Sivilceli Ciltler Zoretanin Kullananlar buraya ! (roaccutane ile aynı etkide ilaç)

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Balsurat ben düşük dozla bir yıl kullanan arkadas tanıyorum yani tedavi altı ayda bitecek diye bir sey yok

Doktor bana 4 ay dedi ama 4 ayda biter mi ki ya geçmez gibi geliyor bana bakalım duruma göre bende uzatırım geçmezse...

Slm tatlım!
Benim akne tedavim asıl roaccutane ile başladı ve uzun bir süre (bu süreyi tam hatırlamıyorum ama oldukça uzundu-aylarca çünkü yazın mg ve adet olarak ilacı düşürmek gerekiyor) onunla devam etti. İyi sonuç alıp (tamamen kurtuldum) tedavim bitince bıraktım tabi. Fakat hormonal değişim, stres gibi bazı faktörlerle tekrar başlayınca yine doktoruma gittim ve bu sefer Zoretanin verdi, diğeriyle aynı etkide sadece adının farklı olduğunu söyledi. Cildim eskisi gibi kötü olmadığı için bu sefer daha kısa süreli kullandım-birkaç kutu şeklinde o da 2-3 aya falan denk geldi sanırım ama doktorum her defasında mg olarak alacağım miktarı ayarladı.
Anlayacağın tatlım evet uzun bir süre devam edilebiliyor ancak burada o güne kadar aldığın mg da çok önemli! Ben Bursa'da alanında çok uzman, tanınmış bir doktora gittim. Orada hasta dosyam var ve aldığım mg'lar da kayıtlı.

Bu ilaçları elbetteki ne kadar az alırsak o kadar iyi ancak akne tedavisi için bu süre kişiden kişiye değişir, uzayabilir ama tabi bunu en iyi doktor bilir.
Sen doktorunun tavsiyelerine uy, tedavini aksatma canım ve her zaman diyorum ''sabır'' bu konuda çok önemli.
Bu güne kadar bu tedaviden sonuç alamamış kişi görmedim, o yüzden sıkma canını. Sabret ve tedavini ol

Sabırsızlıkla bekliyorum valla geçecek mi diye Allahım kurtar bizi şu sivilcelerdenn :)))))

ben de bugun doktora gittim. tahlili verdim. trigliserit 334 e cıkmış. doktor cok yağlı, kızartma , cips falan yeme dedi . halbuki ben bunları yıllardır yemiyorum. yemekleri bile cok az yağlı yiyorum. bu ilac yüzünden yukseliyor artık baska bişey değil.
benim bugun 5. ay bitti 6. aya baslıyorum. doktor bu son ay dedi. 6.ayda bittimi 1 kutu daha yazarız onuda 2-3 günde bir alırsın dedi.
ben ilk 4 ay aknetrent , 1 ay zoretanin kullandım. zaten aynı ilaçlar hepside. bu ay yine aknetrent aldım. vücudumda cok asırı terleme var. ayrıca karın boşluğunda sivilce olmayan kızarıklıklar vardı. doktor terlemedendir dedi. birde gögüs kafesimde bir agrı var. kemiklerim bile agrıyor. birde oruc tutuyorum acaba ondan da mı etkiliyor beni ilaç. günlük tüketmem gereken suyu artık içebildigim kadarıyla akşam içmeye calışıyorum. bu trigliserti düsürek için siz neler yapıyorunuz? haa sunu da belirteyim ilaç etkili mi derseniz ?cok etkili olmuş diyor arkadaşlarım.

Ben oruç tutmuyorum çünkü 2 gün az su içsem dudaklarım daha çok kurumaya baslıyor, 1 gün tutmaya calkıstım baktım olmuyor.Önemli olan sağlık hem.

Canım 55 kiloyum bende günde 20 20 toplam 40 mg kullanıyorum :) Sen kaçıncı ayındasın ?

Canım benimde doktorum değişti tahlillerimde bir ara yükselme olduğu için yeni doktorum istersen ilcı günde 1 defa içebilirsin hem biraz kan değerlrin düşer dedi ama yinede sen bilirsin dedi bana kalırsa seninde günde 40 mg kllanman daha uygun olur ama tabiki ben bi doktor değilim :) o yüzden sen yinede doktoruna güven :)

Bende de terleme var eskisinden çok terliyorum ilaçtan sanırım ve yüz üstü uzandığım zaman 2 dk bile dursam akciğerlerim acayip ağrıyor kemiklerim batıyor gibi
Ben 13. günümdeyim buna rağmen bi iyileşme var yüzümde kuruma başlamadı ama dudaklarımda azıcık kuruma oluyor. Ben çok su içmeye dikkat ediyorum bir de her zman dudaklarıma nemlendirici sürüyorum o yüzden daha tam bi kuruma bile olmadı diyebilirim bakalım iyi gidiyor şimdilik
Arkadaşlar sabredelim kurtulacağız inşallahhhh...
Gelişmeleri sürekli yazalım buraya.

