Onkoloji - Kanser ve Türevleri Meme kanseri olanlar, burada paylaşalım

Gögsündeki o büyük kitle kemoterapiler sayesindesöndü gitti çok şükür son 21.haftalık kemoterapisini en son 26 nisanda aldı şimdi yaklaşık 15 gün sonrası için 10 mayıs için vücut ve karaciğer taraması için doktor pet çekimi verdi onu çektireceğiz çok çok heyecanlıyım ve korkuyorum bu arada biz tedavimiz çapada oluyoruz siz nerde tedavi oldunuz nerde kontrollere gidiyorsunuz

Annem tedavisini Deniz Yamaç'ın özel muayenehanesinde oluyordu, tam gün yasası çıkınca güven hastanesine geçti doktoru, orada devam ediyor şimdi. Cerrahı da Ercüment Tekin'di. Çok iyi bir cerrah kesinlikle, annemde lenf ödem denen şey hiç olmadı.
 
Annem tedavisini Deniz Yamaç'ın özel muayenehanesinde oluyordu, tam gün yasası çıkınca güven hastanesine geçti doktoru, orada devam ediyor şimdi. Cerrahı da Ercüment Tekin'di. Çok iyi bir cerrah kesinlikle, annemde lenf ödem denen şey hiç olmadı.
Tşk ederim Alah tüm acil şifa bekleyen kulllarına acil şifalar versin
 
