- 15 Ekim 2012
- 3.292
- 6.919
- 358
- 36
- Konu Sahibi JaneRizzoli
-
Çok destek oldunuz. Çok teşekkür ederim.Bence yaş meselesini kafaya takmayın. Bakın örneğe ihtiyaç duyuyorsaniz o dönemlerde bende onun için çok araştırmıştım;internette bir hanımefendi vardı , Ayşe Arman da röportaj yapmıştı hatta. Yıllarca kapalı bu hanımefendi. Evleniyor, çocuğu oluyor, yine kapalı. Sonra açılmaya karar veriyor ve açıyor başını. Zor geliyor ve kendisini ifade edemediğini dusunuyor. Çünkü bu kişisel bir karar ve direk insanın huzurunu etkileyebiliyor eğer kişi bunu istemiyorsa. Yaşla ilgisi yok. Siz şimdi karar verirsiniz, arkadaşım 23 ünde. Diğeri 40 yaşında.
Aile ve toplum baskısı mi ağır basacak yoksa sizin kendi özgürlüğünüz mü? Buna siz karar vereceksiniz.
Woaa hala idolüm şu an. Annem 52 doğumlu. Köyden çıkmış evlenip babamla şehre gelmiş. Çok yönlü bakabildiğini söyleyemeyeceğim.
Babam öyle değil ama. O da ilkokul mezunu ama zihinsel olarak daha farklı.
Allahtan bir de babamın üzülmesine üzülmek zorunda değilim. İkisi birden ağır olurdu.
Böyle örnekler beni rahatlatıyor. Umarım her şey yoluna girer bir an önce.Bir arkadaşımın annesi 50 yaşından sonra açtı başını. Hiç örtmek istememiş zaten. Eşi vefat edince de "millet ne der" diyerek hiç açamamış. Kadın o yaştan sonra çevre ve aile yapılarına göre büyük cesaret gösterip açtı başını. Şimdi çok mutlu. Çok da hoş, bakımlı bir kadın.
Başkaları ne der, ne hisseder diye düşünürken ömür geçiyor. Siz ne istiyorsunuz, siz nasıl hissediyorsunuz bu önemli. Bir daha bu yaşlara da dönemeyeceksiniz. Bunu düşünerek bir ömür geçirmeyin. Kararınızı uygulayın, anneniz de göre göre alışır. Size psikolojik baskı yapmaya hakkı yok, buna izin vermeyin.
Desteğiniz için teşekkür ederimOnun yaşadığı ortamda ekonomik özgürlüğü yokken bu olduysa siz de yaparsınız
Annem de halamla akran mesela o hiç kapanmamış zira onun babasının yaşam biçimi farklı ama anneannem kapalı
Anneannem kapalı ama tüm gelinler annem vs açık hiç bir sıkıntı da yok tüm yengeler teyzeler kuzenler vs kapalı
1970lerde tek açık annem ama sıkıntı olmamış yani geç kalmış değilsiniz
Anneniz bir süre kızar vs ama alışır
Çok destek oldunuz. Çok teşekkür ederim.
Yok açıklar namussuz bakışı değil bu. Yanlış anlaşılmasın burda da. Mesele din meselesi. Açılırsam büyük günah diye düşünüyor.Kararınızın arkasında durun, anneniz intihar edemez inancına ters ona bunu hatırlatın sizi sömürmesine izin vermeyin. Bi ömür istemediğiniz bir kalıpta yaşamak sizi kahredeceğine anneniz biraz üzülsün, alışır. Başörtüsü uğruna yaşamak nedir? Namussuz mu açıklar annenizi anlamaya çalışıyorum ama bu kadar sığ olmasın oturun konuşun ikna etmeye çalışın.
Çok teşekkür ederim, sizin de öyle.Rica ederim. Umarım en iyi karara varirsiniz kendiniz için. Bizzat şahit olduğum için bu sürece sizi anlıyorum. Arkadaşım şok olmuştu annesi ona rest çektiğinde. Ağladığı zamanlar dahi oldu. Bu durum derine inildiğinde varoluşsal bir mesele , kimlikle de alakalı.
Mutlu ve huzurlu olacağınız bir hayatınız olsun.
Dinde zorlama yoktur klişesini kullanacaksınız , malesef ona argümanlarını çürütecek yerlerden gireceksiniz. Siz kararlı olursanız elbet bi' yerden sonra kabul edecekler. Umuyorum yani...Yok açıklar namussuz bakışı değil bu. Yanlış anlaşılmasın burda da. Mesele din meselesi. Açılırsam büyük günah diye düşünüyor.
Ben de öyle umuyorum. Uzaktayken daha kolay alışır sanki. Evde yeğenim var onunla mesajlaştım normalmiş her şey şu an. Bakalım neler olacak.Dinde zorlama yoktur klişesini kullanacaksınız , malesef ona argümanlarını çürütecek yerlerden gireceksiniz. Siz kararlı olursanız elbet bi' yerden sonra kabul edecekler. Umuyorum yani...
Umarım.Allah annemden babamdan eşimden razı olsun. Bir kere bile konusu geçmemiş kapan açıl vs. duymamısdır. Bazı cevrelerde acıkmak bazı cevrelerde kapanmak mesele. Umarım birgun ulkece bunun sadece kişisel bir tercih oldugunu anlayabiliriz
Çok teşekkür ederim, sizin de öyle.
Arkadaşınız ne zamandır açık?
Eşimin ailesi değil eşim istedi diye kapanmıştım.Kıyamıyorsanız açılmayın o zaman.Eş ailesi çok da etkilemez herhalde insanı. Ama insan kendi annesine kıyamıyor işte
Orda resti çekmek daha kolay olabilir. El sonuçta vazgeçmesi daha kolay. Ben annemden vazgeçemem ki.Ailede babaanne ve anneanne kapalıydı sadece.
Bir gün lafı geçmedi.
Doğuda yasamamiza rağmen askilimiz kisa eteklerimiz eksik olmazdı.
Eşimin ailesi çok baski yaptı eşim de onların yolunda ilerliyordu ki boşanırım dedim , annem babam karışmadı siz kim oluyorsunuz dedim net oldum bidaha konusu bile geçmedi.
Demem o ki ultra muhafazakar bi aileye bile (el onlar) lâf geçirdiysem siz kendi ailenize çok kolay kabullendirirsiniz.
Böyle örnekler beni rahatlatıyor. Umarım her şey yoluna girer bir an önce.
koparamazBildiğimi yapıcam zaten muhtemelen ama onu kaybetmeyi göze alamam. Ya benimle tüm bağlarını koparırsa?
Umarım en az hasarla çıkarım bu durumdanSiz kararlı olun, kararınızın arkasında durun her şey yoluna girer merak etmeyin.
Hayat sizin, dilediğiniz şekilde yaşamak en doğal hakkınız. Sadece sizi ilgilendiren bir karar için başkalarının üzülüp üzülmemesini önemsemeyin, üzülen anneniz bile olsa.
Dilerim sorunsuz şekilde atlatırsınız bu süreci.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?