Ben 7 aydır(ilk 5 ay günde 40 mg, son 2 ay günde 20 mg) zoretanin kullanıyordum, tam bugün bitti.Şu anda da isotrexin'e başlayacağım ek tedavi olarak, 1 ay boyunca.Son 2 yıldır sivilce oluşmaya başlamıştı yüzümde, gitgide de çoğalmaya başlamışlardı.Daha önceden kremler kullandım bir sürü, kremleri bırakınca hep yeniden sivilceler çıkmaya başlıyordu.Yüzüm çok yağlıydı, saçlarımıda bi'gün yıkamasam hemen yağlanırdı.Şu an yüzüm de saçım da kupkuru.Cildime gelince ben sivilce izlerinin kalacağını düşünüyordum ilaca başlarken ama şu an yüzümde en ufak bi' iz bile kalmadı.Kullandığım süre içinde dudak kuruluğu başta olmak üzere özellikle ilk ayda yüzümde kaşıntı,kızarıklık,yanma vardı.Arada bi' eklem ağrılarım oldu.Burnum kuruluktan sürekli yara oluyordu (her ne kadar kremlerimi kullansamda).Son aylarda aşırı saç dökülmesi ve konjonktivit(göz enfeksiyonu) oluyodu ve aklıma gelmeyen daha bir sürü yan etki...Zor bi'süreç ve kullanırken bi'çok insanın aklından eminim ki 'acaba ilacı bıraksam mı ?' gibi düşünceler geçiyordur.Sonuca odaklanırsanız bu fikirler siliniyor :) Zaten son aylara doğru yan etkileri hafifler ve sizi eskisi kadar rahatsız etmez.
Sonuca bakınca bunlara değdiğini görüyosunuz :) Ben yüzüm yağlı olduğu ellemezdim bile, şu an elimi yüzüme götürdüğümde yüzümde bi' gülümseme oluşuyor, kuru ve yumuşacık, eskiyle kıyaslanamayacak bi' cilt... :128: