Zorla çaliştirma ! Paraya tapan bir aile

Merve Hanım hayat hikayenizi okudukça çok üzüldüm. Bir bayanın başına gelebilecek en kötü şeyleri yaşamışsınız. Buna benzer durumları birçoğumuz yaşıyor. Benim hayat hikayemde sizinkine benzer olduğu için yazışmanızı okudukça çok duygulandım. Bende emekli bir öğretmenim. Hamileliğimden sonra eşimin firması iflas etti ve eşim işsiz kaldı. 5-6 ay iş aramak zorunda kaldı. Tabi ben doğumdan sonra 6-7 ay kadar ücretsiz izin +40 gün raporla 8-9 ayı çıkartmıştım sonra eşime destek olmak için işime geri döndüm. Bu anlamda oğlumu hiç ihmal ettiğimi düşünmedim. Okulum evime çok yakındı ve erkenden evime dönüyordum. Oğlumuda kreşe güvenemediğimiz için annem ve kayınvalidem dönüşümlü baktılar sağolsunlar. Ben bukadar fedakarlık yaptığım eşim tarafından çok şiddet gördüm. Önceleri hiç şiddet görmemiştim fakat nezamanki bu işsizlik süreci yaşandı o zamandan sonra eşim çok değişti. Bende sizin gibi tahammül edemez hale geldim. Ayrılmayı çok düşündüm. Elimde mesleğim var sonuçta dedim. Arkamda babam vardı ve bir abim vardı. Babamın evine gitmeyi düşündüm öylede yaptım. Ayrıldım eşimden. Mahkeme velayeti bana verdi. Eşimede haftada 1 gün görme hakkı tanıdı. Eşim ilk 2-3 ay devamlı her hafta sonu gelip çocuğunu gördü. Daha sonra bu seyrekleşti. Ayda bir görmeye başladı. Daha sonrada hiç gelmedi. Niyemi? Çünkü bir duydumki evlenmiş yeni eşi çocuğunu görmesini, yani benim yanıma gelmesini yasaklamış. Çok kıskanç bir kadınmış. Yani o çocuğu için dünyaları veren adam birdahada uğramadı evimize. Peki herşey benim planladığım gibimi gitti? Malesef oda hayır. Babamın evine döndükten 2 yıl sonra babamı kaybettim. Ağbimde astsubaydı tayini çıktı. Kaldımı oğlum dayısız. Hani burada hepimizin dilinden düşürmediği bir laf varya kadınlar, ''Mutlu anne, mutlu çocuk''. Bana göre eksik bir ifade. Benim oğlum şuan 16 yaşında, içine kapanık bir çocuk ve 2 hafta önce çamasırlarını makineye atarken cebinden sigara paketini gördüm ya kahroldum. Lanet olsun ya düşünebiliyormusunuz 16 yaşındaki bir çocuk. Yanıma çağırdım hesabını sordum artık o alışkanlığından kurtardığımı düşünüyorum. Çok uzattım. Size dönecek olursam birkaç sorum olacak: Hem eşiniz çocuğunuza çok düşkün demişsiniz hemde 2 aydır çocuğunu görmeye gelmiyor demişsiniz bu nasıl sevgidir ben anlayamadım. Birde bir baba küçücük bir yavruyu neden kaçırma gereği duyarki, size göre sebep ne?
Cocugunu gormek istiyor ama iki aydir barismak icin birsey yapmiyor.bugun getir cocugu gorecegim diyor kabul etmezsem tehditlere başliyor kabul edip bi kez goturdum sonrasinda tehditler daha da artti.onu cocugundan nasil ayirirmişim nasil bu kadar gaddarmişim yuvami yikmamaliymişim ! Sanki olan bitene ben sebep olmusum gibi benden özur bekliyor ,geri adim atmami istiyor.kendisi affedilmez hatalar yaptigi halde ne bi özur ne de bi gönül alici birşey soylemedi.annesinin ağziyla konuşuyor.yok cok dikbaşliymişim yok kadin alttan alirmiş. Çocugu gotürmesinin sebebi de benim tatilde ailesinin yanina gitmek istememem.zaten yakin zamanda dönmustuk ailesinin yanindan e bi de cocuga bakma bahanesiyle ailesi surekli bizdeydi sonra tatsizliklar falan olunca istemedim gitmeyi.anneannesinin yogun bakima kaldirildigini duyduktan sonra havuz keyifleri yapmaktan geri durmayan adam bayram tatili yaklasinca birden anneanneci oldu.bende gitmeyince koz olarak cocugu kullandi.

