• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zorla çocuk doğuramam ya ?

eltilere ne oluyosa :)
benim de kv istiyormuş catharsis
kendi 4 çocuk doğurmuş
bir de torunu var diğer oğlundan
torun sevgisiyse o da torun işte
Isterse hiç torunu olmasın.. Kendin ve eşin için evleniyorsun. Birilerini tatmin etmek için değil. Şahsen kimseye evlenirken çocuk garantisi vermedim ki bunu hiç kimse veremez . Tıbben mümkün değil sonucta..

Şu deli gibi torun vs isteyenler neden koruyucu ailelik düşünmez?

Eltiler etraf vs ' nin nihai amacı ben doğurdum sen doğuramadın demek. Çocuk soran insanlar da bunun için soruyor zaten. Samimiyetsiz buluyorum ben bu insanları. Istiyorlar ki çocuk yok diye acı çekelim, ezik hissedelim, mutsuz olalım, gıpta edelim.. Maalesef başkalarının mutsuzlukları ile beslenen Bünyeler yok değil..

Cok dogru söylüyorsunuz. Zaten esimden baska kimsenin de dedigi ne düsündügü ilgilendirmiyor. Ama o cocuk istiyorum deyince de aciyorum. Sirf o istiyor diye dogurmam galiba ama iste, vicdan yapiyorum sanirim. Umarim benimki de anlayis gösterir ve üstüme gelmekten vazgecer.
Esınızle konusun,bu buyuk bır sorumluluk ben su an hazır degılım dıye. Yasınız genc daha, belkı 2 sene sonra karıyerınız de oturunca ısteyeceksınız. Yanı daha sıcak bakabıleceksınız belkı

Ben 32 yasındayım ve 6 senelık evlıyım. '014de denemeye basladık cocuk ıcın yanı tam 5 sene sonra. 1 kımyasal dusuk 1 bos gebelık oldu, ben ıs hayatım sıkıntılı da oldugundan yıne bır sure ara verdım, sımdı 4.5 aylık hamıleyım. Ben de evlılıgın ılk yıllarında asla ıstemedım. Oyle cocuk delısı bırı degıldım yani, esım 2 seneden sonra ıstemeyen basladı. Kayınvalıdeyı hıc sorma, bana bısey dıyemıyordu ama baskalarına soylettırıyordu. Duygu somurusu yapıyordıu artık cocugu mezarıma getırırsınız felan. Ben hıcbırıne kulak asmadım, evlenırken bıze bır ıgne yardımları olmadıgı gıbı bır de ustune bız onlara bakıyorduk. Esım okurken bıle harclıklarımızı paylastık oyle dıyeyım sıze, yanı bu durumda bende cocuk ıstese ben yapsam en olacaktı, tek maasla hem onlara hem bıze nasıl bakacaktı esım ben calısmıyorken. Kayınvalıdenıze esınız soylesın, ustunuze gıtmesın konusunu acmasın. Bız zamanı gelınce dusunucez anne desın. Bu oyle kolay bır karar degıl, hala ben dusunuyorum ucretsız ıznım bıtınce napıcam, ısyerınde sut sagma bıle problem olucak kı ısten ayrılmam ımkansız sonra ıs bulamam. Bunları dusunmeden cocuk yapmamak lazım

Katılmıyorum :KK43:

Çocuğun sorumluluğu tamamen annededir, baba bile o sorumluluğu hissetmiyor çoğu zaman. Üşür mü, acıkır mı, üzülür mü, sıkılır mı, ne zaman yiyecek, ne yiyecek, ne oynayacak, ne giyecek, hangi okula gidecek, neye yeteneği var, neden mutlu olur, neyi sever... Bunları en iyi anne bilir.

Anne babaya bir şey olsa büyükler tabi sokakta bırakmaz ama onların bakmasına da "bakma" denmez.
Tabii ki anne her şeyi düşünür,baba düşünmez.Annwlik duygusudur bu sadece kadina verilmiştir.Katiliyorum sana

Ana abaya bir şey olunca büyükler çocugu birakmiuorsa bu da bakmadir.Buna başka bir şey diyemwyiz.Kuzenime ninem bakti.Büyüttu, okuttu, evlwndirdi, boşannca çocuguyla betaber bakiyor...bakmadir işte

