Ben de emzirme yastığına yatırıyorum, yastık dizlerimin üzerinde duruyor bir yandan gazını çıkartıyorum bir yandan hafif hafif sallıyorum, seviyor öyle durmayı uyuyor hafiften bazen. Aslında mantık ayakta sallamak gibi ben de dün fark ettim.
Ben ne zaman çocuk söyle yapınca sustu, bugün sakindi falan yazsam sapıtıyor çocuk ben de azalttım artık yazmayı. Dillendirince nazara geliyor diye düşünüyorum artık :)
Elini burnunun önüne getir sıcak mı nefesi diye kontrol et. Ya da göğsünün üzerine koy elini hareket ediyor mu diye bak. Ben de günde 5-6 kez bakıyorum nefesine. Eğer hareket ettiğini göremiyorsam kesin kontrol ediyorum. Bazen de hissedemiyorum o zaman yüzüne dokunuyorum elini kolunu sallıyorum tepki veriyor mu diye. Önemli bir şey çünkü, bence doğru yapıyorsun.
Multi taps acd diye bir vitamin kullanıyorum. Hem sağlık ocağındaki hem bebegimin kendi doktoru onu önerdi. Ama velede içirmek çok zor, kaşıkla veriyorum püskürtüyor ilacı. Senin yöntemin var mı içmesi için?
Çoraba mi razi olacaksın yaz gunu ayağımda çorap üzerimde yorgan 1 aydır bogazımdan soğuk lokma geçmemiş, gaz olacak korkusundan feleğim şaştı :)
Aktardan tohum olarak aldım bardak başına bir tatlı kaşığı olacak şekilde demliyorum, kaynar suyun içinde poşet çay demler gibi yapıyorum.
Biberonu kim dolduruyor sanki, yine sen değil mi? İstemediğin şekilde beslenmesine izin verme bence de. Bebek memeyi kabul ediyorsa sütün de varsa biberonu çocuğun beslenme düzenine sokmanın bir gereği yok ki.
Bu arada ben biberon vermiyorum ama benim kız da süt kadar hava da yutuyor emerken, cok aç olduğunda ya da stresli olduğunda hele önünü alamıyorum gazın.
Üşümemesi için yüzünü koruyoruz ama rüzgar gaz yapar diye bir şeyi hiç duymadım.