ailem kararı bana bırakıyor,sağolsunlar yanımdalar..zaten hissediyoduk dediler,kültür farkı var dediler..seni kaldıramadığı için ezmeye çalışıyo gibi hissettik hep dediler..
özlelikle babam konuştu böyle.annem kırılma noktan nedir diye sorunca ben de herşeyi anlattım ona..kadın ya hissetti tabii...
çocuğunuz var dediler,halledilebilecek bişi varsa konuşun ,deneyin dediler....
adam zaten kul köle durumunda şu anda..
bayramda ne yapmam gerekli onu bilmiyorum..konyaya gitsem bi türlü,gitmesem bi türlü..gidip kv ile de konuşmak var..gitmesem bolca dedikodu çıkacak,geri dönülmez yollar giricem..ayrıca ben gitmezsem öküz de gitmicekmiş...
bilemiyorum kararsızım...
düşündükçe kendime ediyorum,düşünmesem olmuyor..karmaşığım yani..
ben birazdan doktora gidiyorum yine. tahlil sonuçlarımı alıcam..
gelirim ama mutlaka,bi albüm patlatırız:):)
ne güzel düşünmüşsün elmiş. yalnız bir kere bağış yaptığın zaman,devamlı bankada kalıyor.ihtiyaç olduğunda sana başvuruyorlar.
ilk aşamada snaırım sadece kan alıyolar,uygun hasta olursa ilik alıyolar...
düşünceli arkadaşım benim harikasın..
Ben su sıralar ilik naklini arastırıyorum. Ankarada ibni sina hastanesi ilgileniyormuş. BU hafta oraya gidip bi sansımı denemek istiyorum, belki birilerine uyar, birinin umudu olurum.
Vallaha ne diyeceğimi bilemedim.
ALLAH senden razı olsun elmayra.
Çok düşüncelisin RABBİM gönlüne göre versin..
Ayy siz böyle söylediniz ya cok utandımKeşke yazmasaydım. Kızardım
Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah.
Niye hep hüzün mü paylaşacaz
Ne güzel hem yardım hemde yardıma teşvik ediyosun işte okuyanları
İbadet de kabahat de gizlidir derler ya, reklam gibi oldu la :)
Ayy siz böyle söylediniz ya cok utandımKeşke yazmasaydım. Kızardım
Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah.
Teşvik te önemli ama
Ben bi kere kan vermeye gittim annem kızdı
Senin kanın sana yok dediama kan grubum tutuyodu ve çok kan gereken bi ameliyat olacakmış
Tanımıyodum da duydum gittim 10 kişi filandık
Geceyi hastanenin bahçesinde geçirdik, her an çağırabilirlermiş
Sıra bana gelmeden ameliyat bitti
Ama kızlar şöyle bişey duydum çok üzüldüm
Sanki enayi gibi hissettim kendimi
Bu hasta ve yakınları azeri
Azerilerde kadınlar kan vermezmiş
8 erkek onlardan
2 bayan ben ve iş arkadaşım
Eee dedik bizim kanımıza niye tamam dediler o zaman, onların kadınlarında tutan varsa da çağırmazlarmış yani
Onların kadınları kadın da biz neydik anlamadım
Hiç bişey anlamadım valla
Amiiin amiiin cümlemizden.. :)
İbadet gizli yapılmalı sözünü çoğu yanlış anlıyor.
Aslı nafile ibadetler gizli yapılmalıdır,kibire yol açmamak için.
Ama farzlar kesinlikle açık olmalıdır. Onun gizlisi olmaz. Tam tersi teşvik amaçlı olması gerekiyor :)
Bende kan vermek istiyorum ama sanırım mümkün değil
20 yaş 1.70 boy 54 kilo Sürekli üşüyorum kansızlık var.
Bir ara kan vermeyi kafama koymuştum herkes üstüme geldi saçmalama sanki sende kan var diye sahi verilmez mi ya
Bir sansımı denemek istiyorum.