Selam arkadaşlar ben 6. ayımdayım yüzümde hiçbir şey kalmadı sadece çok az iz ama belli bile olmuyor. Fakat benim sormak istediğim bu son ay benim saçım çok dökülmeye başladı ki ben saçlarıma çok önem veren biriyim ve bu beni çok üzüyo acaba sizlerden böyle olan var mı yani ilaçla ilgili sanırım doktorum da öyle dedi sizin oldu mu böyle hiç bunu merak ettim. şimdiden teşekkür ederim

Deriyi kuruttuğu için saç dökülmesi normal aslında bende daha yeni başladım ama saç dökülmesini beklemiyor değilim yani. Benim saçlarım normalde de dökülüyor bi artış görmedim daha ama bakalım.
Sarımsaklı şampuan ya da çam terebenti kullanabilirsin canım en azından dökülmeyi azaltır.

teşekkür ederim cevabın için bende tekrar kontrole gittim geçen gün. yine 30 mg verd, 6 aydır verdiği gibi:s Nezaman geçcek artık bunlar moralim bozuluyo 6 ay oldu aynı dedim, hala cilt altında sertlikler var devam edicez dedi.Sinir olup çıktım bilmiyorum ya hep sabit 30 mg da devam etmesi sinirimi bozuyo bu bana yeterli degil gibi geliyo biraz yükseltse belki daha iyi olur amA yükseltmiyo uzucak ta uzucak gibi görünüyo.işinin ehli bi doktor olsaydı belki de kurtarırdı beni şimdiye kadar

merhabalar 2 ay 24 gündür zoretanin kullanıyorum.Elimin üstünde kırmızı noktacıklar gibi şeyler çıkmıştı ama kendiliğin geçtiler.Bu kırmızı noktaların çıkma amacı ne:) bunları geçirmek için bir şey yapıyor musunuz ve benim saçlarım yağlıkende saç dökülmesi vardı ama bu son 1-2 haftadır aşırı bir dökülme var sizde oldu mu?

bende 3 aydır zoretanin ile aynı etken maddedi olan aknetrenti kullanıyorum ve beni her gören yüzün ne kadar düzelmiş diyor 3-4 ay daha kullanacağım ve mis gibi cildim olacak. tabi dudaklarım testere gibi. varsın olsun o kadar her odada dudak koruyucusu var :)
güneş lekelerim için de gündüz gül suyu sürüyorum gece ve sabah elma sirkesi +maden suyu karışımını pamukla sürüyorum bunu da yaklaşık 5 gündür yapıyorum ve gayet memnunum renginde açılmalar oldu

kırmızı minicik kan pıhtısı gibi değil mi?
bende de var canım onlar. ilaç kullandığım sırada artış gösterdi. üst kolumda var benim.
doktora gösterdim ve artış olduğunu söyledim.
ilaçla alakasız olduğunu, damar genişlemesi, yapısal bir sorun dedi.başka bir doktora da önceden göstermiştim. varisin çok başlangıç hali demişti. yanağımda da var. uzaktan sanki yayladan inen kızlar gibi duruyorum yakından incelenince damar çatlaması olduğu gözüküyor.

güneş kremi kullanmalıymışım, çok kaynar suyla yıkanmamalıymışım. falan filan..

Saç dökülmesi mevsimseldir bence. bende de aşırı saç dökülmesi var.
ama ilaçtan olduğunu düşünmemiştim.

saçlar yağlanmıyor ya ben en çok bu işi sevdim

Arkadaşlar bu ilacı kullananlar denize giremiyor mu yaa???
Tam yaz zamanı yakında denize girmeyi düşünüyorum giremeyecek miyim ??

benim de cıktı kırmızı kabarcıklar elimin üstündeydi basta sonra bilegimde oldu boynumda da biraz var ve cok kasınıyor (

bende de lekeler var ama bunu yapmak bu ilacı kullanırken dogru mu acaba.leke tedavisini ilaç bitiminden 2 ay sonra yapıyorlar hatta :18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…