Bende oyleydim....hatta cocugum olmazsa hic sorun degildi...
hatta belki daha iyidi bilmiyorum...hic bir zaman anne olarak tasvir etmemistim kendimi....bana gore dunyanin gelmis gecmis en agir sorumlulugu....
sonra hamile kaldim....tabi ben bir sok içinde, nasil uzuluyorum kendime...hos arada ne yalan soyliyeyim hala uzuluyorum kendime ama sonra geciyor....ufaktan simdiden sahiplenme basladi...kaldi ki biliyorum hamilelik , cocuk olayinin en zahmetsiz kismi....ne olacak nasil olacak ....kendimi cok merak ediyorum...
Merhametsiz biri degilim kesinlikle.....
misal kopegim 1 gun istahsiz olup yemek yemesin aksamina elimle yediririm mamasini , ve yiyene kadar pesini birakmam....
fakat bilirsin iste....annelik emin cok daha otesini ister....

acikcasi hep derim eger kendini hazir hissetmiyorsan
Büyük ihtimalle hic hissetmeyeceksin zaten...yapi meselesi
o yuzden biraz da esine bak derim....babalik kapasitesi var mi
Cocukla senden cok ilgilenme kapasitesine sahip mi ?
Bizim gibi kararsizlar icin erkegin cocuga bakis acisi cok onemli

Tabiki bu sizin kararınız ama İnanin kucaginiza alınca keşke daha önce yapsaydim diyebilirsiniz :) annelik çok zor bi o kadar da dünyanın en güzel duygusu. Ama lütfen kendinizden emin olmadan anne olmayı düşünmeyin. Etraf çocuğu olup anne olamayanlarla dolu çocuğa haksızlık etmeyin.

Ben evliyim 3,5 senelik, çocuk istemiyordum hiç, daha var şimdi olmaz yok bu ayda değil derken tamamen uzaklaştım çocuk fikrinden, eşimden gizli doğum kontrol hapı kullanıyordum. Buna rağmen 1.5 yıl sonra hamile olduğumu öğrendim, çocukları hiç sevmedim , sevemedim. Her gece dua ediyordum Allahım içime evlat sevgisi ver ben bunu nasıl sevicem nasıl başa çıkarım diye. Çünkü biliyordumki gece gündüz birbirine karışacak, öğün yok sosyalleşme yok bi nevi bitkisel hayat :)
Doğum geldi çattı sezaryenle bi kız bebeğim oldu eve geldiğim andan itibaren bütün hayatımı kızıma göre şekillendirmiştim bile :) Annelik inanılmaz bir şey mucize gibi, o bitkisel hayata neden daha erken girmemişim diye kendime kızıyorum şimdi. Şuan kızım 18 aylık ve uykumuz gezmemiz ymemiz içmemiz normal seyrinde. Çok bunaldığımda oluyor illaki , anneler ve kaynanalar bugünler için var diyip bırakıp kaçıyorum bazen :) ama kızımsız yaptığım hiçbirşey in tadı olmuyor artık, kanki panki takılıyoruz :KK70: Bu arada hala çocukları sevmemem de değişiklik olmadı, olmayınca olmuyor. Ama evlat bammmbaşka.. İnanın buna..
Sen bi de sana cilve yapinca, annecim deyince, seni savununca, sana şarki söyleyince gör neler hissedeceksin

Ben %60 anneye %40 babaya ait olduğunu düşünüyorum ve büyüklerin söz hakkı olduğuna inanmıyorum. Herkes kendi çocuğunu doğurarak söz sahibi olma sırasını savdı bence :)
Canim ben katilmiyorum sana...Çocuğa anne babadan sonra büyük anne ve büyükbabanin da söz hakki vardir.Tabii ki son karar annenindir ve babanindir.Çocuk benim ve kimse karişmasin demek, aile kavramina da ters düşüyor bence...

bende senin gibiydim. okadar korkunç bir fkirdi ki bu 2 yıl mühlet vermiştik birbirimize. bir anda yapmaya karar verdim ve yaptım fikrim değişmeden. iyiki olmuş.bebekle ilgilenmekten zaman nasıl geçiyor anlayamıyosun bile..

Canim ben katilmiyorum sana...Çocuğa anne babadan sonra büyük anne ve büyükbabanin da söz hakki vardir.Tabii ki son karar annenindir ve babanindir.Çocuk benim ve kimse karişmasin demek, aile kavramina da ters düşüyor bence...

Eğer aile ici bağlar kuvvetliyse, büyük ebeveynler çalışan annelerin bebekleri ile ilgileneceklerse bence de fikir verebilirler ama aksi halini kabul etmiyorum ben. Ayni şeyi yasayan cevremde çok kişi oldu, su anda ben yaşıyorum açıkçası, hamile kalana kadar hani torun hani torun, hamile kalınca bakıcı buldun mu, e bize mi güvendin bebek yaparken muhabbeti. İnsan bazen anne babasını bile anlamakta güçlük çekiyor.

