• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ziyaret rededildi

Konuyu okur okumaz 20 yaşlarında ilk iş yeri deneyimi genç biri sanırım çok etkilenmiş vefattan dedim ama 38 yaşında kadınsınız. Insan neden patronunun abisi öldü diye evine başsağlığına gider ki? Zaten cenazayede katilacakmışsınız. Kusura bakmayın düşünceniz saçma, patron 20 yaşında ama daha olgun davranarak kibarca reddetmiş. Siz çalışansınız akraba değil.
Çay falan götürmekte saçma geldi. Göndermeyin çay, bana gelse ne alaka derim.
bende tam aksıne bellı kı orta yasa yakın yapısı genel olarak komplekslı bırı dıye dusundum
kardesı yasında bırı bı anda patronu oldu ve o patron yerını hatırlattı derdı o aslında
bazı calısanlar o ıs yerının demırbasıymıs gıbı davranır buralar benden sorulur ısımde uzmanım herseyı ben bılırım tavrında, konu sahıbıde onlardan bırı yuksek ıhtımal

Burası gurbet diye kendimi belki daha çok kaptırdım. Açıkçası ayağım gitmiyorda o hüzünlü insanları çaresiz seyretmek ama yüz yüze baktığımız için gideyim dedim. Neyse bende gitmeyi veririm
Sen hiç canını sıkma canım burdaki yorumlarada kafanı takma sen en güzelini olması gerekeni yapmışsın cenazelerde gidilir ama belki virüs den dolayı kabul etmemiş olabilir belki evdekiler kimsenin gelmesini istemiyor olabilir, sakın o güzel canını sıkma

Burda yapılan en güzel en naif yorum insanlarımız ne kadar kalp,kırarak yorum yazıyor
Çok ince düşünmüşsünüz, vefalısınız bu takdir edilesi.
Fakat öyle bir dönemdeyiz ki, insanlar üç kişiyle gömülüp gidiyorlar koca dünyadan.
Siz üzülmeyin, pandemi olduğu için kalabalık olsun istemiyorlardır evleri. Sizin içinde riskli, kim bilir kimler girdi çıktı eve Allah korusun covid kapabilirdiniz gitseydiniz

bende tam aksıne bellı kı orta yasa yakın yapısı genel olarak komplekslı bırı dıye dusundum
kardesı yasında bırı bı anda patronu oldu ve o patron yerını hatırlattı derdı o aslında
bazı calısanlar o ıs yerının demırbasıymıs gıbı davranır buralar benden sorulur ısımde uzmanım herseyı ben bılırım tavrında, konu sahıbıde onlardan bırı yuksek ıhtımal
Şimdi yukarıda yaptığınız yorumu görünce banada mantıklı geldi söylediğiniz, zaten konu sahibinin 20 yaş diye vurgulaması bundan olsa gerek.

Herkes yerini bilmeli, 20 yaşındaki patronda kibarca bunu yapmış 😏

Covid olduğu için çok yakın akrabalar hariç ziyaretçi kabul etmiyor olabilirler.
Yalnız bunun da uygun dille söylenmesi kazım, genç patronun pata küte tavrını hiç sevmedim. Genç olmasına bağlıyorum.

Hayır tabi ki yapışmıyorsunuz, ne münasebet? Devir uygun değil sadece.
Cenazeye gidin.

Büyük patronun odasına gidin, tekrar başınız sağolsun diyin. Ev ziyareti yapmayı düşündük ama başınız kalabalıktır sizleri de rahatsız etmek istemedik diyin. Çayı da bırakıp çıkın.