Meme Kanseri Hakkında
Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanserdir. Yaşam boyunca her on kadından birinde meme kanseri gelişmektedir. Yine kadınlarda; akciğer kanserinden sonra, en çok ölüme neden olan kanser meme kanseridir.
Meme hücrelerinden kaynağını alan kötü tabiatlı bir tümördür. Meme kanseri özellikle kadınların hastalığıdır. Ancak erkeklerde de meme kanseri görülebilir. Meme kanserli yüz kadın hastaya karşılık, meme kanserli bir erkek hastaya rastlanmaktadır.Erken devrede teşhis ve tedavi edilen meme kanserli hastalarda iyileşme ve kanserden kurtulma oranı çok yüksektir (%95).
Meme Kanseri Belirtileri Nelerdir?
Meme kanserinin belirtileri her hastada aynı değildir. Bazı kadınlarda görülebilen hiç bir belirti olmayabilir. Her kadında hastalık aynı seyri göstermeyebilir. Bazen hastalık ile ilgili belirtiler; kendi memelerini muayene eden kadınlar tarafından bulunamaz ve hekim kontrolünde tespit edilebilir. Bunun için muntazam hekim kontrolü ve mammografi çektirilmesi önemlidir.
Meme kanserinde; gözle ve elle yapılan muayenede tespit edilebilecek belirtiler şunlardır:
• Şişlik – Meme kanseri; hastaların büyük bir kısmında, memede çok defa ağrısız, küçük bir şiş şeklinde ortaya çıkar. Hastalık ilerledikçe şiş büyür.
• Memede büyüme, küçülme veya büzülme
Meme cildi ile ilgili belirtiler:
• Meme cildinde kırmızılık, morluk, genişlemiş damarlar
• Meme cildinde çöküntü (retraksiyon)
• Meme cildinde portakal kabuğu görünümü (ödem)
• Meme cildinde yara (ülserasyon)
• Meme cildinde küçük şişler
Meme başı ve onun çevresindeki renkli kısımla (areola) ilgili belirtiler:
• Meme başının çevresindeki renkli kısımda (areola) şekil, büyüklük ve renk bakımından değişiklik
• Meme başında: genişleme, düzleşme, içe doğru çökme, yön değiş¬tirme, kabuklanma, çatlak, kırmızılık ve yara
• Meme başından akıntı
Koltuk altında şiş
Belirtilen bu meme değişiklikleri ile birlikte ağrı olabilir veya olmayabilir. Memesinde yukarıda belirtilen belirtilerden birini veya bir kaçını fark eden bir kadın, paniğe kapılmadan ve ihmal etmeden hemen hekimine başvurmalıdır.
Meme kanserine risk faktörleri:
Otuzbeş yaş altı dönemde son derece seyrek olarak karşılaşılan meme kanserine yakalanma riskinin yaşla birlikte arttığı bilinmektedir. Çoğu meme kanseri 50 yaşın üstünde ortaya çıkmaktadır. Araştırmalar aşağıdaki durumlarda meme kanseri riskinin yükseldiğini ortaya koymaktadır: Daha önce meme kanseri geçirmiş kişiler. Bu kişilerde yeniden kansere yakalanma riski yükselmektedir.
• Aile öyküsü. Anne, kız, ya da kız kardeşte özellikle de genç yaşta meme kanseri öyküsü olan kişilerde meme kanserine yakalanma riski artmaktadır.
• Memelerde ortaya çıkan belirli değişiklikler. Meme dokusunda “atipik hiperplazi” ve “insitu lobuler karsinom” gibi tanı alan değişikliklerin bulunan kadınlarda meme kanseri riski yükselmektedir.
• Genetik. BRCA Ve BRCA2 gibi meme kanseri ile ilişkili olduğu gösterilmiş bulunan belirli genlerdeki değişikliklerin kanser oluşumuna yol açtığı bilinmektedir. Bazı durumlarda ilgili genleri inceleyen genetik testlerden tarama amacıyla yararlanılabilmektedir.
Meme kanseri ile ilişkili bulunan diğer bazı faktörler de şunlardır:
• Östrojen. Bilimsel kanıtlar, bir kadının östrojene maruz kalma süresi uzadıkça meme kanserine yakalanma olasılığının da artığını göstermektedir. Bu östrojen beden kaynaklı olabileceği gibi, dışardan da veriliyor olabilir. Erken dönemde adet görmeye başlayan (12 yaşından önce), ya da 55 yaşından daha sonra adetten kesilen kadınlarda, hiç çocuk sahibi olmayan kadınlarda, uzun süreli “hormon replasman tedavisi” alan kadınlarda meme kanseri riskinin arttığı bilinmektedir. Bütün bu durumlar, östrojen maruziyetinin arttığı durumlardır.
• Geç çocuk sahibi olma. İlk doğumunu 30 yaşının üzerinde yapan kadınlarda meme kanserine yakalanma riski yükselmektedir.
• Meme dokusu yoğunluğu. Meme dokusunda daha fazla miktarda lobül ve kanal bulunması, mamografilerde meme dokusunun daha yoğun görünmesine yol açmaktadır. Meme kanserinin yağ dokusunda değil lobül ya da kanal yapısında ortaya çıkması nedeniyle, bu yoğun görünüm veren memelerde kanser riskinin arttığı öne sürülmektedir. Ayrıca yoğun görünüm veren memelerde, kanserli oluşumların saptanmasının güçleşmesi de bu tür durumlarda özellikle dikkatli olunmasını gerektirmektedir.
• Radyasyon tedavisi. Meme dokusu radyasyona maruz kalan kadınlarda, özellikle de Hodgkin’s hastalığı için radyasyon tedavisi alan kadınlarda meme kanseri riskinin arttığı saptanmıştır. Bu maruziyet ne kadar erken gerçekleşirse, yaşam boyu mem kanserine yakalanma riski o kadar yükselmektedir.
• Alkol. Bazı çalışmalarda alkol kullanan kadınlarda meme kanseri riskinin hafifçe yükseldiği iddia edilmektedir.
• Meme kanseri gelişen çoğu kadında yukarda sıralanan riskler bulunmamaktadır. Ancak yaşlandıkça meme kanseri riskinin artmakta olması en önemli risk faktörü olarak öne çıkmaktadır.
Meme kanserinin tedavisinde kullanılan dört yöntem vardır:
• Cerrahi tedavi
• Radyoterapi
• Kemoterapi
• Endokrin tedavi (Hormon tedavisi)
Cerrahi tedavi ve radyoterapi hastalığın lokal kontrolünü sağlayan tedavi yöntem¬leridir. Buna karşılık kemoterapi ve endokrin tedavi ise sistemik olarak etki eden tedavi yöntemleridir.
Sistemik tedavide; ilaçlar meme dışına yayılmış olan kanser hücrelerine kan yoluyla ulaşırlar. Ayrıca son yıllarda yapılan çalışmalar; meme kanserinin sistemik bir hastalık olduğu ve hastalığın erken devrelerinde bile kanda kanser hücrelerinin bulunabileceği görüşünü destekler mahiyettedir.
Meme kanserli hastalarda yukarda belirtilen tedavi yöntemlerinden biri veya birkaçı bir plan dahilinde uygulanır. Tedavi seçimi; hasta ve hastalık ile ilgili özellikler göz önünde tutularak yapılır. Bu tedavi yöntemlerini bir plana dayanmaksızın karışık bir şekilde uygu¬lamak, hastaya bir fayda sağlamadığı gibi zararlı da olur.
Hekim kendisine müracaat eden bir hastada tedavi seçimini nasıl yapacaktır? Bunu sağlamak için; hastanın tedavi yönünden hangi evrede olduğunun bilinmesi ve tedavinin buna göre planlanması gerekir. Zira meme kanserinde hastalığın tüm evrelerinde etkili olabilen tek bir tedavi yöntemi yoktur.
Cerrahi tedavi uygulanmış erken evre meme kanserli hastalara, cerrahi tedaviye yardımcı olmak üzere, ilave tedaviler (Adjuvan tedavi) uygulanması tüm kanser merkezlerinde kabul edilen bir görüştür. Cerrahi tedaviden sonra adjuvan tedavi olarak; radyoterapi, kemoterapi ve hormon tedavisi uygulanabilir. Bu tedavi yöntemleri hangi hastalara, ne zaman ve nasıl uygulanacak? Hastanın ve hastalığın durumuna, ameliyatta çıkarılan tümörü içeren meme dokusunun ve koltuk altı lenf nodüllerinin mikroskobik incelemesine göre bu sorular cevaplandırılır ve bir plan dahilinde adjuvan tedavi uygulanır. Adjuvan tedavinin amacı; klinik ve laboratuar teknikleri ile saptanamayan mikro metastazları ortadan kaldırmak, nüks riskini azaltmak ve yaşam süresini arttırmaktır.
İlk olarak tedavi onaylanır, doğru tedavi kullanılır. Ne kadar sürede belirleneceği, ne kadar süreceği aşağıdaki birkaç faktöre bağlıdır:
• Tümörün derecesi (ne kadar yayıldığı)
• Göğüs kanserinin türü
• Hastanın menopoz dönemini geçirip geçirmediği
• Varsa ikincil kanserler
Göğüs kanserinin tedavi edildiğini söylemek zordur çünkü ikincil göğüs kanseri karaciğerde, kemiklerde ya da herhangi bir yerde uykuda olan küçük hücrelerin aktif hale gelmesi sonucu 10 ya da 20 yıl sonra tekrar ortaya çıkabilir. Eğer göğüs kanseri tekrarlayacaksa genellikle ilk iki yıl içinde gerçekleşir.
Hormonal tedavi sürecinde büyüme ve çoğalma için gerekli olan hormonların kanserli hücrelere ulaşması engellenmektedir. Bu tedavide hormonların çalışma biçimlerini değiştiren ilaçlar kullanılmaktadır. Bazı durumlarda overler gibi hormon üreten organların çıkarıldığı cerrahi girişimler yapılabilmektedir. Kemoterapi gibi hormonal tedavide de bedenin diğer hücreleri işlemlerden etkilenebilmektedir.
Biyolojik tedavi, kansere karşı bedenin doğal direnç mekanizmalarının güçlendirildiği bir tedavi yöntemidir. Örneğin “insan epidermal büyüme faktörü reseptörü-2 (HER-2)” olarak bilinen maddeye çok yakın özellikte bir maddeden hazırlanan bir ilaç, meme kanseri hücrelerini hedeflemekte ve bu hücrelerin büyümesini yavaşlatmakta ya da durdurmaktadır.
Meme kanseri tedavisinin önemli bir unsuru rehabilitasyondur. Hastanın çevresi ve sağlık ekibi hastanın bir an önce normal yaşamına dönebilmesi için destekte bulunmalıdır.
Cerrahiden sonra kol ve omuz egzersizleri yapmak hastanın yeniden önceki gibi hareketlenmesine ve güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Bu egzersizler aynı zamanda boyun ve sırtta hareket kısıtlılığı ve ağrıları da azaltmaktadır. Dikkatli biçimde planlanmış egzersizler, hekimin önerileri doğrultusunda olanaklı ilk fırsatta, yavaş ve yumuşak biçimde başlatılmalı; dereceli biçimde artırılmalıdır.
Ameliyatı takip eden dönemde rastlanan lenfödem sorununu, bazı egzersizler ve kolun bir yastık araclığı ile yüksekte tutulması önleyebilmektedir. Eğer lenfödem oluşursa, elastik sargılardan masaja, bazı ilaçlara dek çok farklı uygulamalar ile sorun azaltılabilmektedir.
 
