• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zorla Evleniyorum

Aile baskısıyla zorla evlenilmez,hem daha ortada nikah falan yok,evet demekle hemen nikah masasına oturulmuyor,sözlülük nişanlılık devresi ne demek çiftler birbirlerini daha iyi tanısınlar,anlaşırlarsa nikah masasına otursunlar demek,ki daha seni istemeye bile gelmediler sanırım,ailenle konuş,gelmesinler,evlenmeye hazır değil diyebilir ailen,bunun ucunda ölüm yok yaa.s

Bu evliliği yapmamalısın,ne senin için ne de eş adayın için sağlıklı değil bu.
Evliliğin gerçekleştiği takdirde her ikinizde mutsuz olursunuz,ailen evlenmek istemiyorum dediğinde tepki verir belki ama sonrasında herşey düzelir.

bence annenle konuşmalısın herşeyi açıkça anlatmalısın seni en iyi annen anlayabilir o da olmadı başka bi aile büyüğüyle paylaş sıkıntını ama sakın istemediğin biriyle evlenme sen bi ömür geçireceksin o insanla başkası değil ailende senin mutsuz olmanı istemez sanırım

seni kimse zorla evlendiremez sen hayır dedikten sonra
topla cesaretini konuş ailenle
bi ömür bu sıkıntıyı çekersin kendine yazık etme benneyaptımki

bu kadar kolaymı zorla evlenmek?

bi evete mi bakıyor yani.....

şimdi vazgeçsen en fazla ailenle 2 ay 3 ay savaş iççinde olursun ya istemediğin bi evlilik yaparsan?

zorla bi adamla evlenip hayatını mahvetmek zorunda değilsin...

Hemen hayatınızdan vazgeçmiş gibi konuşuyorsunuz...
yani evet demişseniz,hayır da diyebilirsiniz...
önce sakin olun lütfen...
Birileri memnun olsun,mutlu olsun diye istemediğiniz
kişiyle ,zorla evlendirilecek değilsiniz sanırım,hangi devirde yaşıyoruz...
bak canım yapacağınız tek şey,anneniz ve babanızla oturup,
sakince konuşmak ve kararınızı bildirmek olmalı..
bence vakit harcamayın,ne kadar erken söylerseniz,
karşı tarafın da ,o kadar erken haberi olur...
istemediğiniz birşeyi,kimse yaptıramaz size...
hadi bakalım hayırlısı,sonuçtan haberdar edin lütfen...
sevgiler..

erkekle irtibatınız varsa kendinizi ondan sogutma çalişmalarına başlamanızı öneririm bi an evvel
o vazgeçmiş olsun, siz de kurtulun

Nikahta keramet vardır derler ya bir de
Ulan neresinde var keramet aha işte birbirini iki dakika bile görmemiş,iki ayrı hayata sahip iki insanın yolunu nikah mı keramet sahibi yapacak
Kardeşim evlenmiyorum,ne var vazgeçtim,millet nikahtan dönüyor,ben bi sözümden dönmüşüm çok mu de,kararlı ol,ısrar ederlerse de iyi o halde evleneyim,sözümü tutmuş olayım,tez zamanda boşanıp geri kapınıza geleyim de:delphin:

Son düzenleme:
Öyle fotoğrafa bakmakla ömür boyu beraber yaşıyacağın çocuklarının babası olacak insan tanınır mı?Uzaktan akrabanız olması seni çok seveceğini çok mutlu edeceğini mi gösterir?Ya seni sevmezse nolacak? 50 sene mutsuz bir hayat. Ya seni döverse çocuklarını döverse nolacak? Ailene söyle türkiyeye gelsin tanışın görüşün gerekirse aylarca flört edin. Baktın kafana yattı sana değer veren anlaştığın bir insan o zaman kabul edersin. Modernlik cep telefonu kullanıp otomobile binmekle olmuyor. Biraz kafaların modernleşmesi gerek o da eğitimle oluyor. Eğitim şart arkadaşlar. Eğitim şart.

zorla hiç bir şey olmaz....heleki evlilik hiç olmaz.
bir ömür boyu birlikte yaşıyacagınız kişiye karşı bir şey hissetmiyorsanız....bu evlilik degil işkence olur.
neden hayatınızı o bunu der yok nişan atılamz....evet dedim iş bitti gibi diyorsunuz....
hayat sizin hayatınız..
ve siz ilk sözden dönende degilsiniz sonda olmayacaksınız.......
ailenize söyleyin bide gurbete gitceksiniz sanırım sizin için çok daha zor olur....
biran önce uzatmadan ailenizle konuşun....ve olmayacagını söyleyin.....
sonunda olüm yok ya bir iki gün surat yaparlar.....
gelir geçer.....
evlenip ömür boyu pişmanlık ayşıyacagınıza........bir kaç gün ailenizin nazını çekiverin.....