Kaçıp kurtulun en hizlisindan çocuğum babasız büyümesin derken annesi kalacak allah muhafaza
Not:evliligim düzelir diye çocuk yapmaya karar verdiğinizde ya duzelmezse diye de dusunmeliydiniz artık geçmiş gitmiş önünüze bakın bir sürü çocuğun anne babası ayrı.
Cocuk olsun da duzelsin diye dusunmedim ama bircok seyi farkettigimde zaten hamileydim en azindan dogunca duzelir diye umdum.hayat sandigimiz gibi tamamen bizim kontrolumuzde ilerlemiyor malesef :(

Ya bırak Allah aşkına kendi gucsuzlugunu çocuğa bağlama.
Sen hala affedeceksin de adam tehtitler ediyor kim bilir ne küfürler yiyorsun da gel barisalim demeye fırsatın olmuyor

Neyden korkuyorsun bu kadar çocuğumu kaçırır onunla iyi gecineyim çocuğumu goturmesin mi diyorsun?
Bırak götursun bu bir suç gidersin karakola savcılığa alırsın çocuğunu. Tehtit oluşturuyor gorysturmek istemiyorum dersin.

Neyden korkuyorsun seni döver falan diye mi? Hiç bir şey yapamaz. Yaptı diyelim bedelini en ağır şekilde öder. Anında gidersin alırsın darp raporunu verirsin adamı mahkemeye. .

Neyden korkuyorsun aileni uzmekten mi? Uzulmusler zaten. Az çok durumu biliyorlar adamın nasıl biri olduğunu gördüler şimdi düşün bakalım bu adamdan uzak durursan mi üzülür ailen yoksa bu adamın yanindayken mi?

Neyden korkuyorsun başka sana olan sevgiyi kaybetmesinden mi? Seviyor mu sence bu adam seni? Bir düşün. Onun avukatlığını yapmadan düşün. Küçük hareketlere büyük anlamlar yüklemeden objektif ol düşün. .

Korkun çocuğun babasız büyümesi mi? Babasız buyumeyecek istediğin zaman gorusturursun babasıyla.
Evladını ve karısını düşünmeyen bir babaya ne kadar ihtiyaç duyulursa ne kadar gorusturmek istersin bilmiyorum da..
annesini emen 3 aylik bebek nasıl anneden kaçırılır kendi egosu için. Çocugu eline alıp güçlü olan benim mi diyor. Bu hareketi bile tehtit. Benimle iyi geçin yoksa çocuğu alırım. Bana katlan. Bunu diyor. O kim ya ? Yada sen kimsin kölesi misin? Anan seni bugünlere ona köle ol diye mi getirdi. Baban biliyor mu seni hirpaladigini? Baban sana bir gün şiddet uyguladı mi? O adam kim oluyor?

Sen nasıl sessiz kalabiliyorsun nasıl? Ortalığı ayağa kaldirman o adama haddini bildirmen lazım!

Sana elimden geldiğince destek olurum burada hepimiz oluruz kurtul şu adamdan

yine çocuğum için boşanmıyorum/boşanamaıyorum sendromu...

evet babasız büyümek dünyanın sonu ya sanki, çocul babasız büyüyyeceğini annesinin mutsuz olduğu, hırpalandığı, psikolojik fiziksel şiddete maruz kaldığı, sağlıksız, kavgalı gürültülü bi ortamda büyüsün. aynen canım .ok mantıklı oluyo böyle.

