2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
4 günlüğüz bebeğim 24 saattir kakasını yapmadı öncesinde normal yapıyordu böyle yapmaması normal midir endişelendim
Bende oğlumda yeni keşfettim altını değiştirmek için poposunu silerken birden kakasını yapıyor. Aslında poposundaki bölgeyi uyarıyormuşuz. Eğer kaka yapmakta zorlanırsa İki elimle poposunu hafiften ayırıyorum başlıyor gaz çıkartmaya kakasını yapmaya ben onlarla ilgilenirken birde çişini yapıyor ortalık festival alanı :halay:sende bi poposunu ayırmayı dene istersen işe yarayabilir ama biraz sabırlı ol bekletebilir ;)

Yün çok olmuş anlaşılan :)
Evet ağzından burnundan esinti almaması dikkat ediyorum
Benim kv yanıma gelirken süslü püslü bi battaniye ördürmüş ne zaman gezmek istesem bu battaniyeyi de götür o kadar ördürdüm millet görsün diyor :)) bende sevinsin diye örttüm yiğitin üstüne ama sonuç ortada :) bide ağzından rüzgar almasın diye emzik veriyorlar :)

Ben de emzirme yastığına yatırıyorum, yastık dizlerimin üzerinde duruyor bir yandan gazını çıkartıyorum bir yandan hafif hafif sallıyorum, seviyor öyle durmayı uyuyor hafiften bazen. Aslında mantık ayakta sallamak gibi ben de dün fark ettim.

Ben ne zaman çocuk söyle yapınca sustu, bugün sakindi falan yazsam sapıtıyor çocuk ben de azalttım artık yazmayı. Dillendirince nazara geliyor diye düşünüyorum artık :)

Elini burnunun önüne getir sıcak mı nefesi diye kontrol et. Ya da göğsünün üzerine koy elini hareket ediyor mu diye bak. Ben de günde 5-6 kez bakıyorum nefesine. Eğer hareket ettiğini göremiyorsam kesin kontrol ediyorum. Bazen de hissedemiyorum o zaman yüzüne dokunuyorum elini kolunu sallıyorum tepki veriyor mu diye. Önemli bir şey çünkü, bence doğru yapıyorsun.

Multi taps acd diye bir vitamin kullanıyorum. Hem sağlık ocağındaki hem bebegimin kendi doktoru onu önerdi. Ama velede içirmek çok zor, kaşıkla veriyorum püskürtüyor ilacı. Senin yöntemin var mı içmesi için?

Çoraba mi razi olacaksın yaz gunu ayağımda çorap üzerimde yorgan 1 aydır bogazımdan soğuk lokma geçmemiş, gaz olacak korkusundan feleğim şaştı :)

Aktardan tohum olarak aldım bardak başına bir tatlı kaşığı olacak şekilde demliyorum, kaynar suyun içinde poşet çay demler gibi yapıyorum.

Biberonu kim dolduruyor sanki, yine sen değil mi? İstemediğin şekilde beslenmesine izin verme bence de. Bebek memeyi kabul ediyorsa sütün de varsa biberonu çocuğun beslenme düzenine sokmanın bir gereği yok ki.
Bu arada ben biberon vermiyorum ama benim kız da süt kadar hava da yutuyor emerken, cok aç olduğunda ya da stresli olduğunda hele önünü alamıyorum gazın.

Üşümemesi için yüzünü koruyoruz ama rüzgar gaz yapar diye bir şeyi hiç duymadım.
Bebek çok şükür memeyi kabul ediyor sütümde geliyor ama bizimkiler doyduğuna tatmin olmadıkları için sağ sütünü verelim bakalım dediler. Hem yatmadan önce biberonla tam doyur da gece uzunca süre uyanmasın dediler bende 2-3 kez sağdım böyle yaptım ama beslenme düzeninde herşey normalken biberon sokmayım dedim ve kestim i. Şimdi de doymuyo bebek seni de uyandırıyor saat başı diyorlar. Başta hata yaptım biberon vermekle aslında.

Kızlar ya göbeği iki kere kanadı normal mi acaba? Kurumuş oluyor açtığımda bakıyorum bi kaç damla kan var.

