- Konu Sahibi JaneRizzoli
-
bas ortu kimimiz icin agir bir imtihan bende bas ortuluyum ama bu konuda yaklasimim soyle acilmak istiyorsan acil suan ki. bas ortu olayi zaten bir kisimi sadece basini ortuyor geri kalan hep ayni. sizin icin demiyorum sakin yanlis anlamayin bence sizde haklisinz kimse bu duruma karisamaz. anA yuregi illa af ederBeni yok say diyor. Ağlıyor, kalbim sıkışıyor diyor. Kıyamıyorum hiç.
herkese merhaba
Konu dini tabanlı olsa da aslında din meselesi değil. Yani sormak istediğim, danışmak istediğim şey din tabanlı değil.
30 yaşını aşmış, öğretmen, bekar biriyim. Başörtülüyüm. Ve içinden çıkamadığım bir mesele bu. Açılmak istiyorum.
Mesele buna karar vermek değil. Buna ben büyük ölçüde kararımı verdim.
Mesele bunu çevreme kabul ettirmek.
İlk önceliğim annem ve ablam.
Annem beni öldürürsün diyor. Daha yeni yeni bu fikrimi söylemeye başladım onlara. Babam pek tepkili değil.
Şimdi bu yaştasın kararlarını alamıyor musun vs diyecek olanlar için kararımı alıp uygulamakta sorun yok. Sorun ben bunu yaptığımda üzülecek insanlar.
Annemi üzmek hiç istemiyorum.
Bir yandan da bu şekilde de yaşayamıyorum artık.
Ne yapabilirim? Bu süreci daha az hasarla nasıl atlatabilirim?
Beni yok say diyor. Ağlıyor, kalbim sıkışıyor diyor. Kıyamıyorum hiç.
Teşekkür ederim. Biraz daha rahatladım.Tabiki alisir. Hatta zaman ile "sacina söyle baglasan daha iyi olur" gibi önermelerdede bulunabilir.
Ne bilim kendim bir anne olarak konusuyorum, sanirim kizim seri katil olmadikca, her hali ile kabul ederim.
Anne sevgisi farkli, öyle hemen atilip, satilacak birsey degil.
Ben ihlde çalışıyorum burda yapamam bu değişimi şu an. Kurum değiştirince inşallah. Ama örneklerin olması güzel.bizim kurumda da vardı bir kadın önce tesettürlüydü sonra başını açtı, kimse de garip karşılayıp dedikodusunu yapmadı, bir insanın saçını gösterip göstermeyeceğine biz karar veremeyiz, artı şu an insanlar ne der korkusundan tesettürlüyseniz zaten inandığınız inanç sisteminde bir geçerliliği yok. Çünkü herşeyden önce Allah rızası için kapanmalısınız bildiğim kadarıyla(ben kapalı değilim ama böyle biliyorum)
kararınız ne olursa olsun çok güzel sonuçları olsun.
Kapanma olayım tamamen dogmatik benim. Küçüktüm. Şimdiyse bana uygun olmadığının farkındayım. Aslında daha önce farkındaydım ama şimdi sesimi çıkarma cesaretim var.Yıllardır işte bir gün ya açılmak istersem diye erteledim hep bu kararımı. Emin olup yapmak istedim. Neden emin olmadığınız halde kapandınız? Şimdi de emin misiniz mesela açılmak istediğinize?
Annemin köy, yaş vs mevzusunu kendi kararımı alma konusunda açık görüşlü olmadığını belirtmek için kullandım. Başörtüsü ile ilgili hiç bir şey söylemedim, rica ederim siz de söylemeyin.Annenizi o kadar iyi anlıyorum ki... anneniz, canından bir parça, gözünün nuru olan siz evladının, Allah ın emri olan, üstelik de 15-20 yıldır uygulamaya çalıştığınız bi konuyu terketme kararınızın ızdırabını yaşıyor...
Annenizin 65 yaşında olması, köyde yetişmesi, gerçekleri görmesine engel olmamış demekki, ne mutlu ona...belki de her şeyi bildiğimiz halde, uygulamada sorun yaşayan, şehrin göbeğinde, eğitimli yetişen bizler, anneniz kadar gerçekleri göremiyoruz...
Hakkınızda hayırlısı olsun....
Ağladı mı? Üzüldü mü? Nasıl dayandınız karşısında bunları yaptığında? Ben kıyamıyorum hiçfarklı mezhepten biri ile evleniyorum diye annem de aynı sömürüleri yaptı bana. yok ölene kadar mutsuz olurmuş da bilmemne de. yani diyor ki ben senin duygularını sömüreyim ama sen mutsuz ol. ya bıraksınlar bu ayakları.
Ağladı mı? Üzüldü mü? Nasıl dayandınız karşısında bunları yaptığında? Ben kıyamıyorum hiç
Uzun sürdü mü direnmesi? Size ailede destek veren var mıydı?gizli gizli ağladıysa bilmem. ama ben çok ağladım karşısında.
bikaç ay sürdü. ama sonrasında da devam etti tabi tersliğe. ailede ablam destekti. babam ortadaydı. yani hayat benim hayatım. kim karışır bu kadar.Uzun sürdü mü direnmesi? Size ailede destek veren var mıydı?
Üzülmesine katlanamıyorum vicdanen. Nasıl aşıcam bunu bilmiyorum.bikaç ay sürdü. ama sonrasında da devam etti tabi tersliğe. ailede ablam destekti. babam ortadaydı. yani hayat benim hayatım. kim karışır bu kadar.
Kendimle ilgili bir durum. Sorunum bu değil. Sorunum annemin üzülmemesini ya da daha az üzülmesini nasıl sağlarım.neden açılmak istıyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?