ne çekti be elmişşş
canım bır kere bızımde basımıza geldıgeçenlerde kızdığım bi durumla karşılaştık
ousla oturuyoruz sahild bi kafede , alkollü alkolsüz içeçek var
yan masaya bi aile oturdu birde 3 yaşlarında çocukları var , kadınla adam bira içiyor
çocuğa da patates kızartması kola almışlarr
içimden de diyodum ufacık çocuğa kola içiriyolar falan diye
bi de ne göreyim çocuk önce biraz patatesnden kolasından yedi
sonra babasından bira istedi su gibi kafasına dikti birayı belli ilk içisi değil
yuhh ya dedim
yetişkin gibi darvnamak değilki bu resmen sorumsuzlukk saçmalık
düşünsene 3 yaşında biraya başlayan bi bebek büyüyünce neler içmez
kötü olduğunu bilmiyo ki, yazık
canım bır kere bızımde basımıza geldı
tatıldeyken ege kasla goz arasınad yaklasık bır cay baradgı kadar bırayı sıse dıbınde kalan
hepsını kafaya dıkmıs :S
sımdı nerede gorse ıstıyor
canım bır kere bızımde basımıza geldı
tatıldeyken ege kasla goz arasınad yaklasık bır cay baradgı kadar bırayı sıse dıbınde kalan
hepsını kafaya dıkmıs :S
sımdı nerede gorse ıstıyor
bazıları da çocuğa yetişkin muamelesi yapacam diye resmen saçmalıyor. hatta bunun ilk tahlilini tom C. da okumuştum kızı var ya adı neydi. tom bir tarikata üye olduğu için kızının her türlü isteğine ok diyormuş makyaj yapmasına ve yaşına uygun olmayan kıyeflerine falan. tarikatın ana teması herkes bir yetişkindir saygı duymak lazımmışşş
bazıları da çocuğa yetişkin muamelesi yapacam diye resmen saçmalıyor. hatta bunun ilk tahlilini tom C. da okumuştum kızı var ya adı neydi. tom bir tarikata üye olduğu için kızının her türlü isteğine ok diyormuş makyaj yapmasına ve yaşına uygun olmayan kıyeflerine falan. tarikatın ana teması herkes bir yetişkindir saygı duymak lazımmışşş
cute siz bilinçli olarak yapmamışsınız ki gözden kaçmışş bu çocuk bildiğin alışkındı yani
ki ben öncesinde kolaya bile kızdım beni ilgilendirmez belki ama ne bilim ben vermezdim kola falan ki etrafımdaki herkes öyle kaç tane arkadaşımın kızı oğlu var 6-7 yaşlarındalar kolanın tadını bilmezler öyle gördüğümden belki de
evet saçmalık ipek tabi yetişkin gibi saygı duymak lazım da yanlışı öğretmezsek müdahale etmezsek nası öğrenicek iyi o zaan esrarda kullansın , 15 yaşında o adamdan o adama da gezsin hiç terbiyeyi yanlışı öğretmeyelim oldu canım , doğurmaktan başka faydamız olmasın o zmaan çocuklarımıza
suri bende ıyı gıyınıyor ıyımı
masum sevgili true olii
gazozcusu da kocası
Allah cezanızı vermesinnn nerden buldunuz
niye gazozcu diyo nuz adama durduk yere nuri alçoya mı benziyomuşşş
true beni dövcek
çek benzetti de aklıma şu senaryo geldigecenin bir yarısı evi terk etmek isteyen bir kadın. sebep malum gazozla ırzına geçmiş adam.
rahat bir duruş sergileyen adam gitti ama geri gelecek nasıl olsa benim artık der misali..
kızma true takılıyoruz sadece.
bir de bizim kültürümüze ters yani. çocuk yetiştirme kuralları değişti elbette ama biz kendi özümüzden kopamıyoruz.
şimdi sen de istediğin kadar onu vermem bunu vermem de... çocuk bir hamur ve her çocuk ayrı bir hamur.. şekillerdirmek bize kalmış. ancak hamur da kendi arasında farklılık gösterir. onlar da birer canlı ve bebeklerin bile bir kişiliği var.
sorv sadece bilmemiz gereken ne biliyor musun: çocuğu dinlemek ve utandırmamak. annelerimizin bize en çok yaptığı şeyi yapmamak.
şunları bilirsiniz:
örnek 1:
komşu: kızın da pek güzel
anamız: yok ya neresi güzel baksana halasına çekmiş.
örnek 2: 5 yaşlarındayız(bizzat yaşadığımdan:))
komşu: canımm sana da çay koyayım mı??
annem: yok o içmez..
kızlar içmezz demi...( bu da bana)
ne alakaysa...
örnek 3:
komşu gelmiş.
anne: hani ders sen bu sene sınavı kazanama da göstereyim sana..
aklıma gelenler bunlar...
kızımdan örnek vereyim.
geçen 50 dk bir yoldayız ve şehirleraası mesafe. çocuk ya geldi mi tuvaleti.annem de yanımda.tutabilir misin dedim yok dedi.
söyledim şofere durdurdum. tabi kafalar bize çevrildi. indik yapamadı.
annem de yanımda. geri bindim. ay başladı söylenmeye kızıma. işte şimdi mi geldi. indin de yapmadın bak herkes seni bekliyor..
tam eskiden yaşadığım senaryolar..
dedim susss.
kızıma dedim ki: olabilir demi annecim. var sandım tuvaletin ama gelmedi. olabilir tabi çok normal. yine gelince söyle tamam mı
ve inanır mısın çocuğun yüz ifadesi gevşedi.
kimse umrumda değil.
sanırım ben psikopat bi anne olurum :44:
Amma karıştırmışsınız he
Yemekteydim sonra da işler birikmişti yeni geldim
True ile bi ilgisi yok onun kocası gazozcu mu ki
BDV de biri arkadaşı adına konu açmış
İlk buluşmada sözde adam hastalanmış, kız evine gitmiş buna çorba yapmış adam yanağından makas filan almış kız kaçmış başka koltğa oturmuş adamın yüzü düşmüş
Daha da aramamış kızı
Neden aramıyo caba diye soruyolardı, hatta kız mesaj atmışta adam cevap vermemiş
Bende dedim arkadaşın hiç film izlememiş galiba
O adamı arayacağına gazozuna ilaç katılmadığına şükretsin
ben de. ama günde 3-5 saat sabrımı koruyabilirim enazından diye düşünüyorum
sovrcum sana katılıyorum canım. kola bile içmemesi lazım. bizim burdan bi arkadaş pemeze su karıştırıp kola diye veriyor. ablamda yeğenime bi kere içirdi acılı bişi şalgamdı sanırım kola yerine o gün bu gündür asla içmez
ben ilk biramı içtiğimdeortaokula gidiyordum. babam dediki dışarda orda burda bilmediği şeyi içeceğine benim evimde baksın. ilk içmiştim hiç beğenmemiştim. taki üniversiteye kadar... sonrasında içiyorum tabii. ama sosyal içiciyim arkadaşlarla gece kulübünde yada bizde sohbet muhabbet esnasında. amanda canım bira çekti hadi içelim değil. evde tee şubattan kalma 1 biram durur hala. son kullanma tarihi geçmeden içsek bari
bu arada lisede de babamın işyeri gölcüğe taşındı babam namaza başladı hacca umreye gitti içkiyede veda etti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?