Zor durumlar

Çok destek oldunuz. Çok teşekkür ederim.

Onun yaşadığı ortamda ekonomik özgürlüğü yokken bu olduysa siz de yaparsınız

Annem de halamla akran mesela o hiç kapanmamış zira onun babasının yaşam biçimi farklı ama anneannem kapalı

Anneannem kapalı ama tüm gelinler annem vs açık hiç bir sıkıntı da yok tüm yengeler teyzeler kuzenler vs kapalı

1970lerde tek açık annem ama sıkıntı olmamış yani geç kalmış değilsiniz

Anneniz bir süre kızar vs ama alışır

Böyle örnekler beni rahatlatıyor. Umarım her şey yoluna girer bir an önce.

Kararınızın arkasında durun, anneniz intihar edemez inancına ters ona bunu hatırlatın sizi sömürmesine izin vermeyin. Bi ömür istemediğiniz bir kalıpta yaşamak sizi kahredeceğine anneniz biraz üzülsün, alışır. Başörtüsü uğruna yaşamak nedir? Namussuz mu açıklar annenizi anlamaya çalışıyorum ama bu kadar sığ olmasın oturun konuşun ikna etmeye çalışın.

Desteğiniz için teşekkür ederim

Çok destek oldunuz. Çok teşekkür ederim.

Rica ederim. Umarım en iyi karara varirsiniz kendiniz için. Bizzat şahit olduğum için bu sürece sizi anlıyorum. Arkadaşım şok olmuştu annesi ona rest çektiğinde. Ağladığı zamanlar dahi oldu. Bu durum derine inildiğinde varoluşsal bir mesele , kimlikle de alakalı.

Mutlu ve huzurlu olacağınız bir hayatınız olsun.

Yok açıklar namussuz bakışı değil bu. Yanlış anlaşılmasın burda da. Mesele din meselesi. Açılırsam büyük günah diye düşünüyor.

Çok teşekkür ederim, sizin de öyle.
Arkadaşınız ne zamandır açık?

Yok açıklar namussuz bakışı değil bu. Yanlış anlaşılmasın burda da. Mesele din meselesi. Açılırsam büyük günah diye düşünüyor.
Dinde zorlama yoktur klişesini kullanacaksınız , malesef ona argümanlarını çürütecek yerlerden gireceksiniz. Siz kararlı olursanız elbet bi' yerden sonra kabul edecekler. Umuyorum yani...

Allah annemden babamdan eşimden razı olsun. Bir kere bile konusu geçmemiş kapan açıl vs. duymamısdır. Bazı cevrelerde acıkmak bazı cevrelerde kapanmak mesele. Umarım birgun ulkece bunun sadece kişisel bir tercih oldugunu anlayabiliriz

Dinde zorlama yoktur klişesini kullanacaksınız , malesef ona argümanlarını çürütecek yerlerden gireceksiniz. Siz kararlı olursanız elbet bi' yerden sonra kabul edecekler. Umuyorum yani...
Ben de öyle umuyorum. Uzaktayken daha kolay alışır sanki. Evde yeğenim var onunla mesajlaştım normalmiş her şey şu an. Bakalım neler olacak.

Umarım.

Ailede babaanne ve anneanne kapalıydı sadece.
Bir gün lafı geçmedi.
Doğuda yasamamiza rağmen askilimiz kisa eteklerimiz eksik olmazdı.
Eşimin ailesi çok baski yaptı eşim de onların yolunda ilerliyordu ki boşanırım dedim , annem babam karışmadı siz kim oluyorsunuz dedim net oldum bidaha konusu bile geçmedi.
Demem o ki ultra muhafazakar bi aileye bile (el onlar) lâf geçirdiysem siz kendi ailenize çok kolay kabullendirirsiniz.

Orda resti çekmek daha kolay olabilir. El sonuçta vazgeçmesi daha kolay. Ben annemden vazgeçemem ki.
Umarım kolay bir süreç olur benim için.

Böyle örnekler beni rahatlatıyor. Umarım her şey yoluna girer bir an önce.

Siz kararlı olun, kararınızın arkasında durun her şey yoluna girer merak etmeyin.
Hayat sizin, dilediğiniz şekilde yaşamak en doğal hakkınız. Sadece sizi ilgilendiren bir karar için başkalarının üzülüp üzülmemesini önemsemeyin, üzülen anneniz bile olsa.
Dilerim sorunsuz şekilde atlatırsınız bu süreci.

Bildiğimi yapıcam zaten muhtemelen ama onu kaybetmeyi göze alamam. Ya benimle tüm bağlarını koparırsa?
koparamaz
yanı normal sartlarde normal de anneler koparmaz normalde anneler cocuguna tesetturden vazgecersen benı öldurursun de demez
ama o noktada ben bunu umursamazdım bır anne cocugundan vazgecıyorsa cocuk haylı haylı gecer ona bakarsak...

oyle dusunmeyın ya vazgecerse dıye dusunmeyın sız kendınız nasıl mutlu olacaksanız oyle yapın sızın hayatınız sızın sacınız basınız buna anne de karısamaz acıkcası

bakın annenize kıyamıyorsunuz ama o kendimi öldürürüm diye sizi tehdit edip size kıyıyor. twitterda vardı #1yearchallenge diye bir başlık orada sizin gibi küçük yaşta kapanıp sonra açılan ve daha mutlu olduklarını anlatanlar. hatta onlarla yapılan röportajlardan oluşan bir videoda vardı. uzaklaşınca yapacaksanız bunu çok sıkıntı yaşamazsınız zaten. annenizde zamanla alışır. onun lafını dinleyebileceği, böyle şeylerin zorlamayla olmayacağını anlatabilecek birisi varsa onu sokun araya.

Umarım en az hasarla çıkarım bu durumdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…