilmediği için kolay yorum yapıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?