Son düzenleme:
buradaki arkadaşlardan biriyle aynı kaderi daha bi yakından paylaşıyorum marjinalfaydalının.. ama onun bile annesi benden iyi durumda..Allah dahada iyi etsin inşallah..söze başlamak çok güç 6aydır kabus içindeyim teşhis konduğunda evre 4tü.. oysa kanser çoktan geliyorum demişte annemin kendi koyduğu saçmasapan teşhisler yüzünden bu kadar gecikmiştik şimdide faturayı bütün aile ödüyoruz.. bizde hastalık tüm iskelet sisteminde bir çok keimkte metler mevcut onun dışında gözün arkasında var onlarda kemikte ve gözü öne doğru itiyor ağrı felan yok ama rahatsız ediyor işte.. akciğer karaciğer beyin şimdilik temiz kmeoterapi gördü 10 gün ışın gördü ve yarın pet çekilecek herceptin ve hormon ilacıyla devam edicez.. tedaviye yanıt verdik tümörde küçülme var son evrede cerrahi uygulanmıyormuş tümörle yaşayacağız anlaşılan.. kan değerleri markerlerda iyi gözüküyor cea sı yüksek biraz ama cea tek başına bişeye yaramazmış cea 15-3 cea 19 bilmem ne bi çok cea değerleriyle anlam kazanırmış ona can sıkmıyorum neyseki.. doktor iyi şeyler söylemedi hem de hiç.. 2-3 yıl ömür biçti annele iyi geçinmeye bak dedi bu sözlr hala kulaklarımda çınlayıp durur.. bir çok değil binlerce yorum okudum bilgi makale okduum doktorlara sorular sordum iyi söyleyende var iyi yorumlarda var ama ortak nokta her hasta farklıdır ve her hasta farklı cevap verir..bu sözlerle teselli oluyorum..annemin son evrede olduğunun haberi yok olsa bir haftada çöker nasıl söylenirki moralide iyi söylememin anlamı yok.. az önecede yanımdan geçerken kadının eşi akciğer kanseriymiş kemiklere sıçramış ölmüş bende öyleyim öelcekmiyim neyim dedi öyle kaldım..seninki meme senin sorunların hormonla meme kanseri kemik hastalığı farklı felan diye bi saat makale okur gibi okuduğum yorumlar yazılardan alıntı şeyleri yorumlayarak dil döktüm.. fena ezberlemişim okuduklarımı susmak bilmedim..neyseki kendine geldi aklına hiç kötü şeyler getirmiyorki hayatında hiçbir konuda getirmediki......anlayacağınız korkunç günler geçiriyorum marjinalfaydanında annesi son evered ama iyi olduğunu öğrenince bi an mutlu oldum ama onda farklı ilerlemiş kanser bizde çok farklı..allah acil şifalar versin marjinalfaydalı inşallah bende senin kadar huzurlu olurum bundan 3yıl sonra korku içinde yaşamak çok kötü.. yarın büyük gün inşallah beyinde ciğerlerde bi sorun çıkmazda sadece kemiklerle idare deriz durumu.. pr si negatif östrojen %70-80 oranında pozitif her-2 +++pozitif.. en arsız kanser yani.. Allahtan onada herceptin var yoksa elden bir şey gelemzdi bu durumda hormon ilacı işe yarayacakmı oda bilinmez.. öyle korkuyorumki.. 6aydır hayalet gibi yaşıyorum çaresizlik çok kötü.. Allah herkese şifa versin..
 