Merhaba arkadaşlar benim derdimi daha önce kimsede duymamiştim Allah kimseyi böyle insanlarin icine düşürmesin.3 yillik evliyim.biz eşimle severek evlendik ancak ailesinin ve onun icin en önemlisi mesleğimmiş.(keşke bunu baştan anlamak mumkun olsa.) Eşim yakişikli kariyer sahibi kötu aliskanliklari olmayan ve muhafazakar bi aileden olunca hic tereddut etmeden ailemde bende onayladik.nişanliyken biraz tutumlu oldugunu farketmiştim ama bana dayanamaz istedigimi alirdi.evliligimizin ilk zamanlari guzeldi ancak bazi harcamalar yuzunden kavga ettigimiz ve beni hirpaladigi oldu ama sonrasinda hep gonlumu aldi.hakkimi savunan biri oldugum ve onun karsisinda yukses sesle konustugum icin hirpalamasini kendi suçum gibi duşunuyordum.ilk yaz tatilimizde ailesine ne kadar bağimli oldugunu farkettim.bana alinacak şeyleri bile annesine danişiyordu.5 haftalik tatilin sadece 1 haftasini kendi ailemle gecirmemiz gerektigini onlar erkek tarafi oldugu icin benim bazi seyleri alttan almam gerektigi soyleniyordu sürekli.annesine bir derdimi soylesem sorunun hep benim alttan almamamdan kaynaklandigini soyledi.ona gore şiddeti bile hakediodum.sonra hamile kaldim.berbat bi hamilelikti ağlama krizleriyle gecti.ama yavrum olunca duzelir diye umdum.yanimizda cocuga bakacak kimse olmadigi icin ben ucretsiz izin kullanmak istedim fakat ailesi ve eşim bir olup bunu kabul etmwdi.ucretsiz izin alirsan burnundan getiririm dedi eşim ve aldigim 6 aylik izinde cidden de öyle yapti.neyse ben dayanamayip calismaya basladim.calisinca da hicbirsey duzelmedi ne parami rahat harcayabildim ne de izinlerimi rahat kullanabildim.calis derken cocugun kucuk oldugunu dusunmeyen insanlar konu kreş olunca cocuga kiyamadilar ! (Kreş e para kaptirmamak için ) gelip kendileri bakmak isteyince işler iyice çiğrindan çikti.neyse uzatmayayim bu sakin terbiyeli adam konu annesi olunca canavar oldu ve annesine samimi davranmiorim die benimle tum alakasini kesti.yeri geldi emzikli cocugu alip memleketine goturdu.ailem bana destek oluyor beni koruyorlar die onlara düsman oldu halbuki bugune kadar hep ailem aramizi duzeltti.en sonunda da tekrar cocugu kacirmaya tesebbus etti ve babamla aralarinda munakasa oldu.onun üstune yüŕüdü.ben salak gibi hala acaba soyledigim laflar mi agirdi cok mu dik basli davrandim yeterince cabalamadimmi olanlara ben mi sebep oldum die dusunup boşanma konusunda bir adim atamiyorum.şuan ayri eve çiktim ancak karar veremiorum.kendisi birak ozür dilemeyi beni hala tehdit edio ama hayatta en son olmasini istedigim şey bi cocugun babasiz buyumesi :KK43: bana kalsa asla arkama bakmam ama cocuguma kiyamiyorum.Hakkini vermem lazim cocuguyla ilgili bir baba.ne yapmam gerekiyor hic bilmiorum.
ah canım ah aynı senin yolunda ilerliyıorum bende suan hamileyim ve geriside aynışeyler yaşıyacakmış gibiyim RABBİM br cıkış yolu gösterir inşallah bizlere kalplerine merhamet versin rabbim hep dua edelim inşallah herşey değişir :(

ah canım ah aynı senin yolunda ilerliyıorum bende suan hamileyim ve geriside aynışeyler yaşıyacakmış gibiyim RABBİM br cıkış yolu gösterir inşallah bizlere kalplerine merhamet versin rabbim hep dua edelim inşallah herşey değişir :KK43:
amin canim cok saol.umarim sen ayni şeyleri yaşamazsin :( yaşarsanda kararlu davran ,dediklerini yapayim da kurtulayim die birsey yokmus yaptikca yaranamiosun daha fazlasini istiorlar

Boşamakta geç bile kalmışsın. Geri dönersen bin mislini yaşacaksın. Bunu da biliyorsun ya neyse.

Arkadaşım bak sana bi kaç şey söyleyim,
Çocuğun büyüsün o baba ve babaanne sana düşman yetiştirir
Çocuğun şiddetli bir ortamda büyüdüğü için hep mutsuz olur
Çocuğun için katlandığın için seni öldürebilirler bile
Sen ayrı evdesin ya para için çalışırsan çocuğunu elinden alırlar
En önemlisi çocuğu alıp memlekete götürür seni de boşamaz hayatın boyunca sürünürsün

O yüzden bence boşanma dilekçen ile birlikte, kadın sığınma evine git.
Ve savcılığa suç duyurusunda bulun.

