• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zorla Evleniyorum

Canim ne kadar yardimci olabilirim bilmiyorum ama benim arkadasimin basina böyle birsey gelmisti. Ailesinin zoruyla evlenecekti. Ailesine istemedigini defalarca söyledi fakat ailesi ne yazikki söz agizdan bir kere cikar mantigiyla kabul etmediler.
Bunun üzerine arkadasim cocugu aradi ve istemedigini söyledi. Cocukta madem istemiyorsun zaten zorlama olmaz dedi ve olay kapandi.

Bunu deneyebilirsin belki hi? Arasan kendin söylesen aileni yada ailesini hic karistirmadan birebir konussan?

MERHABA

Cevaplariniz icin cok tsk ederim arkadaslar. Beni gercekten yureklendiriyorsunuz. Cok ama cok tsk ederim.

Ben cok defa anlattim onlara evlenmek istemiyorum dedim ama hep haksiz ben oluyorum.
Biz sana dusun dedik sende evet dedin bitti diyorlar. Simdi nasil onlara hayir deriz.
Annemle, teyzemlerle , anne annemle .. herkesle konusstum ama hicbiri bana yardim etmiyor. O oglan cok iyi bir insan kesin mutlu olursunuz diyorlar.
Ben oglanla hic konusmadim. Onlar benim resmimi görmusler ve oglan istiyor.

Ama asil problem bizimde o aileden abime bir kiz istememiz. Onlarda bize kizini verecek. Simdi ben hayir dersem onlarda herhalde kizini vermezler ve abimde onu seviyor.
Kizi istiyor. Benim yuzumden oda onunla evlenemiyecek.
Ben abimin ve ailemin benim yuzumden mutsuz olmasini istemiyorum. Sonra hep bunun vicdan azabini cekerim.
Ne o Berdel mi yapıyorsunuz?..CADIARZU
Şaka mı bu konu yoksa?akannehir..
Yurtdışında yaşıyorsunuz..Ailenin daha medeni bakması gerekmez mi ?böyle evlilik
konularına..

Yazını okur okumaz berdel geldi aklıma diğer arkadaşlarda aynı şeyi düşünmüş..
Sanki şaka gibi bir konu..Yok ailem izin vermez falan..üfff....

Bence istemiyorsan sakın devam etme,istemediğin biriyle hayat geçmez.Hergün pişmanlık yaşarsın,tabi istemediğine eminsen. Eşimden önce aynen senin durumunda çok kısa süren bir ilişkim olmuştu, bana çok değer veriyor her zaman arayıp soruyordu,bende bu davranışlarına kandım desem yalan olmaz.Sonra yanlızken düşünüyordum tamam iyi birisi ama ben onu görünce heyecanlanmıyorum, konuşmak, görüşmek, ilgi güzel ama kendimi onunla yanlız bir odada düşünemiyordum açıkçası.Sonunda ne olursa olsun dedim ve ayrıldım ondan.Ona göre çok sebepsizdi ama benim içimde yaşadıklarımı bilmiyordu. 1 sene sonra eşimle tanuştım. 4 Ekim 2001. Allah'ım ayaklarım yere basmıyordu,her an onu düşünüyor onu göremediğimde özlüyordum. Oda beni seviyordu(Hala seviyor:)) 5 yıl çıktık. 4 Kasım 2006 da evlendik. Şimdi 4 aylık bir kızımız var. Allah'a hep dua ediyorum benim karşıma eşimi çıkardığı için. Onu ilk günkü gibi çok seviyorum.
Vereceğin kararlar hayatının dönüm noktası olabilir.Ona göre düşün ve öyle karar ver arkadaşım...

ne demek canim...
istemiyosan silahmi dayayacaklar basina zorla olmaz böyle seyler....
söyle sende ailene acikca sonucta o insanla bvi ömür yasayacak sensin..
herseyin en iyisini sen bilirsin...
geri dönüsü yok falan diyede düsünme...
nikahin yok biseyin yok olsada neolcak istemedigin insanla yasayip bi ömür pismanlikla gecmez..
kendinize sinir koymayin...
siz istedikten sonra hersey sizin elinizde.......

Çok saÇma geldı bana
sen nıye hıÇ gÖrmedıĞın tanımadıĞın bırıne evet dersın kı
evlılık bu.Öylesıne dıye bırŞey olmaz
ıstemıyorsan aÇıkÇa sÖyle bence
ÖlÜm yokya ucunda

hıcbırsey ıcın gec degılki

berdel. canım senin yapacağın şey geç olmadan , derdini anlatmak.aç oğlanla konuş.annenle bıkmadan konuş.ailen mutlu olacak diye sen niye hayatını heba edesin.tüm ömrü sevmediğin biriyle geçireceksin.yaşın kaç ? çalışıyor musun ? bence mücadeleyi elden bırakma sakın.

MERHABA

Cevaplariniz icin cok tsk ederim arkadaslar. Beni gercekten yureklendiriyorsunuz. Cok ama cok tsk ederim.

Ben cok defa anlattim onlara evlenmek istemiyorum dedim ama hep haksiz ben oluyorum.
Biz sana dusun dedik sende evet dedin bitti diyorlar. Simdi nasil onlara hayir deriz.
Annemle, teyzemlerle , anne annemle .. herkesle konusstum ama hicbiri bana yardim etmiyor. O oglan cok iyi bir insan kesin mutlu olursunuz diyorlar.
Ben oglanla hic konusmadim. Onlar benim resmimi görmusler ve oglan istiyor.