buradaki arkadaşlardan biriyle aynı kaderi daha bi yakından paylaşıyorum marjinalfaydalının.. ama onun bile annesi benden iyi durumda..Allah dahada iyi etsin inşallah..söze başlamak çok güç 6aydır kabus içindeyim teşhis konduğunda evre 4tü.. oysa kanser çoktan geliyorum demişte annemin kendi koyduğu saçmasapan teşhisler yüzünden bu kadar gecikmiştik şimdide faturayı bütün aile ödüyoruz.. bizde hastalık tüm iskelet sisteminde bir çok keimkte metler mevcut onun dışında gözün arkasında var onlarda kemikte ve gözü öne doğru itiyor ağrı felan yok ama rahatsız ediyor işte.. akciğer karaciğer beyin şimdilik temiz kmeoterapi gördü 10 gün ışın gördü ve yarın pet çekilecek herceptin ve hormon ilacıyla devam edicez.. tedaviye yanıt verdik tümörde küçülme var son evrede cerrahi uygulanmıyormuş tümörle yaşayacağız anlaşılan.. kan değerleri markerlerda iyi gözüküyor cea sı yüksek biraz ama cea tek başına bişeye yaramazmış cea 15-3 cea 19 bilmem ne bi çok cea değerleriyle anlam kazanırmış ona can sıkmıyorum neyseki.. doktor iyi şeyler söylemedi hem de hiç.. 2-3 yıl ömür biçti annele iyi geçinmeye bak dedi bu sözlr hala kulaklarımda çınlayıp durur.. bir çok değil binlerce yorum okudum bilgi makale okduum doktorlara sorular sordum iyi söyleyende var iyi yorumlarda var ama ortak nokta her hasta farklıdır ve her hasta farklı cevap verir..bu sözlerle teselli oluyorum..annemin son evrede olduğunun haberi yok olsa bir haftada çöker nasıl söylenirki moralide iyi söylememin anlamı yok.. az önecede yanımdan geçerken kadının eşi akciğer kanseriymiş kemiklere sıçramış ölmüş bende öyleyim öelcekmiyim neyim dedi öyle kaldım..seninki meme senin sorunların hormonla meme kanseri kemik hastalığı farklı felan diye bi saat makale okur gibi okuduğum yorumlar yazılardan alıntı şeyleri yorumlayarak dil döktüm.. fena ezberlemişim okuduklarımı susmak bilmedim..neyseki kendine geldi aklına hiç kötü şeyler getirmiyorki hayatında hiçbir konuda getirmediki......anlayacağınız korkunç günler geçiriyorum marjinalfaydanında annesi son evered ama iyi olduğunu öğrenince bi an mutlu oldum ama onda farklı ilerlemiş kanser bizde çok farklı..allah acil şifalar versin marjinalfaydalı inşallah bende senin kadar huzurlu olurum bundan 3yıl sonra korku içinde yaşamak çok kötü.. yarın büyük gün inşallah beyinde ciğerlerde bi sorun çıkmazda sadece kemiklerle idare deriz durumu.. pr si negatif östrojen %70-80 oranında pozitif her-2 +++pozitif.. en arsız kanser yani.. Allahtan onada herceptin var yoksa elden bir şey gelemzdi bu durumda hormon ilacı işe yarayacakmı oda bilinmez.. öyle korkuyorumki.. 6aydır hayalet gibi yaşıyorum çaresizlik çok kötü.. Allah herkese şifa versin..

Sevgili metastatik, ömür biçenlere bakma sen, her +++ ise herceptin büyük ölçüde işe yarayacaktır diye düşünüyorum. Annemle aynı dönem tedaviye başlayan ve senin annene benzer durumda olan başka hastalar da vardı annemin görüştüğü, ve durumları gittikçe iyiye gitti. Akciğer karaciğer beyin temizse şu an uzak organ metastazı yok demektir, ve bu çok iyi bir durum aslında.

Kendi kendine teşhis koyup gecikme konusunda da kaderimiz aynı. Benim annem de 6 aydır o kitleyi hissediyormuş da doktora gitmiyormuş, internette okuduğu yorumlara göre kanser değilmişmiş çünkü. Ben annemin teşhisinden hemen sonra annemin memesine baktığımda o kadar kızdım ki ona. Bildiğin tenis topu kadar bi kitle, ve taş gibi. İnsan onu orada hissedecek boyuta gelmesi için 2 yıl geçmesi lazım en az. Farkedemedim gibi bir durum da yok anlayacağın. Biz de aynen, faturayı tüm aile ödüyoruz. Kadın kendisi için pimpiriksiz, benim için de pimpiriksiz. Ben de onun "rahatatmaları" sayesinde meme apse drenaj ameliyatı oldum 1 ay önce ve bebeğimi tek memeden emzirebiliyorum şu an :KK43: Ben de aynen senin gibi, iyi geçinmeyi çok istiyorum, ne olur ne olmaz diye ama onun ihmalkarlıkları, mızmızlıkları, bilmeden kendinden emin yorumları yüzünden çıldırıyorum. :KK50:
 
Son düzenleme:
Sevgili metastatik, ömür biçenlere bakma sen, her +++ ise herceptin büyük ölçüde işe yarayacaktır diye düşünüyorum. Annemle aynı dönem tedaviye başlayan ve senin annene benzer durumda olan başka hastalar da vardı annemin görüştüğü, ve durumları gittikçe iyiye gitti. Akciğer karaciğer beyin temizse şu an uzak organ metastazı yok demektir, ve bu çok iyi bir durum aslında.

Kendi kendine teşhis koyup gecikme konusunda da kaderimiz aynı. Benim annem de 6 aydır o kitleyi hissediyormuş da doktora gitmiyormuş, internette okuduğu yorumlara göre kanser değilmişmiş çünkü. Ben annemin teşhisinden hemen sonra annemin memesine baktığımda o kadar kızdım ki ona. Bildiğin tenis topu kadar bi kitle, ve taş gibi. İnsan onu orada hissedecek boyuta gelmesi için 2 yıl geçmesi lazım en az. Farkedemedim gibi bir durum da yok anlayacağın. Biz de aynen, faturayı tüm aile ödüyoruz. Kadın kendisi için pimpiriksiz, benim için de pimpiriksiz. Ben de onun "rahatatmaları" sayesinde meme apse drenaj ameliyatı oldum 1 ay önce ve bebeğimi tek memeden emzirebiliyorum şu an :KK43: Ben de aynen senin gibi, iyi geçinmeyi çok istiyorum, ne olur ne olmaz diye ama onun ihmalkarlıkları, mızmızlıkları, bilmeden kendinden emin yorumları yüzünden çıldırıyorum. :KK50:




