Zor zamanda yanımda olmayan eş

cicekkkbocekkk

Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2022
46
22
18
27
Herkese iyi geceler.. Az önce babamın üzerine yüklü miktarda borç kaldığını öğrendim ve moralim çok bozuldu. Eşimde durumu benimle aynı anda öğrendi. Ben ağlamaya başladım ve ağlamam durunca bir süre sonra eşim ne yaptı dersiniz açtı oyun oynamaya başladı. Tamamen ilgisiz bir eş. Mental olarak zaten çökmüş durumdayım. Size sorum zor zamanlarınızda eşiniz size nasıl yaklaşır? Böyle düşüncesiz anlarında çekip gidesim geliyor

Herkesin karekteri ve olaylara bakış açısı farklıdır. Ben ağlarken eşim telefon ile oynamaz oynayamaz. Olurda oynarsa o telefonu alır fırlatırım.

İlk zor zamanınız mı yani daha önce eşinizin tepkileri nasıldı?

Herkese iyi geceler.. Az önce babamın üzerine yüklü miktarda borç kaldığını öğrendim ve moralim çok bozuldu. Eşimde durumu benimle aynı anda öğrendi. Ben ağlamaya başladım ve ağlamam durunca bir süre sonra eşim ne yaptı dersiniz açtı oyun oynamaya başladı. Tamamen ilgisiz bir eş. Mental olarak zaten çökmüş durumdayım. Size sorum zor zamanlarınızda eşiniz size nasıl yaklaşır? Böyle düşüncesiz anlarında çekip gidesim geliyor
Şimdi sürecin evveliyatı önemli
Babanızla arası nasıl
Borç mevzusunda daha önce uyarmış mıydı babanızı sizi
Bilinen beklenen "ben demiştim" olan bir konu ise sallamamıştır, ben de öyleyimdir
Yani sizi ağlarken teselli edebilirdi, sürekli yaşanan mevzular ise duyarsızlaşmıştır
Ya da adam bildiğin gamsız umursamıyor hep böyle ise yapacak bir şey yok düzelmez
Pire için yorgan yakılmaz amaaaa sivrisinek de küçük lakin mide bulandırır.
Evliliğin genelinde eşinizden memmun iseniz duygusallık ile arıza çıkarmayın. Memmun olmadığınızı açıkça söyleyin
Yok bir dünya sıkıntı var ise çekmeye değmez açıkcası

Babanızla arası nasıl
Bilinen beklenen "ben demiştim" olan bir konu ise sallamamıştır, ben de öyleyimdir
Yani sizi ağlarken teselli edebilirdi, sürekli yaşanan mevzular ise duyarsızlaşmıştır
Ya da adam bildiğin gamsız umursamıyor hep böyle ise yapacak bir şey yok düzelmez
Beklenen bir durum değildi.Aslında çok umursamaz değil ama bazen çok düşüncesiz

Herkesin karekteri ve olaylara bakış açısı farklıdır. Ben ağlarken eşim telefon ile oynamaz oynayamaz. Olurda oynarsa o telefonu alır fırlatırım.

İlk zor zamanınız mı yani daha önce eşinizin tepkileri nasıldı?
Ben de o yüzden konuyu açtım laptopu kafasına atıp kırsam haksız olur muyum diye. İlk zor zamanımız değil daha önce de olmuştu bazen ilgili bazen ilgisizdi. Aslında tamamen önceliklerine bağlı olarak değişiyor bana ilgisi. Mesela az önce arkadaşı arayıp oyuna çağırmasa benimle ilgilenirdi. Ama oyuna gelmicem deyip telefonu kapatmadı mesela. Önceliği ben değilim gibi daha çok

Babanızla arası nasıl
Pire için yorgan yakılmaz amaaaa sivrisinek de küçük lakin mide bulandırır.
Evliliğin genelinde eşinizden memmun iseniz duygusallık ile arıza çıkarmayın. Memmun olmadığınızı açıkça söyleyin
Yok bir dünya sıkıntı var ise çekmeye değmez açıkcası
Evet mental olarak çöküşte olduğum bir dönemdeyim zaten bir de eşimin ilgisizliği odada tek başıma ağlamak aklıma boşa git düşüncesini getiriyor

Neden gitmiyorsunuz? Acınızı paylaşmadıktan sonra neye yarar o eş?
Benim eşim olsa gözyaşlarımı siler oturur sakinleştirir. Sonra nasıl çare bulacağımızı konuşuruz.