Abisi çünkü çok değer verdiğim patronumdu

O zaman cenazeye yahut cenaze günü gitmeliydiniz

Yani zaman geçmiş, prens patron olmuş size eve başsağlığına geleceğiz demeniz bana garip geldi, madem diğer abiyi tanıyorsunuz ona deseydiniz

Çay gönderilmez

13 gün sonra defnedilecek dediğinize göre Türkiye'de değilsiniz ve patronlar da Türk değil doğru mu anladım?
Şayet öyleyse bu taziyeye gitmek, cay götürmek falan onlara çok çok uzak şeyler. Türkiye olsa da şu süreçte duyarlı insanlar cenazesi olunca ciddi gerilim yaşıyorlar aman kimse virüs kapmasa diye. Arkadaşımın dedesi vefat etti yaşlı anneanne de evdeydi, insanlar virüs dinlemeyip ayıp olur diye gelmeye başlayınca anneanneyi toparlayıp şehirdışındaki dayısı yanına aldı burada gelen gidenden virüs kapacak diye. Anneanneyi geçtim orada bir misafir hasta olsa adı "Ahmet amcanın cenazesinden kaptık" olacak diye akılları çıktı. Adetlerimiz çok güzel ancak ortam ve zaman çok kötü. Evet normal zaman olsa belki gidersiniz evine, eve giderken de eli boş gidilmez cenaze evinde en çok tükenen şeylerden götürürsünüz bu nezakettir ancak gitmediğiniz yere biriyle bunu yollamak da nezaketsizliğe dönüşür.

Hayir çok gelen giden var dedi. Sanki size gerek yok dercesine
evet size gerek yok. siz bir çalışansınız. aile, akraba veya çok yakın dost değilsiniz.
pandemiyi de düşününce belli ki gelen gidenden rahatsız olmuş zaten üzgünler, yas tutuyorlar.
böyle bir zamanda, yası olan insanlara alınmak hem çok gereksiz hem de aşırı bencil bir tavır olur.
ince düşünmüşsünüz aslında bu güzel bir şey, acısı olan insanlara destek olmak istemişsiniz ama bazı çizgiler vardır, aşılmamalıdır.
yapacak bir şey yok, boşverip hayatınıza bakacaksınız. allah rahmet eylesin.

Konuyu okur okumaz 20 yaşlarında ilk iş yeri deneyimi genç biri sanırım çok etkilenmiş vefattan dedim ama 38 yaşında kadınsınız. Insan neden patronunun abisi öldü diye evine başsağlığına gider ki? Zaten cenazayede katilacakmışsınız. Kusura bakmayın düşünceniz saçma, patron 20 yaşında ama daha olgun davranarak kibarca reddetmiş. Siz çalışansınız akraba değil.
Çay falan götürmekte saçma geldi. Göndermeyin çay, bana gelse ne alaka derim.

ben de konu sahibini de 20li yaşlarda hatta daha genç diye düşünmüştüm

yani abiyi severdim o da beni severdi diye yeni patrona bunu iletmek, belki de bir görev olarak gitmek istediğini düşünmüştüm

hatta gitmekten öte ben de geleyim diye patrona sorup yakınlık mesajı vermek

ama konu sahibinin yaşı büyükmüş

o zaman iş ve özel hayatı ayırmayı da bilir diye düşündük

evet yeri gelir eve de gidilir

iş arkadaşımın babası aniden vefat ettiğinde annesinin evine onunla gittim

daha önce hiç gitmediğim bir evdi ve arkadaşımı yatırıncaya kadar kaldım

zira o kitle içerisinde akraba olmayan, yani acıyı taaaa içinde hissetmeyen, yine evin kızını tanıyan, eşini tanıyan, sosyal yaşamına hakim bir kişiydim, bu desteğim uygundu

sonraki zamanlarda da herkes düzgün bir davranış olarak andı

ama aynı hareketleri patronum vefat ettiğinde yapsaydım garip karşılanırdı, zira onun akranı, onun ortamına hakim bir kişi değil nihayetinde çalışanıydım

patronun abisi vefat ettiğinde ben gidemedim evde lohusaydım ama çalışıyor olsaydım iş yerindekilerle birlikte cenazeye gider uzaktan başınız sağ olsun der çıkardım

yine patronun eşi rahatsızlandığında da kendisine geçmiş olsun dedik ki eşini de tanır birlikte çalışırdık, hadi eve gidelim demedik

aradan bir süreç geçti, doğum gününde elimize bir pasta aldık gittik ama içeri dahi girmedik, bahçede kestik ve döndük

bu anlattığım pandemi öncesi hikayeler

bir de cenaze evine size geleceğiz diye haber verilir mi, yani gitseydiniz çıkışta

evet belki neden gelmiş diye bakarlardı ama sen gelme sözlerine de muhatap olmazdınız