Ama asil problem bizimde o aileden abime bir kiz istememiz. Onlarda bize kizini verecek. Simdi ben hayir dersem onlarda herhalde kizini vermezler ve abimde onu seviyor.
Kizi istiyor. Benim yuzumden oda onunla evlenemiyecek.
Ben abimin ve ailemin benim yuzumden mutsuz olmasini istemiyorum. Sonra hep bunun vicdan azabini cekerim.

senin yüzünden abin o kızla evlenemicek sen ayrılırsan, vicdan azabı çekeceksin ömür boyu..
peki eğer ayrılmazsan? sen sevmediğin biriyle aynı yatağı aynı yastığı paylaşacaksın nasıl için alacak bunu? sen abin için evlenince abin takdir edecek filan mı sanıyosun ya da abinin vicdanı sızlar mı benim yüzümden istemediği biriyle evlendi diye?
hiç sanmam ümitlenme boşa..
bu konuda bencil davran önünde uzun yıllar var nasıl yaşacaksın böyle ömür boyu?

Kızlar berdel merdel anlıyoruz ki kız zor durumda,ve bi anlık çıkmaza girdi ve evet dedi :s belki de aile baskısından...Ama elbette ki bu evlilik gerçekleşmemeli,yani tanımadan etmeden el kapısında mutsuz olacağına evinde otur mutsuz ol ki nereye kadar diretebilir ki ailen?

Bazı arkadaşlar çocukla anlaş o istemesin gibi şeyler söylemiş,çocugu henüz tanımıyosa kız belki ailesine ispiyonlar düşüncesini de göz önünde bulundurmalı ve öncelikle kendi halletmeli bence.Sizce??

bu konularda bencil olmak zorundasın.yasakkelimeya varya şaka gibi bu devirde:delphin:

ne yani berdellemi veriyorlar seni :1shok:
hala berdel varmı kızlar ben filimlerde kaldı sanıyordum.
kimse kusura bakmasın ben olsam abim mutlu olacak diye istemediğim bi adamın koynuna girmezdim...
kimse kimseyi bu devirde zorla evlendiremez...
hele hele berdel akannehir

canım hayatını mahfetme bence kimse yardım etmediyse kesinlikle bu cocuğu ara ona çok sıkıntıda olduğunu bu konuyu sadece onunla paylaşabileceğini söyle birbirinizi tanımadınızı ve onu mutlu edip edemeyeceğin konusunda şüphelerin olduğunu söyle. keşke birbirimizi tanıma şansımız olsa de. hem onu yumşatıp hem de kendi safına çekerek ondan yardım almış olursun . hiç bir şey paylaşmadığın konuşmadığın bi insanla mutlu olabilecek misin de inşallah sana yardım eder ki neden etmesin Bu konuyu kimseyle konuşamadığını sadece onun sana yardım edebileceğini belirt iyi bir insan olduğu konusunda ailen ısrar ettiğine göre belki de iyi biridir ve sana yardım eder.

Ailene açik açik ben bu evliligi istemiyorum. vazgeçtim. evlenmicem dersen, bir iki gun hatta belki bir hafta evde kiyamet kopar ama oda geçer inan ki...
Simdiden pisman isen hiç evlenme. daha buyuk pismanliklar içinde bogulmaktansa simdiden bitir madem istemiyorsun.
inan evlilik sevgisiz çekilmez.

hayir yok. Ben turkiyede degil yurt disinda yasiyorum. O buraya gelemez ki!

yurtdisinda insan haklari diye bir sey yok mu güzelim

nerde yasiyosun Allah askina,Türkiyede doguda yasasan tamam dicem

abin evlenemezmismismiste ,evlenmezse evlenmesin baska kiz mi yok

abin icin kendinden mi vazgeciceksin ,kendini ipe yollama bence aklini basina topla

onlarin vicdani sizlasin senin degil

Herkez yaşadığı aileyi ,annesinin ,babasının huyunu tanır.Madem böyle zorlu bir aileye sahipsiniz ne diye "evet" diyorsunuz.Aile haksız tabii ki istemeden evlillik olmaz ama sormuşlar hayır demek varken niye evet?

Abinize gelince madem böyle zincir ilişkiler var iki aile arasında iyi oturup düşünüp karar vermeli ne kendinize ne abinize zarar vermemeliydiniz.Neyse olan olmuş ben gurrbaya katılıyorum yapılacak tek şey istenmeyen damat adayını soğutup"Kalsın kardeşim ben bu kızı istemem" demesini sağlamak

Böylelikle ne şiş yanar ne kebap

canım zorla güzellik olmaz.Allah aşkına 20.yüzyılda yaşıyoruz.Ailenle oturkarşılıklı konuş derim.Yazık sana.Kendine iyi bak.

O zaman daha kolay sen türkiyeye gelip oğlanla tanış. Kalabileceğin biryerler vardır herhalde. Çalışmıyorsan daha da kolay bir ay bile kalabilirsin. Sonuçta bu çok önemli bir karar bakalım anlaşabilecek misiniz?

Ama gidersem ve tanisirsam o zaman hic hayir deme hakkim kalmaz......Gidersem herkes sevinir. Zaten gitmekte istemiyorum.

Back
X