09:00 - 18:00 Kesintisiz Muhabbet

"Nedir bu OKB" dedim ve kendime de bu teşhisi koydum

Benim de birkaç takıntım var hem fiziksel hem de ruhsal olarak.

Bendekilerle bu rahatsızlık örtüşüyor mu bilmiyorum. Örneğin buzdolabının kapısını kapattığımı bildiğim halde on kere dönüp kapanmış mı diye kontrol ederim. Telefonumun çantamda olduğunu BİLDİĞİM halde açar açar elimle dokunur tekrar emin olurum. Bir yere götürmem gereken evrakların tam olduğunu bilmeme rağmen eksik var mı diye en az 3 kere baştan sona kontrol ederim.
Ellerimi yıkayıp evden yada ofisten dışarı çıktığım zaman 5 dakika içinde geri dönsem ve elimi hiç bi yere sürmemiş olsam bile elimin temiz olduğunu bildiğim halde ellerimde kir yoğunluğu hisseder, ellerimi yıkamadan ağzıma bir şey süremem. Her gece eşim tuvalete gittiği zaman (erkekler malum ayaktan işlerini hallederler fermuarı çeker çıkarlar ya) mutlaka uyanırım çünkü tetikteyimdir tuvaletten çıkınca ellerini yıkıyor mu diye dinlerim, aynı şekilde işten eve geldiğinde ellerini yıkayana kadar huzursuz olurum o yıkamazsa ben zorla yıkattırırım. Bazen aklıma ipsiz sapsız düşünceler gelir mantıksız olduğunu bildiğim halde bir an olsun aklıma gelmiş olması bana huzursuzluk verir. Allahım ben hastayım sanırım bi de hasta olduğumu düşünürüm hep manyağım ben :26:

Haa bir de ben dizi yada film izlerken bir yandan çekim hatalarını bulmaya çalışırım bulduğum zaman da filmden soğurum Adam gibi oturup izlemem işte... Elmoş imdaaaat

Ohooo öyle bakarsan ciddi ciddi hastasın canım :)))) ama bunun tüm hayatını etkiliyor olması gerek, tek başına bu takıntılar yeterli değil. Ben de aklınıza gelecek en rahat adamım, hayatta dönmem herhangi bir şey için geriye tek takıntım çocuklarım ve işim :)

çok abartı gibi gelmedi bana nick , hani çoğu insanın takıldığı noktalar gibi sanki, bu hastalığı pek bilemiyorum ama çoğu durum bendede var yada bende hastayım

Haa bir de ben dizi yada film izlerken bir yandan çekim hatalarını bulmaya çalışırım bulduğum zaman da filmden soğurum Adam gibi oturup izlemem işte... Elmoş imdaaaat

Elmoş şimdi en güzel uykusundadır :)) bence pireler uçuşuyordur umarım üzerini iyi örtmüştür de rüyalarda buluşuruz tadında kalkmaz.

çok abartı gibi gelmedi bana nick , hani çoğu insanın takıldığı noktalar gibi sanki, bu hastalığı pek bilemiyorum ama çoğu durum bendede var yada bende hastayım

Siz de hastasınız

Ya fiziksel olanlar belki etkilemiyor ama ruhsal olarak bazı bozuk düşüncelerim var ve bu beni çok huzursuz ediyor... Aman iyiyiz tamam bişeyimiz yok gelin ıhlamur dökeyim size de

Ben de ıhlamur kaynattım yine grip oluyorum daha 1 hafta oldu iyileşeli :26: Kahvaltımı ıhlamurla yapıyorum.

aslında tamamen bitkisel bi damla var grip olacağını hissettiğin anda damlatıyorsun ve engelliyor ama adını unuttum eczacıya bi sorayım, ancak gripken almanın hiç bir faydası yok... Karbonatlı su iyi geliyor soğuk algınlığına... sabah akşam alınan taze nar suyuda :)

İşin ilginç yanı ben geçen sene griple tanıştım dedim ki ben hayatımda bugüne kadar hiiiç grip olmamışım :) 41 derece ateş, kusma, ishal, karın ağrısı, eklem ağrıları ile acile yatırdılar beni.. proflar gelip gösteriyordu işte çocuklar bu tam bir griptir şimdi rutinlerini alıp teste göndereceğiz h1n1 olabilir diye... o ateşli halimle bile gözümü açıp sensin domuz gribi diyesim gelmişti adama :))))