Arkadaşım bak sana bi kaç şey söyleyim,
Çocuğun büyüsün o baba ve babaanne sana düşman yetiştirir
Çocuğun şiddetli bir ortamda büyüdüğü için hep mutsuz olur
Çocuğun için katlandığın için seni öldürebilirler bile
Sen ayrı evdesin ya para için çalışırsan çocuğunu elinden alırlar
En önemlisi çocuğu alıp memlekete götürür seni de boşamaz hayatın boyunca sürünürsün

O yüzden bence boşanma dilekçen ile birlikte, kadın sığınma evine git.
Ve savcılığa suç duyurusunda bulun.
Ya uzaklastirma istedim elimde darp raporu vs olmayinca kimse ciddiye almiyor.adam okumus etmis memur olunca ne yalan söliim ben bile bahsettiginiz kadarini yapacagini dusunmuorum,işin ucunda mesleginden olmak da var ama cok dengesiz yaa belki de hakli olabilirsiniz.bu kafa karisikligi cok sinir bozucu !!! Celişki icindeyim.

Çocugunu çok sevmiş olsa, onu doğuran bir annesi olduğunu ve kendisıninde nasıl saygıda kusur etmediği, annesi varsa kızının da bir annesi var, saygı duyulacak eşiniz çok affedersiniz insanlıkdan çıkmış ! Sizede kızınızada hiçbir anlamda faydası olmaz hatta 2 de psikolojinizi bozar, size acımayanlara acırsanız onları dafa çok gaddarlaşmasına sebebiyet vermiş olursunuz onlar yavrunu senden koparıp almadan her türlü önlemini al .Allahım yar ve yardımcın olsun canım amin

Çocuğuna iyilik yapmıyorsun maalesef.Bir baba, iyi bir insan iyi bir baba olsa en başta emzirdiğin çocuğunu senden koparıp memlekete gitmezdi.Bu hangi vicdana sığar?Sana kızıp yaptığı tek şu olay bile boşanma sebebi sen hala babasız büyümemeli diyorsun.O şahıs daha insan olmayı becerememiş bırak eş , baba olmayı.Lütfen çocuğunun ileride daha kötü koşullarda büyümemesi için çok iyi düşün.

Söylediklerinizde haklisiniz... peki oglum buyuyup bunlari sorgulamaya basladiginda ne olacak.beni anlayabilir mi yoksa suçlar mi üüff ....
Elbette anlayacaktır onu siz büyütecekseniz size ve oğlunuza layık görülmüş haksızlıkları anlatırsınız mutsuz hakir görülen eziklenmesini destekleyen kv vs kimse durduk yere mutlu huzurlu yuvasını terk etmez laf olsun diye boşanmaz kendini lütfen suçlamayın sen en doğru olanı yapmışsın

Cocugunu gormek istiyor ama iki aydir barismak icin birsey yapmiyor.bugun getir cocugu gorecegim diyor kabul etmezsem tehditlere başliyor kabul edip bi kez goturdum sonrasinda tehditler daha da artti.onu cocugundan nasil ayirirmişim nasil bu kadar gaddarmişim yuvami yikmamaliymişim ! Sanki olan bitene ben sebep olmusum gibi benden özur bekliyor ,geri adim atmami istiyor.kendisi affedilmez hatalar yaptigi halde ne bi özur ne de bi gönül alici birşey soylemedi.annesinin ağziyla konuşuyor.yok cok dikbaşliymişim yok kadin alttan alirmiş. Çocugu gotürmesinin sebebi de benim tatilde ailesinin yanina gitmek istememem.zaten yakin zamanda dönmustuk ailesinin yanindan e bi de cocuga bakma bahanesiyle ailesi surekli bizdeydi sonra tatsizliklar falan olunca istemedim gitmeyi.anneannesinin yogun bakima kaldirildigini duyduktan sonra havuz keyifleri yapmaktan geri durmayan adam bayram tatili yaklasinca birden anneanneci oldu.bende gitmeyince koz olarak cocugu kullandi.
Cocugunuzu yine sizden kacirir korkusuylami 2 aydir sadece 1 kez gorusturdunuz? Ama sizdede suc var cocugunu gormeye esinizinde hakki var. Kaciramaz korkmayin. Hangi devirde yasiyoruz. Karakola sikayet edersiniz korkmayin. Zaten ne geliyorsa basimiza hep korkmaktan geliyor. Anladigim kadariyla sizin esinizlecokta sorununuz yok. Esinizle barisip tayininizi ailesinden uzak bir sehire isteseniz olmazmi? Onlarla ayni sehirde yasamamis olursunuz. Inanin boylesi daha iyi olur. Burdaki cogu arkadas bana kizacak ama cocuk icin bir baba olmazsasa olmaz. Kisiligini onemli olcude etkiler. Ona sekil verir. Gruptaki arkadaslar bosandiktan sonra babasi yine gelir gorur diyor ama bakin bende oyle olmadi. Yeni esi beni kiskandi ve babasi birdaha gelmedi. Cocugumu babasiz buyuttum. Ayrica soyle dusunun. Siz esinizi anneci diye elestiriyorsunuz babasiz yetistirdiginiz cocugunuzda yarin anneci olacak ve ayni seyleri oda esine karsi yasiyacak. Insallah boyle seyler yasamazsiniz

