Aşırı kiloluluk, şişmanlık veya obezitenin önlenmesi, giderilmesi için uygulanan besin kısıtlama programıdır. Diyet nedir konusunda sadece zayıflamak için değil, kilo almamak için de pek çok kişinin uyguladığı beslenme programı ya da rejim olarak adlandırılabilir.

Daha az yiyerek yapılan diyetler, son yıllarda farklı çeşitler ile sistematik olarak sunulmaktadır. Bunlardan bazılarında protein ağırlıklı beslenme, bazılarında vitamin ağırlıklı beslenme, bazılarında karbonhidrat kısıtlaması gibi çeşitli formüller uygulanıyor.

Bilinen Diyet Çeşitleri

Diyet çeşitleri uygulama yöntemleri ve belirlenen hedeflere göre nitelendirilir. Zayıflama, hızlı kilo verme, detoks yapma, yağı kasa dönüştürme gibi temel hedefler belirlenerek, yemek ve beslenme listesi oluşturulur.

Diyet çeşitleri arasında;

Gibi çeşitler bulunmaktadır. Tüm diyetler uzman kontrolünde yapılmalı ve sürekli olarak sağlık kontrolleri yapılmalıdır.

Diyet Nedir, Biliyor muydunuz? Diyetin Yararları, Zararları Nelerdir? | 1

Diyetin Yararları Nelerdir?

Vücuda detoks yaptıran ve iç organların temizlenmesini sağlayan diyet çeşitleri ile aşırı yağların vücuttan atımı kolaylaşır. Estetik operasyonlara gerek kalmadan, düzenli uygulamalar sonucunda sağlıklı zayıflama elde edilir.

Egzersiz ve spor ile desteklendiğinde daha formda bir beden elde edebilirsiniz. Fiziksel fonksiyonların daha ideal çalışması, cilt yapısının yenilenmesi ve aşırı kiloların hızla giderilmesi sağlanabilir.

Diyet Nedir, Biliyor muydunuz? Diyetin Yararları, Zararları Nelerdir? | 2

Diyetin Zararları Nelerdir?

Diyet yapmak, tek çeşit besin sistemiyle fiziksel olarak yorucudur. Tek yönlü beslenme nedeniyle, vücut pek çok vitamin ve minerali alamaz. Organ fonksiyonları ideal biçimde çalışamaz ve vücut için gerekli olan besin sistemleri, ideal şekilde alınmadığı için çeşitli hastalıklara neden olabilir.

Enerji kaybı, halsizlik, yorgunluk, stres, odaklanma ve konsantrasyon bozukluğu gibi nedenler oluşabilir. Diyet çeşitleri asla uzun süre denenmemelidir. Her diyet, uzman kontrolünde ve bilinçli şekilde yapılmalıdır. Sağlıklı ve dengeli beslenmeye özen gösterilmelidir.

Diyeti bozdum diyerek Diyet Hataları İçin Tıklayın !

Doğurganlık, Fertilite Diyeti Nasıl Yapılır?

Laktozsuz Süt Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tıklayın !

Dukan Diyeti Nasıl Yapılır? Dukan Diyeti Özellikleri Nelerdir? Tıklayın !

Birkaç Adımda Formunuzu Korumanıza Yardımcı Olacak Öneriler Tıklayın !