Senin kanın sana kadarmıymış :)
Irkcı bir durum işte. Kan bu ya. Nerde ne zaman aranacağı belli olur mu?
Ben maalesef diyabet kullandığım icin veremiyorum ama vermek hem iyilik acısından harika hem de vücut yenilenirmiş.
Ama insanlarımız bilinçli değil maalesef. O kadar cok hurafe var ki; kızılaya kan veriyorsun onlar satıyor fln..
Ben su sıralar ilik naklini arastırıyorum. Ankarada ibni sina hastanesi ilgileniyormuş. BU hafta oraya gidip bi sansımı denemek istiyorum, belki birilerine uyar, birinin umudu olurum.
Amiiin amiiin cümlemizden.. :)
İbadet gizli yapılmalı sözünü çoğu yanlış anlıyor.
Aslı nafile ibadetler gizli yapılmalıdır,kibire yol açmamak için.
Ama farzlar kesinlikle açık olmalıdır. Onun gizlisi olmaz. Tam tersi teşvik amaçlı olması gerekiyor :)
Bir ara kan vermeyi kafama koymuştum herkes üstüme geldi saçmalama sanki sende kan var diye sahi verilmez mi ya
A bak bunu öğrendiğim iyi oldu bilmiyordum. Artık ben bütün ibadetlerimi duyururum
Aslında kansızlık ve kan vermek baska seyler olabilir. Kansızlıktan kasıt kan miktarının az olması değil de kanın icindeki zımbırtılarla ilgili olabilir.
Kolay gelsin, ne güzel bir işe girişmişsin.. Ben uzun yıllardır gönüllü kan ve trombosit veririm, radyoda duyduğum bir anonsla yoldan döndüğümü bilirim, hatta en etkilendiğim yine bir anonsla eve giderken fakülteye rotamı çevirdim kim olduğunu bilmeden kan tetkiklerim için verdim uygunluk için beklerken de ousu aramıştım ben fak.deyim acil kan lazımmış diye çocukları alıp oda yanıma gelmişti, çocuklarla beklerken bir adam geldi yanıma... 45 yaşlarında ama çökmüştrombosit verdiğim çocuğuymuş, 14 yaşında nasıl ağlıyarak anlattı.. o an yaşadığım duyguları kelimelere dökemem, Allah size evlatlarınızı bağışlasın diye dualar etti hep... İçim gitti. Ve o gün o anonsa bir tek ben gelmişim düşünün... adama daha 3 kişi lazımdı, bizim hastaneden bulup yönlendirdik..
donörlük zor bir iş, ben verdim zamanında ama uzun zamandır ses çıkmadı, işlem biraz zorlu ama inanın buna değerKanser çok zor bir hastalık, mücadelesi çok zor ben bu mücadeleyi kp için verdim uzunca bir süre, her gün kan aradığımı bilirim... allah yolumuzu hiç tıkamadı en çok istedikleri günde bile hızlıca bulabilmiştim ve o gün dedim ki ousa bunun sebebi senin ve benim zamanında verdiğimiz kanlardır, Allah bizi gördü ve bugün de bizim ihtiyacımız var ve bak kolayca buluyoruz...
Uzattım biraz biliyorum ama hassasım bu konuda, Allah kimseye yaşatmasın ama çok çok çok önemli...
Cümle alem duysun
Olabilir bir kızılaya gidip denemek mantıklı geldi.
inşeALLAH verebilirim :)
Bende de kansızlık var
Ve bu olay yaşandığında 19 yaşımdaydım
Zaten önce test yapıyolar, hastalık vs için galiba
Bi sakınca olsa söylerlerdi diye düşündüm
Bi de 1 tüp kan alınınca çok bişey olacağını sanmıyorum ben
Hani bi de kanın tazelenme durumu var, bitme değil
50 kg altı kan veremiyor ek olarak da trombosit makineleri basınçla çalıştığından damar yapısı çok önemli herkes bu yüzden tormbosit veremez, kan vermek 15 dk bir işlemken trombosit ortalama 40-45 dk sürüyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?