annelerimiz hakikaten benziyor, yok bişeyim diyor hala, doktorada her gittiğimizde aynı şeyi diyor bi mızmızlık çıkarıyor işleri zorlaştırmaktan başka bir şey değil doktor artık aileden biri her ay gidip gelicez anlatamıyorum bazı şeyleride dillendiremiyorumda..pet çekildi sabah, bakalım pazartesi neler çıkacak ..sizdeki tümör elle hissedilmiş yine bizdekine ne demeli cerrah bile zor buldu şaşırdı o kadar içlerdeymiş..sizin bizim tümör derken sanki eşimizi çocuğumuzu çekiştirir gibi oldu :)
bende senin gibi delirecek gibi oluyorum ihmalkarlığamı kızayım dicem ben aylarca doktora gidelim dedim dedik yok dinletemedik gidiyor sağlık ocağına iğne ilaç yazdırıyor geliyor.. ruh halini öyle anlıyorumki bi kavga bi dövüş vicdan azabları sevinç mutluluk zaman geçip gidiyor ve zaman hiç bu kadar hızlı akmamış önceleri diyorum zamanla yarıştığımızdan..inşallah başka organlara gitmez hormonlar kontrol altına alınsa belki gitmez ama tümöre bir şey yapılmaması tedirgin ediyor..petten sonra söylenecekleri merakla bekliyorum..ve artık birazda olsa nefes almak istiyorum aylardır perişan oldum-olduk..hala alışamadım onkoloji kelimesine kemoterapi ye gidip gelmelere her şey rüya gibi kabus gibi uyanacakmışım gibi.. acil şifalar diliyorum sana inşallah hep temiz haberler alırsınız bir yerde okudum 4evre meme kanserlerinin %10 ile 20si bu hastalıktan kurtulacaklardır yazıyordu,tabi ömür boyu kontrol altında..inşallah o dilime girernlerden olursunuz,öyle anlıyorumki can yangınını empati kurmakta artık zorlanmıyorum bende bi derde kalıcam artık hastanedeki insanların dertlerini dinle dinle, öyle acaip kanserler varki çok farklı,kendileri hikayeleri..
 
annelerimiz hakikaten benziyor, yok bişeyim diyor hala, doktorada her gittiğimizde aynı şeyi diyor bi mızmızlık çıkarıyor işleri zorlaştırmaktan başka bir şey değil doktor artık aileden biri her ay gidip gelicez anlatamıyorum bazı şeyleride dillendiremiyorumda..pet çekildi sabah, bakalım pazartesi neler çıkacak ..sizdeki tümör elle hissedilmiş yine bizdekine ne demeli cerrah bile zor buldu şaşırdı o kadar içlerdeymiş..sizin bizim tümör derken sanki eşimizi çocuğumuzu çekiştirir gibi oldu :)
bende senin gibi delirecek gibi oluyorum ihmalkarlığamı kızayım dicem ben aylarca doktora gidelim dedim dedik yok dinletemedik gidiyor sağlık ocağına iğne ilaç yazdırıyor geliyor.. ruh halini öyle anlıyorumki bi kavga bi dövüş vicdan azabları sevinç mutluluk zaman geçip gidiyor ve zaman hiç bu kadar hızlı akmamış önceleri diyorum zamanla yarıştığımızdan..inşallah başka organlara gitmez hormonlar kontrol altına alınsa belki gitmez ama tümöre bir şey yapılmaması tedirgin ediyor..petten sonra söylenecekleri merakla bekliyorum..ve artık birazda olsa nefes almak istiyorum aylardır perişan oldum-olduk..hala alışamadım onkoloji kelimesine kemoterapi ye gidip gelmelere her şey rüya gibi kabus gibi uyanacakmışım gibi.. acil şifalar diliyorum sana inşallah hep temiz haberler alırsınız bir yerde okudum 4evre meme kanserlerinin %10 ile 20si bu hastalıktan kurtulacaklardır yazıyordu,tabi ömür boyu kontrol altında..inşallah o dilime girernlerden olursunuz,öyle anlıyorumki can yangınını empati kurmakta artık zorlanmıyorum bende bi derde kalıcam artık hastanedeki insanların dertlerini dinle dinle, öyle acaip kanserler varki çok farklı,kendileri hikayeleri..

Evet beni kızdıran da zaten bizdeki tümörün bu kadar elle hissedilirken annemin ilk aklına gelmesi gereken şeyin hiç aklına gelmemesi. İnsan kendine konduramıyor olabilir ama her ihtimal nasıl aklına gelmez bilmiyorum. Neyse, olan oldu biten bitti. Evet zaman hızlı akıyor, ama kendini çok yıpratma derim. Böyle annelerin kızları her zaman daha sert, daha dikkatli, daha pimpirikli olmak zorunda kalıp, herşeyi daha çok bilip kendine yük ediniyor. Kaç kişi biliyordur ki herceptinmiş, petmiş, metastazmış. Ben o kadar yorgunum ki şu yaşımda, düşünmemek istiyorum artık, herkes kendi ettiğinin sonuçlarını yaşar biraz da. Kendini çok üzme, sen de risk altındasın bunu da hatırlayarak ruh haline ve sağlığına dikkat et.
 
Evet beni kızdıran da zaten bizdeki tümörün bu kadar elle hissedilirken annemin ilk aklına gelmesi gereken şeyin hiç aklına gelmemesi. İnsan kendine konduramıyor olabilir ama her ihtimal nasıl aklına gelmez bilmiyorum. Neyse, olan oldu biten bitti. Evet zaman hızlı akıyor, ama kendini çok yıpratma derim. Böyle annelerin kızları her zaman daha sert, daha dikkatli, daha pimpirikli olmak zorunda kalıp, herşeyi daha çok bilip kendine yük ediniyor. Kaç kişi biliyordur ki herceptinmiş, petmiş, metastazmış. Ben o kadar yorgunum ki şu yaşımda, düşünmemek istiyorum artık, herkes kendi ettiğinin sonuçlarını yaşar biraz da. Kendini çok üzme, sen de risk altındasın bunu da hatırlayarak ruh haline ve sağlığına dikkat et.