Bizim yiğit kucağa alıştı galiba :KK12: babam çocuk uyurken bile kucağına alıp saatlerce seviyor yatırıyor bi koluna bi omzuna.. Gidecekler sevsin vakit geçirsin diye bişey demedim ama gece resmen yerine koyar koymaz huysuzlandı kucağıma aldığım an sustu.. Daha 18 günlük alışkanlık edinmiş olabilir mi :duduk:

inşallah canım benim ya. biraz rahatladım sizlerin yazdıklarınızı okuyunca
Canım bizi işitme testine doğduktan 5 gün sonra çağırdılar hatta bir kağıt vermişlerdi orda yazıyordu işitme testine gelmeden en az 3 gün önce banyo yapması gerekiyor diye içini ferah tut hemen yaptıkları için olumsuz olmuştur büyük ihtimalle

Bende oğlumda yeni keşfettim altını değiştirmek için poposunu silerken birden kakasını yapıyor. Aslında poposundaki bölgeyi uyarıyormuşuz. Eğer kaka yapmakta zorlanırsa İki elimle poposunu hafiften ayırıyorum başlıyor gaz çıkartmaya kakasını yapmaya ben onlarla ilgilenirken birde çişini yapıyor ortalık festival alanı :halay:sende bi poposunu ayırmayı dene istersen işe yarayabilir ama biraz sabırlı ol bekletebilir :KK66:
Ayyy aynı bizim velet hele bu gece her yerimiz kaka oldu altını değiştiriyordum poposunu silerken fiskiye gibi bir fışkırttı kakasını üstüm başım koltuk her yer kaka
Ama kurban olurum ben ona o yeterki rahat etsin

Ayyy aynı bizim velet hele bu gece her yerimiz kaka oldu altını değiştiriyordum poposunu silerken fiskiye gibi bir fışkırttı kakasını üstüm başım koltuk her yer kaka
Ama kurban olurum ben ona o yeterki rahat etsin
:KK39: önce şok etkisi sonra nasıl temizlesem derdi başlıyor daha sonra pamuk gibi uyuduğunu görünce hepsi geçiyor:)) bide sarı sarı boyamış gibi halıdan nevresimden lekesini çıkaramamıştım :KK70: kv sağolsun halletti hepsini bebişimde mis gibi uyudu. Tabi canım yeterki yapsınlar da şokta oluruz pokta oluruz :))

En kısa zamanda bende test edeceğim canm :)) paylaşım için teşekkür ederim
Poposundan sallarken gazı da çıkarsa favori tutuşum bu olur kol kasımda gelişir :KK54:
haha. gecen kitapta okudum. bebegin yuzu sana donukken poposuna pit pit vurursak ona bi odak noktasi vermis olurmusuz daha rahat gaz cikarirmis. ama tabi tutus nasil olur onu cozemedim :)

Bizim yiğit kucağa alıştı galiba :KK12: babam çocuk uyurken bile kucağına alıp saatlerce seviyor yatırıyor bi koluna bi omzuna.. Gidecekler sevsin vakit geçirsin diye bişey demedim ama gece resmen yerine koyar koymaz huysuzlandı kucağıma aldığım an sustu.. Daha 18 günlük alışkanlık edinmiş olabilir mi :duduk:
kulubumuze hosgeldin :))

Benim kv yanıma gelirken süslü püslü bi battaniye ördürmüş ne zaman gezmek istesem bu battaniyeyi de götür o kadar ördürdüm millet görsün diyor :)) bende sevinsin diye örttüm yiğitin üstüne ama sonuç ortada :) bide ağzından rüzgar almasın diye emzik veriyorlar :)
Azıcık daha hava serinleyince sevinsin canım :D çocuğu yakma sevinecek diye. Benim kv örgü hastası. Daha keseyi gördük başladı örmeye. Sevmiyorum örme dedikçe küstü :D
Emziğin kullanım alanı da baya genişmiş ben de mi alıştırsam :D

Aynı sorun bizdede var :)
Ben annemlerde kalıyorum.eve gelen herkes bizim odaya dalıyo uyuyan çocuk uyansın diye bakıyolar :) uykusunda seviyolar çocuğu.kucağa alıştı şimdide.özellikle gece uyandığında kucakta gezmek istiyor.
Yarın evimize geçicez.zor olucak onlar için ama bizimde düzenimizi kurmamız gerekiyor artık.

Back
X