Ya bir de henüz ilk bebeğe hamileyken alınan her şeye ikici bebek de kullanır yorumu. Henüz doğmayan ilk bebegin bakimi bile muallaktayken ikinci bebeği neden düşünelim, ayh çok dolmuşum bu konuda.
Canim bebeklik giysileri hep attim ya.
Sen de saklama onları.
İkinci çocuk olmadan hiçbir şey saklama.
İlk çocuk 5-6-7 yaş gibi hızlı büyüme dönemleri oluyor. Herşeyi yepyeni kalıyor. Zaten atamiyorsun onları. Kardeşi olmuşsa hele saklayasın gelecek :)

Bence bebek istememek doğal da, kaynanaya bunu böyle çatır çatır söylemek büyük "cesur yürek" ister.
Ne yürekli kızsın sen konu sahibi.
Nickin de yalnizlik sevdiğini gösteriyor.
Çocuk yalnızlığı tam bozar :)

Sen açik konuşunca kaynanan da açik konuşmuş. Oyalasan daha iyiydi yüzgöz olmaktan iyiydi.

Merhaba arkadaşlar,
Ben 3 yıllık evliyim, henüz çocuğumuz yok, açık konuşmak gerekirse düşünmüyorum da.. Çocukları severim elbet ama hiçbir zaman da çok fazla istemedim çocuk sahibi olmayı. Bunu eşim de biliyordu evlenmeden önce. O zamanlar "zamanla değişir düşüncen" demişti...
Bayramda kayınvalideme gittik, başka akrabalar da vardı, orada başladı "bi torunum olsa" demeye.. Yaşlı kadın, torun istemesi doğal tabii ama başka insanların içinde demesi sinir etti. Her neyse, sonra misafirler gitti, biz bize kaldık, beni oturttu karşısına, başladı kızmaya... yok evleneli onca zaman olmuş, herkesin çocuğu oluyormuş bi biz kalmışız, insanlar yanlış anlarmış, "kusurlu" sayarlarmış. Ne alakası var dedim, bu bir "kusur" değil ki... kaldı ki cidden bu yönde bir rahatsızlığımız olsa (allah korusun) bu da bi kusur değil. Ben öyle deyince sesini daha da yükseltti, torun istiyomuş da, en büyük oğlunun çocuğu olmayacak mıymış, göremeyecekmiymiş o günleri, utanmam lazımmış onun karşısında öyle konuştuğum için. Niye evlenmişiz o zaman, boşuna mı o kadar düğün falan yapılmış.
Kan beynime sıçradı, evlilik illa çocuk doğurmak için midir ? Ayrıca bu bizim özelimiz, hatta en özelimiz. Bizden başka kimse karar veremez. Çocuğu doğuracak olan bensem, en başta benim bunu istemem lazım. Kimsenin zoruyla olacak iş değil dedim. Sonra kayınbabam geldi odaya, konuyu hemen kapattı. Her neyse o mesele orada kapandı sandım, bu sefer de eşim üstüme gelmeye başladı.. Denesek olmaz mıymış, sonradan alışırmışım.. onu da anlıyorum. Yani çocuk istemesi elbette doğal ama ben istemiyorum. Belki de gariplik bende ama cidden hiç düşünemiyorum kendimi o halde. Hem çok büyük bi sorumluluk, hem de hayatımızın baştan sona değişmesi demek. İşime ara vermem lazım, eve kapanmam lazım ve ben buna hiç alışkın değilim. 2 gün evde otursam bunalımda gibi hissederim. Ayrıca tam da bu zamanda, işimde yükselme şansım varken bu konunun açılması... kafam çok karşık, KVyi geçtim ama eşime acıyorum, çocuk istemesi çok doğal ve içimde çok az heves olsa bile tamam diyeceğim ama inanın yok. Hiç yok. Şimdi ne yapayım bilmiyorum... Akıl verirseniz çok sevinirim.
Offf aynı bennnnn ;)
Kwalidemler, iste olsa iyi olur ben goremeyecek miyim o gunleri, bak tek oglum var,herkesin cocugu oldu,sizden sonra evlenenlerin bile oldu ,daha neyi bekliyorsunuz herseyin zamani var,30 un dan sonra cocuk dede mi diyecek vsvsvs.. hatta bi ara annesinin kuzeni bile dedi, eee nezaman cocuk gelio? Cocuk yapin cocuk. Cocuksuz sap gibi hayat mi olur falanlar filanlar.. bizde istiyoruz ama suan degil,nasip kismet,kurum sinavlarimiz var derdim,olur ilerde zamanla derdim,daha yeni evlendik.. Baktim kvalide de basladi cocuk cocuk diye. En sonunda ben hazir degilim , o sorumlulugu kaldiramam. hem benden cocuk isteyenler cocugun bezini mamasini ekmegini suyunu onlar mi verecek,onlar mi basinda nobet tutacak dedim? Eger oyleyse yapayim onlar baksin o halde deyip kalktim masadan!! ( bu arada esim istiyordu ama ben istemedigim icin ailesine ben istemiyorum,biz kendimize bakamiyoruz daha derdi beni korumak icin?
25 inde evlendim,27 yasinda bu muhabbetlere maruz kaldim. 3.5 yillik evliyim suan.
Mahalle baskisiyla napalim baslayalim kurtulus yok dedik ve bu sefer de olmadigini gorduk. 6_7 aylik ugraslar sonucu suan ikizlere hamileyim.
Ve ben kara kara dusunuyorum nasil olacak,nasil bakilacak,maddi gucum yetecek mi, bir cocuga zor razi olmusken iki cocugun ustesinden nasil gelecegim ben buna hazir miydim ki vsvs gibi sorular beynimi halen kemiriyor.
Ha bu arada olmuyor diye de gecen yıl esimle buyuk bir tartisma yasadik,konu bosansak mi 'ya kadar geldi. Yok ben baba olamicak miyim, yok o zmn insanlar niye evleniyor ki tabiki soyunu da devam ettirmek icin, ayrica bu dunyadan iyi bir amelle goc etmen gerek(bunlardan biri arkandan sana hayir duasi edecek bir evlat),herkesin cocugu var bizim niye yok,sen nasi bayansin normalde erkekler cocuk istemez falanlar filanlar..herkes soruyor cekiniyorum artik,cocuklara bakarken içim gidiyor benim'ler falan..
Esimi cok seviyorum ama bir o kadar da cok kirildim bu laflarina. Tabi ki cocuk istiyordum ama bu zamanda degildi.
Neyse ugraslar sonucu bebek oldu,buna da sukur.. ya olmasa? Allah yoklugunu da gostermesin. Ama ne bileyim dogduklarinda oyle bagrima basasim da gelmiyor. Belki de kalbim cok kirgin oldugundan, kendi istegimle degil de olmasi gerektigi icin oldugundan belki de... mahalle baskısı yuzunden belki de. Tekrar hamile kalmak isterim bu arada,ama belki taa 5 yil sonra,gercekten kendim isteyerek,dayatma zorlama olmadan.,gercekten ozlem duyarak,heves ederek,tadını cikararak.
Bazen diyorum hormonlardan dolayi mi boyle diyorum,bu yaptigim nankorluk mu ustelik tedaviyle olmasina ragmen..
Karmasik duygular icindeyim. Ruyamda gordum bebeklerimi,kucagima aliyordum,uyutuyordum.. o kadar huzur buldum ki uyandigimda.
Bir keresinde de dusuk yapmisim,gozlerimden yaşlar akarak uyandim onlara birsey oldu diye..
Suan yasim 28.
Ama cocugumuzun olacaginin %100 garantisi olsaydi ben iki sene daha beklerdim,esim de sorun yapmasaydi şayet.