bu arada büyük geçmiş olsun demeyi unutmuşum, dert sahibi yapıyor huzursuzluk görüldüğü üzere.. dediğin gibi kimslerin anlamadğı konuları araştıra araştıra bi raporu gördüğümde netteki yorumlardan hemen anlayabiliyorum artık, şu tedaviyi yaparlar şöyle olur böyle olur şu ilacı alırlar reseptörleri böyle buna hormon ilacı fayda etmez ......vs vs..:) adamı hem hasta hem doktor yapıyor bu mered hastalık.. bakalım biz nerelere gidicez.. Allah herkese şifa versin, biz geciktik ama annem hala ayakta işini görüyor sohbet ediyor ya nefes alıyor ya bunada şükür..
 
bu arada büyük geçmiş olsun demeyi unutmuşum, dert sahibi yapıyor huzursuzluk görüldüğü üzere.. dediğin gibi kimslerin anlamadğı konuları araştıra araştıra bi raporu gördüğümde netteki yorumlardan hemen anlayabiliyorum artık, şu tedaviyi yaparlar şöyle olur böyle olur şu ilacı alırlar reseptörleri böyle buna hormon ilacı fayda etmez ......vs vs..:) adamı hem hasta hem doktor yapıyor bu mered hastalık.. bakalım biz nerelere gidicez.. Allah herkese şifa versin, biz geciktik ama annem hala ayakta işini görüyor sohbet ediyor ya nefes alıyor ya bunada şükür..

çok geçmiş olsun arkadaşım rabbim şifalar versin annenize.
benim de kayınvalidem bu lanet hastalıkla savaşıyor. dün doktor 3 ay ömrü kaldı dedi. bişeyler okurken sizin yazınıza denk geldim geçmiş olsun dilemek istedim.
 
çok geçmiş olsun arkadaşım rabbim şifalar versin annenize.
benim de kayınvalidem bu lanet hastalıkla savaşıyor. dün doktor 3 ay ömrü kaldı dedi. bişeyler okurken sizin yazınıza denk geldim geçmiş olsun dilemek istedim.

geçmiş olsun zeytinn çok teşekkür ederim Allah sizede allah şifalar versin şu mübarek günün hatrına.. kayınvalidenize ömür biçtide neye göre biçti ?bütün organlarına sıçraması lazım o ömrü biçtiğine göre..sinir oluyorum doktorların ömür biçmesine ne kolaylarına geliyor koltuklarından oturup konuşmak!!
 
geçmiş olsun zeytinn çok teşekkür ederim Allah sizede allah şifalar versin şu mübarek günün hatrına.. kayınvalidenize ömür biçtide neye göre biçti ?bütün organlarına sıçraması lazım o ömrü biçtiğine göre..sinir oluyorum doktorların ömür biçmesine ne kolaylarına geliyor koltuklarından oturup konuşmak!!

amin canım.rabbim nerde varsa dert verip derman aratmasın.şifa versin inşallah.
tamamen yayılmış artık.ciğerler bitmiş zaten.tıbben yapacak hiçbişey kalmadı demiş. 2 ay sonra hergün ölümü bekleyin artık demiş. 3 ay kadar anca yaşar demiş. ve bunları kayınvalidemin yanında söylemiş. kadın şimdi hergün öleceğini düşünerek yaşayacak. ailece bitti herkes.çok zor bir durum.
oturduğu yerden kolay kolay söylemiş gerçekten.doktorlar nasıl bu kadar acımasız oluyor anlamıyorum ki.
 
amin canım.rabbim nerde varsa dert verip derman aratmasın.şifa versin inşallah.
tamamen yayılmış artık.ciğerler bitmiş zaten.tıbben yapacak hiçbişey kalmadı demiş. 2 ay sonra hergün ölümü bekleyin artık demiş. 3 ay kadar anca yaşar demiş. ve bunları kayınvalidemin yanında söylemiş. kadın şimdi hergün öleceğini düşünerek yaşayacak. ailece bitti herkes.çok zor bir durum.
oturduğu yerden kolay kolay söylemiş gerçekten.doktorlar nasıl bu kadar acımasız oluyor anlamıyorum ki.

o ne biçim bir doktormuş söylenecek şey mi hastanın yüzüne yüzüne. herkese çok zorda, hasta için daha zor her an o duyguyla yaşaması ölümden beter. kemoterapi felan görseymiş hastalığı yavaşlatırdı ne bilim bu kadarmı tıp çaresiz herşeyin çaresi var artık, Allah yardımcınız olsun :KK43:((((
 
Teyzesi de meme kanserinden öldü.

Oscar ödüllü ünlü oyuncu Angelina Jolie’nin teyzesi Debbie Martin meme kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Ron Martin, 61 yaşındaki eşinin, San Diego kenti yakınlarındaki Escondido’da tedavi gördüğü hastanede hayata veda ettiğini söyledi.

Yüzde 87 risk
Jolie’nin 2007’de yumurtalık kanserinden ölen annesi Marcheline Bertrand’ın küçük kardeşi olan Debbie Martin’e 2004 yılında meme kanseri teşhisi konulmuştu. Jolie de doktorlarının yüzde 87 oranında meme kanseri, yüzde 50 oranında ise yumurtalık kanseri riski taşıdığını söylemesi üzerine şubat ayında her iki memesini aldırmıştı.