Siz de hastasınız

Ya fiziksel olanlar belki etkilemiyor ama ruhsal olarak bazı bozuk düşüncelerim var ve bu beni çok huzursuz ediyor... Aman iyiyiz tamam bişeyimiz yok gelin ıhlamur dökeyim size de

mesela ousun teyzesinde var sanırım bu hastalıktan

kimseyle merhabalaşıp öpüşmez, zoraki el uzatan olursa tokalaşır gider direk ellerini yıkar sanki kendini döver gibi

hiçbiyerde lavaboya girmez , zoraki girdiğinde de temizlemeye çalışırken hep altına kaçırıyomuş hem temizleme olayının uzunluğu hemde artık içtiği ilaçlar tüm vucudunu yumuşatmış

bunlar en ufak örnekler

Elmoş şimdi en güzel uykusundadır :)) bence pireler uçuşuyordur umarım üzerini iyi örtmüştür de rüyalarda buluşuruz tadında kalkmaz.
Kesin pireler uçuyodur
pazara gidip sateni aldınmı
Aslında ERKEN çıkmıştım :) Sonra önemli bir evrağı ofiste unuttuğumuzu farkettim, arkadaşıma ben gidip alayım sen bekle dedim o da bende geliyim dedi, iyi madem sen git ben bekleyeyim dedim onu gönderdim Ve geç kaldık, pazara uğramadan direkt eve attım kendimi.
nick ıhlamur hakkında hiç iyi şeyler duymaıdm hamileyken hatta hiçbi bitki çayı içilmemeli diye biliyorum

Doktor gribe ıhlamurdan başka şeye müsaade etmiyor bol bol içilebilir diyor. Bazı bitki çaylarının zararları var ama ıhlamur sakıncalı değil.

günümüzde doktorların kolayına geliyor pr..c verip göndermek, okb ciddi bir rahatsızlık, tüm günlük hayatını olumsuz etkiler bir süre sonra korkular eşlik eder, sokağa çıkama hale gelirsin, temizlik hastaları ayrı dert kendilerine astım/kanser olarak geri dönüyor bu hastalık. İnsanlar bunun farkında değiller. Obsessyonlar çoğumuzda var yok efendim terlik ters durdu olmaz bi dakka düzeltelim diye... çok çerçeve düzeltmişimdir hastanede bunlar yamuk duruyo diye.

Bahsettiğin ilaç hamilelikte kullanılabiliyor mu acaba?
Bu tam bir griptir mi Profun suratına hapuşardın keşke
bu arada bitki çayları ile hiç aram iyi değildir ben mis gibi kahvemi aldım :)
Ben bitki çaylarını çok severim.

Evet bunlar OKBymiş, ama illa temizlik takıntısı değil bak ben çantamda olduğunu bildiğim halde telefonum çantamda mı diye kontrol ederim bunlar da OKB belirtilerindenmiş.

Bahsettiğin ilaç hamilelikte kullanılabiliyor mu acaba?
Bu tam bir griptir mi Profun suratına hapuşardın keşke

tamamen bitkisel olduğu için kullanılabiliyor kuzum %100 güvenli mesela ben bebişe de kullandığım bir damlam vardı, oda tamamen bitkisel yastığına bir damla damlatırdım burnu açık uyurdu kuzucum. çok faydalarını gördüğüm böyle damlalarım var ki hepsi doktor tescilli. mesela bu sene bizim kbb profundan öğrendiğim bir bilgi var elma sirkesinin kulak enfeksiyonlarında çok işe yaradığını öğrendim, gerçek elma sirkesini çocuk havuza girmeden önce mutlaka damlat dedi bana, öylemiii demiştim... mevcut enfeksiyonları da önlüyormuş..

bir de balgam mucizemiz var bizim soğan ve balla çözdüğümüz :) benim ufaklıkta çok balgam oluşurdu tek çözümü onda bulmuştum ne ilaç ne de başka bişi fayda etmiyordu...

en son ous benle aktar anne diye dalga geçmeye başlamıştı :)

nick telefon olayı bende de var

mesela artık o kadar bunaldım ki sebepsiz yere telefonumu aramaktan uzun süredir telefonum elimde gezerim , çantama atıp aramak zor geliyo, cebimdeyse bile elimi cebime sokar dokunurum içim rahatlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…