kızlar ben de yapayım sizle . jillian 1 defa yapmaya kalktım çok ağır geldi. şimdi ne yapacaksanız beni de etiketleyip bildirin lütfen
ben yeni ay çizelgeme jillian ı ekleyeceğim
şimdi bu vesile ile tüüüm arkadaşlara bir şey hatırlatmak istiyorum. biraz kişisel gelişim biraz minimal yaşam planlı yaşam merakım olduğunu daha önce yazmıştım.bu konularda usta değil eksik olduğum için bunlara yöneldim yapmaya çalıştığım şeyleri ara ara size de tavsiye edeceğim.
önce bir ajanda veya defter ediniyoruz. çoğumuzun menüleri yazdığı en azından aylık haftalık kilosunu düzenli kaydettiği bir defter olduğunu düşünüyorum. yoksa da ediniyoruz.
-ay sonuna geldik ya hepimiz kasım ayı muhasebesi yapalım
-ve aralık ayı için hedefler planlar yapalım
bu yapacağımız şeyin içinde muhakkak diyet spor sağlıklı yaşam olacak ama lütfen sadece bunlarla yetinmeyelim.
kitap olabilir, ev işi olabilir, çocuklar ile ilglili durmlar kariyer planları birikim planları olabilir.
- hedefler ve planlar diye ben 2 kategori yapıyorum. hedefler biraz hayali olabiliyor. ama plan biraz daha yapması zorunlu ve YAPILABİLİR şeyler olmalı. ölçülebilir olmalı.
mesela kilo vermek istiyorum bir hedeftir (hayal de diyebiliriz)hayal kurmak da çok güzel bişey
ama ben diyet -spor yapıyorum böyle giderse aralık ayında 5 kilo verebilirim (bakın reel gerçekler var) işte bu plandır.
ajandamandan reel örnekler paylaşabilirim