Konuyu okur okumaz 20 yaşlarında ilk iş yeri deneyimi genç biri sanırım çok etkilenmiş vefattan dedim ama 38 yaşında kadınsınız. Insan neden patronunun abisi öldü diye evine başsağlığına gider ki? Zaten cenazayede katilacakmışsınız. Kusura bakmayın düşünceniz saçma, patron 20 yaşında ama daha olgun davranarak kibarca reddetmiş. Siz çalışansınız akraba değil.
Çay falan götürmekte saçma geldi. Göndermeyin çay, bana gelse ne alaka derim.
ben de konu sahibini de 20li yaşlarda hatta daha genç diye düşünmüştüm
yani abiyi severdim o da beni severdi diye yeni patrona bunu iletmek, belki de bir görev olarak gitmek istediğini düşünmüştüm
hatta gitmekten öte ben de geleyim diye patrona sorup yakınlık mesajı vermek
ama konu sahibinin yaşı büyükmüş
o zaman iş ve özel hayatı ayırmayı da bilir diye düşündük
evet yeri gelir eve de gidilir
iş arkadaşımın babası aniden vefat ettiğinde annesinin evine onunla gittim
daha önce hiç gitmediğim bir evdi ve arkadaşımı yatırıncaya kadar kaldım
zira o kitle içerisinde akraba olmayan, yani acıyı taaaa içinde hissetmeyen, yine evin kızını tanıyan, eşini tanıyan, sosyal yaşamına hakim bir kişiydim, bu desteğim uygundu
sonraki zamanlarda da herkes düzgün bir davranış olarak andı
ama aynı hareketleri patronum vefat ettiğinde yapsaydım garip karşılanırdı, zira onun akranı, onun ortamına hakim bir kişi değil nihayetinde çalışanıydım
patronun abisi vefat ettiğinde ben gidemedim evde lohusaydım ama çalışıyor olsaydım iş yerindekilerle birlikte cenazeye gider uzaktan başınız sağ olsun der çıkardım
yine patronun eşi rahatsızlandığında da kendisine geçmiş olsun dedik ki eşini de tanır birlikte çalışırdık, hadi eve gidelim demedik
aradan bir süreç geçti, doğum gününde elimize bir pasta aldık gittik ama içeri dahi girmedik, bahçede kestik ve döndük
bu anlattığım pandemi öncesi hikayeler
bir de cenaze evine size geleceğiz diye haber verilir mi, yani gitseydiniz çıkışta
evet belki neden gelmiş diye bakarlardı ama sen gelme sözlerine de muhatap olmazdınız