Ziyaret...

Tuval_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2010
1.330
818
323
Kv ve X abi (oğlu) umreye gidecek. Yarın sabah. Bizde ailece kvye ziyarete gittik. Ufak hediyesini de verdim.
Oğlu ile karşılıklı dairede oturuyorlar. Evli oğlu. Malum aramızda bir kırgınlık oldu X abi ve elti ile.
Bana kırgında olsa (ki bana ve nişamlıma o kadar büyük tavır alacak, küslük yaşayacak kadar bir olay yok ortadaa. Ama küstü konuşmuyor) Biz yinede uğrayalım umreye gidecek diye düşündük ailemle.
Çaldık kapısınıı, kapıyı bir açışı var öyle bir suratsızlık olamaz ya. Dövse daha iyi. Açtı geri kapatacaktı kapatmadı. Nişanlıma "nooldu" deyişi var ki sormayın küfreder gibi.
Babam dedi umreye gidecekmişsin senide görelim. Adam ağzını bile açıp bişe demedi. "merhaba abi" der "sağol abi" der "hakkınızı helal edin" der "iyi akşamlar" der vsvs demedi. İnsanlığı bitmiş. Babam yine de tokalaştı. Hemen pat diye kapattı kapısını.
Bende vedalaşmayı düşünmüştüm. Şok olduk o tavrına. İnsanlık ölmüş. Nezaket ölmüş.
O kalple bir insan nasıl gidebilir umreye. Allah'la kendi arasında artık. Allah affetsin. Ölüm var kalım var.
Öyle işte. Elti ile sorun var da bu kadar mı insanlığınız ya? Nerede abilik? Babaları yok. İnsan abi olur baba olur kardeşine ailenin büyük erkeğisin. Ben böyle görmedim hiçbir akrabalarımda. Değişik karakter.
Nişanlım adına üzülüyorum. Yerin dibine girdi nişanlım abisi o tavır ile bize karşılayınca.

Önce kalbini arındır!

Siz uzerinize duseni yapmisiniz, iyi etmissiniz...evet ayip etmisler ama sizinde bu aileye bu kadar takmaniz cok garip....
Her konunuz onlari yermek icin....onlar ne kadar fena, siz ne kadar iyi kaplisiniz modunda...bence hayatta kendizi mesgul edecek cok daha onemli sey var, biraz da onlarla ilgilenin...

Başka şeylerlede ilgileniyorum. Buraya konu açınca tek derdim nişanlımın ailesi gibi görünüyor.
Her sorunu açamayız değil mi buraya?
Burada yerme amacı yok. Kırıldığım şey var.

ama sız hep böyle yaparsanız alttan alır nezaketı surdurursenız onların havası sönmez.öncede soyledık ezdrmeyın kendınızı nasıl davranıolarsa oyle karsılık gorsunler.bak nasıl kıymetlı olursunuz ozaman.ınsan takıntılı karısı ıcın kardesınden gecer mı cok ılgıncler gercekten karılı kocalı.mesafelı olmakta yarar var

Dini konu yasak. Tartismaya acik seyler de yazilmis. Sonra bosu bosuna banlaniyor insanlar yasak iste
Mune abla iyi nöbetler saygilar

Biraz da babam istedi. Daha da nezaket isteyemez kimse.
Bekleyemezlerde!

Dini konu diye açmadım ben.
Bilmiyordum yasak olduğunu.
Bakin bdv'nin en ustunde sabit konular arasinda lutfen okuyunuz kurallar yaziyor https://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/bdv-bolum-kurallari-lutfen-okuyunuz.737655/
Keske konu acmadan herkes okusa. Bir sey anlatiyor ki yazmislar degil mi?

Bu kalple umreye gidilir mi yazmissiniz
Allahla kendi arasinda sizene diye yorum yapicam ama yasak diye yapamiyorum bu yuzden mune ablayi etiketledim
Bosuna tartisma cikip insanlar banlanmasin.

O kalple bir insan nasıl gidebilir umreye. Allah'la kendi arasında artık.

yazmışım bu şekilde.
Demek istediğim başka anlatmak istediğim başka
Kapına gelen insana davranış şekli yanlış.

Öyle bir durum varsa kapatsınlar. Banlanmasınlar. Ne diyeyim.
Teşekkür ederim. okurum orayı.

Konunun neresinde dini içerik var ki ?
Daha çok nezaket ve adetler üzerine geldi bana .

Siz nazikçe yapılması gerekeni yapmışınız . Onlar son bağları da kesmiş .
Nezaket yoksunu insanlar için üzülmeyin . İnanın geri dönüyorlar ama iş işten geçmiş oluyor

Teşekkür ederim...

Muneyi etiketlediniz munede gordu mesajinizi ne bu israr sizden baska konuyu dini algilayip tartisma cikaran yok konunun ozu farkli.
Mune gerekli gorseydi kapatirdi konuyu.

Muneyi etiketlediniz munede gordu mesajinizi ne bu israr sizden baska konuyu dini algilayip tartisma cikaran yok konunun ozu farkli.
Mune gerekli gorseydi kapatirdi konuyu.
Konu sahibi soru sordu bende cevap verdim size ne oluyor
Ben tartisma cikarmadim ayrica.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…