benim kuzenimde ilk başta ailesinin zoruyla kabul etti sonra vazgeçti çocuk yanlış bi hareket yapmış kız ölürüm yine onu istemem dedi çocuğun yüzüne karşı herkesin içinde yaptıklarnı söyledi seni istemiyorum tiksiniyorum senden dedi. eniştem kürt bizde böyle şey olmaz biz aşiretiz öldürürüz dedi kızı zorla verdiler. evlendi şimdi kuzenimle küsüm konuşmuyoruz şimdi mutu olduğunu düşünmüyorumki. bu arada kızda dengesizdi sonradan ben yalan söyledimki ayrılayım dedi ne derece doğru bilmiyorum. çocuk şerefsizki kabul etti.okadar lafın üstüne.

bence sende çocuğu bi tanımaya çalış belki hoşlandığın bi tiptir belki iyidr. bakarsın olmazsa zaten tartışmalar olur. o da istemez ve biter.

benim kuzenimde ilk başta ailesinin zoruyla kabul etti sonra vazgeçti çocuk yanlış bi hareket yapmış kız ölürüm yine onu istemem dedi çocuğun yüzüne karşı herkesin içinde yaptıklarnı söyledi seni istemiyorum tiksiniyorum senden dedi. eniştem kürt bizde böyle şey olmaz biz aşiretiz öldürürüz dedi kızı zorla verdiler. evlendi şimdi kuzenimle küsüm konuşmuyoruz şimdi mutu olduğunu düşünmüyorumki. bu arada kızda dengesizdi sonradan ben yalan söyledimki ayrılayım dedi ne derece doğru bilmiyorum. çocuk şerefsizki kabul etti.okadar lafın üstüne.

bence sende çocuğu bi tanımaya çalış belki hoşlandığın bi tiptir belki iyidr. bakarsın olmazsa zaten tartışmalar olur. o da istemez ve biter.

Oha oha yuh deve ve çüş diyorum. Haydi enişten kızını alınıp verilen mal gibi görüyor. Halan veya teyzen de yapmayın etmeyin yazıktır demedi mi?

Oha oha yuh deve ve çüş diyorum. Haydi enişten kızını alınıp verilen mal gibi görüyor. Halan veya teyzen de yapmayın etmeyin yazıktır demedi mi?

onlar öyle teyzemin ödü kopuyo eşinden bişe diyemezki kızına yalvaryodu kabul et benide yakma diye. ben çok karıştım aradada ben kötü oldum. hepsi sen yaptın sen etkiledin dediler benim tek suçum kız bana anlatıyodu bende dinleyip destekliyodum.sonradan kabak benim başıma patladı ben etkilemişim. aslında kimsenin işine karşmayacaksın. şimdi hiçbiriyle konuşmuyorum.

çocuğu daha görmemişsin bile
bi gör belki hoşuna gider

gitmezse de çocuğun hoşuna gitmeyecek davranışlarda bulun istemediği ters karşıladığı şeyleri yap,söyle
o da zorla evlencek değil ya

neden...konu sahibinin kendi fikri yok mu...kendi istekleri yok mu?
istemiyorum deme hakkı yok da karşıyı mı ikna etmek zorunda...
istemiyorum diyemezsin sen şimdi, adamı bıktır vazgeçir...
ne ilginç bir mantık...
aynen çoğunluğun söylediği gibi, bir kaç gün sorun çıkar evde sonra unutulur gider...
evlenip boşanmaktansa hiç istemediğin bir adamla evlenmeyeceksin tabiki...

zorla güzellık olmaz güzelım
kabul etme kesınluıkle hayatınıda zehir etme
birkere görüş belkı beğenirsin dicem ama resimdende karar verilmez ki
yinede sen bilirsin yani..

ne demek geri dönüşü yok..
sevmediğin biriyle sırf evet dediğin için evlenmene nasıl göz yumar ailen?
isterse evde kıyamet kopsun, kesinlikle hayır de.

sakın mecburum diye düşünerek evlenme...
hiçbirşeye mecbur değilsin, kimsenin ne söylediği veya ne düşündüğü de senin hayatından önemli değil...
sevmeden istemeden bir evlilik yürütmek mümkün değil...
birkaç yıl hatta birkaç ay zor sürdürürsün böyle bir evliliği...
yol yakınken ve daha fazla üzülüp üzmeden bence durumu uygun bir dille hem nişanlına hem ailene anlat...

İleride belkide çok pişman olacaksın mutsuz bir evlilik yapıp hem kendin hemde eşin çok üzülecek.
Yol yakınken aileni ikna edip vazgeç derim.
Zorla güzellik olmaz bu dünyada.

Back
X