Neden gitmiyorsunuz? Acınızı paylaşmadıktan sonra neye yarar o eş?
Benim eşim olsa gözyaşlarımı siler oturur sakinleştirir. Sonra nasıl çare bulacağımızı konuşuruz.
Böyle yazıları okuyunca daha çok ağlayasım geliyor zaten hissediyorum bu evliliğin sonu boşanmayla bitecek ama daha zamanı var. Gerçekten insada tek başına ağlaması daha çok zarar veriyor psikolojik olarak yalnız hissetmek o desteği görmemek

Böyle yazıları okuyunca daha çok ağlayasım geliyor zaten hissediyorum bu evliliğin sonu boşanmayla bitecek ama daha zamanı var. Gerçekten insada tek başına ağlaması daha çok zarar veriyor psikolojik olarak yalnız hissetmek o desteği görmemek

Sizi üzmek için asla söylemedim.
Tabi hiç bir evlilik mükemmel değil ama temeller vardır sarsılamaması gereken.
Mutluluğu üzüntüyü hastalığı paylaşmak gibi.
Lütfen kendinizi böyle yıpratmayın, düzelir diye beklemeyin. Bir tane ömrünüz var.
Varla yok arası biri için böyle üzülmek yerine tek başınıza daha mutlu olursunuz.
Allah yardımcınız olsun🥹

Sizi üzmek için asla söylemedim.
Tabi hiç bir evlilik mükemmel değil ama temeller vardır sarsılamaması gereken.
Mutluluğu üzüntüyü hastalığı paylaşmak gibi.
Lütfen kendinizi böyle yıpratmayın, düzelir diye beklemeyin. Bir tane ömrünüz var.
Varla yok arası biri için böyle üzülmek yerine tek başınıza daha mutlu olursunuz.
Allah yardımcınız olsun🥹
Zaten her üzüntüyü tek başıma yaşıyorum o kadar mutsuzum ki … beni üzmek için yazmadığınızı anladım zaten ama olması gereken zaten sizin eşinizin yaptığı..

Ben de o yüzden konuyu açtım laptopu kafasına atıp kırsam haksız olur muyum diye. İlk zor zamanımız değil daha önce de olmuştu bazen ilgili bazen ilgisizdi. Aslında tamamen önceliklerine bağlı olarak değişiyor bana ilgisi. Mesela az önce arkadaşı arayıp oyuna çağırmasa benimle ilgilenirdi. Ama oyuna gelmicem deyip telefonu kapatmadı mesela. Önceliği ben değilim gibi daha çok

Yok bence çokta haklı olursunuz. Haketmiş ne olursa olsun sevdiği insan üzülüyorsa -ki bu basit birşey de olabilirdi- yanında olması gerekir olmuyorsa neden çekesiniz?

Sorun o değilki mesela siz eşiniz mutsuzken ağlarken açıp oyun oynar mısınız sorun da burda
Ama şöyle düşünün siz çok büyük tepkiler veriyor olabilir misiniz? Hani sağlık sorunu olduğunu öğrendim babamın deseniz tamamen haklısınız 🤷🏼‍♀️ Erkekler pek bizim gibi değil ağlama olaylarına çok hassas bakmıyorlar bir de sağlık sorunu da yok ortada bilmiyorum çok drama queen bir olay geldi bana. Ha tabi sizin açınızdan sizin aileniz hislerinizin olması doğal

Bilemedim bu olay bana tek başına adamı suçlamaya götürmedi.
Eşimin ailesine borç olduğunu öğrensem ben de normal devam ederim bir tepki vermem sanırım.. ne yapması gerekiyordu ki tam anlayamadım

Yazacaktim yazmayayim dedim ama simdi yazayim dedim😄 ben çok erkek kafasiyla bakiyorum galiba. Destek olunacak şey var olunmayacak şey var. Gecen de biri babasi annesini aldatmis diye aglayip kocasindan destek bekliyordu kardesiyle kavga etti diye agliyordu filan. Empati kuramiyorum cidden, esim babasinin borcu var diye aglasa ben de oturur oyun oynayabilirdim bu durumda.
Eften puften seylere ağlayan insan bir süre sonra karsidakini duyarsizlaştiriyor bence. Oturup konussa daha iyi olur.

Eşiniz düşüncesiz biri. Gayet önemli bir şeye üzülmüşsünüz. Üzüldüğünüz şey önemsiz olsa bile sizi ikna ya da teselli edebilmeliydi.

Babanizin uzerine nasil borc kaldi?

Bu da onemli bence, bir de bu borcu ogrendiginizde size durumu anlatan (anneniz, babaniz) tam olarak ne anlatti, atiyorum borc mu istedi? Borcuna sadik kisiler mi? Yoksa daha once de boyle ani borclari cikiyor muydu? Yani insan nasil kendine borc kalacağını bilmez ki? Anlayamadim ben burasini, acikcasi umarsamama degil de inanmama olabilir mi?

Back
X