Annesiz kalmasınlar
Jolie, 14 Mayıs’ta New York Times Gazetesi’nde yayımlanan “Tıbbi Tercihim” adlı makalesinde annesinin 10 yıl kanserle mücadele ettikten sonra 56 yaşında öldüğünü hatırlatmış ve çocuklarını annesiz bırakmak istemediğini vurgulamıştı. Ünlü oyuncu, ailesinde göğüs ya da yumurtalık kanseri olan tüm kadınlara uzmanlardan bilgi almaları ve tıbbi seçenekleri dikkatle değerlendirmeleri çağrısında bulunmuştu.
 
iyi günler herkes merhaba
29 yaşındayım. evliyim. çocuğum yok bir hafta önce sağ mememin ucu oldukça rengi açıldı. gebelik yok. sebebi acaba ne olabilir? meme kanserinden endişe ediyorum. şimdiden çok teşekkürler
 
Gögsündeki o büyük kitle kemoterapiler sayesindesöndü gitti çok şükür son 21.haftalık kemoterapisini en son 26 nisanda aldı şimdi yaklaşık 15 gün sonrası için 10 mayıs için vücut ve karaciğer taraması için doktor pet çekimi verdi onu çektireceğiz çok çok heyecanlıyım ve korkuyorum bu arada biz tedavimiz çapada oluyoruz siz nerde tedavi oldunuz nerde kontrollere gidiyorsunuz
Sevgili Marjinal Faydalı annemin peti gögüs açısından çok iyi çıkarken malesef karaciğer açısından iyi çıkmadı çok fazla kötü oldumelim ayağım birbirine karıştı halen iyi değilim durum gayet iyi gözüküyordu annemin cea diğerleri iyi çıkıyordu doktor ameliyat planlıyordu,tedaviden önceki ilk petle 21 tane kemoterapiden sonraki çekilen pette gögüs çok iyi çıktı çok çok küçülmüş ama ilk petle son pet karaciğerdeki kitlelerde büyüme çoğalma yazıyor çok zor bir durum çapadaki digdem hanım tekrar 3 seans herseptinli 21 günlük kemoterapi verdi, birde ağzından 14 gün alınıp bir hafta ara verilen xeltabin tablet verdi.Bu arada durmun çok çok ciddi olduğundan çapadan pınar saip hocanın özel muayehanesine annemi götürdük ağbimle beraber orda ben rahat konuşmak için annemi çıkarmak istedim ama akıllı ağbim çıkmasına engel oldu dolaysıyla rahat konuşadık doktor benden birinci ve ikinci pet raporları ve cd istedi onları 13 haziranda çapadaki proflerin sekreterlerine bırakmamızı istedi onları hocaların kuruluna sokacakmış bu arada ben karaciğer biyopsisi olmasının çoklazım olduğunu doktora söyledim dünbana mesaj çekti doktor sonucu salı günü bildireceğim beni salı akşam üğstü ara dedi şimdi büyük korku ve heyecanla salı akşam üstünü bekliyorum bu arada en kötüsüne karşı alternatif ya da tamamlayacı tedaviler bitki tedavileri araştırıyorum iki tanesi aklıma çok yattı birincisi izmirden prof can fezasezgin ikincisini gene netten buldum kansele savaş sitesinde borumdaki doktor eczacı kimyager gibi kişiler bi,tkilerle hastaları tedavi ediyor ikiside hastalarla ilgili gerçekçi şeyler koymuş can feza sezgi,nin sitesinde hasta emarlarının öncesi ve sonrası var diğer kanserle savaşta hasta yakınlarının telefonu ve önceki ve sonraki pet ya da emar raporları var bu yüzden bu iki sitede de bana baya güven verdi şu doktorla konuşayım birini seçecceğim muhtemelen can feza hoca düşünüyorum lütfen bunları okuyup bana konuda acil yardım eder misin
 
Sevgili Marjinal Faydalı annemin peti gögüs açısından çok iyi çıkarken malesef karaciğer açısından iyi çıkmadı çok fazla kötü oldumelim ayağım birbirine karıştı halen iyi değilim durum gayet iyi gözüküyordu annemin cea diğerleri iyi çıkıyordu doktor ameliyat planlıyordu,tedaviden önceki ilk petle 21 tane kemoterapiden sonraki çekilen pette gögüs çok iyi çıktı çok çok küçülmüş ama ilk petle son pet karaciğerdeki kitlelerde büyüme çoğalma yazıyor çok zor bir durum çapadaki digdem hanım tekrar 3 seans herseptinli 21 günlük kemoterapi verdi, birde ağzından 14 gün alınıp bir hafta ara verilen xeltabin tablet verdi.Bu arada durmun çok çok ciddi olduğundan çapadan pınar saip hocanın özel muayehanesine annemi götürdük ağbimle beraber orda ben rahat konuşmak için annemi çıkarmak istedim ama akıllı ağbim çıkmasına engel oldu dolaysıyla rahat konuşadık doktor benden birinci ve ikinci pet raporları ve cd istedi onları 13 haziranda çapadaki proflerin sekreterlerine bırakmamızı istedi onları hocaların kuruluna sokacakmış bu arada ben karaciğer biyopsisi olmasının çoklazım olduğunu doktora söyledim dünbana mesaj çekti doktor sonucu salı günü bildireceğim beni salı akşam üğstü ara dedi şimdi büyük korku ve heyecanla salı akşam üstünü bekliyorum bu arada en kötüsüne karşı alternatif ya da tamamlayacı tedaviler bitki tedavileri araştırıyorum iki tanesi aklıma çok yattı birincisi izmirden prof can fezasezgin ikincisini gene netten buldum kansele savaş sitesinde borumdaki doktor eczacı kimyager gibi kişiler bi,tkilerle hastaları tedavi ediyor ikiside hastalarla ilgili gerçekçi şeyler koymuş can feza sezgi,nin sitesinde hasta emarlarının öncesi ve sonrası var diğer kanserle savaşta hasta yakınlarının telefonu ve önceki ve sonraki pet ya da emar raporları var bu yüzden bu iki sitede de bana baya güven verdi şu doktorla konuşayım birini seçecceğim muhtemelen can feza hoca düşünüyorum lütfen bunları okuyup bana konuda acil yardım eder misin
Diğer konuyla ilgili bilgili arkadaşlardan da yardım ve fikir bekliyorum.
 