Değer verdiğiniz için taziyeye eve gitmek istemişsiniz bu normal bir şey fakat pandemi dolayısıyla kalabalık olunmasını istememiş olabilir gelen giden yakın akraba,eş dost olabilir. Cenazede yakını vefat edenlerin dediklerine çok fazla takılmayın insanların acısı var farkında bile olmayabilir. Cenazeye gidip uzakta baş sağlığı dileyebilirsiniz. Çayıda başkasından göndermenize gerek yok kendiniz gitseydiniz olurdu ama gitmeyip başkasından göndermekte uygun olmayabilir.

Ne yapışmasından bahsediyorsunuz? Yılışık yılışık yorum yapmayınız
yılışık yorum mu?
yılışıklık kimde görünüyor

şöyle bir durum var sevdiğiniz patronunuzsa cenazesine mezarına gidilir
evine gitmeye ısrar edilmez hatta ben gitmem
yıllardır çalışıyorum yerimi haddimi hep bildim
yaşınız küçük galiba zamanla öğrenirsiniz

Kafama taktığım yeni olay.

Geçen çalıştığım yerin patronun büyük abisi öldü. Şimdi tanıdığım kardeşi geçti yerine kendisi 20 yaşında. Kendisine başsağlığına geleceğimizi söyledim. Kendisi bana nasılsa cenazeye geleceksiniz eve gerek yok. İş yerinde size daha çok ihtiyacımız var. Hem daha geçti hep aynı insanlar geliyor bu ara evimize dedi. Ben şok oldum tabi. ( sanki iş saatinde gidecekmişiz gibi).
Şimdi ben abisine değer verdiğim için çay almıştım evlerine götürmek için. Bunun bir ortağı yani bundan büyük bir patronum daha var. Ona anlatıp çayı onunla evlerine göndermem uygun olur mu? Çok kötü oldum o lafları duyunca. Patronluk mu taslamak istedi anlamadım. Yerimde olsanız nasıl davranırdınız?
Arada bazıları koronayı ipliyor demek.
Güzel haber bu.

Geçen çalıştığım yerin patronun büyük abisi öldü. Şimdi tanıdığım kardeşi geçti yerine kendisi 20 yaşında. Kendisine başsağlığına geleceğimizi söyledim. Kendisi bana nasılsa cenazeye geleceksiniz eve gerek yok. İş yerinde size daha çok ihtiyacımız var. Hem daha geçti hep aynı insanlar geliyor bu ara evimize dedi. Ben şok oldum tabi. ( sanki iş saatinde gidecekmişiz gibi).
Şimdi ben abisine değer verdiğim için çay almıştım evlerine götürmek için. Bunun bir ortağı yani bundan büyük bir patronum daha var. Ona anlatıp çayı onunla evlerine göndermem uygun olur mu? Çok kötü oldum o lafları duyunca. Patronluk mu taslamak istedi anlamadım. Yerimde olsanız nasıl davranırdınız?
İnsanların acılı günlerinde alınganlık yapan insanlara kıl oluyorum.:duduk:

Çalısanlarıyla cok icli dışli olmak istemiyor olabilirler. cenazeye geldiniz yeter demis.

insanların acısı var alınmaya gerek yok.

çay may hic gerek yok. onlar mesafeli olmak istiyorsa sizde mesafeli olun oldun bitsin. uzatılacak bir şey yok.

KORONA!!

Benim de babam vefat etti pandemi sürecinde, eve gelmek isteyenlere (yani soranlara) gerek yok dedik. Tabi yine gelenler oldu ama çok şükür çok kalabalık olmadı kimseye de bi hastalık bulaşmadı. Emin olun bu dönemde gerek yok. Biz her bir insan eve geldiğinde stres olduk çünkü, kötü bi dönemden geçiyoruz, malesef hiçbişey eskisi gibi değil, siz de anlayışlı olun, çayı da birisiyle gönderin farketmez, Allah razı olsun düşünmüş almışsınız. Bu arada başınız sağolsun :dua:

Back
X