1+1 evde yaşam

Cicek Kiz

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2018
7.175
21.641
348
Buraya açtığım konuların çoğu evimdeki ses sorunuyla alakalıydı, en sonunda evin satışını veriyoruz suan işlemler devam ediyor.
Evin satışıyla beraber eşyaları sattık. Beyaz eşya, bir kaç halı ve kanepe dışında evde pek birşey kalmadı sayılır. Hal böyle olunca bizde siteden 1+1 ev kiralayalım bir yıllığına dedik. Çünkü ilerleyen dönemler için farklı planlarimiz var. Çocuğumuz henüz yok, deneyimlemiş arkadaşlar küçük evin artıları eksileri nelerdir?

İki kişi için bence uygun gelip gidenin yoksa fazla
Çok fazla gelip giden yok, genelde arkadaş görüşmeleri dışarda oluyor, eşimin aileside coronadan dolayı köydeki evlerindeler. Buraya geldiklerinde biz ziyarete gidiyoruz

bence super, az esya, az karmasa demek.
Cocuk da yoksa fazladan odaya gerek yok.

Sadece belki bir balkon vs olsun diyebilirsiniz,
normalde ona da gerek yok derim de, korona malum bizleri eve kapatinca kucucuk bir balkonun bile onemini anlamis olduk.
O kadar güzel balkonlu evler var ki, bayıldım. Olursa mutlaka o balkonlulardan birini seçmek isterim ☺️ Evi toplarken farkettim o kadar gereksiz eşyalarım varmış ki, onlardan kurtulmak bile rahatlattı

O kadar güzel balkonlu evler var ki, bayıldım. Olursa mutlaka o balkonlulardan birini seçmek isterim ☺ Evi toplarken farkettim o kadar gereksiz eşyalarım varmış ki, onlardan kurtulmak bile rahatlattı

kucuk evlerde bence biraz odalarin buyuklugunu buyuk tutmak iyi olur, insanda genis alan algisi yaratiyor.
Bir de her seyin pratik versiyonunu almak gerekiyor,

atiyorum normal supurge degil de sarjli supurge,
buyuk utu masalarindan degil de masa ustulerden, (cok utu yapilmiyorsa tabi)
4 kisilik masa, daha fazla ziyaretci geldiginde de self servis masasi kurulabilir mesela,
ve muhakkak kurutma makinasi

60 m2 balkonsuz 1+1’de yaşadım yıllarca. Erkek arkadaşımla da yaşadık bu evde. Biz biraz mıçmıç ve yapışkan bir çiftiz ama bunalıyoruz alan küçük. 2+1 olsa daha rahat olur. İkiniz de çalışıyor, evi otel gibi kullanacaksanız bir yıl idare edebilirsiniz.

Evde tek olduğumdaysa salonu kullanmıyorum bile. 1+0 stüdyo bile yetermiş diyorum.

tamamen sızın ıhtıyacınıza yonelık
esyanızı yasama tarzınızı ısteklerınızı en ıyısı sız bılırsınız
ama ben olsam 2+1 e bakardım acıkcası 1 yıl sonra planınızın saglıklı ılerleyıp ılerleyemeyecegını bılemeyız belkı evdekı hesap carsıya uymaz tasınmanız ertelenır 1+1 sızı o acıdan zorlayabılır rısk olabılır

1+1 evde yaşıyorum. Artısı haftada bir temizlik yapıyorum 1 saatte bitiyor 🤣
Eksisi erkek arkadaşımla beraber yaşıyor gibiyiz sürekli dipdibeyiz adamdan sıkılma yalnız kalıp kafanı dinlemek isteme şansın yok. Telefonla dedikodu yapmak istesen yapamazsın. Vsvs. 2+1 ideal bence.

60 m2 balkonsuz 1+1’de yaşadım yıllarca. Erkek arkadaşımla da yaşadık bu evde. Biz biraz mıçmıç ve yapışkan bir çiftiz ama bunalıyoruz alan küçük. 2+1 olsa daha rahat olur. İkiniz de çalışıyor, evi otel gibi kullanacaksanız bir yıl idare edebilirsiniz.

Evde tek olduğumdaysa salonu kullanmıyorum bile. 1+0 stüdyo bile yetermiş diyorum.
Dayımlar da büyük teraslı bir 1+1’de oturuyor bu arada yıllardır hiç kavga etmeyen çift karantinada birbirini boğacak hale gelmiş :D Kişisel alan bırakabileceğiniz bir dizaynı olmasına dikkat edebilirsiniz odaların yerleşimi olarak.

Ben evden çalışıyorum ama eşim hastanede yoğun çalıştığı için problem olmaz gibi geliyor, ama yaşamadan bilemeyiz tabi.
Balkon benim icin olmazsa olmaz gibi birşey çalışırken çıkıp nefes alıyorum iyi geliyor, hatta büyük balkon olursa daha iyi olur

1+1 evde yaşıyorum. Artısı haftada bir temizlik yapıyorum 1 saatte bitiyor 🤣
Eksisi erkek arkadaşımla beraber yaşıyor gibiyiz sürekli dipdibeyiz adamdan sıkılma yalnız kalıp kafanı dinlemek isteme şansın yok. Telefonla dedikodu yapmak istesen yapamazsın. Vsvs. 2+1 ideal bence.
Mutfak sürekli derli toplu olmak zorunda dimi, orasi daginik olunca tüm ev daginik olur sanki. Özel alana ihtiyaç hissettiğinizde napiyorsunuz ☺️ tabi birde isin telefon boyutu var, özel bir şey konuşacağım zaman nereye gideceğim minicik ev heryerden esim heryerden duyar gibi ☺️

Tek yol minimalizm😄
Küçük ev kolay temizlenir,kolay ısınır. Eşyalarını az ve öz tutman gerek
Temizlik açısından beni cok rahatlatacak, oturduğum ev küçük olmasına rağmen 3+1di. Genel temizliği beni cok yoruyordu. Evi temizleyip toplamadan odaklanamamak gibi bir durumumda var malesef. O yuzden öğlene kadar temizlik yapıp öğleden sonra çalışmaya başlıyordum

bence şimdi 3 +1 in kullanımına göre değişir bu

yani diğer iki odayı ne kadar aktif kullanıyorsunuz

bizim ev 3+1 ikisi yatak odası çocuk var diğer oda da çalışma odası

ev 1+1 olsa ve çocuk olmasa yaşarız gibi ama evin dizaynı önemli

S Spizella

Back
X