Sevgili Marjinal Faydalı annemin peti gögüs açısından çok iyi çıkarken malesef karaciğer açısından iyi çıkmadı çok fazla kötü oldumelim ayağım birbirine karıştı halen iyi değilim durum gayet iyi gözüküyordu annemin cea diğerleri iyi çıkıyordu doktor ameliyat planlıyordu,tedaviden önceki ilk petle 21 tane kemoterapiden sonraki çekilen pette gögüs çok iyi çıktı çok çok küçülmüş ama ilk petle son pet karaciğerdeki kitlelerde büyüme çoğalma yazıyor çok zor bir durum çapadaki digdem hanım tekrar 3 seans herseptinli 21 günlük kemoterapi verdi, birde ağzından 14 gün alınıp bir hafta ara verilen xeltabin tablet verdi.Bu arada durmun çok çok ciddi olduğundan çapadan pınar saip hocanın özel muayehanesine annemi götürdük ağbimle beraber orda ben rahat konuşmak için annemi çıkarmak istedim ama akıllı ağbim çıkmasına engel oldu dolaysıyla rahat konuşadık doktor benden birinci ve ikinci pet raporları ve cd istedi onları 13 haziranda çapadaki proflerin sekreterlerine bırakmamızı istedi onları hocaların kuruluna sokacakmış bu arada ben karaciğer biyopsisi olmasının çoklazım olduğunu doktora söyledim dünbana mesaj çekti doktor sonucu salı günü bildireceğim beni salı akşam üğstü ara dedi şimdi büyük korku ve heyecanla salı akşam üstünü bekliyorum bu arada en kötüsüne karşı alternatif ya da tamamlayacı tedaviler bitki tedavileri araştırıyorum iki tanesi aklıma çok yattı birincisi izmirden prof can fezasezgin ikincisini gene netten buldum kansele savaş sitesinde borumdaki doktor eczacı kimyager gibi kişiler bi,tkilerle hastaları tedavi ediyor ikiside hastalarla ilgili gerçekçi şeyler koymuş can feza sezgi,nin sitesinde hasta emarlarının öncesi ve sonrası var diğer kanserle savaşta hasta yakınlarının telefonu ve önceki ve sonraki pet ya da emar raporları var bu yüzden bu iki sitede de bana baya güven verdi şu doktorla konuşayım birini seçecceğim muhtemelen can feza hoca düşünüyorum lütfen bunları okuyup bana konuda acil yardım eder misin

Sevgili deniz, çok geçmiş olsun yeniden. Anladığım kadarıyla doktor karaciğer biyopsisini herceptin tedavisine başlamadan önce yapmamış. Bilmiyorum her koşulda gerekiyor mudur ama bizim doktorumuzun bize açıkladığı mantığa göre aynı tip tümör olup olmadığını anlamak için o biyopsiyi gerekli gördü. Herceptinin memede işe yarayıp karaciğerde yaramamış olması tümörlerin aynı tip olmayabileceği ihtimalini aklıma getirdi. Ama elinde raporu tahlili olan doktor kadar bilemeyiz tabii hiçbirimiz. Eğer bir doktordan daha görüş almak isterseniz bizim doktorumuz Ankara Güven hastanesinde çalışıyor şu an. Emel Hanım. Güven hastanesinin sitesinden iletişi mbilgilerini bulabilirsiniz. Alternatif tıbba gelince, Allah onlara muhtaç etmesin, ama eksik de etmesin. Bize doktorumuz tedavam devam ettiği sürece ot çöp bitki kullanmayın, tahlil değerlerini etkiler ve ben ilaç kaynaklı zannedip yanılabilirim dedi. O yüzden tedavi süresince öyle birşey kullanmadık. Ama tıbbi çareler işe yaramayacak olsaydı ben de kullandıracaktım. Allah yardımcınız olsun.
 
Sevgili deniz, çok geçmiş olsun yeniden. Anladığım kadarıyla doktor karaciğer biyopsisini herceptin tedavisine başlamadan önce yapmamış. Bilmiyorum her koşulda gerekiyor mudur ama bizim doktorumuzun bize açıkladığı mantığa göre aynı tip tümör olup olmadığını anlamak için o biyopsiyi gerekli gördü. Herceptinin memede işe yarayıp karaciğerde yaramamış olması tümörlerin aynı tip olmayabileceği ihtimalini aklıma getirdi. Ama elinde raporu tahlili olan doktor kadar bilemeyiz tabii hiçbirimiz. Eğer bir doktordan daha görüş almak isterseniz bizim doktorumuz Ankara Güven hastanesinde çalışıyor şu an. Emel SEHanım. Güven hastanesinin sitesinden iletişi mbilgilerini bulabilirsiniz. Alternatif tıbba gelince, Allah onlara muhtaç etmesin, ama eksik de etmesin. Bize doktorumuz tedavam devam ettiği sürece ot çöp bitki kullanmayın, tahlil değerlerini etkiler ve ben ilaç kaynaklı zannedip yanılabilirim dedi. O yüzden tedavi süresince öyle birşey kullanmadık. Ama tıbbi çareler işe yaramayacak olsaydı ben de kullandıracaktım. Allah yardımcınız olsun.
Sevgili marjinal faydalı cevabın ve ilgin için çok tşk ederim.Şu an salı akşam çapanın özel muayanehanesine gittiğimiz pınar saip hocayla olan telefon konuşmamızı bekliyorum inş umutlu şeyler söyler ben doktora tekrar biyopsiyi söyleyeceğim bence çok gerekli hele ki bizim durumda elzem ardından sonra medikal park göztepedeki bir prof gittimeyi düşünüyorum çünkü bizim durum çok ciddi alternatif ya da tamamlayacı tedaviye gelmeden karaciğer için dondurma yakma buharlaştırma embokebolizasyon vs yöntemler varmış bunları soracağım sizin doktorunuzdan da görüş alabilirim ilgin için çok tşk ederim siz ankaradasınız herhalde ,Allah tüm acil şifa bekleyen hastalara şifa versin.
 
X