Gerçekten anlayamıyorum şu çocuğuma kıyamıyorumu.

Size şöyle söyleyeyim zamanında annemde benim için ayrılmamış. Ne mi oldu anneme saygı duymayan sevmeyen bir babayla hayat yaşadım ,yaşıyorum...

Madem çocuğunuza kıyamıyorsunuz size saygı duymayan sevmeyen adamla evliliğinizi devam ettirmeyin.

Çocuğuna karşı çok iyimiş, babası annesine yapmadığını bırakmıyor bu çocuk ilerde babasını ne kadar sever acaba?
+1

Ya bırak Allah aşkına kendi gucsuzlugunu çocuğa bağlama.
Sen hala affedeceksin de adam tehtitler ediyor kim bilir ne küfürler yiyorsun da gel barisalim demeye fırsatın olmuyor

Neyden korkuyorsun bu kadar çocuğumu kaçırır onunla iyi gecineyim çocuğumu goturmesin mi diyorsun?
Bırak götursun bu bir suç gidersin karakola savcılığa alırsın çocuğunu. Tehtit oluşturuyor gorysturmek istemiyorum dersin.

Neyden korkuyorsun seni döver falan diye mi? Hiç bir şey yapamaz. Yaptı diyelim bedelini en ağır şekilde öder. Anında gidersin alırsın darp raporunu verirsin adamı mahkemeye. .

Neyden korkuyorsun aileni uzmekten mi? Uzulmusler zaten. Az çok durumu biliyorlar adamın nasıl biri olduğunu gördüler şimdi düşün bakalım bu adamdan uzak durursan mi üzülür ailen yoksa bu adamın yanindayken mi?

Neyden korkuyorsun başka sana olan sevgiyi kaybetmesinden mi? Seviyor mu sence bu adam seni? Bir düşün. Onun avukatlığını yapmadan düşün. Küçük hareketlere büyük anlamlar yüklemeden objektif ol düşün. .

Korkun çocuğun babasız büyümesi mi? Babasız buyumeyecek istediğin zaman gorusturursun babasıyla.
Evladını ve karısını düşünmeyen bir babaya ne kadar ihtiyaç duyulursa ne kadar gorusturmek istersin bilmiyorum da..
annesini emen 3 aylik bebek nasıl anneden kaçırılır kendi egosu için. Çocugu eline alıp güçlü olan benim mi diyor. Bu hareketi bile tehtit. Benimle iyi geçin yoksa çocuğu alırım. Bana katlan. Bunu diyor. O kim ya ? Yada sen kimsin kölesi misin? Anan seni bugünlere ona köle ol diye mi getirdi. Baban biliyor mu seni hirpaladigini? Baban sana bir gün şiddet uyguladı mi? O adam kim oluyor?

Sen nasıl sessiz kalabiliyorsun nasıl? Ortalığı ayağa kaldirman o adama haddini bildirmen lazım!

Sana elimden geldiğince destek olurum burada hepimiz oluruz kurtul şu adamdan

Parmaklarına yazık olmuş arkadaşım gene okur anlamazlar

Back
X