Saniyorum, ikizlerim dogdugunda hersey duzelecek, herseyin iyisi en guzeli onlarda olsun isterim. Onlar hep mutlu,huzurlu olsun.. saniyorum kucagima alinca daha farkli olur,herseyi kırılmısliklari unuturum..onlara bir kiyafet almak icin bile kac magaza dolasip bakiyorum,alt tarafi 2_3 ay giyecek oysa. Bunun icin de dua edecegim, allahtan gelen bir hediye onlar bize. Minicikler.. cok sukur ki bizim oldu,olmayanlara da cok uzuluyorum(allah im tez zamanda versin onlara da)

Bakalim gorecegiz, baba olmayi cok isteyen esim cocuklarla ilgilenecek mi, onlari giydirip yeri geldiginde gazını cikarip altını temizleyecek mi?bana yardimci olacak mi? Gercekten kalpten mi istemis yoksa lafta mı istemiş gorecegiz ;)

Not:
Sen kendini nasil rahat hissedeceksen oyle yap,ertele. Benim fikrim degistiginde "iyi ki de olmus,tam da zamaniymis,bosuna kızmışım esime"
Diye dusundugumde yazarım sana:KK19:

Eğer aile ici bağlar kuvvetliyse, büyük ebeveynler çalışan annelerin bebekleri ile ilgileneceklerse bence de fikir verebilirler ama aksi halini kabul etmiyorum ben. Ayni şeyi yasayan cevremde çok kişi oldu, su anda ben yaşıyorum açıkçası, hamile kalana kadar hani torun hani torun, hamile kalınca bakıcı buldun mu, e bize mi güvendin bebek yaparken muhabbeti. İnsan bazen anne babasını bile anlamakta güçlük çekiyor.
Ohaaaaa kusura bakma onu nasil diyolar ya sana

Back
X