birgün beni çok üzmüşlerdi malum kişiler, o gün o kadar çok ağlamıştım ki... Hiç de suçum yoktu. Teyzemle arkadaş gibiyizdir, özel bi bağ vardır aramızda. Dedim "allahım halimi ona malum et, beni göster rüyasında."
aynı gece teyzem beni rüyasında görmüş. Rüyasında duha suresini okuyorlarmış benim için. Beni kapalı bir odada görmüş karanlık ve tek başımaymışım, başımın üstünde bazı kuran harfleri varmış. Bi ses duymuş "bu kız çık sıkıntıda, kapıyı açın da çıksın" demiş...
Bu rüyadan sonra açıldı bana kapılar. Gözlerim doldu anlatırken.
şaka gibi gerçekten benim de okurken tüylerim diken diken oldu.
Beni gecen sene en cok rahatlatan surelerden biriydi insirah her okuduğumda göğüs kafesim acılıyordu sanki nick. Hala da öyle.
Simdi baktım duha ya o da cok güzel tıpkı diğerleri gibi onu da okuyacağım. Saol.
evet inşirah suresi gerçekten yürek ferahlatıyor. Ben o sıralar çok bunalımdaydım, "rabbin seni unutmadı ve terketmedi" diyor duha suresinde. O rüyadan sonra bir süre daha çektim o sıkıntıyı ama bu müjde sayesinde sabretmiştim, geçeceğini biliyordum artık. Allah kimseyi darda koymasın, şimdiki sıkıntılarım o çektiklerimin yanında vız gelir tırıs gider.
amin canım.
Okuyorum simdi. Herkes namaza gitti.
ya böyle dini şeyler okuyunca suredir duadır falan, insanın içi nasıl kıpır kıpır oluyor dimi. Ruhumuz besleniyor ya, çok güzel bir tat alıyorum ben böyle şeylerden konuşurken. Sabah ofiste de dini sohbet ettik biraz, inşallah bir gün herşeyi tam yapabilen bir kul oluruz.
hatta senin anımsatmanla ben bile ezberlemeye başlayacağım. Duha suresi var bir de, onu da ezberleyecem. Duha suresi bir yakınımın rüyasında benim için söylenmiş, ondan sonra dardan kurtulmuştum ben.
duha suresi,salavat-ı tefriciye ve ya mübdi hamilelikte bol bol okunmalı.ben hep okurum sende oku canım.
ay yine ortadan atladım nasılsınız kızlar
Böyle aradan giriyorsun ya korkuyorum
aradan bişey yakalayıp atlıyorum
Olsun :) Nasılsın bebiş nasıl
off sen dökülüyorsundur hepsi üstüste gelmişbebiş iyi şükür bi sıkıntısı yok ama ben hastayım baya.astım bronşit olmuşum bunun yanında orta kulak iltihabı oldum feci canım yanıyor şu anda o da yetmedi idrar yolları iltihabı oldum ilaç kullanıyorum mecburen çürümüşüm valla
elmik ben de öyle biri olamadım hiç, arada sırada kılabilirsem kılarım namazımı. Mübarek gecelerde bile çok zor yaparım ibadetimi, o kadar feci bi haldeyim aslında. Ama dini şeyler okumayı ve dinlemeyi çok severim. Ilahi dinlemeyi çok severim mesela "mehmet emin ay- allahım" bunu bıkmadan dinlerim. Dediğin gibi zikir çektiğimde, hadis okuduğumda içim huzur dolar, ki öyle olması da gerekiyor zaten :) yani birşeyleri tam yapamıyoruz evet, ama hiçbir şey yapmamaktan daha iyidir en azından çabalamak. Böyle şeylerle meşgul ola ola feyz alıyoruz, bugün zikir dinlersin için açılır, yarın namaz da kılayım dersin mesela. Yapabildiğimiz kadarıyla kabul etsin allah.allah beni biliyor ben pek öyle namazda gözü olan herşeyi tam yapan yapabilen bir insan olmadım hic. Ama bu duaları okuduğumda allahın isimlerini zikrettiğimde huzur doluyorum. Keyfim yerine geliyor. Anlatamıyorum bile tam olarak ama öyle.
duha suresi,salavat-ı tefriciye ve ya mübdi hamilelikte bol bol okunmalı.ben hep okurum sende oku canım.
Ay yine ortadan atladım nasılsınız kızlar
bebiş iyi şükür bi sıkıntısı yok ama ben hastayım baya.astım bronşit olmuşum bunun yanında orta kulak iltihabı oldum feci canım yanıyor şu anda o da yetmedi idrar yolları iltihabı oldum ilaç kullanıyorum mecburen çürümüşüm valla
Hanım hanım günaydın mı kaldı
bebiş iyi şükür bi sıkıntısı yok ama ben hastayım baya.astım bronşit olmuşum bunun yanında orta kulak iltihabı oldum feci canım yanıyor şu anda o da yetmedi idrar yolları iltihabı oldum ilaç kullanıyorum mecburen çürümüşüm valla
elmik ben de öyle biri olamadım hiç, arada sırada kılabilirsem kılarım namazımı. Mübarek gecelerde bile çok zor yaparım ibadetimi, o kadar feci bi haldeyim aslında. Ama dini şeyler okumayı ve dinlemeyi çok severim. Ilahi dinlemeyi çok severim mesela "mehmet emin ay- allahım" bunu bıkmadan dinlerim. Dediğin gibi zikir çektiğimde, hadis okuduğumda içim huzur dolar, ki öyle olması da gerekiyor zaten :) yani birşeyleri tam yapamıyoruz evet, ama hiçbir şey yapmamaktan daha iyidir en azından çabalamak. Böyle şeylerle meşgul ola ola feyz alıyoruz, bugün zikir dinlersin için açılır, yarın namaz da kılayım dersin mesela. Yapabildiğimiz kadarıyla kabul etsin allah.
selam dünür, ben asr suresini okuyorum sabırlı olsun diye damadın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?